×
اقتصادی
شناسه خبر : 317159
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 15:04
مصرف آب تهران با ورود کولرهای آبی افزایش یافت

مصرف آب تهران با ورود کولرهای آبی افزایش یافت

مدیر روابط عمومی شرکت آبفای استان تهران با هشدار درباره افزایش مصرف آب همزمان با آغاز گرما اعلام کرد سه میلیون کولر آبی در پایتخت روزانه حدود 300 میلیون لیتر آب مصرف می‌کنند. وی همچنین گفت مخازن سدهای تهران تنها 22 درصد پر بوده و صرفه‌جویی شهروندان ضروری است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بهنام بخشی، تضمین آینده بهتر و روشن‌تر شهروندان تهرانی را مستلزم حفاظت از سهم آب فرزندان دانست و گفت: نباید با مصرف بی‌رویه که موجب برداشت ناروا و اضافی از سفره‌های زیرزمینی می‌شود، آینده فرزندان‌مان را نادیده بگیریم. 

وی اظهار کرد: در شرایطی که دما روزبه‌روز در حال افزایش است، با آغاز فصل گرما در تهران، سه میلیون دستگاه کولر آبی در مدار بهره‌برداری قرار خواهند گرفت که این دستگاه‌های سرمایشی همزمان با افزایش مصرف برق، مصرف مضاعف آب را به مجموعه شبکه آبرسانی تهران تحمیل خواهند کرد.

به‌گفته وی، در روزهای اخیر با ورود تدریجی کولرهای آبی در تهران به مدار بهره‌برداری، مصرف آب شهر تهران به دو میلیارد و ۹۳۵ میلیون لیتر در شبانه‌روز و مصرف لحظه‌ای به رقم تامل‌برانگیز و زود هنگام ۳۸ هزار لیتر در ثانیه رسیده است. 

وی با بیان اینکه کولرهای آبی در تهران به‌طور متوسط روزانه سیصد ‌میلیون لیتر آب مصرف می‌کنند، افزود: هر دستگاه کولر آبی در شرایط سالم و با نصب سایبان، در یک شبانه‌روز ۱۸۰ تا ۲۰۰لیتر و معادل مصرف یک عضو خانواده، آب مصرف می‌کند که در صورت کارکرد در شرایط ناسالم ازجمله نشتی آب، پوشال نامناسب و عدم نصب سایبان، این میزان مصرف به دو برابر افزایش خواهد یافت. 

وی اظهار داشت: سال گذشته که جزو سال‌های خشک و کم‌بارش تهران محسوب می‌شد، ناگزیر در مقاطعی از سال به‌ویژه ماه‌های پایانی افت فشارهایی را با اطلاع رسانی قبلی در شبکه توزیع آب اعمال کردیم تا شهروندان با قطع آب فراگیر مواجه نشوند ضمن آنکه پنج سال پیوستگی خشکسالی، شرایطی را رقم زد که حجم ذخایر سدهای تامین‌کننده آب تهران به کمترین میزان خود رسید. 

به‌گفته وی، بارندگی‌های خوب روزهای پایانی سال گذشته و فروردین‌ماه امسال، این تصور را برای شهروندان ایجاد کرد که بارندگی‌ها مشکل کم‌آبی را برطرف کرده است و لیکن نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان ذخایر سدها ۵۰ میلیون متر مکعب کسری مخازن داریم و نباید غفلت کنیم و باید به فکر پاییز و زمستان پیش رو باشیم چرا که در ابتدای سال آبی گذشته، پاییزی خشک‌تر از تابستان را تجربه کردیم. 

مدیر روابط عمومی شرکت آبفای استان تهران با بیان اینکه هم‌اکنون ذوب شدن برف ارتفاعات موجب شده است آبگیری سدهای تهران از روند رو به رشدی برخوردار شود، خاطرنشان کرد: با این وجود، هنوز حجم آب سدهای تهران به میزان ذخیره زمان مشابه سال گذشته نرسیده و مخازن سدها فقط ۲۲ درصد پر است. 

وی تصریح کرد: در چنین شرایطی، مصرف منصفانه، هوشمندانه و آینده‌نگرانه و رفتار مصرفی عادلانه جزو ضرورت‌هاست و به شهروندان توصیه می‌کنیم، همانند سال گذشته که در مصرف بهینه آب همراهی کردند و سرانه مصرف به ازای هر نفر در شبانه‌روز ۲۵ لیتر کاهش یافت، امسال نیز با استفاده از مصارف کاهنده بر روی شیرآلات منازل، ۳۰ درصد مصرف آب خانگی را مدیریت کنند ودر صورت قرار گرفتن در طبقه خوش مصرفی ۴۰ تا ۵۰ درصد در کاهش هزینه آب‌بهای خانواده موثر خواهد بود. 

بخشی افزود: همچنین باید با اقدام‌های فنی ساده و سرویس‌های به‌موقع، مراقب سارقان پنهان آب در منازل ازجمله نشتی سرویس‌های فرنگی باشیم که قبض آب را به صورت نجومی افزایش می‌دهند. 

به‌گفته وی، در تهران ۱۵ میلیون نفری، به‌سادگی با انجام این اقدام‌های کم‌هزینه و آسان می‌توانیم به اندازه گنجایش چندین سد در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم همان‌گونه که در سال گذشته شهروندان تهران با کاهش ۲۵ لیتری سرانه مصرف، به اندازه دو برابر ظرفیت سد لتیان در مصرف آب صرفه‌جویی کردند و این میزان صرفه‌جویی لطمه‌ای به رفاه و آسایش شهروندان وارد نکرد. 

سخنگوی شرکت آبفای استان تهران همچنین گفت: سال گذشته، آحاد خوش‌مصرفان تهرانی ۱۱ درصد افزایش یافت و هم‌اکنون ۴۰ درصد مشترکان در طبقه خوش‌مصرفان قرار دارند که امیدواریم ۶۰ درصد باقی مشترکان، با مصرف دلسوزانه و آینده‌نگرانه و منصفانه آب و قرار گرفتن در طبقه خوش‌مصرفی، مشمول پایین‌ترین تعرفه‌های آب‌بها شوند و به آینده روشن‌تر شهرمان کمک کنند.


نظرات

آخرین اخبار
نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعای انتقال تجهیزات نظامی به یمن کاملاً بی‌اساس است
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ شنیده‌شدن صدای انفجار در کیش، قشم، بوموسی و بندرعباس
ورود الزیدی به آمریکا و اعلام اهداف سفر وی
فشار سناتورهای دموکرات بر کاخ سفید برای شفاف‌سازی درباره فاجعه میناب
بررسی راهکارهای تسهیل خدمات کنسولی در دیدار مقامات ایران و افغانستان
وزیر خارجه عمان: سیاست انزوای ایران شکست خورده است
نقض مجدد تفاهمات؛ واشنگتن محاصره دریایی ایران را کلید زد
آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات بلوار رسول اعظم(ص) شیراز
استارمر خواستار از سرگیری آتش‌بس ایران و آمریکا شد
بازداشت یک فرد مسلح در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا
توافق ایران و تاجیکستان بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت
استقلال در حال بررسی میزبانی از بازی‌های آسیایی در بصره
حمله پهپادی و موشکی یمن به فرودگاه ابها در پاسخ به بمباران صنعا
نقشه راه جدید ایران و روسیه برای اتصال شبکه‌های برق
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ تکذیب خبر انفجار در لار و سیریک
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
گفتگوی تلفنی وزرای امورخارجه ایران و قبرس
مخالفت قاطع سازمان بین‌المللی دریانوردی با طرح ترامپ برای دریافت عوارض از تنگه هرمز
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی
تعطیلی فرودگاه‌های یمن
روسیه از تبادل جدید اسرا با اوکراین خبر داد
مجلس خبرگان: پیام راهبردی رهبر انقلاب یادآور پیوند ناگسستنی مسیر ملت با مکتب عاشورا بود
پزشکیان: ایران و روسیه یکجانبه‌گرایی و تلاش برای تحمیل اراده بر دیگر ملت‌ها را نمی‌پذیرند
ارتش متجاوز آمریکا: اجرای محاصره دریایی علیه ایران را از اواخر امروز آغاز می‌کنیم
تمهیدات ویژه مترو و اتوبوسرانی برای مراسم بزرگداشت «رهبر شهید»
هشدار هواشناسی تهران؛ خودداری از تردد غیر ضروری در فضای باز
ادعاهای ضدایرانی اروپا درباره تنگه هرمز
انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست‌های ترامپ
توضیحات بانک مرکزی درباره فرآیند واردات
پوتین: پیروزی در انتظار روسیه است
دعوت از قهرمانان 2010 برای حمایت از اسپانیا
ایران دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک در ماه ژوئن شد