×
بین الملل
شناسه خبر : 314319
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/12 ساعت 07:21
دور زدن کنگره بر سر جنگ علیه ایران؛ ادعای ترامپ درمورد پایان درگیری به بهانه آتش‌بس

دور زدن کنگره بر سر جنگ علیه ایران؛ ادعای ترامپ درمورد پایان درگیری به بهانه آتش‌بس

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نامه‌ای که روز جمعه به وقت محلی به کنگره ارسال کرد، با توسل به آتش بس شکننده، مدعی شد با وجود آنکه نیروهای نظامی آمریکا همچنان در منطقه حضور دارند، درگیری‌ها با ایران «پایان یافته است».

نورنیوز-گروه بین الملل:  خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه به وقت محلی در باره این نامه افزود که این نامه عملا ضرب‌الاجل قانونی اول مه برای کسب تأیید کنگره جهت ادامه جنگ علیه ایران را دور می‌زند؛ مهلتی که به‌طور کلی قرار بود بدون اقدام قانونگذاران جمهوری‌خواه، که تصمیم‌گیری را به رئیس‌جمهور واگذار کرده‌اند، سپری شود.

این رسانه آمریکایی افزود که این نامه به‌طور برجسته‌ای نشان‌دهنده ادعای گسترده و از نظر حقوقی محل مناقشه درباره اختیارات ریاست‌جمهوری است که در مرکز جنگ ترامپ قرار دارد؛ جنگی که او ۲ ماه پیش بدون مجوز کنگره آغاز کرد.

بر اساس این گزارش، با این حال، رئیس جمهوری آمریکا در این نامه ادعا کرده است که این جنگ ممکن است هنوز به پایان نرسیده باشد.

رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا نامه به کنگره مدعی شد: «با وجود موفقیت عملیات ایالات متحده علیه حکومت ایران و تلاش‌های مستمر برای دستیابی به صلح پایدار، تهدیدی که ایران برای ایالات متحده و نیروهای مسلح ما ایجاد می‌کند همچنان قابل توجه است.»

تارنمای پولیتیکو نیز گزارش داد رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه به قانونگذاران اطلاع داد که جنگ با ایران «پایان یافته است»؛ اقدامی که با هدف کاهش تنش بر سر ضرورت تایید کنگره برای ادامه این درگیری انجام شده است.

این رسانه آمریکایی افزود، در حالیکه درگیری در خاورمیانه به ضرب‌الاجل ۶۰ روزه قانونی رسیده است، بر اساس این قانون جنگ و درگیری نظامی باید متوقف شود مگر آنکه کنگره مجوز استفاده از نیروی نظامی را صادر کند.

ترامپ ادعا کرده است که آتش‌بس با تهران عملاً موجب توقف این زمان شده است.

این نامه در تلاش است از تشدید اختلاف در کنگره جلوگیری کند؛ جایی که ترامپ با احتمال از دست دادن حمایت جمهوری‌خواهان مواجه است، زیرا جنگ بدون راهبرد خروج مشخص وارد ماه دوم خود شده است.

با این حال، استدلال های ترامپ و کاخ سفید احتمالا با مخالفت دموکرات‌ها و برخی جمهوری‌خواهان مواجه خواهد شد؛ کسانی که معتقدند دولت باید با رسیدن به این نقطه، جنگ را متوقف کند.

ترامپ در این نامه نوشته است: «از ۷ آوریل ۲۰۲۶ هیچ تبادل آتشی میان ایالات متحده و ایران رخ نداده است» و به آتش‌بسی اشاره کرده که آن را به‌طور نامحدود تمدید کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «درگیری‌هایی که از ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ آغاز شد، پایان یافته است.»

این نامه همچنین در حالی منتشر شده که مذاکرات متوقف شده و محاصره نظامی بنادر ایران همچنان ادامه دارد.

رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از ترک کاخ سفید به مقصد فلوریدا به خبرنگاران گفت که «آخرین پیشنهاد» را به ایران ارائه کرده، اما نسبت به امکان رسیدن به توافق با ایران ابراز تردید کرد.

ترامپ ادعا کرد: «آن‌ها پیشرفت‌هایی داشته‌اند، اما مطمئن نیستم هرگز به نتیجه برسند. من می‌گویم راضی نیستم… آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند، اما من راضی نیستم.»

پیت هگست وزیر جنگ آمریکا روز پنجشنبه در کنگره استدلال حقوقی دولت برای ادامه عملیات در خاورمیانه را مطرح کرد و به سناتورها گفت که آتش‌بس «به معنای توقف یا تعلیق مهلت ۶۰ روزه است.»

بر اساس «قانون اختیارات جنگی ۱۹۷۳»، نیروهای آمریکایی باید ۶۰ روز پس از اطلاع رئیس‌جمهور به کنگره از یک درگیری، از آن خارج شوند، مگر اینکه کنگره مجوز ادامه حملات نظامی را صادر کند. کاخ سفید در عین حال، می‌تواند برای ۳۰ روز دیگر نیز تمدید محدودی درخواست کند.

در همین حال، شکاف در حمایت تقریبا یکدست جمهوری‌خواهان از ترامپ در روز پنجشنبه نمایان شد، زمانی که سناتور سوزان کالینز از ایالت مین، نخستین سناتور جمهوری‌خواهی بود که از زمان آغاز جنگ در فوریه، موضع خود را تغییر داد. 

او که از چهره‌های در معرض خطر در انتخابات میان‌دوره‌ای است، پیش‌تر اعلام کرده بود که پس از رسیدن به ضرب‌الاجل قانونی از ادامه جنگ حمایت نخواهد کرد.

سناتور سوزان کالینز گفت: «این ضرب‌الاجل یک پیشنهاد نیست؛ یک الزام است.» او این جمله را در بیانیه‌ای در توضیح رأی خود مطرح کرد.

رای ناموفق در این زمینه نشان داد که حمایت جمهوری‌خواهان از جنگ ترامپ ممکن است در حال کاهش باشد، به‌ ویژه در شرایطی که افکار عمومی تا حد زیادی خواهان پایان این جنگ هستند.

ترامپ همچنین قانونگذاران حامی کسب مجوز کنگره را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «فکر نمی‌کنم آنچه آن‌ها می‌خواهند از نظر قانون اساسی درست باشد. این‌ها افراد میهن‌پرست نیستند.»

حامیان محدود کردن اختیارات ترامپ بر اساس قانون ۱۹۷۳ استدلال می‌کنند که او برداشت نادرستی از این قانون دارد.

آن‌ها همچنین اشاره می‌کنند که با وجود آتش‌بس، ارتش آمریکا همچنان در حال اجرای محاصره‌ای است که با هدف وادار کردن تهران به عقب‌نشینی انجام می‌شود؛ اقدامی که ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز دنبال می‌کند، ضمن آنکه حدود ۵۰ هزار نیروی آمریکایی همچنان در خاورمیانه مستقر هستند.

ترامپ همچنین روز پنجشنبه استدلال کرد که رهبران گذشته از قانون ۶۰ روزه پیروی نکرده‌اند. او گفت: «همانطور که می‌دانید، بسیاری از روسای جمهور از آن فراتر رفته‌اند.» هر رئیس جمهور دیگری این را کاملاً خلاف قانون اساسی می‌دانست.»

سناتور دموکرات تیم کین از ویرجینیا روز پنجشنبه این ایده را که کاخ سفید می‌تواند بدون خروج نیروها از منطقه، پایان جنگ را اعلام کند، «کاملاً اشتباه» خواند و گفت که جمهوری‌خواهان باید به دموکرات‌ها بپیوندند تا دولت را در قبال نقض [قانون] پاسخگو کنند.

وی گفت: «امیدوارم آنها به اندازه کافی از رای‌دهندگان خود در مورد عدم محبوبیت این جنگ و این واقعیت که فرستادن پسران و دخترانمان برای به خطر انداختن جانشان را توجیه نمی‌کند، بشنوند تا مطابق سوگند قانون اساسی که یاد کرده‌اند، رای‌گیری را آغاز کنند.»


اخبار مرتبط
دیپلماسی زیر سایه تهدید؛ آیا جنگ جدید در راه است؟
شنبه 1405/02/12 ساعت 13:21
نورنیوز از آخرین تحولات سیاسی و امنیتی میان آمریکا و ایران گزارش می دهد؛
دیپلماسی زیر سایه تهدید؛ آیا جنگ جدید در راه است؟
افزایش تهدیدهای نظامی دونالد ترامپ علیه ایران در کنار جهش قیمت نفت، منطقه را وارد مرحله‌ای از ابهام کرده است؛ جایی که هم نشانه‌های آمادگی برای درگیری دیده می‌شود و هم تلاش برای مهار آن از مسیر دیپلماسی. آینده، بیش از هر زمان، به تصمیم‌های کوتاه‌مدت وابسته شده است.
صدای جنگ در سکوت دیپلماسی
شنبه 1405/02/12 ساعت 08:49
جمیله کدیور:
صدای جنگ در سکوت دیپلماسی
«بالاخره چه می‌شود؟» این کوتاه‌ترین و در عین حال سهمگین‌ترین پرسشی است که این روزها مکرر در همه جا به گوش می‌خورد؛ سوالی منطقی با جوابی نامعلوم که پاسخ به آن، هر چه باشد، نه فقط زندگی نود میلیون ایرانی را متاثر می‌کند، بلکه آثارش از اروپا و آمریکا تا قلب آسیا و دورترین نقاط آفریقا و اقیانوسیه، زندگی میلیاردها نفر را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
رمزگشایی از سفر دوره‌ای عراقچی در میانه آتش بس شکننده
شنبه 1405/02/05 ساعت 16:59
نورنیوز بررسی می‌کند؛
رمزگشایی از سفر دوره‌ای عراقچی در میانه آتش بس شکننده
سفر دوره‌ای وزیر امور خارجه ایران به پاکستان، عمان و روسیه در چارچوب دیپلماسی همسایه‌محور، نشان‌دهنده تلاش تهران برای تقویت همگرایی منطقه‌ای، کاهش وابستگی به بازیگران فرامنطقه‌ای و شکل‌دهی به نظم امنیتی بومی بر پایه همکاری و منافع مشترک است.
نظرات

آخرین اخبار
شگفتی در لیگ ملت‌ها؛ فرانسه مغلوب کانادا شد
انهدام باند ضرب سکه‌های تقلبی در آذربایجان غربی
ژیمناست‌های ایرانی راهی چین شدند
ستون فقرات ناتو فلج شد
گفت‌وگوی مهم ترامپ و پادشاه بحرین درباره ایران؛ جزئیات یک تماس حساس
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها+جزئیات
زلزله سیاسی در اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو در آستانه سقوط
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 خرداد 1405 ؛ طلا در سراشیبی
عقب‌نشینی ترامپ، نفت را ارزان کرد
«دریاهای دروازه‌دار» جایگزین «دریاهای آزاد» می شوند
قاهره: ایران و آمریکا از فرصت موجود برای رسیدن به توافق استفاده کنند
ستاره‌های گمنامی که در جام جهانی می درخشند
ادامه حملات اسرائیل به جنوب لبنان
کندوان و هراز یکطرفه می‌شوند
رقص میلیاردها دلار بر لبه پرتگاه هسته‌ای
5 مدال رنگارنگ برای دانشجویان فرنگی کار
سفر بدون ترافیک به شمال؛ شرایط جوی پایدار است
زمان رفع تحریم‌های ایران نامشخص است
9هزار زخمی در اسرائیل
ایران کجای مسابقه جهانی افزایش طول عمر ایستاده است؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 خرداد 1405 + جدول پخش
30 سال حبس برای یک رئیس جمهور
پایان خونین اختلافات خانوادگی در اسدآباد؛ 2 کشته و 2 مجروح
«بن سلمان» دعوت «مکرون» را رد کرد
برخورد جدی با پیامک های تبلیغاتی مزاحم
آنچه می‌خواهید از محتوای مذاکرات ایران و آمریکا بدانید
دردسر بزرگ برای کابینه استارمر؛یک استعفای ناگهانی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 22 خرداد + خلاصه فیلم ها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 22 خرداد+ وضعیت استان ها
وقتی ببرهای آسیا بیدار شدند؛ اولین بازگشت بزرگ جام جهانی 2026 + فیلم گل ها
آژیر قرمز برای سدهای تهران؛ راهکارهای فوری برای تابستان داغ
اعتراض و ادعای جدید کویت علیه ایران
وقتی 40 درصد تخت‌های بیمارستان سهم پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها می‌شود!
آمریکا: با دو پهپاد ایرانی در تنگه هرمز مقابله کردیم
پشت‌پرده تیراندازی خونین در منطقه «الدرین» یمن چیست؟
11 مرد منتخب کره جنوبی و جمهوری چک مشخص شدند
چگونه باکتری‌ها باعث بروز علائم اوتیسم در کودکان می‌شوند؟
سنتکام مدعی شد: گزارش‌های حمله به مخازن آب سیریک را بررسی می‌کنیم
فشار خون بالا چگونه به بدن پاتک می‌زند؟
فاجعه‌ای به نام هندزفری
هوش مصنوعی غذاهای شما را سالم‌تر و ارزان‌تر می‌کند
چشم در برابر چشم؛ چرا هکرهای حنظله آب کالیفرنیا را قطع نکردند؟
گوترش: ایران و آمریکا به دنبال توافق صلح باشند
قطع اینترنت ترمز تولید مقالات علمی را کشید
زلزله خفیف در شرق تهران؛ پردیس و بومهن بامداد امروز لرزیدند
سفر به روسیه آسان شد؟ + جزئیات توافق جدید تهران و مسکو
پایان 9 سال درخشش در سیتی؛ آغاز ماجراجویی برناردو سیلوا در تیم کهکشانی مورینیو
پیروزی با طعم انتقاد؛ چرا سرمربی مکزیک بعد از برد 2 بر صفر شاکی بود؟
ادعای جدید ترامپ درباره توافق با ایران و کنایه تلخ اکونومیست به او
سوخت‌گیری با کارت بانکی از تیرماه کلید می خورد