×
بین الملل
شناسه خبر : 317644
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/25 ساعت 21:23
ترامپ: می‌خواهم تحریم شرکت‌های نفتی چین را لغو کنم/از شی‌ درباره ایران لطفی درخواست نکردم

ترامپ: می‌خواهم تحریم شرکت‌های نفتی چین را لغو کنم/از شی‌ درباره ایران لطفی درخواست نکردم

رئیس جمهور آمریکا گفت: در مورد لغو تحریم‌های شرکت‌های نفتی چینی که نفت ایران را خریداری می‌کنند، تصمیم خواهم گرفت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا همچنین به خبرنگار نیویورک تایمز گفت که از پوشش این روزنامه از جنگ علیه ایران ناراضی است و آن را «خیانت بزرگی» دانست.

وی همچنین افزود: «وقتی به پیشنهاد ایران نگاه کردم، جمله اول را دوست نداشتم؛ غیرقابل قبول بود، بنابراین پیشنهاد را کنار گذاشتم. من در مورد خلع سلاح هسته‌ای با رئیس جمهور چین صحبت کردم و این موضوعی است که من همیشه با مسکو و پکن در مورد آن صحبت می‌کنم.»

ترامپ در مورد تایوان نیز گفت: «آخرین چیزی که در حال حاضر به آن نیاز داریم، جنگی در فاصله ۹۰۰۰ مایلی است. چینی‌ها عملیات جاسوسی انجام می‌دهند و ما نیز عملیات جاسوسی انجام می‌دهیم.»

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که با تعلیق برنامه هسته‌ای ایران به مدت ۲۰ سال مخالفتی نخواهد داشت، اما این تعلیق باید یک تعهد «واقعی» باشد.

رئیس جمهور آمریکا بار دیگر ادعای بی پایه و اساس خود را درباره توان هسته‌ای ایران و سلاح اتمی این کشور تکرار کرد و گفت: «اگر من به توافق هسته‌ای با ایران پایان نمی‌دادم، آنها دو سال پیش سلاح هسته‌ای داشتند. اگر من ۹ ماه پیش از بمب‌های B-۲ استفاده نمی‌کردم، ایران اکنون می‌توانست به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما می‌توانستیم پل‌ها و شبکه‌های برق ایران را نابود کنیم و می‌توانستیم همه چیز را در عرض دو روز از بین ببریم. ایالات متحده و چین تنها دو کشوری هستند که قادر به استخراج مواد هسته‌ای از ایران هستند.»

وی در بازگشت از سفرش به چین این ادعا را مطرح کرد که مواضع ایالات متحده و چین در مورد مساله ایران تا حد زیادی منطبق است و به فاکس نیوز گفت که شی جین‌پینگ مایل است در مورد وضعیت پیرامون ایران به توافقی دست یابد و برای حل این مناقشه پیشنهاد کمک داد.

«جیمسون گریر» نماینده تجاری ایالات متحده که بخشی از هیئت آمریکایی در سفر به پکن بود، گفت که چین به آزادی دریانوردی از طریق تنگه هرمز ابراز علاقه می‌کند و به دنبال صلح در خاورمیانه است.

ترامپ سفر خود به چین را «تاریخی» و با «معاملات تجاری فوق‌العاده» توصیف کرد و گفت: «روابط من با شی جین‌پینگ بسیار قوی است. رئیس جمهور چین کاملا بر تجارت متمرکز است و تمایلی به بازی ندارد. همچنین امیدوارم رئیس جمهور چین سپتامبر به واشنگتن بیاید. من از شی نخواستم ایران را برای باز کردن تنگه هرمز تحت فشار قرار دهد.»

به گفته رئیس جمهور آمریکا، بازار چین به تدریج به روی شرکت‌های آمریکایی باز خواهد شد:

«چین علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری صدها میلیارد دلاری در شرکت‌های آمریکایی است و قصد دارد ۲۰۰ هواپیمای بوئینگ سفارش دهد. من به شی جین‌پینگ پیشنهاد دادم که از ایالات متحده نفت خریداری کند. همچنین موضوع محدودیت صادرات ریزتراشه‌های آمریکایی در این دیدار مطرح نشد.»

خبرنگار نیویورک پست:

هر چیزی که مقامات چینی قبل از سوار شدن به هواپیما به هیئت آمریکایی تحویل داده بودند، دور ریخته شد

ترامپ: از شی‌ درباره ایران هیچ لطفی درخواست نکردم

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه عنوان کرد که از «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین هیچ لطفی درخواست درباره ایران نداشته است.

 به نوشته «اسپوتنیک»، ترامپ در سخنانی عنوان کرد که «من هیچ لطفی درخواست نمی‌کنم» و مدعی شد که از شی جین‌پینگ نیز نخواسته تا بر تهران فشار وارد کند.

ترامپ در ادامه با تکرار اظهارات پیشین خود، احتمال لغو تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی خریدار نفت ایران را رد نکرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در این رابطه گفت: «خب، درباره آن صحبت کردیم و من تصمیم خواهم گرفت.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که پس از گفت‌وگو با رهبری تایوان، به‌زودی درباره فروش سلاح به این جزیره تصمیم‌گیری خواهد کرد.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «در یک بازه زمانی نسبتا کوتاه تصمیم‌گیری خواهم کرد… باید با کسی که اکنون تایوان را اداره می‌کند صحبت کنم.»

ترامپ همچنین اشاره کرد کرد که شی جین‌پینگ خواهان حضور در نشست گروه ۲۰ در آمریکا در ماه دسامبر است.

این در حالی است که «امیلی گودن»، خبرنگار کاخ سفید نیویورک پست، در پستی در پلتفرم X گزارش داد که «کارکنان آمریکایی هر آنچه را مقامات چینی قبل از سوار شدن هیئت آمریکایی به هواپیمای ایر فورس وان بین آنها توزیع کرده بودند، جمع‌آوری کرده و سپس آن را در سطل زباله‌ای که در پایین پله‌های هواپیما قرار داشت، انداختند.»

او تأیید کرد که هیچ چیز از چین اجازه ورود به هواپیمای ایر فورس وان را ندارد.


اخبار مرتبط
آیا هنوز رگ حیات اقتصادهای بزرگ به نفت وابسته است؟
شنبه 1405/02/26 ساعت 09:03
نورنیوز بررسی می‌کند،
آیا هنوز رگ حیات اقتصادهای بزرگ به نفت وابسته است؟
آمریکا، چین و هند با اختلاف زیاد در صدر بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان نفت جهان قرار دارند؛ آماری که نشان می‌دهد اقتصادهای صنعتی و پرجمعیت همچنان وابستگی عمیقی به طلای سیاه دارند و ایران نیز با مصرف روزانه نزدیک به 2 میلیون بشکه، در جایگاه یازدهم دنیا ایستاده است.
دیلی‌بیست: مأموریت غیرممکن ترامپ در چین به بن‌بست رسید
جمعه 1405/02/25 ساعت 22:49
دیلی‌بیست: مأموریت غیرممکن ترامپ در چین به بن‌بست رسید
دیلی بیست گزارش داد، ترامپ در تحقق نتایج مورد نظر خود در جریان سفر به چین شکست خورد.
پس از ترامپ؛ پوتین نیز عازم چین می‌شود
جمعه 1405/02/25 ساعت 14:55
پس از ترامپ؛ پوتین نیز عازم چین می‌شود
یک نشریه هنگ‌کنگی گزارش داد ولادیمیر پوتین احتمالاً تنها چند روز پس از پایان سفر دونالد ترامپ به پکن، برای سفری یک‌روزه راهی چین خواهد شد.
تنش امنیتی در سفر ترامپ به چین بر سر مأمور مسلح سرویس مخفی
جمعه 1405/02/25 ساعت 14:10
تنش امنیتی در سفر ترامپ به چین بر سر مأمور مسلح سرویس مخفی
در جریان سفر اخیر ترامپ به چین، ممانعت مقام‌های چینی از ورود مأمور مسلح سرویس مخفی آمریکا به «معبد بهشت» به تنش امنیتی و تأخیر در برنامه منجر شد.
نظرات

آخرین اخبار
روایت فیلم خصوصی که زمینه ساز جنایت خونین شد
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار خرداد 1405 از فردا
سارقان مسلح عاملان شهادت افسر نیروی انتظامی در اغتشاشات بودند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 27 اردیبهشت ؛ حرکت ناموزون قیمت‌ها +جدول
اشک ارادت شهید شمخانی در کاظمین؛ پناه آخر یک روح بی‌قرار به امام جواد(ع)
وصول 21 هزار میلیارد ریال مالیات معوق از یک شبکه مجرمانه
پشت پرده روابط ابوظبی و تل‌آویو چه می‌گذرد؟
هشدار سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به تهدیدهای آمریکا
تأکید هلال احمر بر آموزش همگانی کمک‌های اولیه
200 دیپلمات سابق کانادایی خواستار تحریم اسرائیل شدند
هشدار درباره گسترش ابولا به کشورهای همسایه کنگو
قالیباف نماینده ویژه ایران در امور چین شد
پناهِ آخرِ یک روحِ بی‌قرار…
جزئیات بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری در سال 1405 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 27 اردیبهشت 1405 / دلار درجا زد
ژنرال اسرائیلی: توافق احتمالی با ایران برای تل‌آویو نامطلوب است
تشکیل جلسه دادگاه جنجالی مالک کافه های ساعدی نیا ؛ متهم در دادگاه چه گفت؟
شکایت مهاجم خارجی استقلال به فیفا رسید
8 کشته در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور عسلویه – کرمانشاه؛ علت حادثه اعلام شد
درخشش وزنه‌بردار ایرانی در آسیا ؛ نصیری بالاتر از قهرمان المپیک ایستاد
پاسخ تند پاکستان به تهدید هسته ای هند
پیام دکتر قالیباف به مناسبت شهادت فرمانده گردان قسام
شرایط جدید فروش ایران‌خودرو اعلام شد + نحوه ثبت نام و نوع خودروها
عربستان: شعارهای سیاسی در موسم حج ممنوع است
اعتراف تل‌آویو به ناتوانی در مقابله با پهپادهای حزب‌الله
پیش بینی قیمت طلای جهانی / مثلث فشار نفت، جنگ و نرخ بهره بر بازار طلا
احتمال گشایش مسیر گفت‌وگو میان ایران و کشورهای خلیج فارس
موافقت مجلس با افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی
افزایش تلفات در لبنان؛ 18 شهید و 124 زخمی در یک روز
کارشناس اقتصادی: جنگ تنها عامل افزایش قیمت دلار نیست
فردا گاز برخی مناطق اصفهان قطع می شود
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
توقیف املاک مهدی نصیری و وابستگانش در قم
قهرمانی بایرن در بوندسلیگا با طعم رکورد؛ هری کین هت‌تریک کرد
چرا آخرین ارجاع رسانه‌ای شمخانی به یک کتاب بود؟
شرط سنی ثبت‌نام پیش‌دبستانی و کلاس اول اعلام شد
قتل نوزاد 40 روزه در مشهد؛ پدر تحت تأثیر مصرف مواد مخدر بازداشت شد
انتقاد نماینده مجلس از تعطیلی بورس در شرایط فعلی
پایان تلخ النصر در فینال لیگ آسیا ؛ رونالدو در حسرت جام ماند
چین؛ متحد یا واسطه استراتژیک؟
بازخوانی هویت تاریخ فرهنگ و میل به ماندن
اخراج گسترده دیپلمات‌های آمریکایی در میانه بحران‌ها
توافق وزارت بهداشت و بانک مرکزی برای تسهیل تأمین ارز و نقدینگی دارو
افق جنگ
تاج: فیفا برای 10 شرط حضور ایران در جام جهانی راه حل ارایه کرد
قیمت گوشت قرمز امروز 27 اردیبهشت 1405 + جدول
جنگ‌ها چگونه طولانی می‌شوند؟
ونزوئلا متحد نزدیک مادورو را تحویل آمریکا داد
ورود حدود 30 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
چگونه در لحظه‌های پراسترس سریع آرام شویم؟