در

ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گزارش سی‌بی‌اس نیوز درباره حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان را گمراه‌کننده دانست و تأکید کرد این حضور صرفاً برای تسهیل مذاکرات و تبادلات دیپلماتیک پس از آتش‌بس بوده است.

ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟
0 دقیقه

نورنیوز-گروه بین الملل : طاهر اندرابی امروز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: پاکستان قاطعانه گزارش سی‌بی‌اس نیوز در مورد حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه هوایی نورخان را گمراه‌کننده و جنجالی می‌داند.

وی افزود: به نظر می‌رسد چنین روایت‌ها و گمانه‌زنی های ساختگی با هدف تضعیف تلاش‌های جاری برای ثبات و صلح منطقه‌ای انجام می‌شود.

اندرابی اظهار داشت: پس از آتش‌بس و در طول دور اول مذاکرات اسلام‌آباد، تعدادی هواپیما از ایران و ایالات متحده برای تسهیل تردد تیم‌های دیپلماتیک ، امنیتی و کارکنان اداری مرتبط با روند مذاکرات به پاکستان رسیدند. برخی از هواپیماها و پرسنل پشتیبانی به طور موقت در پاکستان در انتظار دورهای بعدی تعامل باقی ماندند.

وی گفت: اگرچه مذاکرات رسمی هنوز از سر گرفته نشده است، اما تبادلات دیپلماتیک در سطح ارشد ادامه داشته است. در این زمینه، ۲ سفر وزیر امور خارجه ایران به اسلام‌آباد از طریق تمهیدات لجستیکی و اداری موجود تسهیل شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان افزود: هواپیمای ایرانی که در حال حاضر در پاکستان پارک شده است، در طول دوره آتش‌بس وارد شده و هیچ ارتباطی با هیچ گونه احتمال نظامی یا ترتیبات حفاظتی ندارد. ادعاهایی که خلاف این را نشان می‌دهند، گمانه‌زنی، گمراه‌کننده و کاملاً جدا از زمینه واقعی هستند.

وی تاکید کرد: پاکستان همواره به عنوان یک تسهیل‌کننده بی‌طرف، سازنده و مسئول در حمایت از گفت‌وگو و کاهش تنش عمل کرده است. در راستای این نقش، پاکستان در صورت لزوم، پشتیبانی لجستیکی و اداری معمول را ارائه داده است، ضمن اینکه شفافیت کامل و ارتباط منظم با همه طرف‌های ذیربط را حفظ کرده است.

طاهر اندرابی افزود: اسلام‌آباد همچنان متعهد به حمایت از تمام تلاش‌های صادقانه با هدف ترویج گفت‌وگو، کاهش تنش‌ها و پیشبرد صلح ، ثبات و امنیت منطقه‌ای و جهانی است.

به گزارش ایرنا؛ در پی ۴۰ روز جنگ مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران، سرانجام بامداد چهارشنبه به وقت تهران (۱۹ فروردین ۱۴۰۵ شمسی و سه شنبه شب به وقت شرق آمریکا برابر با ۷ آوریل ۲۰۲۶ ) طرفین بر سر آتش بس دو هفته ای با میانجیگیری پاکستان برای انجام مذاکرات به منظور پایان دادن این جنگ و صلح دائمی توافق کردند.

این آتش‌بس در اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۵ (۲۱ آوریل ۲۰۲۶) از سوی رئیس جمهور آمریکا به صورت نامحدود تمدید شد.


ایرنا

ارسال نظر