×
بین الملل
شناسه خبر : 314074
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/11 ساعت 00:45
سخنگوی سازمان ملل: با همه طرف‌ها درباره تنگه هرمز در حال تماس و گفت وگو هستیم

سخنگوی سازمان ملل: با همه طرف‌ها درباره تنگه هرمز در حال تماس و گفت وگو هستیم

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با همه طرف‌ها درباره تنگه هرمز در حال تماس و گفت وگو است.

نورنیوز-گروه بین الملل: سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در پی ارائه سه سناریو از سوی دبیرکل سازمان ملل درباره بحران خاورمیانه، گفت: مانند همه امور زندگی، باید به بهترین حالت امیدوار باشیم و برای بدترین حالت نیز برنامه‌ریزی کنیم و ما به هر طریقی که می‌توانیم تلاش می‌کنیم تا به پیشبرد بهترین سناریو در این زمینه کمک کنیم.

سخنگوی سازمان ملل در عین حال افزود: اما حتی بهترین سناریو، همان‌طور که دبیرکل سازمان ملل می‌گوید، با رنج و آسیب همراه خواهد بود که نیازمند اقداماتی برای کاهش اثرات است و همه این‌ها هزینه‌بر خواهد بود.

دوجاریک گفت: دبیرکل سازمان ملل اوایل این هفته با معاون نخست‌وزیر پاکستان و وزیر خارجه عربستان سعودی گفت وگو کرد و با مایک والتز سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز دیداری داشته است و به‌ طور کلی تماس‌ها با مقامات مختلف جهان در حال انجام است.

دبیرکل سامازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران خواستار گفت وگو، توقف جنگ و باز شدن تنگه هرمز شد و با تشریح سه سناریو درباره بحران در خاورمیانه هشدار داد که در صورت تداوم بحران کنونی خاورمیانه تا میانه سال کنونی میلادی (۲۰۲۶)، ۴۵ میلیون نفر دیگر در جهان با گرسنگی شدید مواجه خواهند شد.

دبیرکل سازمان ملل گفت: بحران خاورمیانه وارد سومین ماه خود می‌شود و با وجود برقراری آتش‌بس شکننده، پیامدها با گذشت هر ساعت به‌طور چشمگیری وخیم‌تر می‌شود.

وی درباره سه سناریوی پیش‌ رو افزود: نخست، سناریویی که در آن محدودیت‌ها از همین امروز برداشته شود که در این حالت، زنجیره‌های تامین به ماه‌ها زمان برای بهبودی نیاز خواهند داشت که باعث طولانی شدن کاهش تولید اقتصادی و افزایش قیمت‌ها می‌شود.

به گفته وی، در این سناریو، رشد اقتصادی جهانی در سال جاری همچنان کاهش خواهد یافت و از ۳.۴ درصد به ۳.۱ درصد می‌رسد و تورم جهانی که روندی نزولی داشت، از ۳.۸ درصد به ۴.۴ درصد افزایش می‌یابد. همچنین رشد تجارت کالای جهانی نیز از ۴.۷ درصد در سال گذشته به حدود ۲ درصد کاهش پیدا می‌کند و اختلالات قابل‌توجهی در زنجیره‌های تامین رخ می‌دهد.

گوترش تاکید کرد: در سناریوی دوم و چنانچه این بحران تا میانه سال میلادی کنونی (۲۰۲۶) ادامه یابد، رشد اقتصادی به ۲.۵ درصد کاهش می‌یابد، تورم به ۵.۴ درصد می‌رسد و ۳۲ میلیون نفر به جمعیت فقرا افزوده می‌شوند. کمبود کودهای شیمیایی و کاهش عملکرد محصولات کشاورزی رخ می‌دهد و ۴۵ میلیون نفر دیگر با گرسنگی شدید مواجه خواهند شد و دستاوردهای توسعه‌ که با سختی به‌دست آمده‌اند، به‌سرعت از بین می‌روند.

وی در خصوص سناریوی سوم و ادامه اختلالات شدید تا پایان سال جاری میلادی هشدار داد: در این صورت، تورم از ۶ درصد فراتر می‌رود، رشد اقتصادی به ۲ درصد سقوط می‌کند، رنج گسترده‌ای به‌ویژه برای آسیب‌پذیرترین اقشار جهان شکل می‌گیرد و جهان با خطر رکود اقتصادی مواجه می‌شود؛ رکودی که پیامدهای عمیقی بر مردم، اقتصاد و ثبات سیاسی و اجتماعی خواهد داشت.

دبیرکل سازمان ملل گفت: پیام من به تمامی طرف‌ها روشن است؛ حقوق و آزادی‌های کشتیرانی باید فوراً احیا شود، همان‌گونه که شورای امنیت در قطعنامه ۲۸۱۷ تاکید کرده است. تنگه هرمز را باز کنید و اجازه دهید همه کشتی‌ها عبور کنند و بگذارید اقتصاد جهانی دوباره نفس بکشد.

گوترش با بیان اینکه سازمان ملل در حال تلاش برای کاهش آثار این بحران است، افزود: رئیس سازمان بین‌المللی دریانوردی، در حال تدوین چارچوبی برای تخلیه ایمن کشتی‌ها و دریانوردان از منطقه درگیری است، مشروط بر آنکه شرایط ایمنی فراهم باشد.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: اکنون زمان گفت‌ وگو و یافتن راه‌حل‌هایی که ما را از لبه پرتگاه دور و اتخاذ اقداماتی که مسیر صلح را هموار کند، فرا رسیده است.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش سازمان هواپیمایی به شایعه خرید بوئینگ از عربستان
فارن‌پالیسی: تهدیدسازی علیه ترکیه بخشی از راهبرد انتخاباتی نتانیاهو است
احضار مدیرعامل پالایشگاه پلدختر پس از آتش‌سوزی
خداحافظی با چک رمزدار
جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در جدیدترین رتبه‌بندی‌های جهانی
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است
شبکه امداد مترویی تهران در راه بهره‌برداری تا پایان سال
چرا ترامپ ناگهان از جان خود گفت؟ پیام پنهان پس از تشییع میلیونی رهبر شهید
نورنما | سناریوی ترسناک در چین
حسین؛ پیام‌آور کرامت انسان
ابَر سرمایه تشییع قائد شهید
کالابرگ تیر 1405 شارژ شد+ جزئیات
آتش‌بس در لبنان و دشواری‌های پیش‌‌رو
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 20 تیر 1405+ جدول
پرونده جنایی عجیب؛ راز زیر گرفتن شوهر پس از انتقال خانه فاش شد
تداوم گرمای هوا و گرد و خاک در استان یزد
آماده‌سازی هتل‌های قصرشیرین برای میزبانی از زائران اربعین
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ بیش از 4 هزار کشته و 16 هزار زخمی
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب شنبه 20 تیر و بامداد فردا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: هزار موشک آماده شلیک است
پایان تفاهم یا آغاز دیپلماسی اجبار؛نقشه جدید واشنگتن برای بازگشت به میز مذاکره چیست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 20 تیر 1405 + وضعیت استانها
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان