×
بین الملل
شناسه خبر : 315756
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/17 ساعت 21:37
سفر ترامپ به پکن احتمالاً بدون نتیجه خواهد بود

تایم؛

سفر ترامپ به پکن احتمالاً بدون نتیجه خواهد بود

مجله تایم به نقل از کارشناسان نوشت سفر دونالد ترامپ به پکن بعید است دستاورد قابل‌توجهی داشته باشد و چین احتمالاً به انتظار آمریکا برای رفع محاصره تنگه هرمز پاسخ نخواهد داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: این نشریه آمریکایی نوشت: ترامپ پنجشنبه آینده وارد پکن خواهد شد تا با شکوه و جلال فراوان مورد استقبال قرار گیرد. قبل از مذاکرات پشت درهای بسته با همتای چینی خود، شی جین پینگ، عکس یادگاری اجباری در تالار بزرگ خلق چین با او خواهد گرفت. هر دو رهبر با هیاهوی معاملات و اعلام آن به عنوان یک بُرد برای خود، ظاهر خواهند شد: فروش سویای آمریکایی و شاید موتورهای جت که چین به شدت به آن نیاز دارد. آنها بیانیه‌هایی مبنی بر تعهد به همکاری منتشر خواهند کرد.

این رسانه افزود: با توجه به آتش‌بس شکننده ترامپ با ایران در تنگه هرمز، عدم قطعیت قابل توجه در مورد این که آیا سفر او به چین اصلا انجام خواهد شد یا خیر، وجود دارد. با این حال، ترامپ تابع عرف نیست، به خصوص با توجه به چشم‌انداز زشت به تعویق انداختن سفرش به چین برای بار دوم. آنچه بسیار قطعی تر به نظر می رسد این است که هیچ نتیجه‌ قابل توجهی از این اجلاس حاصل نخواهد شد.

درو تامپسون مدیر سابق چین، تایوان و مغولستان در دفتر وزیر دفاع و محقق فعلی در دانشگاه فنی نانیانگ در سنگاپور، گفت: «من شک دارم که این سفر به هیچ نتیجه‌ای دست یابد.»

آلن کارلسون متخصص چین در دانشگاه کرنل، با تایید این نظر گفت: «شانس اینکه از این مذاکرات نتیجه‌ قابل توجهی حاصل شود، کمی بیشتر از صفر است.»

این گزارش با اشاره به هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره کمبود نفت ناشی از انسداد مضاعف تنگه هرمز نوشت: این موضوع می تواند اندکی عجیب باشد. اما با وجود این که نیمی از نفت چین و تقریبا یک سوم واردات گاز طبیعی مایع این کشور از این تنگه عبور می‌کند و حدود ۱۳ درصد از واردات نفت آن در دوران قبل از جنگ مستقیما از ایران تامین می شد، پکن تاکنون به طرز شگفت‌آوری این اختلال را به خوبی پشت سر گذاشته است. این امر عمدتاً به دلیل ذخایر عظیم آن، استراتژی توسعه منابع انرژی فسیلی و غیرفسیلی به طور همزمان و ساخت خطوط لوله نفت و گاز زمینی است. به همین دلیل، شی جین پینگ به خصوص در مقایسه با متحدان محاصره شده ایالات متحده ،می‌تواند به درستی احساس رضایت کند و بعید است که خود را برای حل بحران به زحمت بیندازد.

الگوی معمول روسای جمهور ایالات متحده این است که آنها با اطمینان خاطر وارد کاخ سفید می ‌شوند و سعی می کنند بر سر موانع مداوم، مانند یارانه‌های دولتی، دامپینگ کالاها و دسترسی به بازار در حوزه‌هایی مانند خدمات مالی، با چین به یک معامله بزرگ برسند. اما، علیرغم مذاکرات بی‌پایان، پکن هرگز کوتاه نمی ‌آید و در نهایت در آمریکا با نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای، نگرانی‌های داخلی اولویت پیدا می‌کنند.

تایم نوشت: باید اعتراف کرد که ترامپ آشکارا اعلام کرده است که هیچ علاقه‌ ای به مسائل حقوق بشری ندارد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد بخش زیادی از اختلافات معمول را از بین می ‌برد و در عوض بر مسائل اقتصادی متمرکز خواهد بود. با این حال، شی در آنجا نیز کوتاه نخواهد آمد.

به هر حال، این موضوع در سیستم این کشور ریشه دوانده است. تمام برنامه‌های پنج ساله چین - از جمله آخرین برنامه منتشر شده در ماه مارس - عزم راسخ حزب کمونیست چین برای خودکفایی را آشکار می ‌کند، در حالی که استراتژی‌های اقتصادی پر زرق و برق دولتی مانند «ساخت چین ۲۰۲۵»، «استانداردهای چین ۲۰۳۵» و بر اولویت رشد تأکید دارند. حتی زمانی که پیشرفتی حاصل می‌شود - مانند تعهد سال ۲۰۱۷ برای اجازه دادن به ورود کارت‌های اعتباری آمریکایی به چین، پکن در اجرای آن تعلل می ‌کند.

این رسانه دربخشی از گزارش خود آورده است: در حالی که سیاست خارجی دوره اول ترامپ بسیار متمرکز بر حمله به چین بود، دوره دوم او با دستور حملات نظامی به کشورها، تهدید به حمله به گرینلند، کانادا و پاناما و همچنین اختلافات اقتصادی و دیپلماتیک با بریتانیا، اتحادیه اروپا و بسیاری دیگر، سیاست پراکنده ای دنبال کرده است. اگرچه پکن از این حملات در امان نبوده اما به هیچ وجه هدف اصلی نبوده است، که بسیاری را شگفت زده کرده است، زیرا در حلقه داخلی ترامپ، چین ستیزان کم نیستند.

در ماه‌های اخیر، ترامپ امتیازات قابل توجهی نیز به پکن داده است، از جمله موافقت با فروش تراشه‌های نیمه‌هادی پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی انویدیا به چین. این در حالیست که فروش ۱۳ میلیارد دلار سلاح به تایوان خودمختار را به حالت تعلیق درآورده است.

با این حال، تایوان موضوعیست که ممکن است اتفاقات غیرمنتظره ‌ای درباره آن رخ دهد. زمزمه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه پکن تلاش خواهد کرد ترامپ را متقاعد کند که بگوید ایالات متحده با استقلال تایوان «مخالف» است تا نشان دهد واشنگتن هنوز به بازدارندگی دوگانه در برابر هرگونه تغییر در وضع موجود متعهد است.

جاناتان سالیوان، مدیر برنامه‌های چین در موسسه تحقیقات آسیا در دانشگاه ناتینگهام بریتانیا در این زمینه گفت:«اما فکر نمی‌کنم خوش‌بینی زیادی وجود داشته باشد. به احتمال زیاد چینی‌ها موضع خود را در مورد تایوان اعلام خواهند کرد و شاید آمریکایی‌ها صریحاً آن را به چالش نکشند.»

تایم نوشت: شاید هفته آینده به هیچ وجه یک گردهمایی فشرده نباشد، چرا که ترامپ و شی قرار است امسال چندین بار دیگر هم با یکدیگر ملاقات کنند. این ملاقات‌ها شامل سفر احتمالی شی و همسرش به واشنگتن در ماه سپتامبر (شهریور)، سفر ترامپ به شنژن برای شرکت در اجلاس اپک در ماه نوامبر و بازگشت شی به ایالات متحده در ماه بعد برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ در میامی است. انتظار داشته باشید که هر یک از این دیدارها با شکوه همراه باشد و انتظار چیز بیشتری از آن را نداشته باشید.

کارلسون، متخصص چین در دانشگاه کرنل گفت:«دقیقاً همین فقدان محتوا است که هدف اجلاس را تعریف می ‌کند. در غیاب هرگونه محتوای واقعی، هر دو شی جین پینگ و ترامپ می ‌توانند بدون فدا کردن بخش زیادی از چیزی، پیروزی خود را اعلام کنند. در آن صورت، خود اجلاس است که اهمیت پیدا می‌کند.»


اخبار مرتبط
ورود ترامپ به پکن برای مذاکرات حساس با شی جین‌پینگ
چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 16:28
ورود ترامپ به پکن برای مذاکرات حساس با شی جین‌پینگ
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در شرایطی برای دیداری دو روزه و مذاکراتی مهم با «شی جین‌پینگ» وارد پکن شد که تنش‌های تجاری، جنگ علیه ایران و بحران‌های اقتصادی داخلی، این سفر را به یکی از حساس‌ترین دیدارهای واشنگتن و پکن در سال‌های اخیر تبدیل کرده است.
اعلام زمان سفر سه‌روزه ترامپ به پکن
یکشنبه 1405/02/20 ساعت 22:50
اعلام زمان سفر سه‌روزه ترامپ به پکن
کاخ سفید اعلام کرد سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به چین از روز چهارشنبه آغاز می‌شود و تا جمعه ادامه خواهد داشت؛ سفری که در میانه تنش‌های منطقه‌ای و گزارش‌هایی از اختلافات واشنگتن و تل‌آویو درباره جنگ با ایران انجام می‌شود.
وزیر خزانه‌داری آمریکا: سفر ترامپ به پکن  به تعویق نمی‌افتد
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 23:23
وزیر خزانه‌داری آمریکا: سفر ترامپ به پکن به تعویق نمی‌افتد
وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد دونالد ترامپ علی‌رغم تنش‌های بین‌المللی و حمله نظامی اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، قصد ندارد سفر برنامه‌ریزی‌شده خود به چین را بار دیگر به تعویق اندازد.
نظرات

آخرین اخبار
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند
اسماعیل بقایی: جنایت لامرد علیه کل ایران و انسانیت بود
کره شمالی موشک‌های بالستیک جدید شلیک کرد
روایت رسانه های غربی از ناکامی فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران
نوراینفو | ایرانی‌ها چند ساعت در هفته کار می‌کنند؟رتبه ایران در جدول جهانی
پزشکیان: ایران به دنبال جنگ نیست؛ لغو تحریم‌ها و احترام به حقوق ایران را می‌خواهیم
نفت حاضر به عقب‌نشینی از 100 دلار نشد
فدراسیون فوتبال 2 هزار دلار جریمه شد
عفو عمومی‌ راهبردی ضروری برای ایران امروز
مشکل جدید استقلال برای سفر به عراق؛ فرودگاه بصره پروازهای ایران را لغو کرد
جدول قطعی برق ایلام امروز شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی‌ها اعلام شد
«7 اکتبر» در مرکز انتخابات «27 اکتبر»
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان وجود دارد
درس‌های یمن برای دانشگاه‌های نظامی جهان
برنامه قطعی برق قم امروز 21 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی
سیا 71 سند محرمانه درباره 11 سپتامبر را منتشر کرد
قیمت خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405+ جدول قیمتها
اعلام جدول خاموشی برق کرمانشاه؛ شنبه 21 شهریور کدام مناطق خاموش می‌شوند؟
مرز مهران همچنان فعال است
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
کافه فرهنگ | یک همنشینی فرهنگی در روز ملی سینما
سفر اضطراری فرمانده سنتکام به عربستان همزمان با پیشروی ارتش یمن
برنامه قطعی برق کهگیلویه بویراحمد امروز شنبه 21 شهریور 1405 + لینک جدول خاموشی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ شاهین و اطلس چند قیمت خوردند؟
نسل جدید کارت‌های هوشمند ملی در راه است
دلار توافقی امروز 21 شهریور 1405 چقدر شد؟ + قیمت خرید و فروش
رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست سالانه آژانس حاضر می‌شود
آخرین قیمت طلای جهانی امروز شنبه 21 شهریور 1405؛طلا زیر فشار تورم و نفت 108 دلاری
جزئیات جلسه‌ای که برای فروپاشی 72 ساعته ایران برنامه‌ریزی کرد
المیادین: مذاکره تا زمان پذیرش شروط ایران امکان‌پذیر نیست
واژگونی ماشین عروس در اتوبان آزادگان
بسکتبال ایران در ناگویا اولین برد خود را جشن گرفت
گفت‌وگوی وزرای خارجه عراق و عربستان درباره حمله به خط لوله نفت
3 استدلال حقوقی ایران برای محدودسازی همکاری با آژانس
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ زمان مسابقه والیبال ایران و استرالیا
بسته‌شدن موقت مرزهای شلمچه و چذابه توسط کشور عراق
اعلام شرط بازگشایی تنگه هرمز از سوی پزشکیان ؛ توافق جدید ایران و عمان
دیدار پزشکیان و نخست‌وزیر مالزی