×
بین الملل
شناسه خبر : 316077
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/19 ساعت 07:20
واشنگتن و لندن به دریاهای سرخ و عرب چشم دوخته‌اند

حفاظت از دریانوردی: بهانه‌ای برای مداخله؟

واشنگتن و لندن به دریاهای سرخ و عرب چشم دوخته‌اند

در بحبوحه تشدید تنش‌های دریایی منطقه‌ای، واشنگتن و لندن از طریق هماهنگی با دولت عدن، فعالیت‌های نظامی خود را در یمن تشدید می‌کنند و به دنبال تقویت حضور خود در دریای سرخ و تنگه باب المندب تحت پوشش حفاظت از دریانوردی بین‌المللی هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه لبنانی الاخبار نوشت: اخیراً، صحبت‌های زیادی در مورد هماهنگی نظامی بین دولت عدن و نیروهای آمریکایی برای به اصطلاح تأمین امنیت دریانوردی در دریاهای سرخ و عربی مطرح شده است. این موضوع به موضوع بحث بین «استیون فاگین»، سفیر ایالات متحده در یمن و رهبران نظامی وابسته به دولت مستعفی یمن تبدیل شده است، علاوه بر بحث‌های مشابهی که توسط «عبدالشریف»، سفیر بریتانیا در یمن، انجام می‌شود.
این اقدامات، همزمان با بحران جاری در تنگه هرمز، نشان دهنده تلاش‌های ایالات متحده و بریتانیا برای سوءاستفاده از اختلافات در یمن به منظور تحمیل حضور نظامی در نقاط حساس دریایی دو دریا، به بهانه هماهنگی و همکاری نظامی مشترک با مقامات شناخته شده بین‌المللی است.
این در حالی است که واشنگتن و لندن می‌دانند صنعا قدرت تصمیم‌گیری نهایی در مورد امنیت دریایی در دریای سرخ، دریای عرب و اقیانوس هند را در اختیار دارد. لندن در ماه‌های اخیر بارها تأکید کرده است که هرگونه هماهنگی بین طرف‌های خارجی و وفاداران به ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در این زمینه بی‌معنی است. با این وجود، ایالات متحده و بریتانیا معتقدند که هماهنگی آنها با دولت عدن، حتی با وجود اینکه این دولت کنترل مؤثری بر مسیرهای دریایی ندارد، بهانه‌ای برای مداخله تحت پوشش حفاظت از ناوبری دریایی و مبارزه با دزدی دریایی به آنها می‌دهد.
با وجود اینکه دولت عدن در دو سال گذشته درخواست‌های متعددی را برای حمایت از قابلیت‌های دریایی خود به واشنگتن، لندن و پایتخت‌های اتحادیه اروپا ارسال کرده است، پاسخ آنها حداقلی و محدود به تأمین مالی برنامه‌های آموزش نظامی برای واحدهای گارد ساحلی در جنوب یمن بوده است. با این حال، در روزهای اخیر، سفارت بریتانیا در یمن اعلام کرد که از این واحدها حمایت نظامی خواهد کرد.
سفارت در بیانیه‌ای که در پلتفرم X منتشر شد، اعلام کرد که قایق‌های رهگیر را که «قایق‌های میون» نامیده شده‌اند، سفارش داده است و خاطرنشان کرد که «این حمایت نظامی در چارچوب مشارکت امنیتی دریایی» بین دولت بریتانیا و دولت عدن صورت می‌گیرد.
در این بیانیه توضیح داده شده است که «قایق‌های رهگیر در کارخانه فایبرگلاس حضرموت با کمک و بودجه بریتانیا ساخته شده‌اند تا قابلیت‌های گارد ساحلی را در مبارزه با قاچاق و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی افزایش دهند».
پس از چندین جلسه که شریف با مقامات دولت عدن برگزار کرد و بر راه‌های تأمین امنیت ناوبری دریایی در تنگه باب المندب متمرکز بود، فاگین چندین جلسه با تعدادی از رهبران نظامی وابسته به «ائتلاف عربی» در جنوب یمن برگزار کرد.
خبرگزاری یمنی سبأ (نسخه عدن) گزارش داد که «طاهر العقیلی»، وزیر دفاع در دولت مستعفی با فاگین و «شان نیوکامب»، وابسته نظامی سفارت، در مورد چالش‌های مربوط به تأمین امنیت ناوبری بین‌المللی در دریای سرخ، تلاش‌ها برای متحد کردن تشکل‌های نظامی و تقویت هماهنگی نظامی برای تأمین امنیت آبراه‌ها بحث و گفت‌وگو کرد.
به گفته این خبرگزاری، العقیلی بر لزوم «حمایت از قابلیت‌های دولت عدن برای مقابله با تهدیدات جنبش انصارالله» تأکید کرد و آمادگی خود را برای افزایش هماهنگی با نیروهای آمریکایی در منطقه برای به اصطلاح محافظت از خطوط کشتیرانی دریایی ابراز داشت.
از سوی دیگر، یک منبع نظامی نزدیک به دولت عدن به الاخبار گفت: «ایالات متحده هیچ حمایت نظامی واقعی از ما نکرده است و هدف آمریکا صرفاً سوءاستفاده از ضعف نیروی دریایی دولت عدن برای تقویت حضور نظامی خود در دریاهای سرخ و عربی است.»
«رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاست جمهوری مستعفی یمن که در حال حاضر در ریاض است، در اوایل فوریه پیشنهادی را برای بین‌المللی کردن وضعیت دریای سرخ و تنگه باب المندب به بهانه محافظت از امنیت دریایی در برابر انصارالله و تضمین جریان زنجیره‌های تأمین به ایالات متحده ارائه داد. این پیشنهاد نیز در آن زمان هیچ پاسخی دریافت نکرد.


نظرات

آخرین اخبار
10 شرط ایران برای حضور در جام جهانی 2026 اعلام شد
انفجار در پالایشگاه نفت آمریکا نزدیک نیواورلئان
پیام تبریک معاون اول رئیس‌جمهور به قهرمانان وزنه‌برداری
تحریم‌های جدید آمریکا علیه چین پیش از سفر ترامپ به پکن
ترامپ به دنبال پایان جنگ با ایران پیش از سفر به چین است
فرمانده اسرائیلی: بن‌بست در جنوب لبنان نتیجه خطای راهبردی از روز اول بود
آغاز دسترسی محدود دانشجویان امیرکبیر به اینترنت بین الملل
سی‌آی‌ای: ایران توان مقابله با محاصره دریایی آمریکا را دارد
فردا حراج جدید شمش طلا برگزار می‌شود + شرایط ثبت نام
زلزله 4.2 ریشتری کوهدشت لرستان را لرزاند
گزارش پلیس از ترافیک و مه‌گرفتگی در محورهای شمالی
قیمت جدید طلای جهانی امروز 19 اردیبهشت 1405
شناسه یکتا شرط اصلی پیش‌فروش املاک شد
آغاز ترافیک صبحگاهی در بزرگراه‌های تهران
چالش خط حمله المپیاکوس؛ طارمی سه ماه بدون گل
کوچ فروشگاه‌های اینستاگرامی به خیابان‌های تهران
توافق ایران و آمریکا دور یا نزدیک؟
جمهوری اسلامی یک سوء‌تفاهم بود؟!
گام مهم دانشمندان انگلیسی برای ساخت واکسن ویروس هانتا
از بعثت «مردم» تا بعثت «جمهوری اسلامی»
لبنان: مذاکرات با تل‌آویو سه هدف اصلی را دنبال می‌کند
پارلمان عراق: کابینه جدید دولت به‌زودی معرفی می‌شود
تصادف زنجیره‌ای در جاده اراک–ملایر؛ 11 نفر مصدوم شدند
بازی دوستانه ایران و لهستان در آستانه جام جهانی
هانتاویروس چقدر خطرناک است؟ راه‌های انتقال و نحوه پیشگیری
ایتالیا: دیپلماسی تنها راه مهار تنش‌ها در خاورمیانه است
برنامه مسابقات ورزشی امروز 19 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 19 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
6 مفقودی در حمله آمریکا به شناورهای صیادی و باری بندرمعلم
آیا جنگ آمریکا علیه ایران شیوه استفاده از قدرت را تغییر می‌دهد؟
مقتدی صدر: گروه‌های مسلح عراقی زیر نظر سازمان حج و عمره بروند!
واشنگتن و لندن به دریاهای سرخ و عرب چشم دوخته‌اند
زاخارووا: جهان باید هشدار روسیه به زلنسکی را بشنود
افشای نقش نتانیاهو در توطئه علیه دولت‌های آمریکای لاتین
سندرز: جنگ غیرقانونی علیه ایران باید همین حالا به پایان برسد
سفیر ایران در ریاض: عربستان همچنان به کاهش تنش متعهد است
روسیه: مسکو از پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی آمریکا و بحرین حمایت نخواهد کرد
نامزد ریاست جمهوری فرانسه: اسرائیل خطرناک‌ترین دولت جهان است
ریاض: اجازه استفاده از حریم هوایی خود برای حملات به ایران را نمی‌دهیم
نماینده پارلمان لبنان: مذاکره بر سر سلاح مقاومت به نتیجه نمی‌رسد
رسانه صهیونیست: اسرائیل برای مقابله با ریز پرنده های حزب‌الله آماده نبود
حزب‌الله از انجام 26 عملیات علیه مواضع اسرائیل خبر داد
سفیدابه در استان سیستان و بلوچستان 11 بار لرزید
نگاهی به مصرف بی‌رویه دارو در ایران / بحران مصرف غیرمنطقی سرم و آنتی‌بیوتیک
نماینده پارلمان اروپا: هدف قرار دادن مدرسه شجره طیبه در ایران یک جنایت جنگی عمدی است
حمله اسرائیل به غزه 9 زخمی برجای گذاشت
ادعاهای بی‌اساس وزیران خزانه‌داری و خارجه آمریکا درباره تحریم‌های ضد ایرانی
اعتراف به شکست رژیم صهیونیستی در برابر غزه، لبنان و ایران از زبان رئیس سابق کنست
کیم جونگ اون به مناسبت روز پیروزی، پیام تبریک به پوتین فرستاد
چرا تاثیر داروهای لاغری بر همه افراد یکسان نیست؟