×
بین الملل
شناسه خبر : 315813
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/18 ساعت 03:57
حذف ارجاع به فصل هفتم از پیش‌نویس قطعنامه درباره تنگه هرمز

حذف ارجاع به فصل هفتم از پیش‌نویس قطعنامه درباره تنگه هرمز

منابع دیپلماتیک اعلام کردند نسخه اصلاح‌شده پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و کشورهای خلیج فارس درباره وضعیت تنگه هرمز میان اعضای شورای امنیت توزیع شده و ارجاع به فصل هفتم منشور سازمان ملل از متن آن حذف شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این منابع دیپلماتیک به الجزیره در عین حال تاکید کردند: نسخه اصلاح‌شده پیش‌نویس قطعنامه ایالات متحده و کشورهای خلیج فارس، ارجاع به فصل هفتم را از متن خود حذف کرده است.

پیشتر «جمال فارس الرویعی»، سفیر ب‌حرین، در گفت‌وگو با خبرنگاران معتبر در خارج از صحن شورای امنیت، به پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در حال حاضر در دست بررسی است و مدعی تضمین آزادی دریانوردی بدون مانع از طریق تنگه هرمز است، پرداخت.

الرویعی اظهار داشت که پیش‌نویس قطعنامه خواستار همکاری با ابتکار سازمان ملل برای ایجاد گذرگاهی امن از طریق تنگه هرمز است و تأکید کرد که این طرح به وضوح مبتنی بر قوانین بین‌المللی است که آزادی دریانوردی را مطابق با کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریاها تضمین می‌کند.

وی افزود که این پیش‌نویس همچنین خواستار حل مسالمت‌آمیز بحران از طریق گفت‌وگو است و ادعا کرد که این طرح مبتنی بر حق امنیت در منطقه خلیج فارس، همکاری منطقه‌ای و حل مسالمت‌آمیز همه اختلافات است.

 وی توضیح داد که رایزنی‌ها با طرف‌های مختلف برای نهایی کردن پیش‌نویس قطعنامه در حال انجام است و از آنها دعوت شده است تا تعداد حامیان مشترک را افزایش دهند.

 پس از این، «مایک والتز»، سفیر ایالات متحده، صحبت کرد و از ایستادن در کنار شرکای خود از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) ابراز خرسندی کرد. 

او بدون اشاره به محاصره ظالمانه کشورش علیه بنادر و کشتی‌های ایرانی ادعا کرد که این گروه بر اساس یک اعتقاد مشترک در مورد آزادی ناوبری تجاری در آب‌های بین‌المللی و اهمیت آن برای تجارت جهانی تأسیس شده است.

او بدون مواضع خصمانه و راهزنی‌های کشورش علیه ایران مدعی شد که مختل کردن این اصل مورد توافق بین‌المللی، سابقه خطرناکی را ایجاد می‌کند که بر تجارت جهانی تأثیر می‌گذارد.

 والتز در مواضعی مداخله جویانه و بی‌اساس ادعا کرد: «صرفاً از ایران می‌خواهیم که حملات خود به کشتی‌ها در تنگه هرمز را متوقف کند، مین‌گذاری را متوقف کند و از کشتی‌هایی که از تنگه عبور می‌کنند، عوارض دریافت نکند.»

«محمد ابوشهاب»، سفیر امارات متحده عربی، عالیه احمد سیف آل ثانی، سفیر قطر، عبدالعزیز الواصل، سفیر عربستان سعودی و فیصل العنزی، معاون سفیر کویت، حضور داشتند. سفرای عمان و اردن که پیش از این در کنفرانس‌های مطبوعاتی مشابهی با سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) شرکت کرده بودند، غایب بودند.

 ابوشهاب، سفیر امارات متحده عربی، به نوبه خود ادعا کرد که نگرانی‌های همکارانش را در مورد آزادی دریانوردی از طریق تنگه هرمز و آنچه که او مانع‌تراشی ایران در این آزادی و اخذ عوارض از کشتی‌های عبوری توصیف کرد، به اشتراک می‌گذارد.

وی افزود که از آغاز درگیری، ۳۲ کشتی در آب‌های خلیج فارس در نزدیکی تنگه هدف قرار گرفته‌اند و محاصره همچنان پابرجاست که تقریباً ۲۰۰۰ کشتی و حدود ۲۰۰۰۰ ملوان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ابوشهاب توضیح داد که پیش‌نویس قطعنامه شامل عناصر ضروری برای تضمین آزادی دریانوردی است، از جمله: برداشت مین‌های دریایی؛ توقف اخذ عوارض از کشتی‌هایی که از تنگه عبور می‌کنند؛ و ایجاد یک کریدور بشردوستانه برای تسهیل عبور کمک‌های بشردوستانه و کودهای مورد نیاز کشورها، به ویژه در بخش کشاورزی. 

وی ادعا کرد که پیش‌نویس قطعنامه حاوی تهدید علیه ایران نیست، اما تصویب آن تحت فصل هفتم را الزام‌آور می‌داند و شورای امنیت در مورد اجرای آن جدی است و در صورت نقض آن، امکان توسل به اقدامات دیگر را نیز در نظر می‌گیرد.

«عالیه احمد سیف آل ثانی» نماینده قطر نیز گفت که پیش‌نویس قطعنامه به زودی برای رأی‌گیری به شورای امنیت ارائه خواهد شد و اعلام کرد که قطر از این پیش‌نویس حمایت می‌کند و به حامیان آن می‌پیوندد.

 او تأکید کرد که باز نگه داشتن تنگه هرمز مبتنی بر قوانین بین‌المللی، به ویژه قطعنامه‌های ۵۵۲ (۱۹۸۴) و ۲۸۱۷ است. او همچنین از تلاش‌های میانجیگرانه پاکستان بین ایران و ایالات متحده با هدف دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای این بحران قدردانی کرد.

از سوی دیگر، «عبدالعزیز الواصل»، سفیر عربستان سعودی، با تکرار سخنان همکارانش تأکید کرد که تنگه هرمز یک شریان حیاتی برای تجارت جهانی است و هرگونه اختلال در آزادی ناوبری از طریق آن، نگرانی گسترده بین‌المللی را ایجاد می‌کند.

او توضیح داد که پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی خواستار اقدامات فوری و هماهنگ برای کاهش تنش در اوضاع، تضمین آزادی ناوبری، تسهیل تحویل کمک‌های بشردوستانه، بازگرداندن ثبات به بازارهای جهانی و محافظت از جمعیت‌های آسیب‌دیده از بحران است.

این در حالی است که نماینده ایران در سازمان ملل با اشاره به تلاش آمریکا و بحرین برای تهیه پیش‌نویس مشترک قطعنامه‌ای درباره وضعیت در تنگه هرمز و مسایل پیرامون آن گفت: شورای امنیت نباید از سوی متجاوزان به ایران مورد سوءاستفاده قرار گیرد یا به ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به رفتارهای غیرقانونی تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، امیرسعید ایروانی سفیر ونماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در محل استقرار خبرنگاران مقابل شورای امنیت با اشاره به تلاش ایالات متحده و پادشاهی بحرین برای تهیه مشترک پیش‌نویس قطعنامه‌ای عمیقاً معیوب، یک‌جانبه و دارای انگیزه سیاسی درباره وضعیت در تنگه هرمز و پیرامون آن گفت: آن‌ها ادعا می‌کنند که اقداماتشان با هدف حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز صورت می‌گیرد و همچنین برخی اتهامات بی‌اساس را علیه کشور من مطرح کرده‌اند. واقعیات میدانی خلاف این ادعا را اثبات می‌کند. چرا که اقدامات ایالات متحده در تعارضی آشکار با اهداف اعلامی آن قرار دارد و صرفاً به تشدید تنش‌ها و تعمیق بی‌ثباتی در منطقه انجامیده است.


نظرات

آخرین اخبار
اتحادیه عرب: فلسطین خطرناک‌ترین منطقه جهان برای خبرنگاران است
مقاومت؛ خط قرمز غیرقابل تغییر در دکترین جنبش حماس
پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد/ انتقال پاسخ ایران به طرف آمریکایی توسط پاکستان
بحران بی‌سابقه کمبود نیروی نظامی در خط مقدم جنگ اسرائیل
آغاز ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت از امروز+ لینک و نحوه شرایط ثبت‌نام
جدول جدید مبالغ واریزی کمیته امداد منتشر شد
سفر محرمانه فرستادگان ویژه ترامپ به قلب روسیه
ورود دیوان‌عالی به پرونده اخلالگران ارزی و محتکران کالا
نحوه دریافت اعتبار خرید لوازم خانگی اعلام شد
پرونده متخلفان دلار ارزان روی میز قاضی
همتی: بازار ارز در آرامش است/ ارز دارو و کالاهای اساسی تضمین شد
پرش 25 درصدی ارزش صادرات ایران به قاره سیاه
تثبیت نظم ایرانی در تنگه هرمز با عبور دومین کشتی
ایران در بین 20 کشور برتر کشتیرانی
سرقت بزرگ و سودهای میلیون دلاری با اخبار جعلی در بازار نفت
جام جهانی 2026 صحنه پایانی خامس رودریگس
رسانه‌های عبری از نفوذ ایران در ارتش اسرائیل خبر دادند
ویتکاف و کوشنر ممکن است به زودی به روسیه سفر کنند
انتقال مسافران کشتی هانتاویروس به ساحل و فرودگاه
دو کودک در ساحل بندرمقام شهرستان بندرلنگه غرق شدند
دستور فوری معاون اول رئیس‌جمهوری برای مقابله با گران‌فروشی
اعتراض گسترده به نظام پادشاهی در لندن + عکس
آلودگی نفتی در خارک شایعه است
اوسمار ویرا فعلاً به ایران بازنمی‌گردد
قیمت گوشت قرمز امروز 20 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 20 اردیبهشت 1405
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه قطر درباره تحولات منطقه
چه کسانی پشت پروژه حذف شیعیان بحرین ایستاده‌اند؟
فردا آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون های سمپاد و نمونه دولتی
جزئیات دیدار فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا با فرمانده معظم کل قوا
هشدار سخنگوی وزارت خارجه: آژانس وارد بازی سیاسی نشود
توقیف کامیون با راننده 12 ساله در محور پرتردد کرمان
نایب‌رئیس مجلس: تنگه هرمز با عملیات نظامی باز نخواهد شد
استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تا 22 اردیبهشت تمدید شد
نخستین عبور موفقیت‌آمیز کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز
ترامپ از موضع ضعف به پکن می‌رود
«دلفین‌های خلیج فارس» در تنگه هرمز آماده‌باش هستند
ورود موج جدید بارشی به پایتخت از سه شنبه
چگونه از «تابستان سخت انرژی» با موفقیت عبور کنیم؟
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 20 اردیبهشت ؛ عقب نشینی طلا + جدول
بیش از 100 کیلووات پنل خورشیدی در پایتخت آسیب دیدند
تصمیم جدید دولت برای تسهیل جذب سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت دلار، یورو ‌و سایر ارزها امروز 20 اردیبهشت/ دلار هزار تومان ارزان شد
پایان طرح رایگان مترو و اتوبوس در تهران
ذخایر طلای چین به 2322 تن رسید
وضعیت بازار در جلسه غیرعلنی مجلس بررسی شد
قیمت هر شانه تخم‌ مرغ به 480 هزار تومان رسید
کرمان لرزه‌خیزترین استان فروردین 1405 شد
کشتی آمریکایی در خلیج فارس هدف قرار گرفت
پزشکیان: مذاکره برای احقاق حقوق ایران است، نه تسلیم