×
بین الملل
شناسه خبر : 315100
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/15 ساعت 10:31
تهدید تازه ترامپ علیه کوبا با اعزام ناو جنگی

تهدید تازه ترامپ علیه کوبا با اعزام ناو جنگی

دونالد ترامپ با طرح تهدیدی تازه، از احتمال استقرار ناو هواپیمابر آمریکا در نزدیکی کوبا خبر داد؛ اقدامی که با واکنش تند مقامات هاوانا روبه‌رو شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه با برنامه تلویزیونی «سِیلم نیوز» ادعا کرد: ما ناو آبراهام لینکلن، زیباترین ناو هواپیمابری که تا به حال دیده‌ام را چند صد متر دورتر از ساحل کوبا مستقر خواهیم کرد و آنها را در حالی که سعی می‌کنند کاری انجام دهند، تماشا خواهیم کرد.

وی در پاسخ به مجری برنامه در مورد اینکه «آیا قصد دارد علیه کوبا نیز مانند ونزوئلا عمل کند» گفت: من نمی‌خواهم زیاد در مورد کوبا صحبت کنم، جز اینکه بگویم شاید در راه بازگشت از ایران، وقتی آن عملیات را تمام کردیم، این کار را انجام دهیم.

ترامپ جمعه گذشته (اول مه) اندکی پس از اعلام تحریم‌های جدید علیه کوبا، بار دیگر تهدیدهای خود علیه این کشور را تکرار کرد.

وی مدعی شد پس از اتمام «کار» در ایران، «تقریبا بلافاصله» کنترل کوبا را «به دست خواهد گرفت» و برای این کار می‌تواند از ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن استفاده کند.

میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری کوبا به تازگی هشدار داد که آمریکا تهدیدهای نظامی خود را علیه این کشور به مرحله خطرناکی رسانده است اما هاوانا تسلیم نخواهد شد.

وی همچنین تحریم‌های جدید علیه کوبا را نشانه «ورشکستگی اخلاقی» آمریکا عنوان کرد.

ترامپ روز جمعه دستور اجرایی جدیدی امضا کرد که بر اساس آن تحریم ها علیه کوبا به بهانه تهدید علیه امنیت ملی گسترش می یابد و شامل مقامات جدید دولتی کوبایی می شود.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، تحریم‌های جدید افراد، نهادها و وابستگان آنها را که از دستگاه امنیتی دولت کوبا حمایت می‌کنند یا در فساد یا نقض جدی حقوق بشر همدست هستند و همچنین ماموران، مقامات یا حامیان دولت را هدف قرار می‌دهد.

آمریکا از زمان پیروزی انقلاب کوبا، محاصره و تحریم‌های شدید اقتصادی علیه این جزیره را حفظ کرده است؛ تحریم‌هایی که بیش از ۶ دهه ادامه داشته است.

فشار فزاینده آمریکا در بدترین بحران اقتصادی دهه‌های اخیر، این جزیره را تحت تاثیر قرار داده است؛ کشوری که با کمبود کالاهای اساسی (غذا، سوخت، دارو)، تورم بالا، دلاری شدن نسبی، خاموشی‌های طولانی مدت روزانه، فروپاشی تولید، کسری مالی بزرگ و مهاجرت گسترده مواجه بوده و این وضعیت اکنون با اقدامات قهری و یکجانبه متعدد کاخ سفید رو به وخامت گذاشته است.

ترامپ با برچسب زدن به کوبا به عنوان «تهدید غیرمعمول و فوق‌العاده» برای امنیت ایالات متحده و منطقه، فرمان اجرایی اعلام «وضعیت اضطراری ملی» را امضا کرده است.


اخبار مرتبط
رئیس‌جمهور کوبا: از تهدیدهای آمریکا نمی‌ترسیم
چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 15:05
رئیس‌جمهور کوبا: از تهدیدهای آمریکا نمی‌ترسیم
رئیس‌جمهوری کوبا در واکنش به تهدیدهای آمریکا تأکید کرد : هاوانا تهدیدی برای واشنگتن نیست و در عین حال «از چیزی نمی‌ترسد».
ترامپ کوبا را «کشوری شکست‌خورده» نامید/ احتمال حمله قریب‌الوقوع نظامی آمریکا
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 17:11
ترامپ کوبا را «کشوری شکست‌خورده» نامید/ احتمال حمله قریب‌الوقوع نظامی آمریکا
دونالد ترامپ در تازه‌ترین اظهارات خود با حمله لفظی به کوبا، این کشور را «شکست‌خورده» توصیف کرد؛ همزمان رسانه‌های آمریکایی از افزایش نگرانی‌ها درباره تشدید تنش میان واشنگتن و هاوانا خبر می‌دهند.
سایه جنگ بر فراز کارائیب
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 21:23
ان بی سی نیوز؛
سایه جنگ بر فراز کارائیب
رسانه آمریکایی ان‌بی‌سی نیوز گزارش داد با وجود ارزیابی برخی مقامات مبنی بر احتمال فروپاشی دولت کوبا تا پایان سال بدون مداخله نظامی، دونالد ترامپ تمایلی به انتظار ندارد و پنتاگون بررسی سناریوهای اقدام نظامی احتمالی را افزایش داده است.
سقوط محبوبیت ترامپ به 35 درصد
سه‌شنبه 1405/02/15 ساعت 17:18
زنگ خطر برای جمهوری‌خواهان به صدا درآمد؛
سقوط محبوبیت ترامپ به 35 درصد
سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی با استناد به داده‌های نظرسنجی اعلام کرد میانگین محبوبیت دونالد ترامپ به 35 درصد رسیده؛ رقمی که او را در کنار جورج دبلیو بوش در میان نامحبوب‌ترین رؤسای‌جمهور معاصر قرار می‌دهد و نگرانی‌ها درباره نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای 2026 را افزایش داده است.
کوبا به واشنگتن هشدار داد: حمله به ما، ثبات منطقه را تهدید می‌کند
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 11:01
کوبا به واشنگتن هشدار داد: حمله به ما، ثبات منطقه را تهدید می‌کند
دولت کوبا همزمان با تشدید تهدیدهای آمریکا هشدار داد حمله به این کشور پیامدهای مستقیم برای کل منطقه خواهد داشت و بر صلح کارائیب تأکید کرد.
سناتور آمریکایی خواستار پایان محاصره کوبا شد
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 05:34
سناتور آمریکایی خواستار پایان محاصره کوبا شد
«کریس ون هالن» سناتور دموکرات از ایالت مریلند با انتقاد از سیاست دولت آمریکا در قبال کوبا خواستار پایان محاصره نفتی علیه این کشور جزیره‌ای شد.
نظرات

آخرین اخبار
ایلام چهارشنبه تعطیل شد
وزارت دفاع: خودکفایی دفاعی میراث راهبردی قائد شهید است
یوسف پزشکیان: خشم ناشی از جنایات دشمن نباید به اختلاف داخلی تبدیل شود
محمد صلاح مشتری جدید پیدا کرد
عراق برای مراسم تشییع رهبر شهید تعطیل شد
سوریه: انفجارهای دمشق با اهداف سیاسی انجام شده است
لاوروف: روسیه از مذاکرات تنگه هرمز استقبال می‌کند
آماده‌باش کامل حوزه سلامت مشهد برای مراسم تشییع رهبر شهید
اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی شهادت رهبر انقلاب را تسلیت گفت
ظرفیت قطارهای تهران-مشهد افزایش یافت
انجام 34 پرواز برای مسافران مراسم تشییع از مهرآباد به مشهد
ترامپ: اجلاس ناتو در ترکیه نبود، شاید نمی‌آمدم/اردوغان نیز خواستار ایرانی غیرهسته‌‌ ای است
«هشدار قرمز» برای 7 استان در جنوب‌شرق فرانسه
ابوالفضل جلالی در چند قدمی سرخ پوش شدن
دانشگاه آزاد اسلامی تهران فردا تعطیل است
آسیب دیدن دو کشتی در نزدیکی تنگه هرمز
گزارش تصویری | اقامه نماز و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در قم
معاون نخست‌وزیر یمن: امام خامنه‌ای نماد وحدت امت بود
ناتو برای نوسازی ناوگان شناسایی خود به سراغ کانادا رفت
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای چالوس، هراز، رشت–قزوین و قزوین–کرج
درب‌های حرم رضوی بسته نخواهد شد/ محل تدفین رهبر شهید کجاست؟
آماده‌باش 1445 موکب و پایگاه اسکان در سمنان برای زائران مشهد
سیستان و بلوچستان هم به جمع استان های تعطیل پیوست
فردا بانک‌ها باز هستند
آلن ایر: ایران با طولانی کردن مذاکرات به دنبال کنترل تنگه هرمز است
اعزام 36 تیم امداد و نجات هلال‌احمر به نجف و کربلا
اعلام آمادگی عتبه حسینی برای برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید
اعلام آمادگی وزارت کشور برای همکاری همه‌جانبه با قوه قضائیه
ادارات قم فردا تعطیل شد
شهردار ایلام برکنار شد؛ معاون شهرداری سرپرست شد
ایران پیشنهاد ضدایرانی درباره تنگه هرمز را قاطعانه رد کرد
تراژدی خونین در «طیب 18» آبادان؛ قربانی شدن پسر جوان در غائله خیابانی
معاریو: هزینه تصمیمات سیاسی بر دوش نظامیان خسته اسرائیل سنگینی می‌کند
پیش بینی هواشناسی همدان ؛ افزایش دمای هوا از امروز
آمادگی‌ الحشد الشعبی عراق برای تشییع پیکر امام شهید
سرمایه‌گذاری 40 میلیارد دلاری ناتو برای تقویت سامانه‌های ضدپهپادی
ارائه 103 هزار خدمت هلال احمر در مراسم تشییع رهبر شهید
طعنه سنگین ستاره‌های بلژیک به ترامپ؛ شادی گل جنجالی پس از تحقیر آمریکا
هشدار زرد هواشناسی برای گیلان؛ رگبار و رعدوبرق در راه است
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه؛ خونخواهی امام شهید با تشییع میلیونی پررنگ‌تر شد
نقشه‌ی جدید واشنگتن برای جابه‌جایی کارخانه‌های موشک‌سازی به قلب اروپا
ترامپ وارد ترکیه شد
بازگشت پروازها به مهرآباد؛ فرودگاه مشهد در این تاریخ تعطیل است
برنامه بازی‌های جام جهانی امشب سه‌شنبه 16 تیر
نقشه اسکان زائران در مشهد به تفکیک استان‌ها مشخص شد
رویترز: تشییع رهبر شهید ایران فراتر از یک وداع ملی بود
از ترامپ تا امباپه؛ جام جهانی 2026 در محاصره سیاست
بیعت سرخ از جمکران تا قم ؛بدرقه بی‌نظیر «آقای شهید ایران» در شهر قیام و اجتهاد+ فیلم
2 انفجار در دمشق؛ دست‌کم 18 نفر زخمی شدند
ضرایب دروس سوابق تحصیلی کنکور 1405 اعلام شد+ جزئیات