×
بین الملل
شناسه خبر : 316554
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/21 ساعت 04:05
نگرانی مقام سابق موساد از روند مذاکرات ایران_آمریکا

نگرانی مقام سابق موساد از روند مذاکرات ایران_آمریکا

«حاییم تومر»، مقام سابق موساد با به کار بردن اصطلاح «اردک لنگ» درباره ترامپ، در مورد تماس‌های دیپلماتیک بین تهران و واشنگتن و اینکه آیا هرگونه توافقی بین آنها منافع رژیم صهیونیستی را در نظر می‌گیرد یا نه، ابراز نگرانی کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: تومر در مصاحبه با رادیو ۱۰۳FM گفت: «من یک افسر اطلاعاتی باسابقه هستم و در ارزیابی خود محتاط خواهم بود. سوال این است که اسرائیل چه می‌خواهد؟ این سوالی است که می‌توان به آن پاسخ داد. اسرائیل به یک سقف مشخص پایبند است و به نظر من، این سقف در طرح آمریکا گنجانده نشده است و این موضوع به مردم اسرائیل گفته نشده است.»

تومر معتقد است که «آمریکایی‌ها به برنامه موشکی نمی‌پردازند و به نظر می‌رسد که آنها کاملاً از موضوع تغییر نظام عقب‌نشینی کرده‌اند. ما با حداقل چیزی که آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها در مورد پروژه هسته‌ای با آن موافقت خواهند کرد، باقی مانده‌ایم.»
این مقام سابق موساد افزود: «به نظر می‌رسد که در نهایت، ما در نوعی بن‌بست قرار داریم. مذاکراتی در جریان است و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هر هفته اعلام می‌کند که به زودی به یک توافق تاریخی با ایران دست خواهیم یافت. همچنین یک سند ۱۰ ماده‌ای بین ایران و ایالات متحده از طریق پاکستانی‌ها در حال گردش است - محتوای آن چیست؟ من نمی‌دانم، و فکر نمی‌کنم اسرائیل بداند محتوای آن چیست.»
او ارزیابی نگران‌کننده خود را ادامه داد: «آمریکا راه حل خوبی برای مسئله تنگه هرمز ندارد و ایرانی‌ها به درخواست خود برای اعمال هزینه ترانزیت بر هر کشتی عبوری پایبند هستند. ترامپ به دنبال راه‌هایی برای عقب‌نشینی است، در حالی که ایرانی‌ها سرسختانه مقاومت می‌کنند و از تغییر مواضع خود امتناع می‌ورزند.»
تومر گفت: «ارزیابی خواسته‌های ترامپ برایم دشوار است. فکر می‌کنم او به انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر چشم دوخته است، انتخاباتی که می‌تواند او را به یک رئیس‌جمهور ناتوان تبدیل کند. او در این انتخابات، انواع و اقسام بازی‌ها را با افکار عمومی آمریکا انجام می‌دهد. در حال حاضر، اوضاع برای او خوب به نظر نمی‌رسد.»
او پرسید: «اگر من امروز یک افسر اطلاعاتی فعال بودم، توجهم را بر درک هرگونه توافقی که ممکن است بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها حاصل شود، اگر اصلاً توافقی وجود داشته باشد، متمرکز می‌کردم. اما اگر توافقی حاصل نشود، اسرائیل چه خواهد کرد؟»
این مقام سابق موساد در مورد اینکه «اگر اسرائیل به چنین وضعیتی برسد، چه باید بکند؟» گفت: «اینجا جایی است که سوال استراتژیک آغاز می‌شود، اگر این احتمال وجود داشته باشد که مشکل ایران نیز حل نشود. آیا راه‌حل، یک جنگ مداوم است؟ از آن نوع جنگی که توسط اسرائیل تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، با سه جبهه باز که از نظر تلفات و سایر خسارات قابل توجه، هزینه‌های سنگینی را بر اسرائیل تحمیل می‌کند، در جریان است. یا شاید باید به این فکر کنیم که چگونه این جبهه‌ها را ببندیم؟»
 اردک لنگ اصطلاح سیاسی آمریکایی است که در آخرین سال دوران حضور روسای جمهور این کشور در کاخ سفید اطلاق می‌شود که معمولا از حمایت سیاسی مناسب برای اجرای سیاست‌های‌شان و پروژه‌های مهم و جدید برخوردار نمی‌شوند.


نظرات

آخرین اخبار
دنگی را باید از حیاط خانه‌ها کنترل کنیم
لزوم تغییر روایت درباره خودکشی
فرصت رصد ستاره‌ای نزدیک که در حال انفجار است
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود
آتش‌سوزی یک خانه در سرپل‌ذهاب
فرار از شکست در سن‌سیرو
تصادف زنجیره‌ای در یاسوج؛6 نفر جان باختند
صنعت نفت آبادان 1-2 چادرملو اردکان/ پایان شیرین برای یزدی‌ها
پیشروی یمنی‌ها؛ سناریوی کابوس‌وار برای عربستان
تصویربرداری «ده پهلوان» حسن فتحی آغاز شد
یمن از موضع بریکس درباره صلح استقبال کرد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 22 شهریور 1405
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
گزارش تصویری| سفر رئیس‌جمهور به هند برای شرکت در اجلاس بریکس
تأکید صنعا بر تامین امنیت کشتیرانی
دیدار رئیس‌جمهور با ولیعهد ابوظبی در چه شرایطی برگزار شد؟
حملات هوایی عربستان به 7 استان یمن؛ 129 حمله در 48 ساعت
تحولاتی در مسیر یک تحول!
زلنسکی: اوکراین با کمبود موشک پاتریوت روبه‌روست
ترافیک 7 کیلومتری در خروجی مرزن‌آباد
جدول برنامه خاموشی فارس فردا 22 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
73 کشتی در 2 روز از باب‌المندب عبور کردند
فراخوان جشن پیروزی انصارالله در تهران
تازه‌ترین رایزنی ایران و عمان درباره تحولات منطقه
تعیین تکلیف 4 پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری
رئیس‌جمهور ایرلند خطاب به ترامپ: عادی‌سازی جنگ و نسل‌کشی قابل‌قبول نیست
نورویدئو | هرمز ورق را برگرداند ؛ آمریکا در محاصره ابتکار ایران
رئیس کل دادگستری استان تهران: پیگیری حقوقی جنایات جنگی ادامه دارد
طرح صهیونیست‌ها برای مهار ترکیه
وزیر ارتباطات: محدودیت‌های IPv6 تعیین تکلیف شود
فارن افرز: ضرورت بازنگری سیاست‌های آمریکایی در قبال ایران
قطر خواهان پایان مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات شد
وعده 5 هزار دلاری ترامپ برای انتخابات
چکونه فرایبورگ در بوندسلیگا شاخ شد؟