×
بین الملل
شناسه خبر : 317178
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 15:40
«گنبد طلایی» ترامپ؛ پروژه‌ای 1.2 تریلیون دلاری که شاید ناکارآمد باشد

بی بی سی:

«گنبد طلایی» ترامپ؛ پروژه‌ای 1.2 تریلیون دلاری که شاید ناکارآمد باشد

دفتر بودجه کنگره آمریکا در براوردی جدید اعلام کرد برخلاف اظهارات دونالد ترامپ، هزینه گنبد طلایی به عنوان یک سامانه دفاعی، نه 175 میلیارد که حدود 1.2 تریلیون دلار هزینه خواهد داشت و مهمتر از آن احتمالا در برابر حملات دشمنان بالقوه ناکارآمد خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین الملل:  بی بی سی در گزارشی نوشت : براساس برآورد دفتر بودجه کنگره آمریکا (CBO) سامانه دفاع موشکی «گنبد طلایی» ترامپ طی دو دهه حدود ۱.۲ تریلیون دلار برای توسعه، استقرار و بهره‌برداری هزینه خواهد داشت.

این رقم بسیار بالاتر از مبلغ اولیه ۱۷۵ میلیارد دلار است که تخصیص داده شده بود. موضوع جالب توجه آن است این سیستم که برای محافظت از ایالات متحده در برابر موشک‌های بالستیک و کروز طراحی شده، ممکن است حتی کار نکند. مطابق گزارش جدید دفتر بودجه کنگره گنبد طلایی ممکن است در برابر حمله تمام‌عیار از سوی روسیه یا چین آسیب‌پذیر باشد.

براساس گزارش این نهاد فدرال، هزینه‌های خرید گنبد طلایی بیش از یک تریلیون دلار خواهد بود، از جمله خرید لایه‌های رهگیر موشکی و سامانه هشدار و رهگیری موشک ها مستقر در فضا.

ترامپ تنها چند روز پس از آغاز به کار دولت دوم، از این طرح رونمایی کرد که به گفته وی با هدف مقابله با تهدیدات هوایی «نسل بعدی» برنامه ریزی شده است.

وی سال گذشته میلادی گفت که این برنامه به سرمایه‌گذاری اولیه ۲۵ میلیارد دلاری نیاز دارد و در مجموع ۱۷۵ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

جف مرکلی سناتور دموکرات که درخواست برآورد هزینه‌های این طرح را داده بود، دیروز سه شنبه خاطرنشان کرد: «به اصطلاح گنبد طلایی رئیس‌جمهور چیزی بیش از یک هدیه بزرگ به پیمانکاران دفاعی نیست که تمام هزینه آن را آمریکایی‌ها پرداخت می‌کنند.»

بی بی سی در ادامه می افزاید: از همان ابتدا تردیدهایی در این خصوص وجود داشت که آیا اساسا امکان ایجاد چنین سامانه دفاعی برای یک سرزمین پهناور مانند آمریکا وجود دارد.

هرچند مقامات هشدار داده‌اند که سامانه‌های موجود نیز با سلاح‌های پیچیده‌ای دشمنان بالقوه همگام نیستند.

دفتر بودجه کنگره نیز اعلام کرده است که با وجود هزینه‌های پیش‌بینی‌شده برای گنبد طلایی، این سامانه ممکن است با یک حمله تمام عیار یک قدرت هم تراز یا تقریبا هم تراز از کار بیفتد.

ترامپ یک هفته پس از آغاز دولت دوم خود به وزارت دفاع دستور داد تا طرح‌هایی برای یک سامانه ارائه دهد که قادر به دفع حملات هوایی دفاع در برابر آنها باشد؛ حملاتی که کاخ سفید در آن زمان «فاجعه‌بارترین تهدید» پیش روی ایالات متحده خواند.

ترامپ گفت که این سیستم شامل فناوری‌های «نسل بعدی» در زمین، دریا و فضا، از جمله حسگرها و رهگیرهای مستقر در فضا خواهد بود.

بی بی سی یادآور شده است که ماه گذشته دو شرکت «اسپیس ایکس» و «لاکهید مارتین» قراردادهایی به ارزش حداکثر ۳.۲ میلیارد دلار برای توسعه نمونه‌های اولیه رهگیر موشکی مستقر در فضا دست آوردند.


نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان در دیدار با شریف : هیچ مذاکره‌ای درباره موشک‌های بالستیک صورت نگرفته و نخواهد گرفت
پوتین: نیروهای روسیه هر روز در حال پیشروی هستند
اوسمار در تمرین پرسپولیس حاضر شد
روبیو: آتش‌بس لبنان از مذاکرات با ایران جداست
کمیته سه‌جانبه ایران، آمریکا و لبنان برای آتش‌بس لبنان تشکیل می‌شود
قائم پناه: استانداران تا پایان تیرماه با مدل جدید ارزیابی می شوند
ادعای خلبان اف-15 درباره مشاهده پهپادهای هماهنگ ایرانی در آسمان
رشت به آستراخان متصل شد؛آغاز پروازهای چارتری در مسیر ایران روسیه
روایت بانک مرکزی از یک سال سخت اقتصادی؛ رشد منفی و افت تولید
نعیم قاسم: اسرائیل چاره‌ای جز عقب‌نشینی از لبنان ندارد
قالیباف: قوه قضاییه در مسیر افزایش اعتماد عمومی گام برداشته است
شهباز شریف: موضوع موشک‌های بالستیک در تفاهم ایران و آمریکا مطرح نبوده است
تازه‌های تولید و پخش تلویزیون و رادیو
تحریم‌های تازه واشنگتن علیه کوبا
تخصیص 17 میلیارد دلار وام توسط آمریکا برای تسریع ساخت 10 راکتور هسته‌ای
رسانه قطری: ایران اولویت‌های خود را در مذاکرات سوئیس تحمیل کرد
حمله اوکراین به نیروگاه کرچ روسیه و قطعی گسترده برق در کریمه
نورنما | فرا رسیدن ایام سوگواری تاسوعای حسینی تسلیت باد
حماس: اسرائیل دنبال تغییر ساختار سیاسی غزه است
ریابکوف: مسکو آماده کمک به ایران در مذاکرات با واشنگتن است
شفاف‌سازی درباره عوارض تنگه هرمز
«هالند مصر» رسماً بارسایی شد
احتمال بازداشت نتانیاهو در پی توافق ایران و آمریکا
بانک مرکزی: اختلال خدمات بانکی تا پایان امشب به‌طور کامل برطرف می‌شود
نسخه خطی نادر «لهوف» رونمایی شد
پایان ماجرای جنجالی دختر گمشده نسیم‌شهر
آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن
نوراینفو |در انتظار تحقق شروط تفاهم نامه اسلام آباد
استعفای سرمربی صنعت نفت آبادان پذیرفته شد
جاده چالوس دوطرفه شد
نوراینفو | هنگام خرید ملک مستاجردار این نکات را فراموش نکنید
حملات اسرائیل به لبنان مصداق جنایت جنگی است
وزیر خارجه لبنان: مذاکره تنها راه برقراری ثبات در کشور است
پوتین: غرب برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
تعطیلی مراکز معاینه فنی خودرو شهر تهران در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی
بلومبرگ: اسرائیل بدترین بازار جهان شد؛ بازارها از چه چیزی نگرانند؟
رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان: از نبویان رسما شکایتی وصول نشده است
تصمیم جدید درباره عبور و مرور کشتی ها از تنگه هرمز
وقوع انفجار در سلیمانیه عراق
ادعای جدید ترامپ درباره توافق هسته‌ای با ایران
کدام فرودگاه‌ها 12 تا 18 تیرماه موقتا تعطیل است؟
خبر خوش قوه قضاییه برای دانش‌آموختگان حقوق
سفارت دانمارک فعالیتش را در تهران از سرگرفت
فیفا سوت بازی ایران را به داور فینال جام جهانی 2022 سپرد
تماس هولناک، ترفند جدید کلاهبرداران برای اخاذی از خانواده‌ها
نورنما | حملات اسرائیل، شهر ساحلی باستانی صور لبنان را به لرزه درآورد
قیمت نقره امروز سه شنبه 2 تیر 1405 +جدول
ریزش بی سابقه بورس آمریکا
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 2 تیر 1405 +جدول
بازگشایی تدریجی فضای هوایی کشور آغاز شد