×
بین الملل
شناسه خبر : 317341
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 08:50
5 پرونده سرنوشت‌ساز روی میز ترامپ و  شی جین پینگ

روزنامه گاردین:

5 پرونده سرنوشت‌ساز روی میز ترامپ و شی جین پینگ

دیدار دونالد ترامپ و شی جین‌پینگ در شرایطی برگزار می‌شود که تنش‌های ژئوپلیتیکی، رقابت تجاری و بحران‌های امنیتی جهان به اوج رسیده است؛ نشستی که به باور تحلیلگران، پنج محور کلیدی شامل ایران، تایوان، تجارت، هوش مصنوعی و مبارزه با فنتانیل مهم‌ترین دستورکارهای آن خواهد بود و می‌تواند آینده روابط آمریکا و چین و معادلات اقتصاد و امنیت جهانی را تحت تاثیر قرار دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه گاردین نوشت: اولین دیدار رسمی یک رئیس جمهوری آمریکا بعد از تقریبا ۱۰ سال، در بحبوحه دورانی از آشفتگی‌های ژئوپلیتیکی، درگیری جدید و لاینحل در خاورمیانه و روابط گاه متزلزل بین دو ابرقدرت بزرگ جهان رخ می‌دهد.

موضوعات زیادی برای بحث بین ترامپ و شی جین پینگ وجود دارد، اما احتمال می رودچند موضوع در دستور کار اصلی قرار خواهد گرفت.

ایران

ترامپ برای پیشبرد مذاکرات صلح و بازگشایی تنگه هرمز به چین امیدوار است. تاکنون، پکن اقدامی نکرده و دستکم به صورت علنی، نظاره‌گر جنگ آمریکا علیه ایران بوده است. اما با توجه به اینکه حدود نیمی از واردات نفت خام چین از طریق این تنگه انجام می‌شود رئیس جمهوری چین علاقه مند است این آبراه باز شود. چین می‌داند که اگر رکود جهانی ناشی از بحران عرضه نفت رخ دهد، صادرات این کشور آسیب خواهد دید.

آمریکا این هفته تحریم‌هایی را علیه چندین شرکت چینی به ادعای کمک به حمل نفت ایران و ارائه تصاویر ماهواره‌ای که گفته می‌شود در عملیات نظامی ایران استفاده می‌شود، اعمال کرد. پکن این ادعاها را رده کرده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هفته گذشته از پکن بازدید کرد.

تایوان

پکن مشتاق است که آمریکا را در مورد تایوان تحت فشار قرار دهد. ترامپ گفته است که آماده است موضوع فروش اسلحه به این جزیره را مطرح کند. چین تایوان را به عنوان یک سرزمین جدایی‌طلب می‌نامد، هرچند هرگز بر آن حکومت نکرده است. در ماه دسامبر (آذر)، ترامپ یک بسته تسلیحاتی ۱۱ میلیارد دلاری برای تایوان را تصویب کرد که بزرگترین فروش سلاح به این جزیره تاکنون بوده است، اما هنوز هیچ محموله‌ای ارسال نشده است.

شی جین پینگ ممکن است به دنبال تغییراتی در رویکرد ایالات متحده به تایوان باشد. در حالت ایده‌آل، از دیدگاه پکن، این بیانیه‌ای از واشنگتن مبنی بر «مخالفت» با استقلال تایوان به جای «عدم حمایت» از این کشور خواهد بود. تایوان از نزدیک اوضاع را زیر نظر خواهد داشت. تنها دو هفته پیش، وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا از ایالات متحده خواست که «انتخاب‌های درستی» در مورد تایوان انجام دهد.

با توجه به اینکه ترامپ معروف به این است که پایبندی به متن ندارد، جان کربی، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و پنتاگون، هشدار داد: «وقتی درباره تایوان صحبت می‌کنید، آن‌ها باید فوق‌العاده دقیق باشند، چون صادقانه بگویم، میزان اهمیت و ریسک بسیار بالاست.»

هوش مصنوعی

چین و آمریکا در رقابتی در حوزه هوش مصنوعی گرفتار شده‌اند که به نوعی جنگ سرد تکنولوژیک تبدیل شده است.

در آوریل (فروردین) کاخ سفید چین را به سرقت مالکیت فکری آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی آمریکا در مقیاس صنعتی متهم کرد؛ اتهامی که پکن آن را رد کرد.

در همین حال، پکن از تمایل نداشتن واشنگتن به اجازه صادرات قدرتمندترین تراشه‌های پردازشی شرکت انویدیا Nvidia به چین عصبانی است در ژانویه، کاخ سفید اعلام کرد که انویدیا می‌تواند دومین تراشه قدرتمند خود، H۲۰۰، را صادر کند، اما تاکنون هیچ محموله‌ای ارسال نشده است.

تحلیلگران امیدوارند ترامپ و شی درباره دستورالعمل‌های غیرالزام‌آور هوش مصنوعی گفتگو کنند، از جمله به اشتراک‌ گذاشتن اطلاعات درباره سوء‌استفاده از هوش مصنوعی و ایمنی آن، که به عنوان حفاظ‌های حیاتی در مواجهه با ظهور تسلیحات هوش مصنوعی و استفاده نظامی از آن دیده می‌شوند.

تجارت آمریکا- چین

ترامپ بارها چین را در بحث های تجاری تهدید کرده و سال گذشته تعرفه‌هایی بالای ۱۴۰ درصد اعمال کرده است. اما شی جین‌پینگ برخی از کارت‌های خود را نگه داشت و تسلیم نشده است.

بعد از تهدید تجاری ترامپ، چین صادرات مواد معدنی و آهنرباهای خاکی کمیاب خود را به ایالات متحده مسدود کرد. ترامپ سرانجام عقب‌نشینی کرد. ایالات متحده در جنگ علیه ایران، سطوح قابل توجهی از زرادخانه تسلیحاتی خود را مصرف کرده است، به طوری که بسیاری از اجزای تسلیحاتی به مواد معدنی حیاتی مرتبط با زنجیره‌های تأمین تحت سلطه چین نیاز دارند.

مقام های آمریکایی می گویند که انتظار دارند چین خریدهای مربوط به هواپیماهای بوئینگ، کشاورزی و انرژی آمریکا را اعلام کند. در عوض، پکن می‌خواهد ایالات متحده محدودیت‌های صادرات نیمه‌رساناهای پیشرفته را کاهش دهد. پکن همچنین می‌خواهد موانع سرمایه‌گذاری در ایالات متحده را کاهش دهد و امیدوار است هیات سرمایه‌گذاری را برای مطابقت با هیئت تجاری مورد حمایت ترامپ تشکیل دهد.

فنتانیل

تارنمای آمریکایی پولیتیکو با استناد به اظهارات یک مقام دولتی، گزارش داد که فنتانیل یکی از موارد کلیدی دستور کار ترامپ در این هفته است. آمریکا مدت‌هاست که شرکت‌های چینی را به تامین آگاهانه مواد اولیه شیمیایی برای کارتل‌های مکزیکی که از آنها برای ساخت این ماده مخدر استفاده می‌کنند، متهم می ‌کند. ترامپ از این موضوع آگاه است که تحت فشار قرار دادن چین بر سر فنتانیل و مواد اولیه شیمیایی، برای محبوبیتش در بین جنبش «دوباره آمریکا را بزرگ می کنیم» خوب است.

وقتی چین از تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ سرپیچی کرد، رئیس جمهوری آمریکا اهرم مهم خود را در جبهه فنتانیل از دست داد. در ماه مارس، ایالات متحده و چین در جلسه مواد مخدر سازمان ملل متحد بر سر فنتانیل و تجارت آن اختلاف نظر پیدا کردند. خواسته چین حذف این کشور از فهرست سالانه وزارت امور خارجه از «کشورهای اصلی ترانزیت مواد مخدر یا تولیدکنندگان مواد مخدر غیرقانونی» بود.


اخبار مرتبط
ضیافت رهبران چین و آمریکا با چاشنی لزوم همکاری به جای تقابل
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 16:06
ضیافت رهبران چین و آمریکا با چاشنی لزوم همکاری به جای تقابل
شی جین‌پینگ در ضیافت شام دیدار با دونالد ترامپ، روابط چین و آمریکا را مهم‌ترین رابطه دوجانبه جهان توصیف کرد و بر لزوم همکاری به جای تقابل تأکید داشت. ترامپ نیز مذاکرات با رئیس‌جمهور چین را مثبت خواند و از او برای سفر به آمریکا دعوت کرد.
اهرم‌های ترامپ برای فشار به چین محدود است
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 09:02
رویترز:
اهرم‌های ترامپ برای فشار به چین محدود است
خبرگزاری رویترز در گزارشی با بررسی روابط چین، ایران و آمریکا اعلام کرد پکن تمایلی به کاهش حمایت اقتصادی و راهبردی از تهران به خواست واشنگتن ندارد؛ موضوعی که در آستانه مذاکرات احتمالی میان دونالد ترامپ و شی جین‌پینگ، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های ژئوپلیتیکی و اقتصادی میان دو قدرت بزرگ جهان تبدیل شده است.
استقبال رسمی رئیس‌جمهور چین از ترامپ
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 06:18
استقبال رسمی رئیس‌جمهور چین از ترامپ
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که به پکن سفر کرده، مورد استقبال «شی جین‌پینگ» همتای چینی خود قرار گرفت.
نظرات

آخرین اخبار
واکسن آنفلوآنزا از چه روزی عرضه می شود؟
آخرین قیمت گوشت قرمز امروز 22 شهریور 1405+ قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 شهریور 1405+ جدول قیمتها
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 22 شهریور 1405/ قیمت جدید دنا پلاس و تارا اتوماتیک
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛حمله به کشتی‌های تجاری در هرمز و قشم؛پیام ایستادگی پزشکیان
مدار دیپلماسی | از هرمز تا دهلی، جنگ ایران چگونه بریکس را وارد آزمون نظم جهانی کرد؟
داربی منچستر؛ اولدترافورد دوباره جهنم آبی‌ها می‌شود؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 22 شهریور؛ ساعت بازی والیبال ایران و ژاپن
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز 22 شهریور 1405؛ قیمت های جدید شاهین، اطلس و کوییک
نیویورک تایمز: ترامپ در برابر بحران انرژی خاورمیانه گرفتار شد
آستانه بحران منطقه‌ای
کامبک ایران مقابل اردن؛ تیم ملی بسکتبال راهی یک‌چهارم نهایی شد
انتخابات و افزایش احتمال عملیات امریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 22 شهریور 1405 ؛ رعد و برق در شمال کشور + وضعیت استان‌ها
هدف قرارگرفتن یک کشتی هنگام عبور از تنگه هرمز
عملیات برق‌آسای یمن نمای قدرت عظیم جبهه مقاومت
تحولات یمن زلزله ای در معادلات منطقه
راز فرار سلول‌های سرطانی از دست سلول‌های ایمنی
آنچه درباره سنجد باید بدانید
تب دنگی را باید از حیاط خانه‌ها کنترل کنیم
لزوم تغییر روایت درباره خودکشی
فرصت رصد ستاره‌ای نزدیک که در حال انفجار است
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود
آتش‌سوزی یک خانه در سرپل‌ذهاب
فرار از شکست در سن‌سیرو
تصادف زنجیره‌ای در یاسوج؛6 نفر جان باختند
صنعت نفت آبادان 1-2 چادرملو اردکان/ پایان شیرین برای یزدی‌ها
پیشروی یمنی‌ها؛ سناریوی کابوس‌وار برای عربستان
تصویربرداری «ده پهلوان» حسن فتحی آغاز شد
یمن از موضع بریکس درباره صلح استقبال کرد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 22 شهریور 1405
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
گزارش تصویری| سفر رئیس‌جمهور به هند برای شرکت در اجلاس بریکس
تأکید صنعا بر تامین امنیت کشتیرانی