×
اجتماعی
شناسه خبر : 315090
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/15 ساعت 10:43
هشدار نظام پزشکی درباره اسراف در نظام سلامت

هشدار نظام پزشکی درباره اسراف در نظام سلامت

رئیس کل سازمان نظام پزشکی بر لزوم جلوگیری از اسراف در نظام سلامت تأکید کرد و گفت تجویز داروهایی مانند سرم و آنتی‌بیوتیک باید فقط بر اساس ضرورت علمی انجام شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از اسراف و پِرت منابع در حوزه درمان، از بیمه‌ها خواست تا نظارت بیشتری بر تجویز دارو و خدمات پزشکی داشته باشند و از جامعه پزشکی نیز خواست که امسال چندین برابر مصرف بهینه و صرفه جویی را در دستور کار قرار دهند و تجویز اقلامی مانند سرم و آنتی‌بیوتیک با اندیکاسیون علمی و مصرف ضروری باشد نه با فشار بیمار.

دکتر محمد رییس‌زاده با اشاره به پرت منابع در حوزه سلامت، تاکید کرد که با اقداماتی نظیر فرهنگسازی، نظارت بیمه‌ها، نظارت مسوولان بهداشت و درمان، رعایت اعضای جامعه پزشکی و همچنین بازنگری برخی آیین نامه‌ها در اعتباربخشی مراکز درمانی، برآورد می‌شود که می‌توان جلوی پرت ۳۰ تا ۴۰ درصد منابع را در حوزه بهداشت و درمان گرفت

او معتقد است که اکنون با یک دست و دلبازی ۳۰ تا ۴۰ درصد منابع را هدر می‌دهیم و جلوگیری از آن کمک بزرگی به بهداشت و درمان خواهد بود.

نظارت بیمه‌ها بر تجویزها تشدید شود

صرفه‌جویی در حوزه سلامت دیگر انتخاب نیست، الزام است

دکتر محمد رییس‌زاده - رییس کل سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگویی در این زمینه گفت: در حوزه درمان‌های القایی و اسراف، پِرت منابع داریم که وظیفه بیمه‌هاست نظارت کنند. به ویژه امسال و در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده، وظیفه داریم به شدت در جلوگیری از پرت منابع و اسراف کار کنیم. هم بیمه‌ها مکلفند جلوی درمان‌های القایی و پرت منابع را بگیرند و گاید لاین‌ها را اجرایی کنند هم خود جامعه پزشکی باید در این زمینه اقدام کنند. از جامعه پزشکی مکررا خواهشمندم که امسال چندین برابر مصرف بهینه و صرفه جویی و رعایت کردن را در دستور کار قرار دهند؛ این دیگر انتخاب نیست بلکه الزام است. مصرف بهینه در حوزه خدمات بهداشتی - درمانی و دارویی و نهادهای سلامت در سال ۴۰۵ الزام است.

از جامعه پزشکی مکررا خواهشمندم امسال چندین برابر مصرف بهینه و صرفه جویی و رعایت کردن را در دستور کار قرار دهند. تجویز اقلامی مانند سرم و آنتی‌بیوتیک با اندیکاسیون علمی باشد نه با فشار بیمار. بیمه‌ها نیز نظارت کنند و با تخلفات احتمالی برخورد شود.

تجویز سِرم با اندیکاسیون‌های علمی باشد نه فشار بیمار

رییس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: همکاران در بحث تجویز منطقی دارو به شدت باید رعایت کنند، بیمه‌ها نظارت کنند و با تخلفات احتمالی برخورد شود. تجویز اقلامی مانند سرم و آنتی‌بیوتیک با اندیکاسیون علمی و مصرف ضروری باشد نه با فشار بیمار. به خصوص در مصرف سرم و بویژه در درمانگاه‌ها و پزشکان عمومی نهایت دقت و خصت را انجام دهند و با اندیکاسیون‌ تجویز شود. تعداد اقلامی که در نسخ تجویز می‌شود باید دقت شده و رعایت شود. در بیمارستان‌ها و اتاق‌های عمل همکاران در مصرف وسایل باید نهایت دقت را به خرج دهند. در بخش‌ها هم همین طور. تصویربرداری‌های بدون اندیکاسیون باید کنترل شود؛ تمام این موارد فرهنگسازی می‌خواهد.

وی در همین راستا گفت: در سازمان در حال راه‌اندازی کارگروه اقتصاد مقاومتی و  مصرف بهینه هستیم. در آینده نیز نشستی در خصوص اقتصاد مقاومتی در حوزه بهداشت و درمان از فرهنگسازی تا عمل را خواهیم داشت.

اسراف ۳۰ تا ۴۰ درصدی در منابع درمانی

رییس‌زاده افزود: این موضوع یک سری اقدامات قانونی هم می‌خواهد؛ به عنوان مثال اعتباربخشی‌هایی که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود بعضا می‌بینیم که دست و دل‌باز است که قابل بازبینی است و نیازمند اصلاح آیین نامه‌هاست. با مجموع این اقدامات یعنی فرهنگسازی، نظارت بیمه، نظارت مسوولان بهداشت و درمان و رعایت اعضای جامعه پزشکی و بازنگری برخی آیین نامه‌ها برآورد می‌شود که می‌توان جلوی پرت ۳۰ تا ۴۰ درصد منابع را در حوزه بهداشت و درمان بگیریم. این درحالی است که اکنون با یک دست و دلبازی ۳۰ تا ۴۰ درصد منابع را هدر می‌دهیم و جلوگیری از آن کمک بزرگی به بهداشت و درمان خواهد بود.

پزشکان امسال تا جایی که می‌توانند مردم‌داری کنند

رییس کل سازمان نظام پزشکی در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: به خصوص امسال که درگیر این جنگ ظالمانه هستیم، عمده رویکرد ما و نگاه ما در جامعه پزشکی حمایت از مردم در حوزه بهداشت و درمان است؛ اول اینکه خدمات با کیفیت وجود داشته باشد و دوم اینکه به مردم در حوزه بهداشت و درمان فشار مالی وارد نشود. مقداری از این باید از طریق دولت و بیمه‌ها پیگیری شود و مقداری را هم از همکاران خودمان مطالبه داریم که رعایت کنند.

خواهشمان از جامعه پزشکی آن است که امسال تا جایی که می‌توانند مردم‌داری کنند؛ روسای مراکز و کلینیک‌ها و مطب‌ها تلاش کنند تا به این مردمی که اینگونه پای کار کشور هستند، فشاری وارد نشود.

او افزود: خواهشمان از جامعه پزشکی آن است که امسال تا جایی که می‌توانند مردم‌داری کنند و حتی اگر شده با سیلی صورت خودشان را سرخ نگه دارند؛ روسای مراکز و کلینیک‌ها و مطب‌ها و غیره، تلاش کنند تا به این مردمی که اینگونه پای کار کشور هستند، فشاری وارد نشود. خیلی باید رعایت شود و درمان‌های بی‌اندیکاسیون انجام نشود و  دریافت‌های خارج از عرف انجام نشود، تجویزهای غیرضروری و هزینه‌زا انجام نشود. خیلی باید با دقت و سختگیری کار بهداشت و درمان را پیش ببریم. به خودمان سخت بگیریم که برای مردم سخت نشود.

رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: محور کار نظام پزشکی امسال قطعا مردم‌داری و دفاع از کرامت و اقتصاد سلامت مردم است که فشاری به مردم وارد نشود و در عین حال صنعت سلامت کشور نیز بتواند بچرخد. در عین حال از مردم نیز انتظار داریم که حتما در مصرف دارو و داروهای خارج نسخه رعایت کنند و خودسرانه و بی‌محابا دارو مصرف نکنند و در مراجعه به همکاران اصرار بر تجویز سرم و آنتی بیوتیک و غیره نداشته باشند. مراقب سلامتی خودشان باشند. باید صرفه جویی و بهینه مصرف کردن را در این سال رعایت کنیم تا از این شرایط تحمیل شده از سوی دشمن بتوانیم با سرفرازی بگذریم.


نظرات

آخرین اخبار
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد