×
بین الملل
شناسه خبر : 317058
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 04:51
نیویورک تایمز: ایران همچنان بخش قابل‌ توجهی از توان موشکی خود را حفظ کرده است

نیویورک تایمز: ایران همچنان بخش قابل‌ توجهی از توان موشکی خود را حفظ کرده است

یک روزنامه آمریکایی نوشت تصویری که دولت دونالد ترامپ از نابودی توان نظامی ایران ارائه می‌کند، به‌شدت با ارزیابی‌هایی که نهادهای اطلاعاتی آمریکا پشت درهای بسته به سیاستگذاران ارائه داده‌اند، در تضاد است.

نورنیوز- گروه بین الملل:  روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» نوشت: «بر اساس ارزیابی‌های محرمانه اوایل ماه مه، ایران به بیشتر سایت‌های موشکی، پرتابگرها و تاسیسات زیرزمینی‌اش دسترسی پیدا کرده است.»

نگران‌کننده‌ترین بخش این ارزیابی‌ها برای برخی مقام‌های ارشد آمریکایی شواهدی است که نشان می‌دهند ایران دسترسی عملیاتی به ۳۰ مورد از ۳۳ سایت موشکی خود در امتداد تنگه هرمز را بازیابی کرده است؛ موضوعی که می‌تواند ناوهای جنگی آمریکا و نفتکش‌های عبوری از این آبراه باریک را تهدید کند.

افرادی که از این ارزیابی‌ها اطلاع دارند می‌گویند گزارش‌ها نشان می‌دهند که ایران می‌تواند از پرتابگرهای متحرکی که در این تاسیسات قرار دارند برای انتقال موشک‌ها به نقاط دیگر استفاده کند. در برخی موارد نیز امکان شلیک مستقیم از سکوهای پرتاب موجود در همان سایت‌ها وجود دارد.

بر اساس این گزارش‌ها، ایران همچنان حدود ۷۰ درصد از پرتابگرهای متحرک خود در سراسر کشور و همچنین حدود ۷۰ درصد از ذخایر موشکی پیش از جنگ را حفظ کرده است. این ذخایر شامل موشک‌های بالستیک و همچنین تعداد کمتری موشک کروز برای اهداف کوتاه‌برد زمینی یا دریایی است.

نهادهای اطلاعات نظامی آمریکا همچنین گزارش داده‌اند که ایران دوباره به حدود ۹۰ درصد از تاسیسات زیرزمینی ذخیره و پرتاب موشک خود در سراسر کشور دسترسی یافته است و این مراکز اکنون «تا حدی یا کاملا عملیاتی» ارزیابی می‌شوند. این اطلاعات بر پایه تصاویر ماهواره‌ای و دیگر فناوری‌های نظارتی جمع‌آوری شده‌اند.

این یافته‌ها روایت‌های ماه‌های اخیر ترامپ و «پیت هگست»، وزیر جنگ آمریکا را که مدعی نابودی توانمندی‌های نظامی ایران بودند، زیر سوال می‌برد.

این ارزیابی‌ها نشان می‌دهند ترامپ و مشاوران نظامی‌اش احتمالا میزان خسارتی را که ارتش آمریکا می‌توانست به سایت‌های موشکی ایران وارد کند، بیش از حد برآورد کرده و توان ایران برای بازیابی خود را دست‌ کم گرفته بودند.

این یافته‌ها همچنین نشان‌دهنده چالشی است که ترامپ در صورت فروپاشی آتش‌بس و ازسرگیری درگیری‌ها با آن روبه‌رو خواهد شد. ارتش آمریکا پیشتر بخش زیادی از ذخایر مهمات حیاتی خود، از جمله موشک‌های تاماهاوک، موشک‌های رهگیر پاتریوت و موشک‌های اتکمز را مصرف کرده؛ در حالی که اطلاعات جدید نشان می‌دهند ایران همچنان توان نظامی قابل‌ توجهی را، به‌ویژه در اطراف تنگه هرمز، حفظ کرده است.

در صورت ازسرگیری درگیری‌ها ارتش آمریکا ناچار خواهد شد بیش از پیش از ذخایر مهمات راهبردی خود استفاده کند؛ موضوعی که در شرایط کمبود ظرفیت صنعتی برای جایگزینی این تسلیحات، نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده است.

ترامپ و مشاورانش بارها ادعا کرده‌اند ذخایر مهمات آمریکا به سطح خطرناکی نرسیده است اما متحدان اروپایی واشنگتن در خفا نگران‌اند تسلیحاتی که برای اوکراین خریداری کرده‌اند تحویل داده نشود؛ چراکه آمریکا ممکن است آنها را برای بازسازی ذخایر خود نیاز داشته باشد.

نیویورک تایمز پیش‌تر گزارش داده بود که آمریکا در جریان جنگ حدود ۱۱۰۰ موشک کروز دوربرد پنهان‌کار مصرف کرده؛ رقمی نزدیک به کل ذخایر باقی‌مانده این سلاح در زرادخانه‌های آمریکا. همچنین بیش از ۱۰۰۰ موشک تاماهاوک و ۱۳۰۰ موشک رهگیر پاتریوت نیز استفاده شده است؛ میزانی که معادل بیش از دو سال تولید در نرخ فعلی است.

بازسازی این ذخایر سال‌ها زمان خواهد برد. شرکت «لاکهید مارتین» اکنون سالانه حدود ۶۵۰ موشک رهگیر پاتریوت تولید می‌کند و قصد دارد این رقم را به ۲۰۰۰ موشک در سال برساند اما مقام‌ها می‌گویند افزایش سریع ظرفیت تولید، به‌ویژه برای موتورهای موشکی، آسان نخواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
فرمول جدید استخدام دولتی؛ سهم آزمون کتبی 70 درصد شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 6 تیر 1405 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 6 تیر 1405 / رشد 4 میلیونی قیمت سکه با اهرم دلار + جدول
نورنما | پیرترین جانور خشکی زی جهان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 6 تیر 1405
بورس هفته را سبز آغاز کرد
حمل‌ونقل عمومی تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید رایگان شد
شرط جنجالی نتانیاهو برای خروج از لبنان
جزئیات قتل عجیب در آمریکا؛ مرگ مرد لاغراندام زیر وزن سنگین همسرش
چرا واریزی برخی بازنشستگان کمتر از مبلغ خالص پرداختیِ فیش خرداد است؟
آخرین آمار زلزله ونزوئلا؛ تخریب 900 کشته و ده‌ها هزار مفقود
عاشورا؛ فریاد عدالت جاودان
آخرین وضعیت عمارت‌های آسیب‌دیده کردستان در جنگ
بازگشت نفت خلیج فارس به بازار جهانی
طعنه قلعه‌نویی در نشست خبری: مصر با برزیل بازی کرد، ما با تیم جوان تیخوانا بودیم
اعتراض طارمی به فیفا؛ «هیچ‌کس به ما کمک نکرد»
«نزدیک بود بمیریم»؛ روایتی از روح ایرانی
رکود سنگین در بازار مسکن
ستاره آرژانتین نیمکت‌نشین می‌شود
پیش‌بینی ورود نزدیک به 2 میلیون خودرو به تهران در روز مراسم تشییع رهبر شهید
بانک مرکزی: سود بانکی 40 درصدی صحت ندارد
نرخ تورم خرداد ماه اعلام شد
آمار فیفا از برترین‌های ایران در جام جهانی؛ رضاییان صدرنشین شد
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض آشکار تفاهم خاتمه جنگ توسط آمریکا
تماشای آنلاین بازی ایران و مصر توسط بیش از 10 میلیون نفر
وعده پرداخت هفتگی مطالبات گندم‌کاران محقق نشد
جامعه‌ای که باید دوباره ساخته شود
جزئیات حمله مسلحانه در کردستان؛ شهادت نیروهای فراجا و زخمی شدن غیرنظامیان
نورنما | ستون های عظیم دود آسمان شهر هیوستون
چرا امارات هشدارحمله موشکی صادر کرد؟
آتش‌بس و سیاست منطقه‌ای امریکا
بازگشت گورخر ایرانی به کویر؛ جمعیت به 55 رأس رسید
منتظر تحقق شروط هستیم
نتانیاهو؛ بازنده بزرگ تفاهم ایران و آمریکا
رئیس کل دادگستری تهران: 14 میلیون پرونده رسیدگی شد
اعلام آمادگی نیروهای مسلح برای مقابله با فساد؛ پیام سرلشکر عبداللهی به قوه قضاییه
بلوار پروین لرزید؛ جزئیات انفجار کپسول گاز در پایتخت
فوتبال ونزوئلا عزادار شد؛ مرگ تلخ ملی‌پوش 18 ساله در زلزله
خط‌کشی بهتر، راهکاری ساده برای کاهش تصادفات جاده‌ای
شب دیوانه‌وار جام جهانی؛ بلژیک پنج‌تایی کرد، فرانسه رقصید، کیپ‌ورد تاریخ ساخت
شهباز شریف: امنیت دریایی برای اقتصاد جهان حیاتی است
معاریو: نتانیاهو بزرگ‌ترین ضربه را به اسرائیل زد
ایران1 - 1مصر ؛ بازهم رامین رضاییان ناجی ایران شد؛ کی روش جواز صعود ایران را امضا می کند؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 6 تیر 1405 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 6 تیر 1405 + جدول
آغاز مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 6 تیر 1405 / دلار قوی، طلا را عقب راند
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 6 تیر 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 تیر 1405+ جدول پخش
متخصصان تغذیه: شکر به‌خودی‌خود سمی نیست