×
سیاسی
شناسه خبر : 316791
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 05:43
توصیه کمیسیون برنامه و بودجه به پزشکیان درباره کالابرگ

توصیه کمیسیون برنامه و بودجه به پزشکیان درباره کالابرگ

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم با اشاره به ضرورت استفاده از تجربه دولت دفاع مقدس در جلوگیری از بی‌ثباتی قیمت‌ها در شرایط فعلی، تأکید کرد: مسئولان باید با استفاده از این تجربه، کالاهای اساسی و سهمیه‌بندی‌شده را از طریق کالابرگ در اختیار مردم قرار دهند و در صورت لزوم، این سیاست را به دیگر کالاها نیز تعمیم دهند.

نورنیوز- گروه سیاسی: حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم که کسوت نمایندگی مردم تهران در سه دوره مجلس شورای اسلامی در جایگاه ریاست کمیسیون‌های برنامه و بودجه و اقتصادی را در کارنامه خود دارد و اکنون نیز رئیس کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری است، در گفت‌وگو با ایسنا تاب‌آوری اجتماعی مردم در شرایط ناپایدار اقتصادی در جنگ رمضان را ریشه‌دار در قدمت، نوع تمدن، فرهنگ سیاسی و فرهنگ ملی عمیق و ریشه‌دار این ملت دانست و تأکید کرد: واکنش مردم در شرایط بحرانی کاملاً مدنی و مبتنی بر همکاری اجتماعی است و حتی در اجتماعات و فعالیت‌های جمعی، امکانات و منابع مالی‌شان را برای ارائه خدمات غذایی، بهداشتی و درمانی به دیگر شهروندان اختصاص می‌دهند.

تاب‌آوری اجتماعی ایرانیان ریشه در تمدن و فرهنگ ملی عمیق و ریشه‌دار دارد

مصباحی‌مقدم فرهنگ تاب‌آوری اجتماعی را آمیزه‌ای از تاریخ ایران و سبک زندگی ایرانیان دانست که پس از فتح ایران توسط مسلمانان شکل گرفت و یادآور شد: از آن زمان، فرهنگ متمدن ایرانی با فرهنگ اسلامی به طور کامل درهم آمیخت. از ویژگی‌های برجسته فرهنگ اسلامی، بنیاد نهادن زندگی انسانی بر اساس محبت، رحمت، احسان و عدالت است که موجب شده ایرانیان علاوه‌بر برخورداری از رفاه نسبی، به حفظ حقوق و جایگاه سایر هم‌نوعان خود نیز توجه کنند.

نماینده تهران در مجالس هفتم، هشتم و نهم ادامه داد: این ویژگی فرهنگی، باعث شد ایرانیان آنچه برای خود می‌خواهند برای دیگران هم بخواهند و زندگی انسانی را نه‌تنها برای خود بلکه برای دیگران نیز ارزشمند بدانند. این نگرش نوعی سرمایه‌گذاری ابدی و سازنده زندگی اخروی برای آنان محسوب می‌شود.

ایرانی‌ها در شرایط بحرانی برای انبارکردن مایحتاج به فروشگاه‌ها هجوم نمی‌برند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هفتم و هشتم با اشاره به بارزترین جلوه تاب‌آوری اجتماعی ایرانیان در برابر وضعیت ناپایدار اقتصادی، گفت: برخلاف سایر ملل جهان، ایرانی‌ها در شرایط بحرانی برای انبارکردن مایحتاج به فروشگاه‌ها هجوم نمی‌برند و با توجه به نیاز کوتاه‌مدت و مصالح عمومی عمل می‌کنند. این رفتار نشان‌دهنده اتحاد و تاب‌آوری ملت ایران است، به‌ویژه در شرایطی که کشور همچنان با تهدیدهای خارجی مواجه است.

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه جنگ کنونی، فناورانه و دوربرد است، اظهار کرد: خانواده‌ها با فرستادن جوانان به مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش علم و فناوری را تضمین کرده‌اند که منجر به توسعه صنایع دفاعی و خودکفایی نظامی کشور شده و امروز صنایع پیشرفته نظامی و هوافضا حاصل تلاش علمی همین جوانان است. پشتیبانی سیاسی و حضور مستمر خانواده‌ها نشان می‌دهد جبهه‌های جنگ بی‌پشتوانه نیست و نیروهای مسلح با حمایت ملت به ایفای نقش خود ادامه می‌دهند. آمارها نیز از محبوبیت رهبری جدید و اعتماد مردم به توانایی نیروهای مسلح خبر می‌دهند.

مردم ضرورتی برای ذخیره‌سازی نیازمندی‌هایشان نمی‌بینند

رئیس کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: با تدابیر دولتمردان و وجود ذخایر کالایی کافی، مردم توانسته‌اند نیازمندی‌های خود را روزانه و هفتگی تأمین کنند و ضرورتی برای ذخیره‌سازی بیش از حد احساس نمی‌شود. از تمامی فعالان اقتصادی، بنگاه‌ها و اتاق‌های بازرگانی می‌خواهم با پیوستن به جریان وحدت ملی نقش خود در حفظ ثبات اقتصادی و حمایت از مردم را ایفا کنند.

واکنش ایرانیان در شرایط بحرانی کاملاً مدنی و مبتنی بر همکاری اجتماعی است

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه واکنش مردم ایران در شرایط بحرانی کاملاً مدنی و مبتنی بر همکاری اجتماعی است، ادامه داد: حتی مردم در اجتماعات و فعالیت‌های جمعی برای کمک به هم‌نوعان‌شان صف می‌کشند و امکانات و منابع مالی‌شان را برای ارائه خدمات غذایی، بهداشتی و درمانی به دیگر شهروندان اختصاص می‌دهند. این رفتارها نشانه‌ای از فرهنگ ریشه‌دار ایرانی و اسلامی است که همواره بر همکاری و همدلی تأکید دارد.

امکان واردات و جابه‌جایی کالاها تضمین شده و جای نگرانی نیست

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم با یادآوری ظرفیت استان‌های مرزی و تعاملات با همسایگان برای مدیریت شرایط اقتصادی در ماه سوم جنگ و محاصره دریایی، گفت: استفاده از خطوط ریلی و ناوگان کامیونی میان ایران و پاکستان، آسیای میانه، روسیه، چین و بندر چابهار که در جنوبی‌ترین نقطه از خاک ایران و خارج از تنگه هرمز قرار دارد، امکان واردات و جابه‌جایی کالاها را تضمین می‌کند و جای هیچگونه نگرانی نیست.

وی با تأکید بر نقش فعال وزرا و مدیران اقتصادی در مدیریت ناپایداری‌های قیمتی و اقتصادی، گفت: حضور وزرا و رئیس بانک مرکزی در میدان، پاسخگویی به مردم و ارائه تسهیلات لازم نشان می‌دهد مدیریت تامین کالاهای اساسی و نظارت بر قیمت‌ها مستمر و شبانه‌روزی انجام می‌شود. وزارت جهاد کشاورزی هم قبل از آغاز جنگ برنامه‌ریزی و ذخیره‌سازی لازم برای تأمین مایحتاج مردم را پیش‌بینی کرده است.

حفظ نیروی کار و حمایت از تولیدکنندگان در شرایط جنگی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نگرانی‌ها از تعدیل نیرو و کاهش حقوق کارگران در شرایط اقتصادی فعلی گفت: تولیدکنندگان با تکیه بر ذخایر مواد اولیه در انبارهای‌شان و با تمام ظرفیت تولید کنند تا نیاز به تعدیل نیرو کاهش یابد. البته قانون پیش‌بینی کرده در صورت توقف خطوط تولید به دلیل کمبود مواد اولیه، بیمه بیکاری و حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کارگران انجام می‌شود. بنگاه‌های اقتصادی، تولیدکنندگان و واردکنندگان باید انتظارات خود را در دوره جنگ تعدیل کنند و سطح انتظار سودشان را کاهش دهند تا مشکلی برای بازار و مصرف‌کنندگان ایجاد نشود.

درآمدهای نفتی می‌تواند از اقتصاد ایران در برابر تنش‌های احتمالی محافظت کند

مصباحی‌مقدم در پاسخ به پرسشی درباره کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفتی گفت: در شرایط جنگی نمی‌توان انتظار کاهش اتکا به درآمد نفتی را داشت و حتی ممکن است اتکا به این درآمد افزایش یابد. با توجه به افزایش فروش و دوبرابر شدن قیمت نفت در بازار جهانی، درآمدهای نفتی کشور کافی است و می‌تواند از اقتصاد ایران در برابر تنش‌های احتمالی محافظت کند.

دولت پزشکیان از تجربه دولت دفاع مقدس در تثبیت قیمت‌ها استفاده کند

رئیس کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تجربه دوران هشت‌ساله دفاع مقدس، گفت: تجربه دفاع مقدس نه‌تنها در عرصه دفاعی بلکه در مدیریت اقتصادی نیز درس‌های ارزشمندی دارد. دولت وقت با اتخاذ سیاست «ثبات قیمت‌ها» تلاش کرد تا مردم در دوران جنگ دچار دو رنج نشوند؛ یکی رنج ناشی از جنگ و دیگری رنج ناشی از بی‌ثباتی قیمت‌ها. طی هشت سال جنگ، ثبات قیمت‌ها در کشور برقرار بود و این تجربه می‌تواند الگویی برای مدیریت شرایط فعلی باشد. دولت و مسئولان باید با استفاده از این تجربه، کالاهای اساسی و سهمیه‌بندی‌شده را از طریق کالابرگ در اختیار مردم قرار دهند و در صورت لزوم، این سیاست را به سایر کالاها نیز تعمیم دهند.

استفاده از ظرفیت استان‌های مرزی و تعامل با همسایگان

مصباحی‌مقدم درباره نقش استان‌های مرزی و روابط بین‌المللی در مدیریت شرایط اقتصادی، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت استان‌های مرزی و توسعه تبادلات اقتصادی با کشورهای پاکستان، روسیه، چین، ازبکستان، تاجیکستان و ترکیه بسیار مؤثر است.  مبادلات اقتصادی با اروپا از طریق ترکیه و جمهوری آذربایجان و همچنین مسیرهای هوایی و دریایی شمال کشور نیز امکان‌پذیر است و این مسیرها کمک می‌کند تا نیازمندی‌های کشور به‌راحتی تأمین شود.

ایران در تولید تسلیحات، دارو و کالاهای اساسی خودکفاست

وی تأکید کرد: بخش بزرگتر نیازهای ضروری کشور در داخل تولید می‌شود؛ تقریباً صددرصد تسلیحات و مهمات، بیش از ۸۰ درصد کالاهای اساسی و بیش از ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تأمین می‌شود. این موفقیت‌ها حاصل تلاش‌های دهه‌های گذشته، به ویژه پس از پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس است که زیرساخت‌های اقتصادی و تولیدی کشور را مستحکم کرده است.

کالابرگ ادامه یابد

رئیس کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره سیاست یارانه‌ای دولت اظهار کرد: تجربه پرداخت یارانه نقدی چندان موفق نبود و مشکلاتی در برخی خانواده‌ها از جمله خانواده‌های بدسرپرست به وجود آورد. پرداخت یارانه به‌صورت کالابرگ و تعیین سهمیه مشخصی از کالاهای اساسی، اثربخشی بیشتری دارد و رضایت خاطر مردم را تأمین می‌کند. کالابرگ در تأمین ۱۱ قلم کالای اساسیِ زندگی مردم تا حد زیادی موفق بوده است که این سیاست باید استمرار یابد.


نظرات

آخرین اخبار
عاشورا؛ فریاد عدالت جاودان
آخرین وضعیت عمارت‌های آسیب‌دیده کردستان در جنگ
بازگشت نفت خلیج فارس به بازار جهانی
طعنه قلعه‌نویی در نشست خبری: مصر با برزیل بازی کرد، ما با تیم جوان تیخوانا بودیم
اعتراض طارمی به فیفا؛ «هیچ‌کس به ما کمک نکرد»
«نزدیک بود بمیریم»؛ روایتی از روح ایرانی
رکود سنگین در بازار مسکن
ستاره آرژانتین نیمکت‌نشین می‌شود
پیش‌بینی ورود نزدیک به 2 میلیون خودرو به تهران در روز مراسم تشییع رهبر شهید
بانک مرکزی: سود بانکی 40 درصدی صحت ندارد
افزایش تعداد کشته های زلزله ونزوئلا
نرخ تورم خرداد ماه اعلام شد
آمار فیفا از برترین‌های ایران در جام جهانی؛ رضاییان صدرنشین شد
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض آشکار تفاهم خاتمه جنگ توسط آمریکا
تماشای آنلاین بازی ایران و مصر توسط بیش از 10 میلیون نفر
وعده پرداخت هفتگی مطالبات گندم‌کاران محقق نشد
جامعه‌ای که باید دوباره ساخته شود
جزئیات حمله مسلحانه در کردستان؛ شهادت نیروهای فراجا و زخمی شدن غیرنظامیان
نورنما | ستون های عظیم دود آسمان شهر هیوستون
چرا امارات هشدارحمله موشکی صادر کرد؟
آتش‌بس و سیاست منطقه‌ای امریکا
بازگشت گورخر ایرانی به کویر؛ جمعیت به 55 رأس رسید
منتظر تحقق شروط هستیم
نتانیاهو؛ بازنده بزرگ تفاهم ایران و آمریکا
رئیس کل دادگستری تهران: 14 میلیون پرونده رسیدگی شد
اعلام آمادگی نیروهای مسلح برای مقابله با فساد؛ پیام سرلشکر عبداللهی به قوه قضاییه
بلوار پروین لرزید؛ جزئیات انفجار کپسول گاز در پایتخت
فوتبال ونزوئلا عزادار شد؛ مرگ تلخ ملی‌پوش 18 ساله در زلزله
خط‌کشی بهتر، راهکاری ساده برای کاهش تصادفات جاده‌ای
شب دیوانه‌وار جام جهانی؛ بلژیک پنج‌تایی کرد، فرانسه رقصید، کیپ‌ورد تاریخ ساخت
شهباز شریف: امنیت دریایی برای اقتصاد جهان حیاتی است
معاریو: نتانیاهو بزرگ‌ترین ضربه را به اسرائیل زد
ایران1 - 1مصر ؛ بازهم رامین رضاییان ناجی ایران شد؛ کی روش جواز صعود ایران را امضا می کند؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 6 تیر 1405 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 6 تیر 1405 + جدول
آغاز مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 6 تیر 1405 / دلار قوی، طلا را عقب راند
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 6 تیر 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 تیر 1405+ جدول پخش
متخصصان تغذیه: شکر به‌خودی‌خود سمی نیست
انفجار در سیریک پس از حمله آمریکا؛ سپاه مواضع نیروهای آمریکایی را هدف گرفت
هشدار پزشکان درباره سکته مغزی خفیف؛ انسداد موقت اما خطرناک
گرمازدگی را جدی بگیرید؛ تأخیر درمان به اندام‌های حیاتی آسیب بزند
پژوهش جدید راز بیماری نادر «MKD» را فاش کرد
این نوشیدنی‌ها قند خون را به‌سرعت بالا می‌برند
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند