×
سیاسی
شناسه خبر : 313964
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 15:03
معاون نیروی دریایی: ادعای نابودی توان دریایی ایران بی‌اساس است

معاون نیروی دریایی: ادعای نابودی توان دریایی ایران بی‌اساس است

معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی ارتش با رد ادعاها درباره تضعیف توان دریایی ایران گفت آمریکا جرأت نزدیک شدن به 400 تا 500 کیلومتری آب‌های سرزمینی کشور را ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: امیر دریادار دوم جلیل مقدم، معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  در برنامه ای تلویزیونی ضمن ادای احترام به تمامی شهدا به ویژه رهبر شهید انقلاب و کلیه شهدای جنگ رمضان، اظهار کرد: خاک پاک ایران عزیز از دیرباز همواره مورد طمع دشمنان بوده و با رشادت‌هات جوانان عزیز، پابرجا مانده و همین رشادت‌ها سبب شده تا امروز، به نام روز ملی خلیج فارس، نامگذاری شود. پس از ۱۱۷ سال استعمار پرتغالی‌ها بر خلیج فارس و جزیره هرمز، جوانانی از ایران توانستند این استعمار را از بین ببرند.

وی در ادامه به ویژگی‌های ناوشکن دنا اشاره و تاکید کرد: ناوشکن دنا به دست توانمند متخصصان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کمتر از سه سال، طراحی و عملیاتی و در سال ۱۴۰۱ به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد. این ناوشکن در طول سال‌های خدمت خود، به ۵ ماموریت دریانوردی طولانی مدت اعزام شد که نقطه عطف آن، سفر به دور کره زمین در قالب ناوگروه ۸۶ رزمی نیروی دریایی ارتش بود که در آن، بیش از ۸ ماه دربانوردی و ۶۵ هزار کیلومتر را طی کرد.

امیر دریادار دوم مقدم با بیان اینکه ایران از ناوشکن و ناوهای کلاس‌های مختلفی برخوردار است، در پاسخ به ادعاهای رئیس جمهوری آمریکا، بیان کرد: ترامپ توییت‌های مختلفی می‌زند اما بگذار فکر کند که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را از بین برده است! اگر نیروی دریایی ارتش از بین رفته، چرا جرات نزدیکی به ۴۰۰ یا ۵۰۰ کیلومتری آب‌های سرزمینی ایران را ندارند؟ باید به این سوال پاسخ دهند.

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی با اشاره به جنایت حمله به ناوشکن دنا از سوی آمریکایی‌ها بیان کرد: ما ۲ هزار مایل دریایی از ایران دور بودیم ولی با کشوری طرف بودیم که برایش هیچ تفاوتی بین ماموریت آموزشی و نظامی نبود. آمریکایی‌ها می‌دانستند که کارورزی این ناو دانشجویی است و در یک رزمایش بین‌المللی شرکت کرده اما با دشمنی طرف بودیم که کودک‌خوار جزایر آپستینی هستند. این دشمنان تروریست هستند و انتظار بیشتری از آن‌ها وجود ندارد. ما با دشمن وقیحی طرف هستیم.

وی در خاتمه با بیان اینکه ما از ملت شهید پرور ایران که با حضور در خیابان باعث دلگرمی رزماندگان نیروهای مسلح شدند، تشکر می‌کنیم، گفت: ما نیروی دریایی هستیم اما در درگیری‌های جنوب اصفهان، پای لانچرها در مرکز ایران و… شهید داده‌ایم. ما با هر شهید، عزممان برای شکت دشمن جزم‌تر می‌شود.

جزئیات حمله به ناوشکن دنا از زبان یک بازمانده

ناوسروان مجید عمرانی، از قهرمانان و بازماندگان ناو دنا که در جریان جنگ ۴۰ روزه به شکل ناجوانمردانه مورد حمله قرار گرفت، نیز در این برنامه ضمن گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، اظهار کرد: با ناوشکن دنا در تاریخ چهارم بهمن سال گذشته به دعوت رسمی کشور هند، در سفری دانشجویی آموزشی برای شرکت در رزمایش میلان ۲۰۲۶، با شعار صلح و دوستی و امنیت دریایی، به هند سفر کردیم. در این رزمایش‌ها پروتکلی وجود دارد مبنی بر نبود سلاح‌های سنگین و دوربرد که همگی ملزم به رعایت آن هستند. در مسیر برگشت از این رزمایش، متوجه جنگ شدیم. روز ۱۳ اسفند، در آب‌های بین‌المللی ساعت، ۳ و ۲۵ دقیقه، اولین اژدر به ما برخورد کرد.

وی ادامه داد: این اژدر تحرک ناو را گرفت و صدمه‌ای به آن وارد کرد. آب در حال ورود به ناو بود. ما تا آن زمان نمی‌دانستیم این اژدر از کجا پرتاب شده است. فرمانده در آن زمان، دستور ترک ناو را داد. حدود ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه اژدر دوم به ناو برخورد کرد. این برخورد در محلی صورت گرفت که بیشترین تجمع وجود داشت و از مجموع ۱۳۶ نفر، ۱۰۴ نفر از عزیزان ما، به شهادت رسیدند. ما نیز در آن زمان پرتاب شدیم. وقتی خودمان را به داخل آب پرت کردیم، دوستانی که حالشان بهتر بود، رفتند برای کمک به دیگر دوستانمان.

ناوسروان عمرانی، تاکید کرد: ما ریختن خون عزیزانمان در آب و اینکه ناوشکن به صورت عمود و سرافراز غرق شد را دیدیم با اینکه از وسط، شکسته بود. ما بعدها متوجه شدیم که اژدرها از زیردریایی شلیک شده است. ۳۲ نفر در آب شناور بودیم و طبق پروتکل دور هم جمع شدیم. همگی ما دارای مصدومیت و خونریزی بودیم. قایق‌های نجاتی که سالم مانده بودند را باز کردیم و پس از چند ساعت، افراد دارای مجروحیت بیشتر، وارد قایق شدند و سپس افراد دارای مصدومیت کمتر. طبق پروتکل‌ها به سمت اولین خشکی حرکت کردیم و حدود ساعت ۱۱ صبح، یک ناوچه به سمت ما آمد. ما تاجایی که توانستیم شهدا را جمع کردیم. ناوچه دومی هم همزمان مشغول جمع آوری پیکر شهدای ما شد ولی هنوز ۲۰ نفر جاوید الاثر هستند. همسر یکی از این شهدا گفت که آن ۲۰ نفر، هنوز سر پست‌شان مشغول خدمت هستند.

وی در خاتمه متذکر شد: افتخاری بود برما که در ناوشکن دنا، شدیم همرزم شهدا. ما جان می‌دهیم برای خاک وطن و ان‌شاءالله که شهدا، شفاعت ما را پیش خدا کنند.


نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی
رایزنی امارات و ناتو برای تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی
سیاستمداران عراقی: کاهش تنش ایران و آمریکا به نفع ثبات عراق است
ناکامی جهان در رسیدن به هدف حذف کار کودکان
52 میلیون پیامک تخلفات رانندگی از آغاز جنگ
جزئیات جدید واردات خودرو در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام شد
برخورد مرگبار قطار با خودرو در شرق قاهره
بنیان‌گذار آمازون: هوش مصنوعی خالق فرصت‌های شغلی جدید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
وزارت علوم: تغییرات مکرر در مصوبات کنکور به صلاح داوطلبان نیست
سقوط قیمت نفت در آستانه توافق احتمالی ایران و آمریکا
رافائل گروسی برای دبیرکلی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد
خوانشی کوتاه از یک سال پُر تنش
ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپادهای ایرانی در تنگه هرمز
تمرینات پرفشار تیم ملی برای نبرد با نیوزیلند؛ قلعه‌نویی برنامه ویژه دارد
دیپلماسی و جنگ در فضای نبرد ناهمتراز
دیپلماسی از دل بازدارندگی
امارات انتقال 3 میلیارد دلار به ایران را تکذیب کرد
عزیزی: سه‌گانه مردم، میدان و ژئوپلیتیک دشمن را ناکام کرد