×
بین الملل
شناسه خبر : 313640
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 10:16
اروپای ناتوان تا کجا به تخته پاره تحریم چنگ می زند؟

نور نیوز ادعاهای تحریمی فون‌‌درلاین را بررسی می‌کند،

اروپای ناتوان تا کجا به تخته پاره تحریم چنگ می زند؟

اظهارات اورسولا فون‌درلاین درباره مشروط‌سازی لغو تحریم‌های ایران به ایجاد «تغییرات اساسی»، در حالی مطرح شده که با ادعاهای حقوق بشری توجیه می‌شود و از نگاه منتقدان، در بستر بحران اقتصادی و سیاسی اروپا، نشانه تداوم سیاست‌های ناکارآمد اتحادیه اروپا و تشدید چالش‌های داخلی این اتحادیه است.

نورنیوز گروه بین الملل: در شرایطی که اروپا با بحران شدید اقتصادی ناشی از رفتارها و رویکردهای بی‌منطق و اشتباهات محاسباتی سران اتحادیه مواجه است، در سخنانی که بیانگر استمرار همان رویه اشتباه و هزینه‌آور برای کشورهای اروپایی است، اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران را منوط به ایجاد «تغییرات اساسی» در این کشور دانست و گفت که فعلاً برای لغو این تحریم‌ها «خیلی زود» است.
او در نشستی با حضور احزاب حاکم بر آلمان در برلین، ادعاهای حقوق بشری و حمایت از مردم ایران را دلیل تحریم‌ها عنوان و مدعی لزوم تغییرات اساسی در ایران شد. این سخنان و ادعاهای حقوق بشری در حالی مطرح شده که ماهیت واقعی تحریم‌ها و رفتارهای اروپا علیه مردم ایران، از جمله در جنگ رمضان، تهی بودن این ادعاها را اثبات می‌کند. در عین حال، به اذعان بسیاری از مقامات اروپایی، وضعیت اقتصادی اروپا در پی شرایط تنگه هرمز و جنگ اوکراین چنان وخیم است که اروپا هیچ مؤلفه‌ای برای شرط و شروط گذاشتن برای دیگران را ندارد و رفتار افرادی همچون فون‌درلاین، جز دامن‌زدن به بحران‌های اروپا، هیچ کارکردی به همراه ندارد.

ماهیت واقعی تحریم‌ها

فون‌درلاین در حالی با ادعاهای نخ‌نمای حقوق بشری به دنبال توجیه تحریم‌ها علیه ایران است که کارنامه و اساسنامه این تحریم‌ها نشان می‌دهد که این تحریم‌ها هرگز ربطی به «حقوق بشر» نداشته است؛ این تحریم‌ها از ابتدا برای پایمال کردن حقوق بنیادین ایرانیان طراحی شده‌اند. سند آشکار دروغ بودن ادعاهای فون‌درلاین را می‌توان در گزارش رسمی خانم دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اقدامات قهری یک‌جانبه مشاهده کرد که رسماً عنوان می‌کند بار ۹۵ درصد از تحریم‌ها بر دوش مردم ایران است و ماهیت این تحریم‌ها که بخش‌های دارویی و درمانی را نیز شامل می‌شود، ضدبشری، جنایت علیه انسانیت، نسل‌کشی، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد بوده و ضمن لغو باید آمران و عاملان آن بازخواست و مجازات شوند.
این گزارش به صراحت آشکار می‌کند که غرب با تحریم‌ها به دنبال فشار بر جامعه ایران با اهداف سیاسی و تسلیم‌سازی هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای و حتی در راستای حمایت از تروریست‌ها و تجزیه‌طلبان برای نابودی و چندپاره‌سازی ایران بوده است.

حقوق بشر و بی‌آبروی غرب (غزه و جنگ رمضان)

فون‌درلاین در حالی ردای حقوق بشر بر تن اروپا می‌کند تا اندک آبرویی برای این اتحادیه به حاشیه رانده‌شده از معادلات جهانی ایجاد نماید که کارنامه رفتاری و بی‌تعهدی غرب، گشاد بودن این ردا بر تن اروپا و شخص فون‌درلاین را آشکار می‌سازد.
اروپایی که حتی به تعهدات برجامی خود پایبند نبوده و استقلال سیاسی و اقتصادی‌اش را به آمریکا و رژیم صهیونیستی تسلیم کرده است، با کارنامه‌ای سیاه از حقوق بشر مواجه است. از موج بیگانه‌ستیزی و نژادپرستی در اروپا و حمایت از گروه‌های تروریستی و افراط‌گرایانه گرفته تا حمایت و همراهی در نسل‌کشی، نمودی از این حقیقت سیاه است.
فون‌درلاین در حالی مدعی تحریم‌های حقوق بشری و کمک به مردم ایران شده که همتایان سیاسی او در آمریکا با بمباران مدرسه میناب و قتل‌عام زنان و کودکان در جنگ رمضان و اکنون با محاصره دریایی برای تشدید بحران اقتصادی و معیشتی، سبک کمک به مردم ایران را اثبات کرده‌اند. خانم فون‌درلاین تاکنون از محکوم‌سازی جنایت میناب و تجاوز آمریکایی صهیونیستی به ایران خودداری و حتی از آن حمایت کرده و امروز نیز خواسته او باز شدن تنگه هرمز و نه پایان دادن به تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا است.
رفتارهای سران غرب از جمله فون‌درلاین موجب شده تا هیچ‌کس این نمایش زننده را باور نکند. این ژست‌های نمایشی برای اروپا ذره‌ای اعتبار در عرصه بین‌المللی خلق نخواهد کرد، بلکه تنها رویکرد ریاکارانه و استاندارد دوگانه هیأت حاکمه اروپا را بیشتر نمایان می‌کند و روند سقوط اروپا به ورطه بی‌اهمیتی و بی‌تأثیری را تسریع می‌نماید؛ و فون‌درلاین نیز که ادعای ناجی بودن برای اروپا را دارد، جز تشدید این وضعیت بحرانی اروپا کارکردی نخواهد داشت.

مدیریتی که اروپا را به بر باد داده است

فون‌درلاین، رئیس کمسیون اروپا در حالی ادعای ناجی بودن و احیاگر جایگاه جهانی اروپا را سر می‌دهد که کارنامه مدیریتی او در کمیسیون اروپا بیانگر زنجیره‌ای از بی‌کفایتی‌هاست که جز هزینه برای اروپا کارکردی نداشته است.
اصرار بر ادامه جنگ اوکراین و وادار ساختن هزینه شدن صدها میلیارد یورو از پول مالیات‌دهندگان اروپا برای جنگ با روسیه در حالی که هم‌زمان اروپا مجبور شده تا با هزینه گزاف انرژی را از آمریکا تأمین کند، تمکین به خواست آمریکا برای افزایش هزینه‌کرد اروپا در ناتو تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی، قرار دادن اروپا در طرف اشتباه تاریخ در جنگ رمضان که به اذعان خودش از پیامدهای آن هزینه ۳۲ میلیارد دلاری بسته شدن تنگه هرمز بوده، تنها بخشی از کارنامه ناکارآمدی فون‌درلاین برای اروپاست.
به نظر می‌رسد او نه‌تنها نتوانسته تعهدات خود به اروپا را اجرایی سازد، بلکه از عوامل اصلی افول جایگاه جهانی و هزینه‌های سرسام‌آور تحمیل‌شده به اتحادیه باشد، به‌ویژه آنکه او از وادادگان در برابر فشارهای ترامپ و خوش‌خدمتی به رژیم صهیونیستی است.

تاوان اصرار بر گذشته شکست‌خورده

در حالی که بسیاری از سران اروپا از جمله مرتس، صدراعظم آلمان، رسماً به اشتباه بودن محاسبات در قبال ایران اذعان کرده و خواستار تغییر رفتار و لغو تحریم‌های ایران برای خروج اروپا از بحران انرژی شده‌اند، به نظر می‌رسد افرادی همچون فون‌درلاین در مقام رئیس کمیسیون اروپا همچنان با اصرار بر سیاست‌ها و تصورات نخ‌نما شده و نداشتن توان درک شرایط جدید حاکم بر نظام بین‌الملل، در مسیری مغایر با اهداف و منافع اروپا گام برمی‌دارند.
رفتارهای فون‌درلاین نه‌تنها حاصلی برای اروپای بحران‌زده ندارد، بلکه تشدیدکننده وضعیت تنگه هرمز و افزایش بار اقتصادی و سیاسی آن برای اروپا خواهد شد. لذا به نظر می‌رسد عقلای اروپایی برای رهایی از این وضعیت، گزینه‌ای جز ایجاد تغییرات بنیادین در ساختارهای ریاستی اتحادیه از جمله در حوزه کمیسیون اروپا نخواهند داشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دست‌خط؛ پنجره‌ای جدید به سوی تشخیص زودهنگام زوال شناختی
چرا برخی کشورها محصولات تراریخته را می‌پذیرند و برخی ممنوع می‌کنند؟
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر