×
سیاسی
شناسه خبر : 314910
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/14 ساعت 14:30
عضو شورای اطلاع‌رسانی: ادبیات بی‌طرفانه در جنگ قابل قبول نیست

عضو شورای اطلاع‌رسانی: ادبیات بی‌طرفانه در جنگ قابل قبول نیست

شمس‌الواعظین تأکید کرد استفاده از ادبیات بی‌طرفانه در روایت اخبار جنگ «خیانت به وطن» است و رسانه‌ها در شرایط بحرانی باید رویکردی جانبدارانه داشته باشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: ماشاالله شمس‌الواعظین عضو حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت امروز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در نشست «از مقاومت تا مذاکره؛ وظیفه روزنامه‌نگاران چیست؟» که در محل دفتر مطالعات و توسعه رسانه‌ها برگزار شد، صحبت‌های خود را با طرح این پرسش آغاز کرد که «آیا روزنامه‌نگاری حرفه‌ای، حتی در شرایط بحرانی، می‌تواند بی‌طرفی خود را حفظ کند؟» و در پاسخ گفت: روزنامه‌نگاری متعهد، در دوران بحران، وظایف و مسئولیت‌های متفاوتی بر عهده می‌گیرد و حفظ بی‌طرفی مطلق در این شرایط، امری دشوار به نظر می‌رسد.

وی خطرات را به دسته «فوری و آنی»، «در حال برنامه‌ریزی» و «ناشی از نیات خصمانه» برشمرد و افزود: تمام جنگ‌های اخیر خاورمیانه به ویژه جنگ تحمیلی اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران با القای سومین گزینه آغاز شده است. در چنین شرایطی، جبهه داخلی باید با جبهه نظامی هماهنگ باشد و هرگونه تعلل یا تخلف در این زمینه، پیامدهای جدی خواهد داشت.

عضو حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به وجود کمیته‌ای ویژه در رژیم صهیونیستی برای نظارت بر خبرهای جنگ، اظهار کرد: این کمیته اجازه انتشار اخبار بدون عبور و گذر از نظارت را نمی‌دهد. در جنگ اخیر نیز شاهد بودیم که این رژیم برای انتشار تصاویر خرابی‌های ناشی از جنگ، مجازات زندان ۶ ماهه تعیین کرد، بدون اینکه نیازی به دادرسی باشد و هم اکنون ۱۳۰ شهروند اسرائیلی دقیقا به همین جرم در زندان به سر می‌برند، این در حالی است که در ایران، چنین محدودیت‌هایی و به این شکل وجود ندارد.

شمس الواعظین با اشاره به مدیریت مدبرانه اخبار جنگ در دوران جنگ ایران و عراق، خاطر نشان کرد: روزنامه‌نگاری بحران در دوران جنگ ایران و عراق تا حدود زیادی شکل گرفت؛ بنده در آن زمان در روزنامه کیهان بودم و در مدتی کوتاه، تحریریه‌ها به زیر زمین انتقال یافت و فاز «روزنامه‌نگاری بحران» آغاز و در دوران جنگ با حضور دکتر سیدکمال خرازی و آقای سیدمحمد خاتمی، اخبار جنگ تا حدود زیادی سامان پیدا کرد.

وی با تاکید بر اینکه در جنگ‌هایی میهنی روزنامه‌نگاران مجاز به استفاده از موضع جانبدارانه هستند، تصریح کرد: اخلاق حرفه‌ای روزنامه‌نگاری من ایجاب می‌کند که در جنگ‌های میهنی در کنار دولت بایستم. تاریخ جایگاه ما را ثبت خواهد کرد که کجا ایستاده‌ایم؛ آیا در جای درست تاریخ، یعنی در دوران جنگ‌های میهنی، ایستاده‌ایم یا به جاهای دیگر رفته‌ایم و حتی موضع بی‌طرفانه اتخاذ کرده‌ایم.

این روزنامه نگار پیشکسوت گفت: ادبیات بکار رفته در تولید محتوای جنگ باید جانبدارانه باشد، شخصا ادبیات بیطرفانه را در چنین مواقعی به صورت نسبی خیانت به وطن می‌دانم. دشمنان ایران برای حمله و تجاوز به ایران از ادبیات حماسی استفاده می‌کنند، آمریکا از نام «خشم حماسی» و رژیم اسرائیل از نام «شیران اسرائیل» برای حمله تجاوزکارانه استفاده می‌کنند اما همچنان روزنامه‌نگاران ایرانی سوال می‌کنند که آیا نیاز هست که از ادبیات جانبدارانه استفاده کنیم؟

شمس الواعظین تاکید کرد: عدم اعلام فوری اخبار توسط رسانه ملی، در دوران جنگ‌های میهنی، بخشی از پروتکل‌های حرفه‌ای روزنامه‌نگاری محسوب می‌شود و دیگر سانسور تلقی نمی‌گردد. این امر، بخشی از حفظ تعادل روانی و اجتماعی در دوران جنگ‌های میهنی و بخشی از اخلاق بین‌المللی است.


نظرات

آخرین اخبار
پیام تند صنعا به ریاض پس از درگذشت رئیس‌جمهور سابق یمن
رئیس جمهور قهرمانی تیم کشتی فرنگی نوجوانان در آسیا را تبریک گفت
آرسنال - پاری‌سن‌ژرمن ؛ نبرد بهترین دفاع با مرگبارترین حمله برای فتح اروپا
افشای پروژه هسته‌ای چین؛ ساخت 80 سکوی موشکی در صحرا
آمادگی قزاقستان برای میانجیگری در گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران
افشای طرح جنجالی کنگره آمریکا برای ادغام نظامی با اسرائیل
کاروان «میناب 168» نماینده ایران در مسابقات جهانی برزیل شد
کشف جنایت مرموز در باغ شخصی
خبر امیدوارکننده برای بیماران سرطان سینه؛ شیمی‌درمانی شاید دیگر لازم نباشد
استقلال برنده پرونده 380 میلیارد تومانی شد
آخرین جزئیات طرح مجلس برای مدیریت تنگه هرمز اعلام شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 9 خرداد 1405+جدول
پرداخت 1130 میلیارد تومان به چایکاران
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 9 خرداد 1405+ جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 9 خرداد 1405 / افت 2 هزار تومانی دلار
زخمی شدن 5 آمریکایی در حمله موشکی ایران به پایگاه علی السالم
بازار نفت کاهشی شد؛ معامله‌گران در انتظار سیگنال‌های رسمی ماندند
نوراینفو | علائم و درمان گرمازدگی
جاده چالوس وآزادراه تهران–شمال یکطرفه شد
بنزین و گاز گران نمی‌شوند؛ مدل جدید دولت برای کاهش مصرف انرژی چیست؟
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ تحریم‌های جدید آمریکاهمزمان باادامه محاصره دریایی
گرانی مصالح مدرسه‌سازی را دشوار کرد
واردات 300 مگاوات برق از ترکمنستان و ارمنستان در اوج بار تابستان
هشدار مجلس درباره گرانی بلیت پروازها
امکان سفر قسطی با «کارت سفر» برای مردم فراهم می شود
اتصال سامانه فروش بلیت قطار به پایگاه اطلاعات هویتی کشور
دستگیری متهم به جاسوسی در تهران
شروع ماموریت والیبالیست‌های ایران در برزیل
جزئیات برگزاری دوباره کنسرت‌ها تا قبل از محرم ؛ حمایت مالی از اجراها در دستور کار
نورنما | کشف لاشه هواگرد منهدم شده در قشم
رکورد تاریخی بورس ایران؛ برای نخستین بار حتی یک سهم منفی هم نبود
جام جهانی 2026؛ چرا فرانسه یکی از اصلی‌ترین مدعیان قهرمانی است؟
تهران صدرنشین کم‌بارشی کشور شد
صدای انفجار کنترل‌شده در جنوب اصفهان امروز شنیده می‌شود
فرونشست زمین به 300 دشت کشور رسید؛ اضافه‌برداشت، چالش اول آب ایران
تخفیف 30 درصدی قبض برق برای مشترکان کم‌مصرف
با صرفه جویی 10 درصدی مصرف برق تخفیف 30 درصدی پاداش بگیرید
چرا خوردن توت درخت‌های کنار خیابان خطرناک است؟
تفاوت اخراج موجه و غیرموجه کارگر چیست؟
قطر: ترافیک تنگه هرمز 80 درصد کاهش یافت
بیانیه پنتاگون درباره نشست نظامی لبنان و اسرائیل
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 9 خرداد 1405/ نبض بازارهای مالی به مذاکرات گره خورد
گودرزی باردیگر سخنگوی هیات رئیسه مجلس شد
زمان کنکور سراسری 1405 اعلام شد/ آزمون کارشناسی ارشد 18 و 19 تیر برگزار می‌شود
حمله آمریکا در شرق اقیانوس آرام؛ سه نفر کشته شدند
کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول قرار دارد
قیمت گوشت قرمز امروز 9 خرداد 1405 + جدول
شوک بزرگ به بازنشستگان و کارگران ؛ آیا بیمه کارگران دولتی می‌شود؟ + جزئیات تغییرات
هشدار روسیه به غرب درباره پیامدهای جنگ اوکراین
پاکستان: به توافق ابراهیم نمی‌پیوندیم