×
بین الملل
شناسه خبر : 316839
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 10:17
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق

افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق

یک مقام عراقی از ابعاد تازه پایگاه ادعایی رژیم صهیونیستی در صحرای نجف خبر داد؛ موضوعی که با واکنش‌های گسترده سیاسی و مردمی در عراق همراه شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک مقام ارشد در دفتر «محمد شیاع السودانی»، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور عراق در گفتگو با «العربی الجدید» جزئیات جدیدی از مکان استقرار نیروهای اسرائیلی در صحرای نجف را فاش کرد. این موضوع نخستین بار توسط منابع آمریکایی در روزنامه «وال استریت ژورنال» افشا شده بود؛ گزارشی که مدعی است مکانی در 80 کیلومتری مرز عربستان سعودی، به عنوان مرکز پشتیبانی در طول جنگ علیه ایران مورد استفاده قرار گرفته است. همزمان، کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز از احضار فرماندهان امنیتی برای بررسی این پرونده خبر داد.

این حادثه موجی از واکنش‌های مردمی را در عراق به راه انداخته و مطالبات برای «شفاف‌سازی»، بازخواست مسئولان این منطقه و بازنگری در اقدامات حاکمیتی دولت عراق بالا گرفته است.

فریب دیپلماتیک و پوشش ائتلاف بین‌المللی

این مقام مسئول در دفتر السودانی که نامی از وی برده نشده در مصاحبه با پایگاه العربی الجدید تأکید کرد: «آنچه رخ داده، با کمک مستقیم آمریکا و زیر چتر حمایتی آن‌ها بوده است.» وی افزود: «عراق قربانی یک فریب آمریکایی شد. این اتفاق را نباید به پای برتری اطلاعاتی یا پیشرفت نظامی رژیم اشغالگر اسرائیل گذاشت؛ بلکه واشنگتن با سوءاستفاده از پوشش نیروهای "ائتلاف بین‌المللی"، زمینه ورود صهیونیست‌ها به خاک عراق را فراهم کرد.»

او تصریح کرد: «این اتفاق ممکن است در هر کشوری که میزبان نیروهای آمریکایی تحت توافقات دوجانبه است رخ دهد، اما واشنگتن به این توافقات در عراق احترام نگذاشت و روابط خود با بغداد را فدای منافع رژیم اشغالگر کرد. بدتر آنکه عراق سال‌هاست با تحریم نانوشته‌ای در زمینه خرید تسلیحات پیشرفته پدافند هوایی و سیستم‌های راداری مواجه است که معتقدیم اسرائیل و واشنگتن پشت آن هستند».

درگیری مسلحانه در شب چهارم مارس

این مقام عراقی از یک حادثه میدانی پرده برداشت و گفت: «شب چهارم مارس (14 اسفند 1404)، پس از دریافت گزارش‌هایی از سوی یکی از چوپانان قبیله "الزکاریط" مبنی بر نشستن بالگردها و تحرکات نظامی مشکوک، یک نیروی شناسایی عراقی به منطقه اعزام شد. اما این نیرو پیش از رسیدن به مقصد، در فاصله 4 کیلومتری هدف، مورد حمله سنگین بالگردهای جنگی قرار گرفت که منجر به شهادت یک سرباز و مجروح شدن دو تن دیگر شد.»

وی افزود: «علیرغم ارسال پیام فوری از طریق مرکز هماهنگی مشترک با نیروهای ائتلاف، طرف آمریکایی هیچ پاسخی به این حادثه نداد و تا به امروز نیز اطلاعاتی در اختیار عراق نگذاشته است.» در آن زمان، این حمله به اشتباه بخشی از حملات زنجیره‌ای آمریکا علیه واحدهای الحشدالشعبی تلقی شده بود.

مسیر ورود و هشدار درباره بزرگ‌نمایی

این مقام مسئول ضمن هشدار نسبت به بزرگ‌نمایی درباره ایجاد «پایگاه دائمی» یا مرکز لجستیک بزرگ،گفت: «این روایت‌ها که از آن حرف می‌زنند، بیشتر در راستای تبلیغات نتانیاهو برای اثبات برتری دروغین‌شان است. واقعیت این است که حضور آن‌ها کوتاه بوده و تحت پوشش کامل آمریکا صورت گرفته است.»

وی در مورد مسیر ورود این نیروها گفت: «احتمال می‌دهیم این واحدها از حریم هوایی سوریه وارد عمق خاک عراق شده، از صحرای الانبار و منطقه "النخیب" عبور کرده و در دره‌ای که دارای عوارض طبیعی برای اختفا بوده مستقر شده‌اند. همچنین بعید نیست برخی حملات هفته‌های گذشته به مواضع گروه‌های مسلح در عراق، توسط جنگنده‌های اسرائیلی انجام شده باشد.»

احضار فرماندهان به پارلمان

در همین راستا، «محمد الشمری»، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، اعلام کرد که فرماندهان امنیتی برای ادای توضیحات به مجلس فراخوانده شده‌اند. وی در یک گفتگوی تلویزیونی تأکید کرد: «آنچه رخ داده یک رخنه امنیتی است، اما نباید به آن بهای بیش از حد داد؛ چرا که این نفوذ تنها با پوشش و حمایت مستقیم آمریکا امکان‌پذیر شده است.»


نظرات

آخرین اخبار
عطسه و کهیر در بهار نشانه پاکسازی بدن است
وضعیت آب وهوای آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
دو مشتری جدید لواندوفسکی معرفی شدند
نوراینفو | برخی از علائم استرس و اضطراب
دلیل بسته شدن شبانه تونل‌های تهران چیست؟
گفت وگوی آمریکا با متحدان درباره بحران تنگه هرمز
واکنش تند تل‌آویو به تحریم‌های جدید اروپا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی
معاون نیروی دریایی سپاه: امنیت خلیج فارس خط قرمز ایران است
درخواست یمن از شورای امنیت برای رفع محاصره
حمله تند ترامپ به حزب دموکرات آمریکا
چرا حال و آینده اقتصاد جهان به چند تنگه گره خورده؟
چرا بازار مسکن با رکود تورمی شدید مواجه شده است؟
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق
جشن قهرمانی یامال با پرچم فلسطین جنجال‌ساز شد + فیلم
مذاکره درباره مذاکره
تشدید حملات اسرائیل در لبنان ونقض 1700 مورد آتش بس
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405
دکترین ملی کریدورها
کشف کلید کنترل خارش در مغز انسان
طرح جدید برای ائتلاف دموکراتیک علیه واشنگتن
عثمان دمبله ستاره فصل لیگ فرانسه شد
کشف کهکشانی بدون چرخش توسط تلسکوپ جیمز وب
اعدام عضو آموزش‌دیده گروهک تروریستی انصارالفرقان در شرق کشور
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سفیر ایران: معماری امنیتی منطقه نیاز به بازنگری دارد
ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟
تعادل؛ گوهر گمشده در مذاکرات
خطای محاسباتی دشمن و درس بازدارندگی اتحاد مقدس
آخرین جزئیات از حضوری شدن کلاس‌ها و امتحانات دانشگاه ها
وزارت بهداشت اسرائیل: شمارمجروحان از آغاز جنگ با ایران به 8683 رسید
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
آغاز فروش مشارکتی محصولات سایپا از امروز + جدول خودرو و نحوه ثبت نام
روسیه در انتظار پاسخ اروپا درباره مذاکرات دوجانبه
سیاست‌نامه | اختلاف دو نظر نماینده ولی فقیه درباره حجاب به کجا رسید
دیگر فرودگاه بین‌المللی کارآمدی در اسرائیل وجود ندارد
انصارالله: هدف حمله به ایران مهار استقلال منطقه است
زمان ترخیص کالاهای اساسی به حداقل رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 22 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
ژاپن حدود 12 میلیون دلار به فلسطین کمک کرد
مایکروسافت مدیریت شعبه خود را از اسرائیل به فرانسه منتقل کرد
سفیر آمریکا: همکاری امنیتی اسرائیل و امارات گسترش یافته است
تغییر ژئوپلتیک تجارت ایران در منطقه با دور زدن محدودیت‌های دریایی
هانتاویروس، بدون واکسن و درمان «ویژه»
دانشمندان موفق به افزایش طول عمر با ژنتیک شدند
ستون پنهان امنیت انرژی کشور
نماینده کرمان: تخریب تیم مذاکره کننده تضعیف موضع رسمی کشور است
24 درصد آمریکایی‌ها تیراندازی ضیافت شام ترامپ را صحنه‌سازی می‌دانند
مقام حماس: نتایج بازسازی ساختار سازمانی حماس بزودی اعلام می‌شود
آمریکا 53.3 میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را به شرکت‌ها اختصاص داد