×
بین الملل
شناسه خبر : 316881
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 12:57
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی

آسیا تایمز:

فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی

پایگاه خبری آسیاتایمز در گزارشی نوشت : پس از تجاوز آمریکایی صهیونیستی علیه ایران، این فرضیه که ایالات متحده امنیت خلیج فارس را در ازای دلارهای نفتی تضمین می‌کند، به عنوان یک سراب آشکار شد زیرا دارایی‌های ایالات متحده از سوی ایران مورد حمله مستقیم قرار گرفت و چتر حمایتی آن نتوانست از شوک اقتصادی حیاتی به متحدانش جلوگیری کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: در گزارش پایگاه خبری آسیا تایمز آمده است : در نتیجه، چشم‌انداز تبدیل شدن چین به شریک اصلی اقتصادی و سیاسی کشورهای خلیج فارس به استثنای امارات متحده عربی، از یک احتمال دور به یک ضرورت کوتاه‌مدت تغییر یافته است، به طوری که «یوان» به عنوان جانشینی مناسب برای دلار ظهور کرده و ایران و روسیه نقش‌های محوری، را در این نظم جدید ایفا می‌کنند.

این جنگ به طور اساسی برداشت‌ها از تهدید را در سراسر خلیج فارس تغییر داده و منطق قبلیِ حفاظ راهبردی بین واشنگتن و پکن را از بین برده است برای دهه‌ها، کشورهای خلیج فارس تصور می‌کردند که در حالی که به سمت شرق تجارت می‌کنند، امنیت آنها در نهایت در گرو ناوگان ایالات متحده است اما درگیری سال ۲۰۲۶ این فرض را از بین برده است.

بسته شدن تنگه هرمز، که یک پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند و هدف قرار دادن بنادر و پایانه‌های انرژی امارات متحده عربی، نشان داد که ایالات متحده یا تمایلی به جلوگیری از حملات ندارد یا قادر به جلوگیری از آن نیست.

اما چین که در این تنش از درگیری نظامی اجتناب کرد و در عین حال کانال‌های ارتباطی خود را با تهران حفظ کرد، به عنوان یک میانجی دیپلماتیک ضروری ظهور کرده است، درخواست مداوم پکن برای گفت و گو و امتناع از تأیید پیش‌نویس‌های یکجانبه غربی در شورای امنیت سازمان ملل، و ترجیح دادن به حمایت مشترک از قطعنامه‌ها با روسیه، این کشور را به عنوان تنها قدرت اصلی مورد اعتماد هر دو طرف برای مدیریت گذار پس از جنگ قرار می‌دهد.

در این چشم‌انداز ویران‌شده، گذار اقتصادی از دلار نفتی به یوان نفتی دیگر یک تغییر نظری و تدریجی نیست، بلکه یک ضرورت فوری و ناشی از درگیری است. جنگ به کاتالیزوری تبدیل شده است که دویچه بانک نسبت به آن هشدار داده بود و باعث ایجاد شکاف در سیستم قیمت‌گذاری جهانی نفت در امتداد کریدورهای ژئوپلیتیکی شده است.

همچنین آسیب فیزیکی به زیرساخت‌های خلیج فارس از جمله تأسیسات LNG راس لفان قطر و پالایشگاه راس تنوره عربستان سعودی نیاز به بودجه برای بازسازی را ضروری کرده است، سرمایه‌ای که چین آماده است از طریق تأمین مالی طرح کمربند و جاده به یوان ارائه دهد.

هرچند پترودلار هنوز نمرده اما سلطه آن به شدت آسیب دیده است؛ پترویوان که در حال حاضر سهم قابل توجهی از جریان نفت تحریم شده را به خود اختصاص داده است، آماده است تا به ارز اصلی برای کریدور تجارت انرژی آسیا تبدیل شود.

کشورهای حوزه خلیج فارس برای امنیت اقتصادی به چین روی خواهند آورد، اما ممکن است برای داشتن صدای سیاسی ضد هژمونیک و تنوع تسلیحاتی به روسیه متکی باشند.

در نتیجه، پیامدهای حمله آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران، فروپاشی نظم قدیمی تحت هدایت آمریکا را تسریع کرده و راه را برای یک سیستم اقتصادی با محوریت چین در خلیج فارس هموار کرده است.


اخبار مرتبط
سلطه جهانی آمریکا در حال فروپاشی است
یکشنبه 1405/04/14 ساعت 16:25
اکونومیست؛
سلطه جهانی آمریکا در حال فروپاشی است
اکونومیست با بررسی شاخص‌های اقتصادی، نظامی، فناوری و علمی آمریکا اعلام کرد اگرچه این کشور همچنان از قدرتمندترین بازیگران جهان است، اما کاهش سهم دلار، رشد چین، افت جایگاه علمی و محدود شدن مهاجرت، نشان‌دهنده فرسایش سلطه جهانی واشنگتن است.
لبخند در پکن، زلزله در نظم جهانی
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 17:33
ناصر غریب نژاد:
لبخند در پکن، زلزله در نظم جهانی
در روزهایی که غبار جنگ سرد فرو نشست، نخبگان سیاسی در پایتخت‌های غربی بر این باور بودند که تاریخ به مقصد نهایی خود رسیده است. منطق آن روزگار ساده و در عین حال فریبنده بود: اگر چین را به میز ضیافت جهانی دعوت کنیم، آداب معاشرت بین‌المللی را خواهد آموخت و به‌تدریج به یکی از ستون‌های نظم لیبرال تبدیل خواهد شد.
عدم تمایل پکن به میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 17:32
عدم تمایل پکن به میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن
در حالی که گزارش‌ها از عدم تمایل پکن به ایفای نقش میانجی میان ایران و ایالات متحده حکایت دارد، جزئیات طرح چهارماده‌ای «شی جین‌پینگ» برای امنیت و توسعه در خلیج‌ فارس منتشر شد؛ پیشنهادی مبتنی بر احترام به حاکمیت ملی و نفی اقدامات یک‌جانبه که با استقبال گرم مقامات دیپلماتیک ایران روبرو شده است.
تنها چینی‌ها از تنگه هرمز گذشتند
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 23:49
حبس 79 درصد کشتی‌های تجاری در خلیج فارس؛
تنها چینی‌ها از تنگه هرمز گذشتند
داده‌های ردیابی کشتیرانی نشان می‌دهد با گذشت دو ماه از توقف تردد کشتی‌های کانتینری در تنگه هرمز، 79 درصد از کشتی‌های متعلق به 10 شرکت برتر جهان همچنان در خلیج فارس محبوس هستند و در این میان، شرکت چینی COSCO تنها اپراتوری بوده که موفق به عبور از این آبراهه شده است.
نظرات

آخرین اخبار
استقلال خوزستان 1-1 نساجی مازندران/اولین امتیاز فصل برای هر دو تیم
ایران، پرونده رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان را با طلا بست
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا دوشنبه 2 شهریور + جدول
رایزنی واشنگتن و مسقط درباره تحولات منطقه
ژنرال آمریکایی: 15 پایگاه در خلیج فارس را از دست دادیم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 2 شهریور / طلای 18 عیار در آستانه 22.5 میلیون یا بازگش
آتلانتیک: از این پس، ایران قدرت برتر غرب آسیاست
هواپیمای شناسایی ترکیه در شمال عراق سقوط کرد
گزارش واشنگتن‌پست از افزایش مشکلات سلامتی ترامپ 80 ساله
رایزنی پشت‌پرده دمشق و تل‌آویو در اردن
تصمیم جدید شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران
جزئیات تغییر مدت اعتبار گذرنامه‌ها
پزشکیان: صرفه‌جویی بنزین از دولت شروع شود
اولین مدال طلای کشتی آزاد جوانان ایران به دست آمد
استقلال 2 – 0 سپاهان؛ اولین آزمون بزرگ سهراب بختیاری‌زاده
افشاگری فاکس‌نیوز از مشکل «بالادستی» آمریکا
سردار ابن الرضا:جنگ اخیر مسیر صنعت دفاعی را تغییر داد
سخنگوی سپاه: جنگ اقتصادی، فریب ادراکی دشمن است
بومرنگ ایران، به سوی خود آمریکا بازمی‌گردد
کشتی‌ها در تنگه هرمز مشمول پرداخت هزینه خدمات می‌شوند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 8 میلیونی سکه + جدول
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 1 شهریور 1405
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ سکه یک گرمی 21 میلیون تومان شد
جنایت هولناک در سیدخندان؛ دو مرد جوان با شلیک گلوله کشته شدند
صعود تیم فوتبال زنان خاتون بم به لیگ قهرمانان آسیا
در کاخ الرفاع منامه چه گذشت؟
ناترازی بانک مسکن کاهش یافت
سناتور آمریکایی: باید به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
کمیته انضباطی: ممانعت از حضور بازیکنان در تیم ملی امید جریمه دارد
تعویق سفر ویتکاف و کوشنر به روسیه و اوکراین
درگیری وسط بازی والیبال به مرگ جوان 18 ساله ختم شد
پخش زنده بازی استقلال و سپاهان امروز یکشنبه 1 شهریور + تماشای آنلاین لیگ برتر
روسیه سناریوی استقرار نیرو در مرزهای ناتو را بررسی می‌کند
اسلامی: هرگز متوقف نخواهیم شد
«رهبر شهید» نام کاروان ایران در بازی‌های جهانی عشایری
پیام فرمانده کل سپاه به مناسبت روز پزشک و روز داروساز
یمنی‌ها چگونه عربستان را آچمز کردند؟
مسکن استیجاری پس از سه دهه به مرحله اجرا رسید
آغاز تربیت مدرس زبان اشاره ایرانی در کشور
فقر؛ ریشه اصلی ورود کودکان به چرخه کار
چرا ایران دیگر حاضر نیست هزینه بدعهدی آمریکا را بدهد؟
هفته دولت روی امواج رادیویی
فرصت حماس در بازآرایی ساختار سیاسی فلسطین
پیام تشکر ایران از الحشدالشعبی برای همراهی در مراسم تشییع رهبر شهید
فعالیت پت شاپ‌های کشور غیرقانونی است
پیش بینی بورس فردا دوشنبه 2 شهریور
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 2 شهریور
تورم، ابزار فشار دشمن برای ایجاد نارضایتی در جامعه است
امضای تفاهم‌نامه تاسیس «مرکز تحقیقات سلامت هسته‌ای ایران‌زمین»
رایزنی درباره تحولات منطقه و تلاش برای کاهش تنش‌ها