×
اقتصادی
شناسه خبر : 314342
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/12 ساعت 10:21
نفت ایران در کانال 116 دلار قرار گرفت

نفت ایران در کانال 116 دلار قرار گرفت

نفت برنت با عقب‌نشینی از اوج‌های اخیر زیر 110 دلار بسته شد، در حالی‌که نفت ایران 116 دلاری باقی ماند و بازار انرژی همچنان در وضعیت آرامش شکننده قرار دارد.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار جهانی نفت پس از گذران روزهایی پرالتهاب و جهش‌های تند قیمتی، وارد فاز احتیاط شد. اگرچه تنش‌های ژئوپلیتیک همچنان در پس‌زمینه معاملات نفت جریان دارد، اما مجموعه‌ای از تحولات سیاسی، عرضه‌ای و مقرراتی، مانع از تداوم صعود قیمت‌ها شد و نفت را در سطوحی پایین‌تر از اوج‌های اخیر تثبیت کرد.

قیمت نفت در سبدهای مختلف

بر این اساس، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت WTI با افت 2.98 درصدی به 101.94 دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت نیز 2.02 درصد کاهش داشت و در هر بشکه 108.17دلار قیمت خورد. باید اشاره داشت که در معاملات روز پنجشنبه، قرارداد ژوئن نفت برنت تا سطح ۱۲۶ دلار در هر بشکه صعود کرد، اما در ادامه با افزایش عرضه فروش و شناسایی سود، از این سطوح عقب نشست.

قیمت نفت موربان ابوظبی 3.94 درصد افت کرد و به 103.76 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت عمان نیز 11.15 درصد پایین رفت و 94 دلاری شد. قیمت نفت اوپک اما با رشد 1.69 درصدی به 109.44 دلار در هر بشکه رسیده است.

در این بین، قیمت نفت ایران همچنان افزایشی ماند و سطوح بالا بسته شد. نفت سبک ایران در بازه قیمتی 114.53 تا 116.43 دلار متغیر بود و نفت سنگین ایران نیز در بازه 112.38 تا 114.28 دلار قیمت خورد.

توقف رالی نفت با سیگنال مذاکره

به گفته فعالان بازار، ارسال آخرین پیشنهاد ایران برای مذاکره به دولت ایالات متحده از طریق واسطه‌های پاکستانی، مهم‌ترین عامل تعدیل قیمت‌ها بوده است. این سیگنال سیاسی، بخشی از نگرانی‌ها درباره تشدید فوری درگیری را کاهش داد، هرچند آرامش ایجادشده، شکننده توصیف می‌شود.

در همین حال، تفسیرهای متفاوتی از محدودیت‌های قانونی رئیس‌جمهوری آمریکا در استفاده از نیروی نظامی بدون مجوز کنگره مطرح است. طبق قوانین ایالات متحده، رئیس‌جمهوری این کشور تنها برای مدت ۶۰ روز مجاز به چنین اقدامی است. در حالی که خوش‌بینان این بازه را نشانه‌ای از فروکش کردن خصومت‌ها می‌دانند، بدبینان معتقدند ترامپ ممکن است از این مهلت برای بازتنظیم شرایط و اقدام مجدد در زمانی نزدیک استفاده کند.

عوارض تنگه هرمز و هشدار خزانه‌داری آمریکا

همزمان با تداوم تنش‌ها، وزارت خزانه‌داری آمریکا به شرکت‌های کشتیرانی هشدار داده است که از پرداخت هرگونه عوارض برای عبور از تنگه هرمز خودداری کنند. این هشدار شامل تمامی شیوه‌های پرداخت، اعم از ارزهای رایج، دارایی‌های دیجیتال یا روش‌های غیرنقدی می‌شود و نشانه‌ای از افزایش حساسیت واشنگتن نسبت به تحولات این آبراه راهبردی تلقی می‌شود.

اوپک‌پلاس و افزایش کاغذی عرضه نفت

در جبهه عرضه، حتی بدون حضور امارات متحده عربی، انتظار می‌رود هفت کشور عضو اوپک‌پلاس به رهبری عربستان سعودی و روسیه، در مجموع ۱۸۸ هزار بشکه در روز به اهداف تولید خود برای ژوئن ۲۰۲۶ اضافه کنند؛ افزایشی که به گفته تحلیلگران، بخش قابل توجهی از آن ممکن است صرفاً روی کاغذ باقی بماند.

تشدید آزادسازی ذخایر استراتژیک در آمریکا

در شمال آفریقا، شرکت ملی نفت لیبی با امضای تفاهم‌نامه‌ای با شرکت شورون آمریکا، ارزیابی پتانسیل‌های نفت و گاز غیرمتعارف در حوزه‌های کلیدی تولیدی را آغاز کرده است؛ اقدامی که از بازگشت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ آمریکایی به این کشور حکایت دارد. همزمان، دولت آمریکا برنامه آزادسازی ذخایر استراتژیک نفت را تشدید کرده و پیشنهاد داده است در ماه‌های ژوئن، ژوئیه و اوت، در مجموع ۹۲.۵ میلیون بشکه نفت خام را با بند بازگشت ۱۸ درصدی به بازار عرضه کند؛ رقمی معادل بیش از یک میلیون بشکه در روز عرضه اضافی در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۶.

تحرک در بازارهای منطقه‌ای و جهانی

در آسیا، پالایشگاه‌های چینی پس از چراغ سبز پکن برای تعامل با خریداران استرالیایی فرآورده‌های میانی، به‌ویژه سوخت جت، در انتظار ازسرگیری مجوزهای صادراتی هستند؛ اقدامی که می‌تواند نشانه‌ای از کاهش محدودیت‌های صادراتی اعمال‌شده از اواسط مارس باشد. در آمریکای لاتین نیز شرکت پتروبراس برزیل در حال مذاکره با شرکت ملی نفت مکزیک برای ایجاد همکاری در پروژه‌های آب‌های عمیق است؛ تلاشی برای جبران افت عملکرد بالادستی مکزیک در سال‌های اخیر.

در همین حال، گزارش‌ها از دیدار دونالد ترامپ با مدیران ارشد شورون و دیگر شرکت‌های نفتی آمریکا حکایت دارد؛ دیداری که با هدف بررسی راه‌های آرام‌سازی بازار نفت و در شرایطی انجام شده که کاخ سفید احتمال تداوم محاصره ایران برای چند ماه آینده را مطرح می‌کند.

عراق و سودای تغییر مسیر صادرات نفت

عراق نیز در واکنش به ریسک‌های ژئوپلیتیک، کار بر روی خط لوله‌ای را آغاز کرده که بندر بصره در جنوب را به حدیثه در شمال متصل می‌کند؛ پروژه‌ای ۱.۵ میلیارد دلاری با ظرفیت ۲.۵ میلیون بشکه در روز که هدف آن کاهش وابستگی به تنگه هرمز است. در سوی دیگر، شرکت جهانی مرکوریا شکایتی را علیه بورس بالتیک مطرح کرده و مدعی شده داده‌های قیمت‌گذاری این نهاد، آثار بسته شدن مؤثر تنگه هرمز را در نظر نگرفته و موجب زیان شده است.

بلعیدن نفت ونزوئلا از سوی آمریکا

در بازارهای دیگر انرژی، صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل با رشد ۱۴ درصدی به ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز رسید و آمریکا بار دیگر به بزرگ‌ترین خریدار این نفت تبدیل شد. در ایالات متحده، قیمت بنزین در کالیفرنیا برای نخستین بار از ۶ دلار در هر گالن عبور کرد و قیمت گازوئیل نیز به نزدیکی رکورد تاریخی خود رسید. در مقابل، افزایش عرضه و آب‌وهوای معتدل، قیمت گاز طبیعی آمریکا را به پایین‌ترین سطح ماهانه از دسامبر ۲۰۲۴ رساند.

حمله اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه

در اروپا، اوکراین حملات پهپادی به زیرساخت‌های انرژی روسیه را تشدید کرده و پالایشگاه تواپسه را چندین بار هدف قرار داده است؛ پالایشگاهی با ظرفیت ۲۴۰ هزار بشکه در روز که پیش‌تر نیز دچار تعطیلی شده بود. در آمریکای شمالی نیز ترامپ با امضای فرمانی اجرایی، مجوز احداث خط لوله ۳۵۰ هزار بشکه‌ای کانادا–وایومینگ را صادر کرد؛ خط لوله‌ای ۶۴۷ مایلی که نفت خام را به یکی از قطب‌های کلیدی حمل‌ونقل انرژی در ایالات متحده منتقل خواهد کرد.

مجموع این تحولات نشان می‌دهد بازار نفت اگرچه موقتاً از تب صعودی فاصله گرفته، اما همچنان در معرض ریسک‌های سیاسی، امنیتی و عرضه‌ای قرار دارد؛ ریسک‌هایی که می‌توانند در هر لحظه، مسیر قیمت‌ها را تغییر دهند.


اخبار مرتبط
رکوردشکنی قیمت نفت در میانه بحران انرژی جهانی
شنبه 1405/02/12 ساعت 15:37
رکوردشکنی قیمت نفت در میانه بحران انرژی جهانی
فاتح بیرول با اشاره به اختلالات ناشی از درگیری‌های خاورمیانه، تأکید کرد جهان درگیر بزرگترین بحران انرژی تاریخ است و بازارهای نفت و گاز تحت فشار شدید قرار دارند.
آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در 12 اردیبهشت 1405
شنبه 1405/02/12 ساعت 15:37
آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در 12 اردیبهشت 1405
خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی ایران و جهان در 24 ساعت گذشته، شامل تحولات بازارها و نوسانات جهانی نفت، طلا و ارز، امروز شنبه 12 اردیبهشت 1405 ارائه می‌شود.
جهان هر ماه 750 میلیون بشکه نفت را در هرمز از دست می‌دهد
جمعه 1405/02/11 ساعت 05:06
اکونومیست:
جهان هر ماه 750 میلیون بشکه نفت را در هرمز از دست می‌دهد
گزارش جدید نشریه اکونومیست نشان می‌دهد که بحران در بازارهای جهانی انرژی نه تنها رو به کاهش نیست، بلکه تشدید خواهد شد. بر اساس این تحلیل، آنچه پیش از این غیرقابل تصور به نظر می‌رسید، اکنون به وضعیتی بی‌پایان تبدیل شده است.
تنش‌ها در خاورمیانه نفت برنت را به 126 دلار رساند
پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 13:35
تنش‌ها در خاورمیانه نفت برنت را به 126 دلار رساند
در پی بسته شدن تنگه هرمز و نگرانی از اختلال در عرضه جهانی نفت، قیمت نفت برنت به 126 دلار در هر بشکه رسید و بازار انرژی با نوسان روبه‌رو شد.
نظرات

آخرین اخبار
علی ولایتی: کسی که شاهرگ‌های حیاتی را به بازی بگیرد، خود در بن‌بست گرفتار خواهد شد
تصویب ماده واحده ساماندهی ارزشیابی پایانی دوره‌های مختلف تحصیلی در شرایط اضطرار
مسیر شرق به غرب تونل نیایش و پل صدر امشب مسدود می‌شود
فعالیت اخوان‌المسلمین بار دیگر در اردن ممنوع شد!
پاکسازی‌های گسترده در ارتش آمریکا
بازبینی مسیرهای واردات کالاهای اساسی با هدف حفظ امنیت غذایی
موج گرانی بلیت هواپیما در راه است
همتی: اجازه اضافه‌برداشت به بانک‌ها نمی‌دهیم
ناپدید شدن 2 نظامی آمریکایی در رزمایش «شیر آفریقایی» مراکش
امسال چه تعداد از حج بازماندند؟
جابه‌جایی بیش از 21 هزار مسافر در فرودگاه امام(ره)
بازگشت «قصه‌های هومن و جناب‌خان» به شبکه نسیم
افزایش 150 درصدی جرایم خشن نوجوانان در اراضی اشغالی
تاکید اعضای اوپک پلاس بر پایبندی به حفظ ثبات در بازار جهانی نفت
آتلانتیک ترک‌خورده؛ پلی که میان دو ساحل می‌لرزد
چراغ سبز لندن به ادغام پروازهای تابستانی
افزایش تولید نفت اوپک‌پلاس تصویب شد
جهش صدور آنی کارت سوخت پس از وقفه جنگ
جنگ با ایران و سیاست انرژی آمریکا
تغییرات گسترده در ارتش چین + فیلم
افشاگری رنار از پشت‌پرده تیم ملی عربستان
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای آلمانی درباره پایان جنگ
تصویب خرید جنگنده‌های پیشرفته F‑35A و F‑15A در کابینه اسرائیل
تماس تلفنی عراقچی با همتای عمانی درباره آخرین روندهای منطقه‌ای
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 13 اردیبهشت 1405
جاعل حرفه‌ای اسناد دولتی در چنگال پلیس تهران
100 شرکت دانش‌بنیان در جنگ اخیر آسیب دیدند
همتی: تأمین ارز کشور هدفمند انجام می‌شود
افزایش صدور اسناد مالکیت در کشور
سفر روبیو در میان اختلاف واشنگتن و رم بر سر جنگ ایران
وزیر کار: موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نهایی شد
ترامپ در مهار قیمت سوخت به بن‌بست رسید
«خانه امید»؛ فیلمی از کرانه باختری در مسیر جایزه اسکار
افزایش اعتیاد به صفحه‌نمایش در میان نوجوانان ژاپنی
ساماندهی 19 میلیون جامانده سهام عدالت تا پایان سال
پیشکسوت حوزه نشر درگذشت
راز موفقیت رونالدو تمرین است نه استعداد ذاتی
چت‌جی‌پی‌تی یک معمای 60 ساله ریاضی را حل کرد
نرخ جدید عوارض آزادراه تهران - پردیس برای سال 1405 ابلاغ شد
هشت فیلم و انیمیشن از یکشنبه تا چهارشنبه روی آنتن شبکه تهران
نفت‌کش ایرانی از محاصره دریایی آمریکا عبور کرد
افزایش شدت بارش‌ها در آذربایجان‌غربی طی 48 ساعت آینده
تظاهرات برای آزادی دو فعال ناوگان صمود در بارسلون
برخورد قاطع با عوامل کلیپ ناهنجار تولیدشده در کیش
حماس: اسرائیل قادر به پنهان کردن جنایات خود با سرکوب خبرنگاران نیست
زمان واریز یارانه اردیبهشت 1405 اعلام شد
وزش باد شدید و احتمال طوفان گرد و خاک درتهران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 13 اردبهشت 1405 + جدول قیمت ها
سپاه: عملیات علیه ایران ممکن نیست، تنها راه ترامپ توافق است
قیمت دلار و سایر ارزها امروزیکشنبه 13 اردیبهشت 1405 / دلار در آستانه 190 هزار تومان