×
بین الملل
شناسه خبر : 316322
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/20 ساعت 05:05
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی

هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی

تحلیلگر مشهور عرب در یادداشتی درباره دور بعدی مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و لبنان نوشت: دور بعدی مذاکرات لبنان و اسرائیل که قرار است پنجشنبه و جمعه جاری در واشنگتن تحت نظارت وزارت امور خارجه ایالات متحده برگزار شود، خطرناک‌ترین دور تاکنون خواهد بود

نورنیوز-گروه بین الملل: «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور عرب و سردبیر روزنامه مستقل رای الیوم نوشت: ما خطر حتی بزرگتری را پیش‌بینی می‌کنیم، به ویژه در مشارکت بی‌سابقه هیئت‌های نظامی از ارتش‌های لبنان و اسرائیل در این مذاکرات. هدف اعلام شده، بحث در مورد نقشه‌ها و مراحل میدانی مربوط به تمدید آتش‌بس است. با این حال، طبق گزارش دیروز رسانه رسمی اسرائیل، هدف اعلام نشده، تشکیل کارگروه‌های مشترک برای نظارت و اجرای طرحی برای خلع سلاح و برچیدن حزب‌الله، علاوه بر بحث در مورد نقشه‌ها و مراحل مربوط به ترسیم مجدد مرز بین دو طرف است.

وزارت امور خارجه ایالات متحده، که حامی این مذاکرات است، آنچه را که قبلاً از طریق سخنگوی خود بیان کردیم، تأیید کرد و مدعی شد: «هدف این مذاکرات ایجاد چارچوبی برای ترتیبات صلح و امنیت پایدار، احیای حاکمیت کامل لبنان بر خاک خود، تعیین مرزها و ایجاد مسیرهای عملی برای کمک‌رسانی و بازسازی است. این صلح جامع به بازپس‌گیری کامل کنترل دولت لبنان بر خاک خود و برچیدن کامل سلاح‌های حزب‌الله بستگی دارد.»

آنچه این فرضیه - مبنی بر وجود یک طرح مشترک لبنانی-اسرائیلی برای همکاری جهت خلع سلاح حزب‌الله و از بین بردن حضور نظامی و سیاسی آن در خاک لبنان - را تقویت می‌کند، این است که هیئت نظامی اسرائیل به ریاست ژنرال «آمیخای لیونی»، رئیس بخش استراتژیک ارتش اسرائیل و معمار برنامه‌های نظامی میدانی برای از بین بردن حزب‌الله و ریشه‌کن کردن آن از عرصه لبنان - تشکیل شده است.

سفر «نواف سلام»، نخست وزیر لبنان، به دمشق که شنبه انجام شد، در چارچوب این طرح آمریکایی-اسرائیلی برای خلع سلاح حزب‌الله، رهبر مقاومت اسلامی لبنان و تلاش برای بسیج ارتش سوریه برای مشارکت عملی در این طرح در کنار ارتش‌های لبنان و اسرائیل، نه صرفاً با بستن شکاف‌های مرزی لبنان و سوریه برای جلوگیری از [اقدامات نامشخص] است.

انتقال هرگونه سلاح به حزب الله - و در اینجا منظور ما نه تنها گذرگاه‌های مرزی رسمی شناخته شده، بلکه گذرگاه‌های مخفی نیز هست - یک نگرانی جدی است. نواف سلام از جمله سرسخت‌ترین حامیان پروژه حذف مقاومت اسلامی در لبنان و وارد کردن لبنان نه تنها به پیمان ابراهیم، بلکه به اتحاد کامل با دولت اشغالگر در همه زمینه‌ها در دولت لبنان است. او به دنبال اجرای طرح «ترامپ-کوشنر» برای تبدیل لبنان به ریویرای خاورمیانه است، طرحی که در نوار غزه اجرا نشد.
حملات هوایی روزانه اسرائیل در لبنان تکرار مدل مخربی است که پس از حمله «طوفان الاقصی» در هفت اکتبر ۲۰۲۳ در غزه به کار گرفته شد. رد این طرح توسط حزب‌الله و رد پایگاه ملی مردمی لبنانی آن، قوی‌ترین و مقاوم‌ترین سلاح برای تضمین شکست این طرح صهیونیستی-آمریکایی-اسرائیلی در لبنان است که هدف آن تبدیل لبنان به یک شهرک بزرگ اسرائیلی و منزوی کردن آن از بافت عربی و اسلامی خود است.

حزب‌الله نه تنها از توطئه ترور علیه رهبری خود رهایی یافته، بلکه ساختار داخلی خود را نیز سازماندهی مجدد کرده، قابلیت‌های نظامی خود را مدرن و گسترش داده و آنها را با موشک‌ها و پهپادهای پیشرفته تقویت کرده است. به فعالیت‌های مخفیانه روی آورده و رهبران نظامی و اطلاعاتی جوانی را انتخاب کرده است که از معتبرترین آکادمی‌های نظامی در کشورهای دوست مانند چین، روسیه و کره شمالی فارغ‌التحصیل شده‌اند. از همه مهم‌تر، رهبری حزب و پایگاه مردمی آن از نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون تقریباً یک سال و نیم در برابر تحریکات اسرائیل و بیش از ۸۰۰۰ مورد نقض آتش‌بس مقاومت کرده‌اند و آمادگی‌های نظامی خود را برای رویارویی بزرگ فعلی تکمیل کرده و با قدرت و آمادگی کامل نظامی بازگشته‌اند.

حزب‌الله، رژیم اسرائیل را فریب داد. این نتیجه‌گیری دیرینه ما توسط «ناحوم بارنیا»، تحلیلگر ارشد سیاسی و نظامی روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت، در مقاله‌ای که امروز منتشر شد، تأیید شد. برجسته‌ترین نکته او این بود که «اطلاعات اسرائیل قدرت احیا شده حزب‌الله را دست کم گرفته بود».

 پهپادهای «انتحاری»، مملو از مواد منفجره، و پهپادهای رادارگریز که توسط مغزهای متفکر نظامی لبنانی مجهز به فیبر نوری توسعه یافته‌اند. این موشک جستجوگر نور به یک وحشت وجودی برای دولت اشغالگر اسرائیل و شهرک‌نشینان آن در جلیل، حیفا و تل‌آویو تبدیل شده است، زیرا بار دیگر افسانه تانک مرکاوا را در هم شکسته و سربازان اسرائیلی را مانند پرندگان از ارتفاع کم شکار کرده است. ما به مقامات لبنانی و اسرائیلی و حامی آمریکایی آنها هشدار می‌دهیم که سلاح‌های حزب‌الله برای ماندن اینجا هستند و در حال توسعه هستند و تمام توطئه‌ها برای خلع سلاح آنها شکست خواهد خورد. بازگشت آنها به میدان نبرد ادامه دارد و طولانی مدت است و هیچ پذیرش آتش‌بس دیگری جز پس از دستیابی به پیروزی کامل وجود نخواهد داشت. زمان هرگز به عقب برنمی‌گردد... و زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
پایان تلخ شب عروسی در تهران؛ واژگونی ماشین عروس جان نوعروس را گرفت
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت
بورس امروز سبزپوش شد؛ شاخص کل وارد کانال 7.27 میلیون شد
نتایج نهایی امتحانات دوازدهم و یازدهم چه زمانی اعلام می‌شود؟
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند
اسماعیل بقایی: جنایت لامرد علیه کل ایران و انسانیت بود
کره شمالی موشک‌های بالستیک جدید شلیک کرد
روایت رسانه های غربی از ناکامی فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران
نوراینفو | ایرانی‌ها چند ساعت در هفته کار می‌کنند؟رتبه ایران در جدول جهانی
پزشکیان: ایران به دنبال جنگ نیست؛ لغو تحریم‌ها و احترام به حقوق ایران را می‌خواهیم
نفت حاضر به عقب‌نشینی از 100 دلار نشد
فدراسیون فوتبال 2 هزار دلار جریمه شد
عفو عمومی‌ راهبردی ضروری برای ایران امروز
مشکل جدید استقلال برای سفر به عراق؛ فرودگاه بصره پروازهای ایران را لغو کرد
جدول قطعی برق ایلام امروز شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی‌ها اعلام شد
«7 اکتبر» در مرکز انتخابات «27 اکتبر»
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان وجود دارد
تعویق مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ دیدار سفیران دو طرف در واشنگتن
درس‌های یمن برای دانشگاه‌های نظامی جهان
برنامه قطعی برق قم امروز 21 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی
سیا 71 سند محرمانه درباره 11 سپتامبر را منتشر کرد
قیمت خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405+ جدول قیمتها
اعلام جدول خاموشی برق کرمانشاه؛ شنبه 21 شهریور کدام مناطق خاموش می‌شوند؟
مرز مهران همچنان فعال است