×
بین الملل
شناسه خبر : 313965
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 15:12
مدودف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست

مدودف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست

معاون رئیس شورای امنیت روسیه اعلام کرد مسکو هیچ مدرکی دال بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای در اختیار ندارد و هشدار داد تداوم درگیری‌ها می‌تواند جهان را به سمت «آخرالزمان هسته‌ای» سوق دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری تاس، دیمیتری مدودف روز پنجشنبه در رویداد آموزشی «دانش اول» افزود:‌ ایالات متحده می‌گوید که ایران به دنبال سلاح‌های هسته‌ای است؛ ما چنین داده‌هایی نداریم، ایران نیز این ادعا را رد می‌کند.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه در ادامه گفت:‌ درگیری در خاورمیانه در آینده‌ای قابل پیش‌بینی پایان نخواهد یافت، زیرا هرج و مرج برای برخی از بانیان درگیری، درآمدزا است.

وی افزود: تعداد زیادی از کشورها و تعداد زیادی از عوامل در طولانی شدن این درگیری سهم دارند و با وجود اینکه مردم ساکن خاورمیانه رنج می‌برند، آن کشورها دائماً هیزم به روی این آتش می‌اندازند، یا بنزین روی آن می‌ریزند تا شعله‌ورتر شود.

معاملات بازاری به حل مسائل ژئوپلیتیک کمک نمی‌کند

مدودف همچنین یادآور شد: «طرح‌های بازار» در ژئوپلیتیک کار نمی‌کنند؛ هیچ «معامله‌ای» به حل منازعات کمک نمی‌کند؛ بله، چیزی را می‌توان با چیز دیگری مبادله کرد، اما فقط در مقیاس بسیار محدود.

وی اظهار داشت: طرح‌های سیاستمداران مبتنی بر شیوه‌های تجارت، ممکن است درآمدزا باشند اما توافق ژئوپلیتیک بر اساس معامله بازاری غیرممکن است. من از این فرض شروع می‌کنم که ژئوپلیتیک موضوع بسیار پیچیده‌تری است و نمی‌توان آن را به هیچ نوع معامله‌ای تقلیل داد

آخرالزمان هسته‌ای ممکن است

این سیاستمدار روس با اشاره به روابط مسکو و اروپا خاطرنشان کرد:‌ دوران کنونی شبیه به دوره قبل از جنگ جهانی اول و تا حدودی، شبیه دوره قبل از جنگ جهانی دوم است.

وی اظهار داشت: امروز در بیشتر موارد، یک درگیری محلی، متأسفانه، مقدم بر یک درگیری جهانی است و اگر از این مقدمات شروع کنیم، احتمالاً می‌توانیم دوران کنونی را با دوره قبل از جنگ جهانی اول و تا حدودی با دهه ۱۹۳۰ که قبل از جنگ جهانی دوم بود، مقایسه کنیم.

مدودف با بیان اینکه من اغلب به استفاده از لفاظی‌های تند و صحبت در مورد آخرالزمان هسته‌ای متهم می‌شوم، خاطرنشان کرد: متأسفانه، رخ دادن این وضعیت، یک احتمال واقعی است. هر کسی که این را درک نکند، یا خیال‌پرداز است یا احمق؛ اما من واقعاً شکل‌گیری این وضعیت را نمی‌خواهم.

پایان توهم خوش‌بینی به غرب

رئیس‌جمهور سابق روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند مناسبات دهه‌های گذشته این کشور با غرب گفت:‌ ما به روابط خود با همسایگان اروپایی و به طور کلی با جهان غرب، از طریق عینک خوش‌بینی نگاه می‌کردیم اما روند وقایع، برخی از توهمات من و همچنین توهمات تعداد زیادی از مردم کشورمان را باطل کرده است.

وی افزود: «الکساندر سوم» در سخنان معروف خود در مورد اینکه روسیه تنها دو متحد دارد، درست ثابت کرد و شما به خوبی به یاد دارید که این متحدان چه کسانی هستند - ارتش و نیروی دریایی.

به نوشته منابع اینترنتی، الکساندر سوم در قرن نوزدهم، سیزدهمین امپراتور روسیه از خاندان رومانوف بود که به دلیل اجتناب از درگیری‌های نظامی بزرگ، به «تزار صلح‌طلب» شهرت یافت.

اروپایی‌ها آرزوی فروپاشی روسیه را دارند

مدودف در ادامه گفت: اروپایی‌ها چیزهای زیادی از آنچه ما می‌گوییم را نمی‌فهمند، نمی‌خواهند حرف ما را بشنوند و صادقانه بگویم، آرزوی فروپاشی دولت ما را دارند.

وی تصریح کرد: درگیری ما با جهان غرب امروز وجودی است، یعنی مسأله موجودیت است؛ متأسفانه، من هیچ توهمی در مورد آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد ندارم.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه ادامه داد:‌ اروپایی‌ها می‌گویند جنگ با روسیه اجتناب‌ناپذیر است. نمی‌دانم این دیدگاه را از کجا به دست آورده‌اند، اما این یک شعار است. آنها هر روز این را می‌گویند که روس‌ها قطعاً به ما حمله خواهند کرد.

وی افزود: این مواضع در حالی اتخاذ می‌شود که هیچ یک سیاستمداران روسی، به هیچ بیانیه‌ای یا هیچ سندی که توسط روسیه تصویب شده باشد و به لزوم هرگونه درگیری با اروپا اشاره کرده باشد، اشاره نکرده اند.

مدودف با تأکید بر اینکه روسیه هیچ طرح تهاجمی علیه اروپا ندارد، گفت: با این وجود، این چرخ و فلک در حال چرخش است، مقدار زیادی سلاح تولید می‌شود و تقریباً همه رهبران اروپایی، از جمله رهبران بزرگترین کشورها، می‌گویند ما درک می‌کنیم که باید برای دفع تجاوز آماده باشیم و جنگ اجتناب‌ناپذیر است.

وی تصریح کرد: امروز دشمن ما فقط اوکراین نیست. همانطور که می‌دانیم، ده‌ها کشور غربی مستقیماً درگیر جنگ با کشور ما هستند. تأکید می‌کنم: درگیر مستقیم، نه ترکیبی. آنها مشارکت مستقیم در جنگ علیه روسیه دارند؛ چرا که آنها اهدافی را برای حملات تعیین، انواع مختلف سلاح را تأمین و اقدامات دشمن ما را هدایت می‌کنند.

مدودف گفت در حال حاضر « اتحادیه اروپا توسط افراد نادان رهبری می‌شود، افرادی که خودشان در حال نابود کردن چیزی هستند که طی دهه‌ها از زمان تبدیل اتحادیه اروپا از اتحادیه ذغال‌سنگ و فولاد به اتحادیه مدرن اروپا به دست آمده است. »

آمریکا رقیب اصلی ژئوپلیتیک روسیه است

این سیاستمدار برجسته روس در ادامه با بیان اینکه آمریکا رقیب اصلی ژئوپلیتیک روسیه است،‌گفت:‌ کلاهک‌های نیروهای هسته‌ای استراتژیک آنها به سمت ما نشانه رفته‌اند و کلاهک‌های ما به سمت آنها. این به نوعی تعریف می‌کند که رابطه ما بر پایه چه چیزی ساخته شده است.

مدودف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اختلافات ایجاد شده در روابط آمریکا و اروپا دلگرم کننده است، گفت: این واقعیت که آنها اکنون مانند عنکبوت‌هایی در یک محفظه شیشه‌ای هستند، مرا خوشحال می‌کند. من با علاقه زیادی این وضعیت را تماشا می‌کنم و ما همچنان تماشا خواهیم کرد. پاپ کورن ذخیره کنید.

وی در عین حال گفت: روابط مسکو با ترامپ ماهیتی عمل‌گرایانه دارد و این برای مسکو وضعیت مناسبی است.

دعوای آمریکا با بقیه جهان با پیروزی روسیه پایان خواهد یافت

معاون رئیس شورای امنیت روسیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دعواهای ایالات متحده با بقیه جهان با پیروزی روسیه پایان خواهد یافت.

وی بدون اشاره مستقیم به میانجیگری آمریکا در مناقشه روسیه و اوکراین افزود: کشوری که «رئیس جمهورها را می‌دزدد و درگیری‌ها را آغاز می‌کند» نمی‌تواند به عنوان یک میانجی مؤثر عمل کند؛ بعید است که چنین نقشی به راحتی ایفا شود.

مدودف در ادامه گفت:‌ پیروزی روسیه در عملیات نظامی، شرایط توسعه پایدار کشور را طبق سناریوی پیش‌بینی‌شده، از جمله افزایش درآمد و حل مسائل مسکن و جمعیت، ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: بیشتر روس‌ها منتظر یک چیز هستند: پیروزی و پایان مبارزه نظامی. برای تحقق این امر، کارهای زیادی در جبهه و پشت جبهه باید انجام شود؛ این اهداف تنها در صورتی قابل دستیابی هستند که هدف عملیات نظامی در اوکراین محقق شود.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد:‌ مسکو تمام سلاح‌هایی را که دشمنش در اختیار دارد، در اختیار دارد، اما دشمنان ما آنچه را که ما داریم ندارند.

وی افزود: روسیه خط تولید کاملی از وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین از بالگردهای کوچک و پهپادها گرفته تا پهپادهای بال ثابت تولید می‌کند؛ سلاح‌های بسیار امیدوارکننده دیگری نیز وجود دارند که من جزئیات بیشتری در مورد آنها نمی‌گویم.


نظرات

آخرین اخبار
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور