×
اجتماعی
شناسه خبر : 316377
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/20 ساعت 10:39
چه تعداد فضای آموزشی در جنگ اخیر آسیب دیدند؟

چه تعداد فضای آموزشی در جنگ اخیر آسیب دیدند؟

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد در جریان جنگ تحمیلی، 1489 فضای آموزشی و تربیتی کشور بین 20 تا 100 درصد آسیب دیده‌اند که تاکنون 962 مدرسه بازسازی شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رضا روستایی  در جمع خبرنگاران گفت: در جریان جنگ تحمیلی رمضان و تهاجم دشمنان آمریکایی – صهیونی به ایران اسلامی به یک هزار و ۴۸۹ فضای آموزشی و تربیتی کشور از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب وارد شده که سخت‌ترین این آسیب‌ها مربوط به مدرسه شجره طیبه میناب است.

وی افزود: از مجمع فضاهای آسیب دیده، یک هزار و ۲۱۴ مربوط به مدارس و ۲۷۸ فضا در حوزه‌های پرورشی، کانون‌های فرهنگی، داروالقرآن‌ها، اردوگاه‌های دانش‌آموزی و ... است.

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش گفت: تاکنون با تلاش‌های صورت گرفته ۹۶۲ فضای آموزشی که کمتر از ۲۰ درصد خسارات دیده بازسازی شده و مورد بهره برداری قرار گرفته و ۱۲۱ مدرسه بیشتر از ۳۰ درصد آسیب دیده که بازسازی آن‌ها زمان بیشتری می‌برد که تلاش می‌شود تعدادی به مهر امسال و مابقی که به تخریب و بازسازی کامل نیاز دارد برای مهر سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری می‌رسد.

روستایی همچنین به شهادت ۳۶۳ معلم و دانش‌آموز در جنگ رمضان اشاره کرد و افزود: در این جنگ تحمیلی ۲۹۶ شهید دانش‌آموز شامل ۱۷۵ دانش‌آموز پسر و ۱۲۱ دانش‌آموز دختر و ۶۷ معلم شهید شامل ۱۷ معلم مرد و ۵۰ معلم خانم تقدیم راه حق شده است، ضمن این که ۲۵ همکار فرهنگی به افتخار جانبازی نائل شده‌اند.

روستایی، بیشترین تعداد شهدای دانش آموزش را مربوط به استان‌های هرمزگان ۱۴۶ شهید، شهر تهران ۶۰ شهید و شهرستان‌های استان تهران ۳۰ شهید اعلام کرد.

مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات پایان سال هم اظهار کرد: اولویت وزارت آموزش و پرورش برگزاری امتحانات به صورت حضوری است که این امر منوط به ارائه مجوز از سوی شورای تأمین استان‌هاست.

وی گفت: نمرات دروس پایان سال مربوط به دوره ابتدایی و پایه‌های اول تا ششم قطعا بر اساس نظر مربوط به معلمان است، سال‌های گذشته امتحانات دانش‌آموزان پایه ششم به صورت امتحانات هماهنگ منطقه‌ای و استانی برگزار می‌شد که با توجه به شرایط جنگی حاکی بر کشور، نمرات پایانی دانش‌آموزان پایه ششم نیز بر اساس نظر معلم ارائه شده و دانش‌‍آموزان به پایه هفتم ارتقاء پیدا می‌کنند.

روستایی در خصوص امتحانات پایان سال پایه‌های هفتم تا دهم هم گفت: نظر وزارت آموزش و پرورش در خصوص امتحانات پایان سال دانش‌آموزان هفتم تا دهم، برگزاری امتحانات به صورت حضوری است که البته این امر منوط به نظر مساعد شورای تأمین استان‌هاست. از این رو، مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها باید با استانداران مکاتبه و مجوز شورای تأمین برای برگزاری حضوری امتحانات دریافت کنند.

وی گفت: استانداران هر استان بر اساس شرایط حاکم بر استان تصمیم لازم را اتخاذ و اعلام می‌کنند و در صورت برگزاری حضوری، حضور دانش‌آموزان برای رعایت اصل تلاقی و عدم تجمع دانش‌آموزان نهایتا یک و نیم ساعت است.

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحانات دانش‌آموزان یازدهم و دوازدهم رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش به صورت داخلی برگزار می‌شود ولی اگر دوره‌های عملی مهارت دانش‌آموزان تکمیل نشده مدارس باید تا شهریورماه آموزش مهارتی دانش‌آموزان را تکمیل کنند.

وی اظهار کرد: بر اساس آئین نامه اجرایی مدارس، وظیفه ارزشیابی دانش‌آموزان در امتحانات داخلی بر عهده مدیر و معلم است، از این رو در صورتی که قرار باشد امتحانات به صورت غیرحضوری برگزار شود، این تشخیص معلم زیر نظر مدیر است که تعیین می‌کند دانش‌آموز اجازه ارتقاء به پایه بالاتر را دارد.

روستایی تأکید کرد: در امتحانات داخلی، معلم طراح سوالات امتحانی، مصحح و ثبت کننده نمره دانش‌آموزان است، در خصوص برگزاری امتحانات داخلی هیچ نگرانی وجود ندارد، چرا که اطمینان داریم هیچ کس مثل معلمان پای کار آموزش آینده سازان ایران اسلامی نیست.

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش در خصوص شهریه مدارس غیردولتی اظهار کرد: آن دسته از شهریه مدارس که مربوط به تحصیل دانش‌آموزان است باید به صورت کامل پرداخت شود، ولی شهریه برنامه‌های فوق برنامه مانند اردو، ناهار، سرویس، کلاس‌های خاص و ... مربوط به ایام جنگ تحمیلی باید به اولیا عودت داده شود.

وی افزود: شهریه تحصیلی مدارس همراه با ثبت نام پرداخت می شود که مدارس برای همراهی با اولیا این شهریه را تا دی و بهمن‌ماه تسویه می‌کنند ولی اگر هزینه فوق برنامه از اولیا دریافت شده است باید به آنان عودت داده شود و سازمان بازرسی کل کشور نیز به این موضوع ورود کرده تا حقی تضییع نشود.

روستایی گفت: بر اساس مکاتبه وزارت کشور ۳۰ درصد از هزینه سرویس سالانه باید به اولیا عودت داده شود، ضمن این که هزینه غذا مربوط به سه ماه پایان سال پس از ماه مبارک رمضان باید به خانواده‌ها عودت داده شود.

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نظرسنجی از اولیا در خصوص کیفیت و کمیت آموزش مجازی اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش و اداره کل بازرسی برای اطلاع از نحوه اجرای آموزش مجازی و رضایتمندی اولیا اقدام به نظر سنجی از جامعه آماری با ۱۳۰ هزار و ۳۹۷ نفر از مجموع ۱۶ میلیون و ۲۹۷ نفر اولیا دانش‌آموزان کرد که نتیجه کلی رضایتمندی اولیا از این آموزش‌هاست.

وی در خصوص سوالات مطرح شده در این نظرسنجی گفت: در خصوص شروع و پایان کلاس‌های برخط ۵۹.۷ درصد خیلی خوب، ۲۴.۲ درصد خوب، ۴.۴متوسط، ۱ درصد ضعیف و نیم درصد شرایط را خیلی ضعیف اعلام کردند.

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش افزود: اولیاء دانش‌آموزان کیفیت و نحوه ارائه آموزش توسط معلمان را ۵۸ درصد خیلی خوب، ۲۴ درصد خوب ، ۱۰ درصد متوسط، ۳ درصد ضعیت و ۲ درصد خیلی ضعیت اعلام کردند.

روستایی، نظر اولیا در خصوص دسترسی دانش‌آموزان به آموزش مجازی را شامل ۴۴ درصد خیلی خوب، ۳۰ درصد خوب، ۱۶ درصد متوسط، ۵ درصد ضعیف و ۳.۵ درصد خیلی ضعیف اعلام کرد.

وی میزان پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان در فضای مجازی از نظر اولیا را ۳۱ درصد خیلی خوب، ۳۳ درصد خوب، ۲۲ درصد متوسط، ۸ درصد ضعیف و ۵۶ درصد خیلی ضعیف اعلام کرد. 

مدیرکل بازرسی وزارت آموزش و پرورش گفت: علاوه بر آموزش‌های برخط، وزارت آموزش و پرورش بسته‌های برون خط(آفلاین) نیز به دانش‌آموزان ارائه کرده که به طور نمونه هم اکنون این بسته‌ها در اختیار دانش‌آموزان استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته و در مدارس نیز بسته‌های یادگیری در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

روستایی تأکید کرد: وزارت آموزش و پرورش با قدرت پروژه مهر سال تحصیلی آینده را با هدف امید آفرینی آغاز کرده و ستاد برنامه ریزی نیرو انسانی با قدرت کارها را پیش می‌برد تا در سال تحصیلی جدید هیچ معلمی و دانش‌آموزی بدون کلاس نباشد و مدارس از اول مهر به صورت حضوری بازگشایی شود.

وی همچنین با اخذ مجوز استخدام ۳۰ هزار معلم در قالب ماده ۲۸ خبر داد و افزود: لازمه استخدام این تعداد معلم، برگزاری آزمون استخدامی است، چرا که هیچ جایگزینی برای جذب معلم جز آزمون استخدامی وجود ندارد و این امر منوط به شرایط کشور است.


نظرات

آخرین اخبار
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | دکتر مصطفی چمران: سیمای شریف یک انقلابی عدالت خواه
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوازدهم
پخش دیدار ایران ـ بلژیک از شبکه سه +برنامه مسابقات فردا
ترامپ بار دیگر ادعای خود درباره ملونی را تکرار کرد
هیئت ایرانی «میناب 168» راهی سوییس شد/پاکستان: مذاکرات فنی فردا برگزار می شود
بررسی پایداری زنجیره تولید در نشست وبیناری مجلس و وزیر صمت
سهمیه ارز زیارتی اربعین 1405 اعلام شد+جزئیات
اعلام زمان ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
رئیس‌جمهور کوبا: استقلالمان را حفظ می کنیم
نیروی دریایی سپاه: شناورها به تنگه هرمز نزدیک نشوند
چرا پخش برنامه سینمایی «هفت» متوقف شد؟
سوئیس بر تداوم میزبانی از گفت‌وگوهای ایران و آمریکا تأکید کرد
بررسی تحولات «یادداشت تفاهم اسلام‌آباد» در دیدار وزرای ایران و پاکستان
فوکویاما پاسخ می‌دهد: چرا آمریکا پیروز نشد؟
تنش جدید در روابط واشنگتن و رم؛ ترامپ از ملونی انتقاد کرد
ونس از سفر قریب‌الوقوع به سوئیس برای گفت‌وگو با ایران خبر داد
مهلت ثبت‌نام کاردانی به کارشناسی ناپیوسته تمدید شد
انتقاد سناتور دموکرات از جنگ غیرقانونی علیه ایران
واکنش یک نماینده پیشین مجلس به انتقادها از پزشکیان و قالیباف
سرشماری نفوس و مسکن در راه است؛ خبرهای مهمی که هر خانواری باید بداند
خروج هواپیمای مسافربری از باند مهرآباد؛ پرواز شیراز-تهران دچار سانحه شد
آب سد لتیان رهاسازی می شود
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز بسته شد
دستور ترخیص سریع 50 هزار قوطی شیر خشک وارداتی از سوی دادستان
واکنش وزارت امور خارجه ایران به ستیزه‌جویی نماینده رژیم اشغالگر
تشکیل 32 کمیته برای برگزاری باشکوه تشییع رهبر شهید در تهران
باند فروش زمین‌های ملی در تنکابن متلاشی شد
گاردین ترامپ را با هیتلر، مائو و استالین مقایسه کرد
فرودگاه بوشهر پس از بازسازی کامل به مدار فعالیت بازگشت
یارانه خرداد دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد؛ جزئیات کسر اقساط وام
واکنش بولتون به توافق ایران و آمریکا و شکست مفتضحانه ترامپ
محرّم، فصل اخلاق و وحدت نه موسم تفرقه و نفرت
نتایج وام 75 میلیونی بازنشستگان اعلام شد
هوش مصنوعی ایرانی در مسیر توسعه؛ محدودیت داده‌ها دردسرساز است
اعتراف فرماندهان اسرائیلی به بن‌بست عملیات در لبنان
محکومیت حمله به مراکز علمی ایران در محافل بین المللی ادامه دارد
قیمت نقره امروز شنبه 30 خرداد 1405 / شمش نقره 250 گرمی ‍‍113 میلیون تومان شد + جدول
دستگیری 2 مدیر متهم به اختلاس و رشوه در سیستان و بلوچستان
بالاترین سطح بی اعتمادی به دولت فدرال آمریکا
زمان جدید امتحانات پایان‌ترم دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام شد
اعزام تاریخی ژیمناست‌های بانوی ایران به قهرمانی آسیا
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 30 خرداد 1405
3 لیدر و 14 مزدور شبکه خرابکاری خیابانی در استان ایلام دستگیر شدند
صالحی: انسجام ملی رمز پیروزی ایران است
ادامه موج گرما در پایتخت تا اول تیر
فراخوان مشمولان اعزامی تیرماه 1405 اعلام شد
گاردین: اسرائیلی‌ها از جنگ با ایران پشیمان هستند
فرمانده قرارگاه خاتم: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود
تشییعی در ابعاد تاریخی؛ جزئیات مراسم رهبر شهید اعلام شد