×
سیاسی
شناسه خبر : 315613
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/17 ساعت 09:30
چین و احتمال توافق ایران و آمریکا

علی بیگدلی:

چین و احتمال توافق ایران و آمریکا

سفر آقای عراقچی به چین هم خیلی موفقیت‌آمیز بوده و با تعامل خوبی که چین با ایران دارد و همچنین سفر ترامپ به پکن، می‌توان انتظار داشت که چین در قالب میانجی پنهان، موجب شکل‌گیری موافقت‌نامه بین دو کشور باشد که خبر خوشی برای طرف‌های درگیر و حتی کشور‌های منطقه است.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سفر سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان به چین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چراکه چین در شرایط کنونی می‌تواند بسیار به صلح و ثبات در منطقه و همچنین تلاش برای سوق دادن ایران و آمریکا به سمت دیدگاه مشترک یا نزدیک به هم و در نهایت رسیدن به توافق کمک کند. سفر ترامپ هم چهارشنبه آینده صورت می‌گیرد و قطعا مسائل ایران در راس مذاکرات آمریکا و چین خواهد بود.

 منتها چند نکته است که باید بدان‌ها پرداخته شود. یکی اینکه ایران و آمریکا هر دو تحت فشار‌های داخلی هستند و ناچارنند به یک نقطه‌ای قابل اتکا برسند. از سوی دیگر شرایط در دو کشور به نفع پایان تخاصم است. نکته مهم‌تر اینکه ترامپ از انتظارات غیر منطقی که داشت پایین آمده و سطح انتظارات خود را کاهش داده است و این برای ایران بسیار مثبت خواهد بود؛ بنابراین به نظر می‌رسد که اگر دیدگاه‌ها به هم نزدیک شده باشد، با کمک چین احتمال اینکه موافقت‌نامه‌ای بین طرفین امضا شود، بیشتر شده است.

یعنی با نظر خوش‌بینانه می‌توان گفت که موافقت‌نامه بین دو کشور نهایی خواهد شد. برای اینکه شرایط و نکاتی وجود دارد که حکایت از این می‌کند که هر دو طرف به این جمع بندی رسیده‌اند که ادامه تنش و درگیری ضربه‌زننده بوده و اقتصاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ لذا امیدواری برای رسیدن به توافق مشترک بیشتر شده است. البته ایران هنوز جواب طرح پیشنهادی آمریکایی‌ها را نداده و پاسخ ایران به این طرح می‌تواند در رسیدن به یک توافق اولیه بسیار مهم باشد.

از سوی دیگر سفر آقای عراقچی به چین هم خیلی موفقیت‌آمیز بوده و با تعامل خوبی که چین با ایران دارد و همچنین سفر ترامپ به پکن، می‌توان انتظار داشت که چین در قالب میانجی پنهان، موجب شکل‌گیری موافقت‌نامه بین دو کشور باشد که خبر خوشی برای طرف‌های درگیر و حتی کشور‌های منطقه است. چرا که ترامپ هم در آمریکا تحت فشار بوده و دنبال نهایی شدن توافق با ایران است که بتواند بدون هزینه سنگین از شرایط کنونی خارج شود.

 اگر این اتفاقات رخ دهد در آن صورت محاصره دریایی برداشته شده، تحریم‌های ایران لغو می‌شود و تنگه هرمز به روال سابق باز خواهد گشت. در مجموع روشن است که دو طرف خواهان پایان مخاصمه و تنش هستند و باید منتظر پاسخ ایران به طرح آمریکا و همچنین سفر ترامپ به پکن بود تا مشخص شود در نهایت شرایط چگونه پیش خواهد رفت. البته ایران نشان داده که در حفاظت از منافع ملی خود سرسختی نشان می‌دهد و این منافع را غیرقابل چشم‌پوشی می‌داند. اکنون پس از بیست و چهار ساعت که تنگه هرمز از سوی آمریکایی‌ها تهدید می‌شد، شرایط قدری آرام شده و آرامش نسبی شکل گرفته است.

این موضوع می‌تواند نشان دهنده این باشد که ترامپ به نقطه نظرات ایران نزدیک‌تر شده است. در سوی دیگر که اهمیت بسیار زیادی دارد اینکه در ایران هم نقطه نظرات نظامیان با سیاستمداران به هم نزدیک‌تر شده و این پیام بسیار دلگرم کننده‌ای است. اگر این توافق انجام شود پس از مدتی حدود ۳۰ روز احتمالا قراردادی امضا شود که هم به تایید کنگره آمریکا و هم تایید مجلس ایران برسد.

بر خلاف دوره گذشته که مجلس ایران برجام را تایید کرد، اما کنگره آمریکا تایید نکرد و به همین دلیل ترامپ توانست از برجام خارج شود؛ لذا در صورت توافق ایران باید خیلی محکم بایستد که این توافق به تایید کنگره آمریکا نیز برسد و در آمریکا به صورت یک قانون در آید. خوبی توافق نهایی این است که هم دارایی‌های ایران آزاد شده و هم تحریم‌ها برداشته می‌شود.

 


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است
نورنما | خورشید گرفتگی از فضا
کشف 3400 لیتر گازوئیل قاچاق در آب‌های سیریک
نشست محرمانه منامه؛ گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف جلسه را در گزارش نورنیوز تأیید کرد
پرونده جاسوسی چینی‌ها در کره‌جنوبی؛ ضعف‌های امنیتی سئول آشکار شد
جزئیات طرح جدید ساماندهی اتباع؛ بیش از 200 هزار نفر طرد شدند
پیشنهاد نامگذاری فرودگاه مهرآباد به نام رهبر شهید
حریفان استقلال و تراکتور در قرعه کشی لیگ نخبگان آسیا مشخص شدند
جانشین سپاه: مردم عامل اصلی پیروزی در جنگ‌ها بودند
جزئیات دستگیری یک جاسوس در تهران
برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
تأکید پزشکیان بر مدیریت جهادی برای حل چالش‌های کشور
بی‌بی در برزخ انتخابات و دخالت‌های ترامپ!
نتایج نهایی آزمون دکتری 1405 اعلام شد
عراقچی درباره «التماس مذاکره» چه گفت؟
کشف 15 میلیارد تومان وجه نقد قاچاق در خراسان جنوبی
انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به اجرای قانون مناسب‌سازی
راهکارهای پلیس برای ناکام گذاشتن سارقان منزل
شاخ‌های اینستاگرامی روی صحنه تئاتر!
پیکر جوان 35 ساله پس از 5 روز جست‌وجو در زاینده‌رود پیدا شد
بیراهه‌های یک طرح نابهنگام
منظومه سمفونیک «ابر و آتش» به یاد اسرای شهید دفاع مقدس منتشر شد
دعوت به حضور در آیین‌های اربعین رهبر شهید؛ با تو در عهدیم تا صبح ظهور
امنیت اجاره ای ترک برداشت، متحدان آمریکا راه خروج را یافتند
جدول قیمت سیب زمینی، پیاز و انواع میوه و تره بار امروز سه شنبه 27 مرداد
سپاه با اتمام مهلت تفاهم، محاصره خلیج فارس را می‌شکند؟
وزیر آموزش و پرورش: تعطیلی مدارس نباید به یک رویه تبدیل شود
ادارات بوشهر چهارشنبه تعطیل شدند
هشدار ایران به کشتی‌های شبح؛ بازی پنهان، پاسخ آشکار دارد
قطعی برق خراسان شمالی امروز سه شنبه 27 مرداد + جدول
سونامی گازوئیل از هرمز تا جنوب‌شرق آسیا
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 27 مرداد
پرسپولیس در یک پرونده حقوقی برنده شد
اضطراب قبل از کنکور طبیعی است یا نگران‌کننده؟
هشدار جدی پلیس درباره پلاک مخدوشی
فشار جفریز بر ترامپ برای توقف خشونت در کرانه باختری
پیوند سلاح مقاومت و حاکمیت ملی عراق
واکنش حسین‌زاده به حمله به دفتر بارزانی؛ ایران و اقلیم کردستان یکی هستند
خزانه طلایی بریکس؛ نقشه تازه روسیه برای استقلال مالی
رکورد صادرات غیرنفتی در سال 1405
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در بوشهر
فلیک علیه دی‌یونگ؛ ستاره هلندی در آستانه جدایی از بارسا
هشدار دیوان محاسبات به وزارت نفت
واشنگتن برای «جنگ بعدی» مهمات کافی دارد؟
بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 27 مرداد اعلام شد + جدول
آخرین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 27 مرداد + جدول
کارت ورود به جلسه کنکور 1405؛ 750 هزار داوطلب کارت گرفتند
چهار حمله هوایی به فرودگاه ابوالظهور در ادلب سوریه
رئیس مجلس فردا عازم عراق می‌شود
ترکیب احتمالی استقلال مقابل نساجی مشخص شد