×
بین الملل
شناسه خبر : 316077
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/19 ساعت 07:20
واشنگتن و لندن به دریاهای سرخ و عرب چشم دوخته‌اند

حفاظت از دریانوردی: بهانه‌ای برای مداخله؟

واشنگتن و لندن به دریاهای سرخ و عرب چشم دوخته‌اند

در بحبوحه تشدید تنش‌های دریایی منطقه‌ای، واشنگتن و لندن از طریق هماهنگی با دولت عدن، فعالیت‌های نظامی خود را در یمن تشدید می‌کنند و به دنبال تقویت حضور خود در دریای سرخ و تنگه باب المندب تحت پوشش حفاظت از دریانوردی بین‌المللی هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه لبنانی الاخبار نوشت: اخیراً، صحبت‌های زیادی در مورد هماهنگی نظامی بین دولت عدن و نیروهای آمریکایی برای به اصطلاح تأمین امنیت دریانوردی در دریاهای سرخ و عربی مطرح شده است. این موضوع به موضوع بحث بین «استیون فاگین»، سفیر ایالات متحده در یمن و رهبران نظامی وابسته به دولت مستعفی یمن تبدیل شده است، علاوه بر بحث‌های مشابهی که توسط «عبدالشریف»، سفیر بریتانیا در یمن، انجام می‌شود.
این اقدامات، همزمان با بحران جاری در تنگه هرمز، نشان دهنده تلاش‌های ایالات متحده و بریتانیا برای سوءاستفاده از اختلافات در یمن به منظور تحمیل حضور نظامی در نقاط حساس دریایی دو دریا، به بهانه هماهنگی و همکاری نظامی مشترک با مقامات شناخته شده بین‌المللی است.
این در حالی است که واشنگتن و لندن می‌دانند صنعا قدرت تصمیم‌گیری نهایی در مورد امنیت دریایی در دریای سرخ، دریای عرب و اقیانوس هند را در اختیار دارد. لندن در ماه‌های اخیر بارها تأکید کرده است که هرگونه هماهنگی بین طرف‌های خارجی و وفاداران به ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در این زمینه بی‌معنی است. با این وجود، ایالات متحده و بریتانیا معتقدند که هماهنگی آنها با دولت عدن، حتی با وجود اینکه این دولت کنترل مؤثری بر مسیرهای دریایی ندارد، بهانه‌ای برای مداخله تحت پوشش حفاظت از ناوبری دریایی و مبارزه با دزدی دریایی به آنها می‌دهد.
با وجود اینکه دولت عدن در دو سال گذشته درخواست‌های متعددی را برای حمایت از قابلیت‌های دریایی خود به واشنگتن، لندن و پایتخت‌های اتحادیه اروپا ارسال کرده است، پاسخ آنها حداقلی و محدود به تأمین مالی برنامه‌های آموزش نظامی برای واحدهای گارد ساحلی در جنوب یمن بوده است. با این حال، در روزهای اخیر، سفارت بریتانیا در یمن اعلام کرد که از این واحدها حمایت نظامی خواهد کرد.
سفارت در بیانیه‌ای که در پلتفرم X منتشر شد، اعلام کرد که قایق‌های رهگیر را که «قایق‌های میون» نامیده شده‌اند، سفارش داده است و خاطرنشان کرد که «این حمایت نظامی در چارچوب مشارکت امنیتی دریایی» بین دولت بریتانیا و دولت عدن صورت می‌گیرد.
در این بیانیه توضیح داده شده است که «قایق‌های رهگیر در کارخانه فایبرگلاس حضرموت با کمک و بودجه بریتانیا ساخته شده‌اند تا قابلیت‌های گارد ساحلی را در مبارزه با قاچاق و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی افزایش دهند».
پس از چندین جلسه که شریف با مقامات دولت عدن برگزار کرد و بر راه‌های تأمین امنیت ناوبری دریایی در تنگه باب المندب متمرکز بود، فاگین چندین جلسه با تعدادی از رهبران نظامی وابسته به «ائتلاف عربی» در جنوب یمن برگزار کرد.
خبرگزاری یمنی سبأ (نسخه عدن) گزارش داد که «طاهر العقیلی»، وزیر دفاع در دولت مستعفی با فاگین و «شان نیوکامب»، وابسته نظامی سفارت، در مورد چالش‌های مربوط به تأمین امنیت ناوبری بین‌المللی در دریای سرخ، تلاش‌ها برای متحد کردن تشکل‌های نظامی و تقویت هماهنگی نظامی برای تأمین امنیت آبراه‌ها بحث و گفت‌وگو کرد.
به گفته این خبرگزاری، العقیلی بر لزوم «حمایت از قابلیت‌های دولت عدن برای مقابله با تهدیدات جنبش انصارالله» تأکید کرد و آمادگی خود را برای افزایش هماهنگی با نیروهای آمریکایی در منطقه برای به اصطلاح محافظت از خطوط کشتیرانی دریایی ابراز داشت.
از سوی دیگر، یک منبع نظامی نزدیک به دولت عدن به الاخبار گفت: «ایالات متحده هیچ حمایت نظامی واقعی از ما نکرده است و هدف آمریکا صرفاً سوءاستفاده از ضعف نیروی دریایی دولت عدن برای تقویت حضور نظامی خود در دریاهای سرخ و عربی است.»
«رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاست جمهوری مستعفی یمن که در حال حاضر در ریاض است، در اوایل فوریه پیشنهادی را برای بین‌المللی کردن وضعیت دریای سرخ و تنگه باب المندب به بهانه محافظت از امنیت دریایی در برابر انصارالله و تضمین جریان زنجیره‌های تأمین به ایالات متحده ارائه داد. این پیشنهاد نیز در آن زمان هیچ پاسخی دریافت نکرد.


نظرات

آخرین اخبار
فروشندگان تجهیزات تقلب در کنکور به دام افتادند
طرح «امید و زندگی» چیست؟ جزئیات مدل جدید درمان و بازتوانی اعتیاد
بقایی: کلیشه‌ سازی‌های منفی ویژند ملی ما را تخریب و توجیهی برای تحریم و جنگ علیه ایران شد
اعلام وصول 13 سوال ملی در مجلس؛ وزرای جهاد کشاورزی و راه پاسخگو می‌شوند
هشدار زرد هواشناسی؛ تهران در انتظار تغییر ناگهانی هوا
جدول قیمت انواع مرغ امروز چهارشنبه 28 مرداد اعلام شد
معاون وزیر کشاورزی: 55 درصد بهای گندم کشاورزان پرداخت شد
شبکه گاز کشور چهار ساعت بعد از حملات دشمن بازیابی و تثبیت شد
تصویرسازی رسانه‌ها از ایران و آمریکا چقدر واقعی‌ است؟
قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه 28 مرداد+ جدول
درخواست رسمی تراکتور از فدراسیون؛ بازی با پرسپولیس با حضور تماشاگران برگزار شود
بحران سیاسی در اوکراین؛ افشای شبکه فساد در دفتر زلنسکی
تبعات جنگ علیه ایران به انگلیس رسید؛ تورم دوباره صعودی شد
28 مرداد؛ روز جهانی عکاسی
نماینده مجلس؛ ترور بسیاری از فرماندهان و مسئولان ما در راستای پروژه نفوذ انجام شد
پروازهای فلای‌دبی و ایرعربیا بر فراز آسمان ایران از سر گرفته شد
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 28 مرداد 1405؛ دینار گران شد
پخش زنده بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان امروز چهارشنبه در لیگ برتر ایران + ساعت پخش
ابلاغ اساسنامه اصلاحی مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در خارج از کشور
نورنما | آتش‌سوزی در میدان شهرداری گرگان
جدول قیمت میوه امروز 28 مرداد
حقوق اعضای هیئت علمی بر اساس احکام جدید پرداخت می‌شود
علت گرانی اخیر روغن چیست؟
آخرین وضعیت جاده چالوس و هراز امروز؛ ترافیک در این محورهای شمالی سنگین است
بازرسی دفاتر تأمین اجتماعی از شهریور 1405 هوشمند و الکترونیکی می‌شود
عضو هیات رئیسه مجلس: واردات خودروهای کارکرده آزاد شد
خبر مهم برای متقاضیان مسکن حمایتی؛ تأمین زمین برای ساخت بیش از یک میلیون واحد
زمان واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + آخرین خبر از پرداخت معوقات
واکنش مهاجرانی به حملات علیه داریوش پس از انتشار «توهم توطئه»
تاریخ و محل برگزاری دِربی مشخص شد
روش جدید دریافت گواهی انحصار وراثت اعلام شد؛ شرایط و نحوه دریافت
نتایج اولیه کنکور 1405 چه زمانی اعلام می‌شود؟
تغییرات مهم در قوه قضائیه؛ رئیس قوه قضائیه 9 مدیر جدید منصوب کرد+ اسامی و سمت‌ها
مهلت یک‌ماهه وزارت صمت برای نظارت هوشمند بر خودروسازان و واردکنندگان
هشدار پلیس درباره دستکاری پلاک خودرو؛ مجازات حبس در انتظار متخلفان
کاهش عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز؛ تنها 6 کشتی در یک روز تردد کردند
قطعی برق قزوین امروز چهارشنبه 28 مرداد + لینک
جزئیات اعزام سربازان شهریور 1405؛ مدارک لازم و وسایل ممنوعه اعلام شد
چرا ترامپ اجرای تعرفه 50 درصدی علیه کانادا را به تعویق انداخت؟
اختصاص 10 همت برای رفع تنش آبی استان‌ها در سال 1405
پیش‌بینی هواشناسی تهران برای شهریور؛ بارش‌ها افزایش می‌یابد
چند درصد از جان باختگان تصادفات موتورسواران هستند؟
توقف دوباره صدور مجوز پلتفرم‌های آنلاین طلا
مردم نگران نباشند؛ انفجار کنترل‌شده در اصفهان امروز انجام می‌شود
نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شد
شاخص کل بورس در معاملات امروز کاهش یافت؟
قیمت جهانی طلا امروز چقدر افزایش یافت؟
محکومیت 75 هزار میلیارد ریالی سعید جابری در پرونده بانک کشاورزی +جزئیات
نوراینفو | چرا زنان در روزهای گرم بیشتر آسیب می‌بینند؟
قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه 28 مرداد اعلام شد