×
بین الملل
شناسه خبر : 316121
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/19 ساعت 10:45
هشدار سازمان ملل درباره تنش در تنگه هرمز

هشدار سازمان ملل درباره تنش در تنگه هرمز

سازمان ملل با ابراز نگرانی از تنش‌های اخیر در تنگه هرمز میان آمریکا و ایران، از همه طرف‌ها خواست با خویشتنداری و پایبندی به آتش‌بس، از تشدید درگیری‌ها جلوگیری کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «فرحان حق»، سخنگوی سازمان ملل شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران گفت که دبیرکل سازمان ملل نگران گزارش‌های مربوط به تبادل آتش اخیر در تنگه هرمز است.»

خبرگزاری آناتولی به نقل از فرحان گفت: «او(دبیرکل سازمان ملل) تاکید می‌کند که این لحظه‌ای حساس برای کاهش تنش است و از همه طرف‌ها می‌خواهد حداکثر خویشتنداری را به کار گیرند تا از تشدید بیشتر اوضاع جلوگیری شود.»

به گفته سخنگوی سازمان ملل، این سازمان خواستار «پایبندی کامل همه طرف‌ها به آتش‌بس و خودداری از هر اقدامی است که می‌تواند منجر به تشدید مجدد تنش‌ها شود.»

او افزود که تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگشایی تنگه هرمز در میانه درگیری‌های تازه میان نیروهای آمریکا و ایران در خود تنگه و اطراف آن ادامه دارد.

فرحان حق در پاسخ به سوالی درباره تلاش‌های میانجیگرانه گفت که تلاش‌هایی در این زمینه انجام می‌شود.

او همچنین گفت که «خورخه موریرا داسیلوا» رئیس دفتر خدمات پروژه‌های سازمان ملل با کشورهای منطقه رایزنی کرده و در نیویورک، از جمله با نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز گفت‌وگوهایی انجام داده است.

سخنگوی سازمان ملل گفت: «او این گفت‌وگوها را ادامه می‌دهد و ما در حال بررسی هستیم که در این زمینه به کجا میتوانیم برسیم.»

تلاش برای تداوم روند دیپلماتیک در میانه تنش‌آفرینی آمریکا

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که درگیری‌های تازه‌ای میان نیروهای ایرانی و آمریکایی در این آب‌راه راهبردی و اطراف آن رخ داده است-آبراهی که تقریبا یک پنجم نفت و گاز طبیعی مایع جهان هر روز از آن عبور می‌کند و ناامنی در آن منجر به افزایش قیمت انرژی در جهان، افزایش هزینه حمل‌ونقل و بیمه و اختلالات احتالی در تجارت جهانی، از جمله صادرات کود و زنجیره تامین کشاوزی ایجاد کرده است.

تنش‌ها در تنگه هرمز پس از محاصره دریایی غیرقانونی ایران از سوی ارتش آمریکا تشدید شد. نیروهای مسلح ایران که پیشتر هشدار داده بودند در برابر هرگونه ماجراجویی در این آب‌راه که تحت کنترل ایران باقی خواهد ماند با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد، در مواردی با شلیک هشدار به ناوهای آمریکایی آن‌ها را از این منطقه دور کردند.

دشمن آمریکایی طی آخر هفته اقدام به حملاتی علیه قایق‌های ماهیگری و باری و تاسیسات غیرنظامی نقاطی از بنادر جنوب ایران کرد. این اقدام آمریکا با حملات دفاعی نیروی دریایی ایران مواجه شد.

نیروی دریایی آمریکا همچنین در چارچوب این محاصره غیرقانونی اقدام به شلیک به نفتکش‌های ایرانی و توقیف آن‌ها کرده است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که طرحی موسوم به «پروژه آزادی» را با ادعای باز کردن تنگه هرمز برای کشتی‌های عبوری از این مسیر آغاز کرد بود، پس از گذشت یک روز اعلام کرد که به درخواست پاکستان و به منظور تداوم گفت‌وگوها با ایران به این عملیات شکست‌خورده پایان می‌دهد.

این ناامنی نگرانی‌هایی را در مورد افزایش قیمت انرژی، افزایش هزینه‌های حمل و نقل و بیمه و اختلالات احتمالی در تجارت جهانی از جمله صادرات کود و زنجیره‌های تأمین کشاورزی ایجاد کرده است. با این حال، هیچیک از طرفین فروپاشی آتش‌بس را اعلام نکرده‌اند و تلاش‌ها برای پایان دائمی جنگ ادامه دارد.

تبادل پیام میان ایران و آمریکا از طریق میانجی پاکستانی ادامه دارد. تهران که از نقض آتش‌بس توسط آمریکا به واسطه اقدامات اخیر آن در تنگه هرمز انتقاد کرده قرار است پاسخ خود به پیشنهاد مذاکراتی اخیر ایران را ارائه کند.


اخبار مرتبط
سازمان ملل: قانون اعدام اسرای حماس تبعیض‌آمیز است
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 20:17
سازمان ملل: قانون اعدام اسرای حماس تبعیض‌آمیز است
معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با انتقاد از قانون جدید کنست برای اعدام اعضای حماس و برگزاری دادگاه‌های علنی، این مصوبه را «تبعیض‌آمیز» توصیف کرد و هشدار داد چنین قوانینی زمینه نقض حقوق بشر را فراهم می‌کند.
همه جنگ‌ها با مذاکره پایان می‌یابد، به جز با آمریکا
شنبه 1405/02/19 ساعت 19:07
مشاور سخنگوی وزارت خارجه:
همه جنگ‌ها با مذاکره پایان می‌یابد، به جز با آمریکا
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد تهران پاسخ آمریکا به پیشنهاد ارائه‌شده را دریافت کرده و در حال بررسی آن است و در عین حال تأکید کرد ایران به اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در تنگه هرمز پاسخ داده است.
هشدار سازمان ملل: اختلال در تنگه هرمز می‌تواند قحطی جهانی ایجاد کند
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 16:14
هشدار سازمان ملل: اختلال در تنگه هرمز می‌تواند قحطی جهانی ایجاد کند
دفتر خدمات پروژه‌های سازمان ملل اعلام کرد ادامه بحران در تنگه هرمز مانع انتقال کودهای کشاورزی و مواد اولیه حیاتی می‌شود و خطر بروز قحطی در کشورهای آسیب‌پذیر را افزایش می‌دهد.
نظرات

آخرین اخبار
تصمیم کره شمالی برای افزایش توان هسته‌ای
جزئیات شرط لبنان برای ادامه مذاکرات با اسرائیل
کدام نمک برای سلامتی مفید است؟
بهترین دروازه‌بان جام جهانی حذف شد؛ وداع باشکوه با سلطان پنالتی‌ها
بهترین تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات چیست؟
دستگیری عاملان انفجارهای دمشق
چگونه تبعات طلاق برای کودکان را کم آسیب کنیم؟
توضیح دفتر آیت الله نوری همدانی درباره علت عدم حضور ایشان برای اقامه نماز امام شهید
حضور 3 میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید امت در نجف
بولتون: ترامپ مردم را دست می اندازد
البناء: شهید خامنه‌ای «نقشه راه» پیروزی امت اسلامی را ترسیم کرد
عطوان: حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ است
صندوق بین المللی پول: قیمت نفت به قبل از جنگ علیه ایران باز نمی‌گردد
قدردانی محسن رضایی از میزبانی شایسته عراقی‌ها از پیکر مطهر رهبر شهید
سناتور آمریکایی: بودجه جنگ ترامپ علیه ایران قطع شود
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در مشهد در رسانه های بین المللی
مقام آمریکایی مدعی تداوم مذاکرات فنی با ایران شد
اوکراین به زودی موشک‌های پاتریوت دریافت خواهد کرد
پایان بدرقه تاریخی؛ آرامش ابدی رهبر شهید در جوار حرم رضوی
چرا پسر بزرگ نتانیاهو نام خانوادگی اش را تغییر داد؟
پیش بینی سکته قلبی در 5سال آینده با هوش مصنوعی
نمودار مرحله حذفی؛ فرانسه اولین تیم حاضر در نیمه نهایی
فرانسه‌ 2-0 مراکش؛ تکرار خاطره تلخ 2022؛ فرانسه دوباره مراکش را از جام جهانی کنار زد
قدردانی مجلس خبرگان از مردم و دست اندرکاران برگزاری مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
ادعای مضحک سنتکام درباره کنترل تنگه هرمز
تیراندازی مرگبار در مشهد؛ معاون امنیتی استاندار کشته شدن دو نفر را تأیید کرد
بازی کودکان در گرمای تابستان؛ راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)