×
اجتماعی
شناسه خبر : 314574
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/13 ساعت 08:41
خواب بهتر با کمک تغذیه و مکمل‌های مناسب

خواب بهتر با کمک تغذیه و مکمل‌های مناسب

کارشناسان خواب و تغذیه می‌گویند برخی مکمل‌های غذایی، به‌ویژه منیزیم، می‌توانند به بهبود کیفیت خواب و کاهش خستگی پس از بیداری کمک کنند.

نورنیو-گروه اجتماعی: بسیاری از افراد با مشکل به خواب رفتن و در خواب ماندن مواجه هستند یا با احساس خستگی و خواب‌آلودگی از خواب بیدار می‌شوند. در حالی که ایجاد راهکارهایی برای تقویت خواب در زمان خوابیدن مفید است در حال حاضر برخی از افراد از مصرف مکمل‌ها نیز بهره‌مند می‌شوند اما مصرف کدام مکمل خواب، بهتر از دیگری است؟

خواب خوب شبانه نه فقط کمک می‌کند تا از نظر جسمی و روحی برای مقابله با فعالیت‌های روزانه آماده باشید، بلکه نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد، ممکن است به افزایش طول عمر شما نیز کمک کند. متخصصان خواب و تغذیه بر این باور هستند که مکمل منیزیم می‌تواند به خواب بهتر کمک کند.

مصرف منیزیم چگونه از خواب خوب حمایت می‌کند؟

آنار آلیدینا، متخصص تغذیه اظهار کرد که منیزیم به طرق مختلفی در فرایندهای مربوط به خواب تاثیر دارد. منیزیم سیستم عصبی پاراسمپاتیک یا «استراحت و هضم» را فعال و به بدن کمک می‌کند تا از حالت «جنگ یا گریز» خارج شود. این ماده معدنی بر برخی از مواد شیمیایی مغز که موجب آرامش می‌شوند نیز تاثیر می‌گذارد.

کنث لی، مدیر مرکز اختلالات خواب دانشگاه شیکاگو می‌گوید: منیزیم احتمالا بر تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند گابا (GABA) که خواب را تقویت می‌کند، تاثیر دارد و همچنین در تولید ملاتونین، هورمونی که در شب آزاد می‌شود و بدن را برای خواب آماده می‌کند، نقش دارد.

آلیدینا گفت که مصرف منیزیم به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن و به تولید ملاتونین در زمان مناسب کمک می‌کند.

منیزیم گلیسینات در مقابل منیزیم سیترات؛ کدام برای خواب بهتر است؟

منیزیم گلیسینات به گلیسین که یک آمینواسید آرامش‌بخش است، متصل شده و آلیدینا آن را برای خواب، بهتر می‌داند. منیزیم سیترات به اسید سیتریک متصل است و می‌تواند تاثیر ملین خفیفی به همراه داشته باشد.

ویکی کونیگ، کارشناس تغذیه بر این باور است که به دلیل تاثیرات اوسموتیک منیزیم سیترات، بهتر است منیزیم گلیسینات را برای تقویت خواب انتخاب کنید.

نتایج پژوهش منتشرشده در سال ۲۰۲۵ نیز نشان داد، افرادی که خواب خوبی ندارند و منیزیم گلیسینات مصرف می‌کنند، بهبودهایی در علائم بی‌خوابی خود مشاهده کردند.

نکته پایانی

به‌طور کلی، هیچ مدرک روشنی مبنی بر اینکه منیزیم به‌طور قابل‌توجهی به خواب کمک می‌کند وجود ندارد، اما ممکن است مصرف آن برای برخی افراد موثر باشد. اگر از پزشک خود تایید مصرف این مکمل را دریافت کردید، می‌توانید منیزیم گلیسینات با دوز پایین را امتحان کنید.

مهم است که قبل از مصرف هر نوع مکمل، مشاوره لازم را از پزشک خود دریافت کنید و در نظر داشته باشید که منیزیم می‌تواند بر جذب چندین دارو تاثیر بگذارد. ترکیب مکمل‌های منیزیم با دیگر راهبردهای تقویت خواب، بهترین روش را برای بهبود خواب شما فراهم می‌کند.

سایت هلث گزارش کرد، مکمل‌های غذایی، محصولات مکمل‌کننده رژیم غذایی هستند و برای درمان یا پیشگیری از بیماری‌ها در نظر گرفته نشده‌اند. در مصرف آنها طی دوران بارداری یا شیردهی باید احتیاط کنید و مراقبت‌های لازم را در این زمینه انجام دهید.


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ حملات موشکی به خوزستان، هرمزگان و فارس
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد