×
سیاسی
شناسه خبر : 314372
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/12 ساعت 12:56
تأکید مجلس بر تداوم روند حمایت از معلمان و کارگران

تأکید مجلس بر تداوم روند حمایت از معلمان و کارگران

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بر ضرورت تقویت بسته‌های حمایتی معلمان و کارگران تأکید کرد و گفت: دولت و مجلس می‌توانند با همکاری، معیشت این دو قشر را بهبود بخشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: احمد بیگدلی در گفت‌وگویی، با اشاره به پیام رهبر انقلاب در توجه به کارگران و معلمان، گفت: این پیام، همچون دیگر رهنمودهایی که ایشان در دو سه ماه گذشته ارائه کرده‌اند،بسیار حکیمانه است، امروز دو موضوع مهم جامعه، تولید و فرهنگ است.

وی افزود: در بخش نخست، ایشان به مسئله تولید پرداختند؛ موضوعی که زیربنای اقتصاد و معیشت هر کشور است. روشن است که کارگران، چه در کارگاه‌های کوچک و چه در کارخانه‌های بزرگ، نقش اصلی را در پویایی تولید ملی بر عهده دارند. با وجود شرایط دشوار اقتصادی و حقوق نسبتاً پایین، این قشر با تلاش مداوم در مسیر تقویت تولید کشور حرکت می‌کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه هر چه تولید رونق یابد اقتصاد کشور بهبود می‌یابد، اظهار کرد: با توجه به وضعیت تورم و افزایش قیمت کالاها، ضروری است که دولت و وزارتخانه‌های مرتبط ـ به‌ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ در سال جدید تصمیمات مؤثرتری برای بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی کارگران اتخاذ کنند. شرایط فعلی برای بسیاری از آنان سخت است و نیاز به توجه جدی دارد.

بیگدلی اضافه کرد: حوزه فرهنگ و آموزش یکی از پایه‌های اصلی پیشرفت هر کشور محسوب می‌شود. بسیاری از کشورهایی که امروز توسعه‌یافته‌اند، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای بر روی آموزش و به‌ویژه آموزش‌وپرورش انجام داده‌اند. معلمان، محور اصلی این نظام آموزشی هستند و توجه به آن‌ها در واقع سرمایه‌گذاری برای آینده کشور به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر اقدامات مثبتی برای حمایت از معلمان انجام شده است، اما همچنان نیاز به توجه بیشتر در حوزه‌های معیشتی، رفاهی، آموزشی و ساختاری وجود دارد. دولت، مجلس و مجموعه حاکمیت می‌توانند با تقویت بسته‌های حمایتی، نقش مهمی در بهبود وضعیت این قشر ایفا کنند، امید است که روند تقویت و حمایت از آنها، در سال‌های پیش رو با جدیت بیشتری ادامه یابد.

تولید و آموزش؛ دو محور اساسی توسعه ملی

این نماینده مجلس ضمن درخواست جدی از صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده مبنی بر اینکه تا حد ممکن از تعدیل نیرو و جداسازی نیروها اجتناب کنند، گفت: در بحث تعدیل نیروها، امروز شاهدیم که برخی دستگاه‌ها اقدام به تعدیل یا جابه‌جایی نیرو کرده‌اند. در این میان، کسب‌وکارهایی که آسیب دیده‌اند ـ به‌ویژه کارگاه‌های کوچک ـ نیازمند حمایت جدی دولت هستند تا آسیب مالی و رکود بازار منجر به کاهش نیرو نشود.

بیگدلی با بیان اینکه دولت می‌تواند در راستای کمک به کسب‌وکارهای آسیب‌دیده، بسته‌های حمایتی را عملیاتی کند، افزود: اعطای تسهیلات و وام‌های حمایتی به کارگاه‌های کوچک و بنگاه‌های آسیب‌دیده، تسهیل در تأمین و واردات مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی، حمایت از رونق بازار و ایجاد شرایط فروش مناسب‌تر، به‌ویژه در دوره‌هایی که به دلیل شرایط اقتصادی، رکود ایجاد شده است از مهم ترین این اقدمات است.

وی اضافه کرد: نکته مهم این است که این حمایت‌ها باید طوری طراحی شود که آسیب مالی جبران گردد و به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به تعدیل نیرو منتهی نشود، به‌خصوص در کارگاه‌هایی که آسیب فیزیکی ندیده‌اند اما دچار افت مالی و کاهش تقاضا شده‌اند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در مورد کارخانه‌های بزرگ‌تر که در برخی موارد آسیب فیزیکی هم دیده‌اند، دولت می‌تواند از مسیرهای مشخصِ حمایتی عمل کند، از جمله تأمین حمایت‌های معیشتی کارگران از طریق ابزارهایی مانند بیمه بیکاری و سازوکارهای مرتبط تا بازسازی در اولین فرصت انجام شود استفاده کند.

حمایت بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده تا زمان بازسازی واحدهای تولیدی انجام گیرد

بیگدلی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری و تخصیص منابع برای بازسازی و بازگشایی خطوط تولید به‌ویژه در کارخانه‌هایی که مالکیت آن‌ها یا بخشی از سهام آن‌ها در اختیار دولت یا نهادهای عمومی است باید انجام شود، هدف این است که در سریع‌ترین زمان ممکن، کارخانه‌ها دوباره به چرخه تولید برگردند و کارگران بتوانند به اشتغال خود ادامه دهند.

وی گفت: همچنین برای دوره‌ای که ممکن است بازسازی زمان‌بر باشد ـ مثلاً چند ماه آینده ـ باید از ظرفیت‌های نهادهایی مانند سازمان تأمین اجتماعی و بیمه بیکاری برای حمایت از کارگرانِ موقتاً بیکار شده استفاده شود تا روند بازسازی با حداقل آسیب به معیشت نیروی کار پیش برود.

نماینده مردم خدابنده در مجلس با بیان اینکه در این مسیر، مجلس نیز در کنار دولت وظایف خود را انجام می‌دهد، اظهار کرد: در موضوعات حمایتی، کمیسیون اجتماعی که وظیفه اصلی آن قانون‌گذاری، نظارت و پیگیری است، با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی جلسات متعددی داشته است؛ از جمله در دو ماه اخیر چند جلسه جدی برگزار شده و حتی در یک نشست چندساعته، موضوعات اصلاحی در چارچوب قوانین و همچنین نحوه حمایت از کارگران بررسی شده است.

بیگدلی تصریح کرد: با توجه به جمع‌بندی این جلسات، تأکید ما این است که هیچ کارگری بدون حمایت رها نشود و در هر سناریویی، سازوکارهای حمایتی دولت و سازمان‌های مسئول فعال باشند. در مجموع، به‌نظر می‌رسد در این حوزه خلأ قانونی وجود ندارد، مگر در مواردی که واحدهای تولیدی نیازمند حمایت‌های خاص و هدفمند هستند که آن‌ها نیز از مسیر پیگیری در کمیسیون اجتماعی و در ارتباط با کمیسیون اقتصادی دنبال خواهد شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۱ اردیبهشت ماه در پیامی تاکید کردند: باید تعامل خانواده‌های دانش‌آموزان و دانشجویان در اداره‌ مدارس و دانشگاهها، بیشتر از پیش فراهم شود، و همچنین باید با اولویت دادن به مصرف کالاهای ساخت داخل کشور از کارگرانِ مولّد پشتیبانی نموده و بخصوص صاحبان کسب و کارهای آسیب‌دیده تا حدّ ممکن از تعدیل نیرو و جُداسازی نیروی کار خود، چه در واحدهای تولیدی و چه واحدهای خدماتی اجتناب نمایند و بلکه هر کارگری را به‌منزله‌ ثروت آن واحد تولیدی و خدماتی، منظور دارند؛ و البته دولت محترم هم در حدّ مقدور از این عملِ خیرخواهانه حمایت نماید.


نظرات

آخرین اخبار
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
استقلال، لیگ برتر را با این 11 بازیکن شروع کرد
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی
تداوم مأموریت فرسایشی آمریکا؛ «جورج واشنگتن» جایگزین «لینکلن»
تاریخ‌سازی بسکتبال سه نفره ایران؛ پسران در رده نخست لیگ ملت‌های آسیا
پنتاگون به دنبال بازسازی ذخایر پدافندی
پیشروی تانک‌های اسرائیلی به سمت حداثا
شکست نقشه‌های تجاوزگرانه در منطقه با تکیه بر فرهنگ مقاومت
دومینوی کناره‌گیری از دولت ترامپ
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره افزایش جنایت‌های صهیونیستی
بارش‌های شدید شرق آسیا را فلج کرد؛ چین و ژاپن درگیر سیل و تخلیه اضطراری
مهسا بهشتی قوی‌ترین بانوی آسیا؛ پایانی رؤیایی برای وزنه‌برداری دختران
محکومیت حمایت اتحادیه اروپا از عناصر تروریستی ضد ایرانی
قیمت گواهی اسقاط خودرو چقدر است؟ راهنمای کامل طرح نوسازی ناوگان توسط ایدرو
پاسخ اولیانوف به چرایی ادامه جنگ آمریکا علیه ایران
آمریکا قصد حمله زمینی به ایران را داشت؛ اما نیت شومشان خنثی شد
قرار مرگبار دو رقیب عشقی در تهران؛ پسر جوان با ضربات چاقو جان باخت
لاوروف: آمریکا در حملات اوکراین علیه روسیه دست مستقیم دارد
رهگیری و انهدام پهپاد MQ9 در آسمان هرمزگان
شکاف میان نتانیاهو و ترامپ؛ آیا «بی‌بی» بزرگ‌ترین دشمن خودش است؟
رکوردشکنی گرما در بریتانیا؛ پنجمین موج گرما اروپا را در آتش فرو برد
واکنش تند کره شمالی به رزمایش آمریکا و کره جنوبی
جزئیات حمله به وزیر دولت ایالت بلوچستان پاکستان / 6 نفر مجروح شدند
خزر به پایین‌ترین تراز 200 سال اخیر رسید؛ زنگ خطر برای سواحل شمال
جنگ فرسایشی ایران چگونه ظرفیت واقعی آمریکا را آشکار کرد
5 هزار کامیون پشت مرز بازرگان؛ لاین سوم در راه است
فرهاد قلی‌زاده سه‌گانه طلایی شد؛ درخشش دوباره وزنه‌برداری ایران در آسیا
پشت پرده غیبت 4 ستاره جوان پرسپولیس در بازی سرنوشت‌ساز
بازی ایران و روسیه قطعی شد؛ 7 مهر در کازان
«سقف»؛ کمدی سیاه یک خانواده ایرانی در روزهای جنگ 12 روزه
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 23 مرداد 1405 / سکه 189 میلیون تومان شد
آیت‌الله خاتمی: توان موشکی ایران ، آمریکا را به ذلت کشاند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 24 مرداد
معاملات آتی برق ژاپن 3 برابر شد؛ سایه بحران هرمز بر بازار انرژی
جهش قیمت نفت در بازار جهانی؛ برنت به 87 دلار رسید
ماجرای توقیف فوری 18 موتورسیکلت و 3 خودرو در آران و بیدگل چه بود؟
پیش بینی بورس فردا شنبه 24 مرداد/ بورس فردا صعود می کند؟
قیمت دینار عراق امروز جمعه 23 مرداد 1405؛ 100 دینار چند تومان شد؟
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور چالوس و آزادراه تهران-شمال