×
اجتماعی
شناسه خبر : 315831
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/18 ساعت 07:14
کشف نخستین روش درمانی برای مهار «بیماری سرخک»

کشف نخستین روش درمانی برای مهار «بیماری سرخک»

در پژوهشی تازه، گروهی از دانشمندان موفق شده‌اند تصویری دقیق از چگونگی عملکرد پادتن‌های انسانی در برابر ویروس سرخک ارائه دهند؛ دستاوردی که می‌تواند مسیر تولید داروهای نوین برای مقابله با این بیماری را هموار کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی :  سرخک یکی از عفونی‌ترین بیماری‌های ویروسی است که همچنان جان هزاران انسان را در مناطق مختلف جهان تهدید می‌کند. با وجود مؤثر بودن واکسن سرخک، کاهش میزان واکسیناسیون در سال‌های اخیر موجب بازگشت و شیوع گسترده این بیماری شده است. خطر اصلی، متوجه گروه‌هایی است که نمی‌توانند واکسن دریافت کنند، از جمله زنان باردار، کودکانی که هنوز به سن واکسیناسیون نرسیده‌اند و بیماران با سیستم ایمنی ضعیف مانند مبتلایان به سرطان یا افرادی که تحت شیمی‌درمانی هستند. برای این گروه‌ها، حتی یک تماس کوچک با ویروس می‌تواند مرگبار باشد.

پژوهش درباره راه‌های درمانی جایگزین برای این بیماران به ضرورتی فوری بدل شده است. امروزه هیچ داروی اختصاصی برای درمان سرخک وجود ندارد و پزشکان صرفاً می‌توانند علائم بیماری را کنترل کنند. در نبود ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون گسترده، هرگونه تماس با فرد آلوده می‌تواند زنجیره‌ای از ابتلا را به دنبال داشته باشد. از همین رو، شناسایی راه‌هایی برای توقف ویروس در مراحل اولیه ورود به سلول‌ها از اهمیت ویژه برخوردار است.

در همین راستا، تیمی از پژوهشگران مؤسسه ایمونولوژی لا جولا (La Jolla Institute for Immunology) در ایالات متحده به سرپرستی دکتر «اریکا اولمن سفایر»، رئیس و مدیرعامل این مؤسسه، پژوهشی دقیق انجام داده‌اند تا کارایی پادتن‌های انسانی را بر ضد ویروس سرخک بررسی کنند. آنان در این کار با کمک تصویربرداری پیشرفته موسوم به میکروسکوپی کرایوالکترونی، موفق شدند ساختار سه‌بعدی پادتن‌هایی را که به بخش‌های حیاتی ویروس سرخک متصل می‌شوند، ثبت کنند.

در روش پژوهش، ابتدا خون فردی که سال‌ها پیش واکسن سرخک دریافت کرده بود مورد بررسی قرار گرفت. از این نمونه، پادتن‌هایی استخراج شد که به دو بخش کلیدی ویروس سرخک یعنی پروتئین‌های موسوم به «F» (همجوشی) و «H» (اتصال) می‌چسبیدند. سپس تصویربرداری‌های سه‌بعدی نشان دادند که این پادتن‌ها می‌توانند این پروتئین‌ها را در حالت بسته نگه دارند و مانع از تغییر شکل ویروس و ورود آن به سلول‌های انسانی شوند.

نتایج به دست آمده چشمگیر بود. در مدل‌های حیوانی با استفاده از موش‌های خاص، تزریق این پادتن‌ها موجب شد تا مقدار ویروس در بدن تا ۵۰۰ برابر کاهش یابد. یکی از این پادتن‌ها به نام ۳A۱۲، توانست ویروس را تقریباً از گردش خون حذف کند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که تزریق پادتن‌های خنثی‌کننده، هم به عنوان پیشگیری پیش از ابتلا و هم به عنوان درمان پس از قرار گرفتن در معرض ویروس می‌تواند مؤثر باشد.

پژوهشگران تأکید دارند که این نتایج، نخستین گام برای تولید داروی سرخک بر پایه پادتن‌های انسانی است و می‌تواند امید تازه‌ای برای گروه‌های آسیب‌پذیر فراهم آورد. در آینده ممکن است تزریق این پادتن‌ها به افراد، جای سیستم ایمنی ضعیفشان را بگیرد و ایمنی لازم در برابر ویروس را فراهم کند.

نتایج این تحقیق که گامی مهم در جهت توسعه درمان سرخک محسوب می‌شود، در نشریه علمی Cell Host & Microbe منتشر شده‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
تناقض تحریم‌ها
به راه‌حل بیندیشیم
تحلیل واکنش گروه های شیعی به حمله آمریکا- سعودی به عراق
خط و نشان جنگی نتانیاهو برای فرار از حکم بازداشت بین‌المللی
وضعیت نگران‌کننده ایمنی هتل‌های تهران؛ ثبت 90 آتش‌سوزی در سال‌های اخیر
آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب
خلیج فارس و کابوس امنیتی؛ وقتی ناجی خود بحران‌ساز است
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح با حملات موشکی آغاز شد
پنتاگون بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی خود را امضا کرد
خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری
بیشترین سفرها به شمال کشور از کدام مسیرها انجام شد؟
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واکنش سفارت ایران در غنا به توییت ترامپ: شجاعت جان می‌بخشد،ریاست‌جمهوری آمریکا جان می گیرد
چند توصیه به بیماران دیابتی در سفر اربعین
سی‌ان‌ان: عربستان در حال کشیده شدن به جنگی ناخواسته است
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز