×
اجتماعی
شناسه خبر : 315831
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/18 ساعت 07:14
کشف نخستین روش درمانی برای مهار «بیماری سرخک»

کشف نخستین روش درمانی برای مهار «بیماری سرخک»

در پژوهشی تازه، گروهی از دانشمندان موفق شده‌اند تصویری دقیق از چگونگی عملکرد پادتن‌های انسانی در برابر ویروس سرخک ارائه دهند؛ دستاوردی که می‌تواند مسیر تولید داروهای نوین برای مقابله با این بیماری را هموار کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی :  سرخک یکی از عفونی‌ترین بیماری‌های ویروسی است که همچنان جان هزاران انسان را در مناطق مختلف جهان تهدید می‌کند. با وجود مؤثر بودن واکسن سرخک، کاهش میزان واکسیناسیون در سال‌های اخیر موجب بازگشت و شیوع گسترده این بیماری شده است. خطر اصلی، متوجه گروه‌هایی است که نمی‌توانند واکسن دریافت کنند، از جمله زنان باردار، کودکانی که هنوز به سن واکسیناسیون نرسیده‌اند و بیماران با سیستم ایمنی ضعیف مانند مبتلایان به سرطان یا افرادی که تحت شیمی‌درمانی هستند. برای این گروه‌ها، حتی یک تماس کوچک با ویروس می‌تواند مرگبار باشد.

پژوهش درباره راه‌های درمانی جایگزین برای این بیماران به ضرورتی فوری بدل شده است. امروزه هیچ داروی اختصاصی برای درمان سرخک وجود ندارد و پزشکان صرفاً می‌توانند علائم بیماری را کنترل کنند. در نبود ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون گسترده، هرگونه تماس با فرد آلوده می‌تواند زنجیره‌ای از ابتلا را به دنبال داشته باشد. از همین رو، شناسایی راه‌هایی برای توقف ویروس در مراحل اولیه ورود به سلول‌ها از اهمیت ویژه برخوردار است.

در همین راستا، تیمی از پژوهشگران مؤسسه ایمونولوژی لا جولا (La Jolla Institute for Immunology) در ایالات متحده به سرپرستی دکتر «اریکا اولمن سفایر»، رئیس و مدیرعامل این مؤسسه، پژوهشی دقیق انجام داده‌اند تا کارایی پادتن‌های انسانی را بر ضد ویروس سرخک بررسی کنند. آنان در این کار با کمک تصویربرداری پیشرفته موسوم به میکروسکوپی کرایوالکترونی، موفق شدند ساختار سه‌بعدی پادتن‌هایی را که به بخش‌های حیاتی ویروس سرخک متصل می‌شوند، ثبت کنند.

در روش پژوهش، ابتدا خون فردی که سال‌ها پیش واکسن سرخک دریافت کرده بود مورد بررسی قرار گرفت. از این نمونه، پادتن‌هایی استخراج شد که به دو بخش کلیدی ویروس سرخک یعنی پروتئین‌های موسوم به «F» (همجوشی) و «H» (اتصال) می‌چسبیدند. سپس تصویربرداری‌های سه‌بعدی نشان دادند که این پادتن‌ها می‌توانند این پروتئین‌ها را در حالت بسته نگه دارند و مانع از تغییر شکل ویروس و ورود آن به سلول‌های انسانی شوند.

نتایج به دست آمده چشمگیر بود. در مدل‌های حیوانی با استفاده از موش‌های خاص، تزریق این پادتن‌ها موجب شد تا مقدار ویروس در بدن تا ۵۰۰ برابر کاهش یابد. یکی از این پادتن‌ها به نام ۳A۱۲، توانست ویروس را تقریباً از گردش خون حذف کند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که تزریق پادتن‌های خنثی‌کننده، هم به عنوان پیشگیری پیش از ابتلا و هم به عنوان درمان پس از قرار گرفتن در معرض ویروس می‌تواند مؤثر باشد.

پژوهشگران تأکید دارند که این نتایج، نخستین گام برای تولید داروی سرخک بر پایه پادتن‌های انسانی است و می‌تواند امید تازه‌ای برای گروه‌های آسیب‌پذیر فراهم آورد. در آینده ممکن است تزریق این پادتن‌ها به افراد، جای سیستم ایمنی ضعیفشان را بگیرد و ایمنی لازم در برابر ویروس را فراهم کند.

نتایج این تحقیق که گامی مهم در جهت توسعه درمان سرخک محسوب می‌شود، در نشریه علمی Cell Host & Microbe منتشر شده‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
بازگشت پروازهای بندرعباس به شمال کشور
عارف خواستار پایان دخالت شوراهای عالی در امور اجرایی دانشگاه‌ها شد
نورنما | آتش سوزی در جزیره سالامینا یونان
اسلام‌آباد میزبان وزیر خارجه سوریه پس از 19 سال
غم‌انگیزترین غایبان کنکور 1405؛ 4 داوطلب شهید و 30 نفر فوت شدند
پیام عمان درباره تنگه هرمز؛ خواهان تشدید تنش نیستیم
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مازندران
شوک بزرگ در نقل و انتقالات استقلال؛ ستاره فصل قبل تمرینات را با تیم اسپانیایی آغاز کرد!
روند صعودی قیمت نفت خام برای پنجمین روز متوالی
حرم حضرت معصومه(س) میزبان مراسم چهلمین روز تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی
افزایش نگرانی تل‌آویو از حضور دریایی ترکیه در سوریه
چین ساخت جزیره مصنوعی برای بزرگ‌ترین پایگاه نظامی خود را تکمیل کرد
تقدیر وزیر جهاد کشاورزی از فعالیت صیادان در دوران جنگ
کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم
عراقچی: اصرار بر سیاست‌های شکست‌خورده آمریکا، شکست‌های بیشتری به بار می‌آورد
توقیف 3 شناور صیادی با 76 هزار لیتر سوخت قاچاق
کره جنوبی: کره شمالی احتمالاً 40 تا 60 سلاح هسته‌ای دارد
صنعا از ورود به مرحله تازه تقابل با عربستان خبر داد
قیمت درهم امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405؛ درهم گران شد
قطعی برق خوزستان امروز پنجشنبه 29 مرداد + لینک
برنامه قطعی برق قزوین امروز پنجشنبه 29 مرداد+لینک
جزئیات محاسبه نمره کل کنکور سراسری 1405 از زبان رئیس سازمان سنجش
جزئیات آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت تهران
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد 1405 مشخص شد
عملکرد ضعیف قلب با کوچک‌شدن سریع‌تر مغز ارتباط دارد
ریشه‌یابی تخلفات اداری شهرداری‌ها؛ از تعدد قوانین تا دخالت شوراهای شهر
دو کشته در تصادف زنجیره‌ای بزرگراه امام علی تهران
پخش زنده مسابقه ابوالفضل شمسی پور امروز پنجشنبه در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان
قیمت مرغ، سینه مرغ و بال مرغ امروز 29 مرداد+ جدول
حادثه مرگبار در علم‌کوه؛ ریزش سنگ جان یک کوهنورد را گرفت
جدول قیمت گوشت امروز پنج شنبه 29 مرداد
زاخارووا: کی‌یف ناتوانی خود در دستیابی به توافق صلح را نشان داده است
نوراینفو | این 6 شماره تماس را هرگز فراموش نکنید
الحشد الشعبی: 30 سپتامبر یک روز ملی و حاکمیتی برای عراق است
قیمت جهانی طلا پس از جهش 4 درصدی عقب نشست
خبر مهم برای شهروندان میناب؛ محدودیت سوخت‌گیری لغو شد
ترامپ از دیدار دوباره با رهبر کره شمالی خبر داد
پخش زنده مسابقه اهورا خاطری امروز پنجشنبه در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان
آخرین وضعیت واردات خودرو؛ 30 هزار دستگاه وارد شد، خودروهای کارکرده همچنان بلاتکلیف
نام ایستگاه مترو «شهید باقری» به «شهیدان باقری» تغییر یافت
قالیباف به زیارت حرم امامین جوادین(ع) در کاظمین رفت
تکذیب حمله به دادگستری بهبهان؛ فیلم منتشر‌ شده‌ قدیمی است
جدول قیمت کالاهای اساسی امروز پنج شنبه 29 مرداد | دنبه هم نجومی شد؟
قیمت سکه امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول قیمت سکه امامی
دیدار قالیباف با مشاور امنیت ملی عراق
تنش دیپلماتیک استرالیا و اسرائیل؛ واکنش تند پنی وانگ به عدم مجازات عاملان قتل امدادگر
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 29 مرداد 1405+جدول پخش
حکم اعدام تبعه خارجی دخیل در جنایت میدان علیخانی اصفهان اجرا شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز