×
اقتصادی
شناسه خبر : 314973
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/14 ساعت 18:32
3 سناریوی دولت برای افزایش کالابرگ

3 سناریوی دولت برای افزایش کالابرگ

در حالی که دهک‌های مشمول در انتظار ترمیم اعتبار کالابرگ الکترونیکی هستند، وزارت رفاه از بررسی سه سناریو برای افزایش مبلغ این حمایت خبر داده است. بر اساس اعلام مسئولان، در صورت تصویب افزایش در خردادماه، مابه‌التفاوت اعتبار اعمال‌نشده در اردیبهشت نیز به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: با توجه به اعلام قبلی وزارت کار پیرامون نحوه حمایت معیشتی از خانوارها، پیش‌تر سه سناریوی محتمل برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی مطرح شده بود:

1. افزایش سبد کالابرگ براساس حداقل کالری موردنیاز

براساس سناریوهای توضیح‌داده‌شده، یک سناریو براساس افزایش سبد کالا تنظیم شده است، سبدی از کالاهای مختلف که 2800 کالری مورد نیاز هر فرد را شامل می‌شود.

برخی از اقلام این کالاها با وجود عدم‌تأثیرپذیری عمده از نرخ ارز، به‌طور قابل‌توجهی دچار افزایش قیمت شده‌اند، نمونه‌های این اقلام شامل نان، ماکارونی و انواع میوه و سبزیجات است، به این ترتیب ممکن است این سناریو بار مالی بیشتری برای دولت داشته باشد.

2. متمرکز بر تفاوت قیمت 11 قلم

در عین حال، سناریوی دیگری که تعیین شده برمبنای همان 11 قلم اولیه سبد کالابرگ است که تنها شامل برنج، روغن، ماکارونی، حبوبات، قند و شکر، گروه لبنیات (شیر، ماست و پنیر) و گروه پروتئینی شامل گوشت قرمز، گوشت سفید (مرغ، بوقلمون، ماهی و میگو) است و دیگر شامل میوه و صیفی‌جات نمی‌شود.

3. افزایش حداقل 25درصدی کالابرگ برمبنای نرخ ارز

پس از اجرای طرح جدید کالابرگ در دی ماه 1404، تأمین ارز کلیه کالاها به تالار دوم منتقل شد و به این ترتیب نرخ ارز اقلام اساسی تا 112 هزار تومان افزایش پیدا کرد، در زمان حاضر نیز این نرخ به حدود 140 هزار تومان رسیده است که مابه التفاوت آن 25 درصد است که برای جبران این افزایش نرخ ارز، رقم سبد کالا هم باید حداقل 25 درصد افزایش یابد.

در پی طرح این سناریوها و انتظار دهک‌های مشمول برای ترمیم رقم کالابرگ الکترونیکی، تأخیر در تصمیم‌گیری نهایی دولت در ماه اردیبهشت، نگرانی‌هایی را در خصوص از دست رفتن سهمیه افزایش‌یافته این ماه ایجاد کرده بود. با این حال، اظهار نظر اخیر مقامات وزارت رفاه به این ابهامات پاسخ داد.

طبق توضیحات ارائه شده، دولت در حال بررسی نهایی سناریوهای افزایش اعتبار کالابرگ است. نکته حائز اهمیت این است که چنانچه هیئت دولت تصمیم نهایی مبنی بر اجرای طرح جدید و افزایش مبالغ کالابرگ را در خردادماه اتخاذ و ابلاغ کند، حق خانوارهای مشمول برای ماه گذشته محفوظ خواهد ماند.

بر این اساس، سازوکار سامانه‌های رفاهی به گونه‌ای تنظیم خواهد شد که مابه‌التفاوت و معوقات مربوط به افزایشِ اعمال‌نشده در اردیبهشت‌ماه، محاسبه شده و همزمان با تخصیص اعتبار خردادماه، به حساب سرپرستان خانوار منظور گردد.

این اقدام با هدف حفظ قدرت خرید اقشار کم‌درآمد و اطمینان‌بخشی به جامعه هدف صورت می‌گیرد تا تأخیر در فرآیندهای اداری و تصمیم‌گیری، به ضرر سفره خانوارها تمام نشود.

در حال حاضر، دهک‌های مشمول باید منتظر جمع‌بندی نهایی دولت در روزهای آتی باشند تا مشخص شود کدام یک از سناریوهای حمایتی در دستور کار اجرایی قرار خواهد گرفت.


اخبار مرتبط
آغاز مرحله دهم کالابرگ از امروز؛ زمان‌بندی جدید بر اساس کد ملی اعلام شد
سه‌شنبه 1405/02/15 ساعت 09:11
آغاز مرحله دهم کالابرگ از امروز؛ زمان‌بندی جدید بر اساس کد ملی اعلام شد
مرحله دهم طرح کالابرگ الکترونیکی با پوشش 87 میلیون نفر از امروز آغاز شد و مشمولان بر اساس کد ملی به‌صورت زمان‌بندی‌شده امکان خرید دارند. به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتبارهای قبلی سوخت نمی‌شود و مهلت استفاده از آن‌ها تمدید شده است.
احتمال افزایش کالابرگ و پرداخت مابه‌التفاوت در خرداد
دوشنبه 1405/02/14 ساعت 14:30
احتمال افزایش کالابرگ و پرداخت مابه‌التفاوت در خرداد
سخنگوی وزارت رفاه اعلام کرد روند پرداخت کالابرگ در اردیبهشت بدون تغییر ادامه دارد و در صورت افزایش مبلغ در خرداد، مابه‌التفاوت نیز پرداخت می‌شود.
آخرین مهلت خرید با کالابرگ سال گذشته اعلام شد
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 08:25
آخرین مهلت خرید با کالابرگ سال گذشته اعلام شد
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ مربوط به ماه‌های دی، بهمن و اسفند سال گذشته تنها تا فردا معتبر است. این فرصت برای گروهی از مشمولان که اخیراً به طرح اضافه شده‌اند، تمدید شده بود.
اضافه شدن ویژگی ثبت نام برای جاماندگان در طرح کالابرگ در اپلیکیشن بله
شنبه 1405/02/12 ساعت 15:28
اضافه شدن ویژگی ثبت نام برای جاماندگان در طرح کالابرگ در اپلیکیشن بله
طرح کالابرگ الکترونیکی به عنوان یکی ازبرنامه‌های حمایتی دولت،با هدف بهبودقدرت خریدخانوارهای مشمول و توزیع عادلانه یارانه‌ها،خدمات و اطلاعات خودرا به‌صورت کامل ازطریق بازوی رسمی«کالابرگ»به نشانی ble.ir/6369 دراپلیکیشن بله اطلاع‌رسانی می‌کند.درآخرین به‌روزرسانی این بازوجاماندگان ازطرح کالابرگ می‌توانندنام خودرادربازوی کالابرگ اضافه کرده وازخدمات بهره‌مند شوند.
نظرات

آخرین اخبار
چین: جهان باید به حقوق ایران در تنگه هرمز احترام بگذارد
بیانیه پایانی ناتو؛ تأکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
حمایت کانادا از حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ مناسبی بود!
زمان مجلس ختم رهبر شهید به تعویق افتاد
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ رسیدن پیکر رهبرشهید نزدیک بین‌الحرمین
درگیری سپاه با گروهک‌های تروریستی در سردشت/ شهادت یک پاسدار
تغییر در کادر فنی تراکتور با سه چهره جدید
کادر فنی کشتی آزاد جوانان با 3 عضو جدید تقویت شد
هشدار بارش‌های سیلابی در 4 استان در 2 روز آینده + وزش باد در 13 استان
سی‌ان‌ان خبر داد: تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز عملاً متوقف شد
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
خدمات رایگان 9 جایگاه‌ عرضه سوخت CNG شهرداری مشهد تا پایان روز جمعه
وقوع زلزله با بزرگای 4.2 در "دره شهر"
ضرغامی: به زبان دیپلماسی اعلام کنید قاتل رهبر شهید در دسترس بود
شهادت 8 رزمنده ارتش در حمله آمریکا به جنوب کشور
آمادگی کامل بهشت رضای مشهد برای میزبانی از زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تمامی معابر و خیابان‌ها منتهی به حرم رضوی مسدود است
واکنش ماکرون به تجاوز غیرقانونی آمریکا به خاک ایران
دعوت شورای هماهنگی از مردم برای حضور در تشییع رهبر شهید در مشهد
سقوط هواپیمای باری پاکستان در دریای عرب/لاشه پیدا شد + عکس
پروازهای فرودگاه بین‌المللی کیش برقرار است
اطلاعیه شماره 4 آستان قدس رضوی در خصوص مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید
محدودیت تردد در چالوس و آزادراه تهران–شمال؛ مسیر یک‌طرفه شد
اسموتریچ از آمادگی برای درگیری با ترکیه خبر داد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز چهارشنبه 17 تیر
اسکوچیچ سکوت را شکست؛ افشاگری درباره شکست مذاکرات با پرسپولیس
پشت پرده یک کناره‌گیری جنجالی؛ چرا گل‌گهر از سهمیه آسیایی گذشت؟
جزییات واریز یارانه تیر 1405 اعلام شد/ یارانه کدام خانوارها 3 برابر می شود؟
پنیر اف 35 بر سر تله ای که برای آنکارا مهیا شده است
تعطیلی فرودگاه هرمزگان تکذیب شد
تحلیلگران: ترامپ پس از تشییع میلیونی رهبر شهید احساس شکست می کند
آخرین اخبار بازنشستگان امروز چهارشنبه 17 تیر | معوقات حقوق بازنشستگان تیرماه واریز می‌شود؟
چرا ترامپ منطقه را با آزمایشگاه خطاهای محاسباتی اشتباه گرفته است؟
دومین و سومین برد تدارکاتی والیبال نشسته ایران پیش از قهرمانی جهان
احتمال لغو اجلاس سالانه ناتو برای پرهیز از اختلاف با ترامپ
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خان یونس
تقدیر رئیس‌جمهور از عارف برای مدیریت مراسم وداع و تشییع امام شهید
نیلوفر حدادی، گوینده و مدیر دوبلاژ کشور درگذشت
ولایتی: به ماجراجویی‌ها پاسخ فوری داده می‌شود
حمله به دبیرستانی در جنوب آلمان؛ چندین نفر زخمی شدند
ترامپ: موضوع تغییر نظام در ایران مطرح نیست/ممکن است امشب دوباره به ایران حمله کنیم!
چرا امروز جام جهانی 2026 تعطیل است؟ دلیل توقف مسابقات مشخص شد
مهاجم ملی‌پوش گل‌گهر سرخ‌پوش شد
خشم ترامپ از اسپانیا؛ دستور قطع مبادلات تجاری با مادرید صادر شد
آقای مظلوم، خداحافظ
چه کسانی آیین ملی تشییع را به میتینگ حزبی تبدیل کردند؟
دادستان کل کشور انتصاب دوباره اژه‌ای را تبریک گفت
نوراینفو | مروری بر روایت رسانه های جهان از مراسم رهبر شهید
گزارش تصویری | اقامه نماز و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در نجف اشرف
رونمایی فولاد از خرید جدید خود