×
اجتماعی
شناسه خبر : 316089
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/19 ساعت 08:53
گام مهم دانشمندان انگلیسی برای ساخت واکسن ویروس هانتا

گام مهم دانشمندان انگلیسی برای ساخت واکسن ویروس هانتا

پژوهشگران دانشگاه بَث انگلیس موفق به توسعه واکسن جدیدی علیه ویروس هانتا شدند؛ واکسنی که نتایج اولیه آن امیدبخش توصیف شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به نقل از نیوز مدیکال، ویروس‌های هانتا عمدتا از طریق جوندگان به انسان منتقل می‌شوند و می‌توانند بیماری‌های خطرناک و گاه مرگباری ایجاد کنند. این بیماری‌ها به‌ویژه در مناطق جنوب‌شرق آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی تهدیدی جدی برای سلامت عمومی به شمار می‌روند. با وجود گستردگی خطر، تاکنون واکسن موثری برای مقابله با این ویروس‌ها در دسترس نبوده است.

تیم پژوهشی دانشگاه بَث موفق شده آنتی‌ژن جدیدی علیه بیماری «هانتان» ـ یکی از گونه‌های شناخته‌شده ویروس هانتا ـ توسعه دهد. این واکسن جدید تاکنون در آزمایشگاه و روی مدل‌های حیوانی آزمایش شده و نتایج اولیه نشان‌دهنده ایجاد پاسخ ایمنی بسیار قوی و امیدوارکننده بوده است. پژوهشگران اعلام کرده‌اند که در آینده نزدیک قصد ورود به مرحله نخست آزمایش‌های بالینی انسانی را دارند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این واکسن، استفاده همزمان از فناوری mRNA و فناوری ثبت‌شده «Ensilication»® است؛ فناوری‌ای که توسط آزمایشگاه پروفسور سارتبایوا توسعه یافته است. در این روش، مواد فعال واکسن درون ساختارهای محافظ سیلیکایی قرار می‌گیرند تا در برابر گرما و شرایط محیطی مقاوم شوند. این فناوری می‌تواند واکسن‌ها را بدون نیاز به زنجیره سرد و نگهداری در دماهای بسیار پایین، برای مدت طولانی پایدار نگه دارد.

در حال حاضر، وابستگی بسیاری از واکسن‌ها به سیستم‌های سرمایشی پیچیده، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های توزیع جهانی واکسن محسوب می‌شود. اختلال در زنجیره سرد، سالانه میلیاردها پوند خسارت به صنعت داروسازی وارد می‌کند و بنا بر سازمان بهداشت جهانی، در کشورهای در حال توسعه باعث هدررفت بخش قابل توجهی از واکسن‌ها می‌شود.

پژوهشگران معتقدند این فناوری می‌تواند دسترسی به واکسن‌ها و داروهای حیاتی را در مناطق محروم و فاقد زیرساخت مناسب به‌طور چشمگیری افزایش دهد. پروفسور سارتبایوا که پیش‌تر به‌دلیل فعالیت‌هایش در دوران همه‌گیری کرونا  و تحقیقاتش در زمینه پایداری حرارتی واکسن‌ها مورد تقدیر قرار گرفته بود، این پروژه را گامی مهم در مسیر تولید نسل جدیدی از واکسن‌های قابل‌دسترس و کم‌هزینه توصیف کرده است.

او همچنین سفیر یونیسف در برنامه «دختران در علم» است و در کشور زادگاهش، قرقیزستان، موفق به دریافت جایزه معتبر «Precedent» شده است؛ جایزه‌ای که به پاس مشارکت او در مبارزه با کرونا، تحقیقات علمی‌اش درباره پایدارسازی حرارتی واکسن‌ها و فعالیت‌های عمومی‌اش در ترویج برنامه‌های واکسیناسیون کودکان و مقابله با همه‌گیری اهدا شده است. 


اخبار مرتبط
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
چهارشنبه 1405/03/13 ساعت 05:00
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
سه واکسن جدید برای مقابله با گونه‌های نادر ویروس ابولا در حال توسعه است؛ بیماری‌ای که تاکنون نزدیک به 250 قربانی در جهان بر جای گذاشته است.
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 12:58
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
نخستین مورد ابتلا به ویروس نادر «هانتا» در تل‌آویو شناسایی شد. همزمان با نگرانی‌ها از شیوع این بیماری در یک کشتی گردشگری و گزارش چند مورد مرگ، مقامات بهداشتی رژیم صهیونیستی نشست اضطراری برگزار کردند.
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
شنبه 1405/02/19 ساعت 21:44
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
هانتاویروس چقدر خطرناک است؟ راه‌های انتقال و نحوه پیشگیری
شنبه 1405/02/19 ساعت 08:39
هانتاویروس چقدر خطرناک است؟ راه‌های انتقال و نحوه پیشگیری
وزارت بهداشت با تشریح ماهیت «هانتاویروس»، مسیرهای انتقال، میزان مرگ‌ومیر و وضعیت شیوع آن در جهان اعلام کرد که این بیماری نادر است، از جوندگان منتقل می‌شود و تاکنون هیچ نشانه‌ای از تبدیل آن به یک وضعیت اضطراری یا پاندمی جهانی دیده نشده است.
نظرات

آخرین اخبار
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم