×
اقتصادی
شناسه خبر : 313642
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 10:18
افت محدود قیمت نفت پس از رسیدن به اوج سه‌هفته‌ای

افت محدود قیمت نفت پس از رسیدن به اوج سه‌هفته‌ای

قیمت نفت در معاملات چهارشنبه پس از رشد اخیر کمی عقب نشست؛ بازاری که تحت‌تأثیر خبر خروج امارات از اوپک و اختلالات ژئوپلیتیکی همچنان از فشار نزولی شدید مصون مانده است.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: در معاملات روز چهارشنبه، قیمت نفت اندکی کاهش یافت و بخشی از رشد روزهای گذشته را پس داد؛ کاهشی که عمدتاً به ارزیابی فعالان بازار از پیامدهای خروج امارات متحده عربی از اوپک نسبت داده می‌شود. با این حال، ادامه جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران، انسداد تنگه هرمز و بعید بودن دستیابی به توافق صلح میان واشنگتن و تهران، مانع از افت شدید قیمت‌ها شد.

عقب‌نشینی قیمت در سبدهای نفتی

بر اساس آخرین قیمت‌ها در بازار جهانی انرژی، قیمت نفت WTI با 0.61 درصد افت، به 99.32 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت برنت نیز 0.02 درصد عقب نشست و روی رقم 111.13 دلار در هر بشکه قرار گرفت. با این حال، نفت موربان ابوظبی با رشد 2.41 درصدی 106.70 دلار در هر بشکه قیمت خورد.

قیمت نفت عمان نیز کاهشی بود و با افت 1.75 درصدی در رقم 103.48 دلار در هر بشکه قرار گرفت. قیمت سبد نفتی اوپک نیز 0.66 درصد افت کرد و به 107.62 دلار در هر بشکه رسید.

قیمت نفت ایران اما همچنان سطوح بالا را حفظ کرده است. قیمت نفت سبک ایران در بازه 105.08 تا 106.98 دلار متغیر است و نفت سنگین ایران نیز در بازه 102.93 تا 104.83 دلار قیمت خورده است.

خروج امارات از اوپک و شکاف در میان تولیدکنندگان

تصمیم امارات متحده عربی برای خروج از اوپک که قرار است از روز جمعه اجرایی شود، ضربه‌ای مهم به انسجام این گروه تولیدکننده نفت در بحبوحه اختلالات گسترده بازار انرژی تلقی می‌شود. ابوظبی اعلام کرده این اقدام با هدف تمرکز بیشتر بر «منافع ملی» انجام می‌شود؛ تصمیمی که این کشور را در مسیر متفاوتی نسبت به عربستان سعودی، رهبر مؤثر اوپک، قرار می‌دهد.

با توجه به سابقه اعتراض امارات به سهمیه‌های تولید اوپک، انتظار می‌رود این کشور در مقطعی تولید نفت خود را افزایش دهد. با این حال، بسته ماندن مسیرهای کشتیرانی از طریق تنگه هرمز سبب شده هرگونه افزایش تولید، عملاً تا زمان بازگشایی این آبراه حیاتی به تعویق بیفتد.

بن‌بست دیپلماتیک و ادامه انسداد هرمز

چشم‌انداز بازگشایی تنگه هرمز در کوتاه‌مدت همچنان تیره است. تلاش‌ها برای میانجیگری و آغاز مذاکرات جدید میان ایالات متحده و ایران تاکنون نتیجه محسوسی به همراه نداشته و بن‌بست سیاسی ادامه دارد. گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که ایران پیشنهاد تازه‌ای برای بازگشایی هرمز و پایان دادن به جنگ ارائه کرده، اما اختلاف نظر بر سر زمان‌بندی مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای تهران، موجب مخالفت واشنگتن با این پیشنهاد شده است.

در همین حال، ایالات متحده محاصره دریایی ایران را تا حد زیادی حفظ کرده و این وضعیت، چشم‌انداز کاهش تنش‌ها را پیچیده‌تر کرده است. بسته شدن تنگه هرمز از اواخر فوریه تاکنون، نزدیک به ۲۰ درصد از عرضه نفت جهان را مختل کرده و نقش مهمی در جهش قیمت‌های نفت خام ایفا کرده است.

بازار انرژی میان فشار سیاسی و ریسک عرضه

در مجموع، بازار نفت در شرایطی میان دو نیروی متضاد قرار گرفته است؛ از یک ‌سو، خروج امارات از اوپک و نگرانی‌ها درباره انسجام این گروه می‌تواند فشار نزولی بر قیمت‌ها وارد کند و از سوی دیگر، تداوم انسداد تنگه هرمز، تشدید ریسک عرضه و نبود چشم‌انداز روشن برای توافق سیاسی، همچنان از قیمت‌ها حمایت می‌کند. تا زمانی که وضعیت هرمز و تنش‌های ژئوپلیتیکی پیرامون آن تعیین تکلیف نشود، نوسان‌های شدید و حساسیت بازار نفت به اخبار سیاسی ادامه خواهد داشت.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟