×
بین الملل
شناسه خبر : 315768
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/17 ساعت 22:56
اتحادیه اروپا به‌دنبال راه گفت‌وگو با روسیه است

فایننشال تایمز:

اتحادیه اروپا به‌دنبال راه گفت‌وگو با روسیه است

فایننشال‌تایمز گزارش داد رهبران اتحادیه اروپا که از روند تلاش‌های آمریکا برای پایان جنگ اوکراین ناامید شده‌اند، در حال بررسی امکان دیدار و گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «آنتونیو کاستا» رئیس شورای اروپا ضمن آنکه از احتمال مذاکره اتحادیه اروپا با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه خبر داد، گفت که این اتحادیه از حمایت «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین جهت انجام این کار برخوردار است.

طبق گزارش روزنامه «فایننشال تایمز»، رئیس شورای اروپا گفت: «من با ۲۷ رهبر اتحادیه اروپا گفت‌وگو می‌کنم تا بهترین راه را برای سازماندهی خود و شناسایی آنچه که برای بحث مؤثر با روسیه در زمان مناسب برای انجام این کار نیاز داریم، ببینم. در اجلاس رهبران اتحادیه اروپا در قبرس در ماه گذشته، زلنسکی از ما دعوت کرد تا برای مشارکت مثبت در مذاکره آماده باشیم.»

این روزنامه انگلیسی در این گزارش نوشت: «سیاست دیرینه اتحادیه اروپا مخالفت با بحث‌ها یا تصمیمات در مورد اوکراین بدون مشارکت اوکراین است اما بسیاری از رهبران نگرانند که مذاکرات صلح بین ایالات متحده، روسیه و اوکراین برای پایان دادن به جنگ بیش از چهار ساله پیشرفت کمی داشته و اتحادیه اروپا را به‌طور خطرناکی به حاشیه رانده و در معرض اجبار به پذیرش توافقی قرار داده است که با آن موافق نیست.»

آنتونیو کاستا در ادامه گفت: «اتحادیه اروپا از ایجاد اختلال در روندی که توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هدایت می‌شود، خودداری خواهد کرد و هیچ نشانه‌ای از کرملین مبنی بر تمایل پوتین برای نشستن با هر نماینده‌ای از اتحادیه اروپا وجود ندارد.»

کاستا در مراسمی در موسسه دانشگاه اروپایی در فلورانس گفت: «بله، احتمال مذاکره با پوتین وجود دارد اما در حال حاضر، هیچکس هیچ نشانه‌ای از روسیه مبنی بر اینکه آنها می‌خواهند به‌طور موثر در مذاکرات جدی شرکت کنند، ندیده است.»

این ادعای مقام ارشد اتحادیه اروپا در حالی مطرح شده که «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری «ریانووستی» بیان کرد: «روسیه برای مذاکرات سازنده و نتیجه‌بخش درباره اوکراین آماده است و ما هرگز از چنین تماس‌ها و گفت‌وگوهایی امتناع نکرده‌ایم.»

برخی از رهبران اتحادیه اروپا از جمله «بارت دی ویور» نخست‌وزیر بلژیک احتمال تلاش برای گشودن کانالی برای مذاکره با کرملین را مطرح کرده‌اند اما برخی دیگر می‌گویند که هیچ اجماعی بین ۲۷ رهبر در مورد اینکه چه کسی باید به عنوان سخنگوی اتحادیه اروپا منصوب شود، چه زمانی چنین تلاشی باید انجام شود و چه پیشنهادی به پوتین ارائه شود، وجود ندارد.

زلنسکی روز سه‌شنبه گفت که «رستم اومروف»وزیر دفاع اوکراین برای برگزاری جلساتی با نمایندگان ویژه ترامپ از جمله «استیو ویتکاف» به ایالات متحده آمده است. او گفت هدف «تجدید حیات روند دیپلماتیک بوده که از زمان آغاز جنگ ترامپ علیه ایران متوقف شده است».

آخرین نشست سه‌جانبه بین ایالات متحده، اوکراین و روسیه در ۱۸ فوریه برگزار شد.

با نگاهی به تازه‌ترین تحولات جنگ اوکراین، وزارت دفاع روسیه چند روز پیش اعلام کرد: «مطابق با تصمیم ولادیمیر پوتین، فرمانده کل نیروهای مسلح روسیه به افتخار پیروزی مردم شوروی در جنگ کبیر میهنی، از ۸ تا ۹ مه ۲۰۲۶ آتش‌بس اعلام خواهد شد.»

در این بیانیه ذکر شد که روسیه اظهارات ولودیمیر زلنسکی مبنی بر تهدید به حمله به مسکو در ۹ مه را مورد توجه قرار داده است اما انتظار دارد که اوکراین نیز از این اقدام پیروی کرده و در ۸ و ۹ ماه مه آتش‌بس اعلام کند. با این حال، زلنسکی به تبعیت از پوتین برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه اعلام آتش‌بس کرد.


نظرات

آخرین اخبار
سنتکام حملات به ایران را تایید کرد
بازنشر بخشی از گفتگوی شنیدنی دریاسالار شهید علی شمخانی با برنامه شناسنامه
رسانه‌های اسرائیل: ایران 3 ناوشکن آمریکا در تنگه هرمز را هدف قرار داد
جزئیات عملیات نیروی دریایی سپاه در پی تجاوز دشمن
فینالیست‌های اروپایی شناخته شدند
انفجارهای پی در پی در آبهای جنوب کشور و احتمالات پیش رو
احتمال برگزاری حضوری امتحانات پایه‌های هفتم تا دهم
جعل هویت نفتکش اماراتی در تنگه هرمز ناکام ماند
بقایی: ایران هنوز پاسخی به پیشنهاد آمریکا نداده است
جزئیات درگیری‌های امشب تنگه هرمز از زبان سخنگوی قرارگاه خاتم‌الانبیا
پیروزی بزرگ النصر با درخشش ستاره پرتغالی
فاکس نیوز: حمله به قشم و بندرعباس کار آمریکا بوده است
محبوبیت ترامپ کماکان در خط نزولی
واکنش فرمانده کل ارتش به ماجراجویی‌ها در خلیج‌فارس
کاخ سفید میزبان دیدار رؤسای جمهور آمریکا و برزیل
تأکید عزیزی بر اقدام «خردمندانه» کره جنوبی در تنگه هرمز
اظهار نظر عجیب ترامپ درباره دیدار افتتاحیه جام جهانی
گزارش واشنگتن‌پست از توان و قابلیت‌های موشکی ایران
مقام آمریکایی: ازسرگیری «پروژه آزادی» در تنگه هرمز صحت ندارد
ادعای حزب‌الله درباره انهدام گنبد آهنین
بیش از 6 میلیون بازدید از روایت دیدار رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب
ممنوعیت استفاده آمریکا از حریم هوایی عربستان و کویت لغو شد
هشدار گروسی درباره خطرات نظامی در اطراف نیروگاه زاپوریژیا
آیا امارات مرتکب خطای راهبردی شده؟ / ردپای تحرکات مشکوک در قشم
کسب دو مدال نقره و برنز در وزنه‌برداری جوانان جهان+جدول
اردوغان: سیاست‌های اسرائیل تهدید اصلی امنیت منطقه است
سیدنی میزبان فیلم جدید شهرام مکری می‌شود
اتحادیه اروپا به‌دنبال راه گفت‌وگو با روسیه است
روسیه سفیر ارمنستان را احضار کرد
مسدود شدن خیابان‌های قدس اشغالی در اعتراض حریدی‌ها
فاش شدن رابطه مشکوک مقامات سابق با سرویس اطلاعاتی هنگ‌کنگ
هشدار رئیس اتحادیه علمای مقاومت درباره مذاکرات با تل‌آویو
به صدا درآمدن زنگ خطر تازه‌ برای اقتصاد انگلیس
ارتش اسرائیل تجمعات در شمال فلسطین اشغالی را لغو کرد
نورنما | جوری که آمریکا تنگه هرمز رو محاصره کرده
گفت‌وگوی قلعه‌نویی با فیفا درباره رؤیای بزرگ فوتبال ایران
سفر ترامپ به پکن احتمالاً بدون نتیجه خواهد بود
سه درس مهم جنگ با ایران برای آمریکا
کاهش چشمگیر تردد در تنگه هرمز
اسامی 4 زن و 4 مرد جان باخته در آتش سوزی مجتمع ارغوان اندیشه اعلام شد
قمار دوباره واشنگتن/ از شکست قطعنامه بحرینی تا تلاش برای «اجماع اضطراری» علیه تهران
سیا ادعای ترامپ درباره محاصره دریایی ایران را زیر سؤال برد
پیام تسلیت وزیر خارجه ایران به عضو شورای رهبری حماس
شورش بی‌سابقه «پولیتزر روزنامه‌نگاری» علیه ترامپ
برنامه‌ریزی مجلس برای توسعه تجارت زمینی و دریایی
مسکو در حال آماده‌سازی سفر قریب‌الوقوع پوتین به چین
بیمه سلامت از بیماران صعب‌العلاج با خدمات گسترده حمایت می‌کند
ممنوعیت صیادی در سد زاینده‌رود
بقایی: ایران در حال بررسی پیام‌ها با میانجیگری پاکستان است
عربستان و کویت مانع اجرای «پروژه آزادی» شدند