×
بین الملل
شناسه خبر : 313571
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 22:25
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ

ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ

لری جانسون در گفت‌وگویی تحلیلی، سوءقصد به دونالد ترامپ را «رویدادی نمایشی» توصیف کرد و گفت مجموعه ناهنجاری‌های امنیتی و رفتاری در این حادثه با الگوی یک حمله واقعی همخوانی ندارد.

نورنیوز- گروه بین الملل: لری جانسون، مأمور کارکشته سی‌آی‌ای و تحلیل‌گر برجسته امنیتی بر این باور است که بر اساس تجربه میدانی و سابقه فعالیت‌های رسمی او، دلایل و نشانه‌های فراوانی وجود دارد که به وضوح حاکی از آن هستند که ماجرای سوءقصد به ترامپ، یک رویداد ساختگی‌ست و انعکاس رسانه‌ای آن صرفاً با هدف پوشاندن تشویش و درهم‌ریختگی سیاسی و همچنین اختلاف میان بخش سیاسی از یک سو و فرماندهان مخالف ادامه جنگ با ایران، از سوی دیگر، اجرا شد.

ساختگی بودن سوءقصد، به راحتی قابل اثبات است

جانسون، در ابتدا با عبارت «این ماجرا بوی تعفن می‌دهد»، به صورت کلی اصالت آن را زیر سؤال برده و در جایگاه یک کارشناس اطلاعاتی-امنیتی استدلال می‌کند که مجموعه رفتارها و نشانه‌ها با یک حمله واقعی و پیش‌بینی‌نشده همخوانی ندارد. جانسون به‌ویژه به واکنش غیرعادی ترامپ در لحظه تیراندازی اشاره کرده و آرامش نسبی و عدم واکنش غریزی را به‌عنوان یک «ناهمخوانی رفتاری» برجسته می‌کند که از نظر او نشان می‌دهد ترامپ از قبل از ماجرا اطلاع داشته است. جانسون صراحتاً این ماجرا را یک «نمایش» می‌خواند و در ادامه چگونگی شکل‌گیری آن را توضیح می‌دهد.

هیچ عقل سلیمی، این همه نقض پروتکل امنیتی را نمی‌پذیرد

مأمور بازنشسته سی‌آی‌ای سپس روی «شکست ساختاری در پروتکل‌های امنیتی» تمرکز کرده و آن را به‌عنوان نخستین شاهد عینی برای تقویت فرضیه صحنه‌سازی مطرح می‌کند. او به‌طور مشخص به نحوه تخلیه صحنه اشاره می‌کند که در آن به‌جای ترامپ، ابتدا جی‌دی ونس از محل خارج می‌شود؛ امری که از نظر دکترین حفاظت سرویس مخفی، نقض صریح اولویت «حفاظت از رئیس‌جمهور به هر قیمت» محسوب می‌شود.

این ناهنجاری، در کنار نبود لایه‌های استاندارد امنیتی، به‌عنوان مجموعه‌ای از «نقاط آسیب» تحلیل می‌شود که به‌صورت هم‌زمان رخ داده‌اند و از دید جانسون، احتمال تصادفی بودن آن‌ها بسیار پایین است. او با تکیه بر تجربه‌های شخصی خود از ضعف عملکرد سرویس مخفی، این کاستی‌ها را آشکارا ناشی از «تعلیق عمدی رویه‌ها» تفسیر می‌کند. ازاین رو جانسون تأکید می‌کند که تنها درصورتی این سطح از نقض هماهنگ پروتکل‌ها قابل توضیح است که، حادثه مهندسی‌شده باشد؛ در غیر این صورت، باید مجموعه‌ای از خطاهای غیرمعمول و هم‌زمان را بپذیریم که هیچ عقل سلیم امنیتی، آن‌ها را نمی‌پذیرد.

مهاجم مسلح نه تنها هدف قرار نگرفت، بلکه با مصونیت کامل در صحنه دستگیر شد

در ادامه این زنجیره استدلال، جانسون به رفتار و سرنوشت ضارب می‌پردازد و آن را به‌عنوان یک «ناهنجاری عملیاتی» کلیدی برجسته می‌کند که تحلیل را از سطح ضعف امنیتی به سطح فرضیه دخالت یا هماهنگی هدایت می‌کند. او تأکید می‌کند که فرد مسلح به سلاح گرم از چندین لایه امنیتی عبور و اقدام به تیراندازی کرده، اما در نهایت نه در صحنه خنثی شده و نه حتی نشانه‌ای از اصابت گلوله یا اقدام فوری پزشکی بر روی او دیده می‌شود. در حالی‌که طبق قواعد درگیری، چنین تهدیدی باید بلافاصله با «سرکوب قاطع» (کشتن مهاجم) پاسخ داده شود. ین شکاف میان دکترین عملیاتی مورد انتظار و آنچه که رخ داده، از نظر جانسون نشانه‌ای از یک «تناقض عملیاتی» و با روایت یک حمله واقعی ناسازگار است. به‌عبارت دیگر، به زعم جانسون، پایان ماجرا، یعنی زنده ماندن و حتی مصون ماندن ضارب، به‌عنوان حلقه تکمیلی «تصدیق نمایشی بودن ماجرا» قابل درک است.

«مهره سوخته» و «عملیات مدیریت شده»، مفاهیم شناخته شده برای کارشناسان امنیتی

در گام نهایی، جانسون منشأ این مجموعه ناهنجاری‌ها را تبیین می‌کند. او با طرح مفهوم «مهره سوخته» (Patsy) (فردی که ناخواسته ابزار یک سناریوی بزرگ‌تر می‌شود) استدلال می‌کند که ضارب احتمالاً به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم هدایت شده و در یک عملیات مهندسی‌شده قرار گرفته است. جانسون برای تقویت این فرض، به سوابقی از اقدامات مشابه توسط نهادهایی مانند اف‌بی‌آی و حتی برخی سازمان‌های غیردولتی اشاره می‌کند که در آن‌ها افراد یا گروه‌ها برای ایجاد یک رخداد نمایشی یا جهت‌دهی افکار عمومی تحریک یا پشتیبانی شده‌اند. از نظر این کارشناس امنیتی کارکشته، نحوه انتقال سلاح، عبور آسان از لایه‌های حفاظتی و مهم‌تر از همه زنده ماندن ضارب، همگی نشانه‌هایی از «عملیات مدیریت شده» هستند؛ عملیاتی که در آن فرد مجری، تمام ابعاد سناریو را درک نمی‌کند اما در چارچوبی از پیش طراحی‌شده عمل می‌کند.

جانسون پس از بررسی مفصل این ماجرا، یک گام فراتر رفته و آشفتگی در حکمرانی آمریکا را از دریچه‌ای کلان‌تر، توضیح می‌دهد. او معتقد است که اگرچه در سطوح سیاسی واشنگتن بحث حمله به ایران مطرح است، اما در لایه عملیاتی، فرماندهان میدانی در فرماندهی مرکزی (سنتکام) به‌طور جدی با این گزینه مخالفت می‌کنند. به‌گفته او، هم فرماندهان نیروی هوایی و هم نیروهای زمینی به این جمع‌بندی رسیده‌اند که حمله نه‌تنها دستاورد مشخصی نخواهد داشت، بلکه می‌تواند بحران را تشدید کرده و آمریکا را درگیر تبعات غیرقابل‌کنترل کند.

این ارزیابی از طریق زنجیره فرماندهی به سطوح بالاتر منتقل شده و عملاً موجب ایجاد وقفه در تصمیم‌گیری شده است. جانسون تأکید می‌کند که این شکاف میان اراده سیاسی و ارزیابی نظامی، یک متغیر کلیدی در فهم وضعیت فعلی است؛ زیرا نشان می‌دهد حتی در صورت وجود تمایل در رأس هرم سیاسی، اجرای آن با مقاومت حرفه‌ای در میدان مواجه است.


اخبار مرتبط
پیش یینی جنجالی سخنگوی کاخ سفید از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 08:43
پیش یینی جنجالی سخنگوی کاخ سفید از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ
اظهارات عجیب سخنگوی کاخ سفید درباره وقوع تیراندازی، درست پیش از برگزاری ضیافت خبرنگاران با حضور دونالد ترامپ، پس از وقوع این حادثه به موضوعی خبرساز تبدیل شد. این تیراندازی با واکنش فوری نیروهای امنیتی همراه بود و مقام‌های حاضر بدون آسیب به محل امن منتقل شدند.
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ + فیلم تیراندازی
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 08:22
حادثه امنیتی در ضیافت سالانه خبرنگاران کاخ سفیددر هتل واشنگتن هیلتون
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ + فیلم تیراندازی
مراسم سالانه ضیافت خبرنگاران کاخ سفید شامگاه شنبه در هتل «واشنگتن هیلتون» با حادثه‌ای امنیتی و شنیده شدن صدای تیراندازی برای دقایقی متوقف شد و نیروهای سرویس مخفی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا را به سرعت از محل خارج کردند. ساعتی بعد ترامپ در جمع خبرنگاران ادعا کرد: هدف عوامل تیراندازی در ضیافت شام خبرنگاران کاخ سفید، آسیب به قانون اساسی آمریکا بود.
فیلم چاپلوسی نتانیاهو برای ترامپ در ضیافت شام
سه‌شنبه 1404/04/17 ساعت 08:50
فیلم چاپلوسی نتانیاهو برای ترامپ در ضیافت شام
نتانیاهو با تحویل نامه‌ای برای کمیته نوبل در حمایت از ترامپ، او را به‌عنوان نامزد جایزه صلح معرفی کرد؛ در حالی‌که جنگ و تنش در منطقه که ارمغان آمریکا و اسرائیل است، همچنان ادامه دارد.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات ورزشی امروز3 شهریور 1405؛ دیدارهای حساس فوتبال و رقابت حسین وفایی +جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 3 شهریور 1405 + وضعیت استانها
قیمت طلا امروز سه شنبه 3 شهریور + قیمت طلا 18 عیار
برنامه قطعی برق کرمان امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد+لینک
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز سه شنبه 3 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز سه شنبه 3 شهریور + جدول
قطعی برق گیلان امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + لینک
ساعت قطعی برق کرمانشاه امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + جدول خاموشی
قطعی برق تهران امروز سه شنبه 3 شهریور + لینک
رژیم بدون شکر لزوما سالم‌تر نیست
افزایش 10 برابری ابتلا به دیابت نوع 2 در کودکان آمریکایی
هدف قرارگرفتن یک نفتکش در تنگۀ هرمز
قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
دولت هنوز درباره بنزین و سهمیه‌بندی آن تصمیمی نگرفته است
با بدرقه وزیر کشور فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان تهران را ترک کردند
هزینه سنگین جنگ ایران برای آمریکا؛ پنتاگون رقم 80 تا 100 میلیارد دلار را برآورد کرد
تصمیم جدید ترامپ تروریست؛ خروج هیئت تحریر الشام از فهرست سازمان‌های تروریستی
طرح تحریمی جدید ترامپ؛ تکرار فشار حداکثری با هیاهوی تبلیغاتی
نتایج 6 دیدار هفته سوم لیگ برتر فوتبال
ایران و روسیه همکاری‌های علمی و فناوری را گسترش می‌دهند
جزییات پرداخت وام 75 میلیون تومانی به بازنشستگان کشوری اعلام شد
عمان ترانزیت برخی کالاها به مقصد اسرائیل را متوقف کرده است
قطعی برق تهران فردا سه شنبه 3 شهریور + لینک
اظهارات جنجالی جی‌دی ونس: کانادا یک ایالت است
واکنش وزیر اقتصاد ایران به اسکات بسنت: منتظر پاسخ ما باشید
پزشکیان: تکیه آمریکا بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را پیچیده می‌کند
تعرفه‌های ترامپ علیه چین دوباره افزایش می‌یابد
عراق و روسیه بر تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی تأکید کردند
وزیر دادگستری: تراکم قوانین متعارض باعث صدور آرای متفاوت می‌شود
در آستانه هفته وحدت؛ ادارات کردستان فردا 2 ساعت زودتر تعطیل می‌شوند
فرانسه و عربستان خواستار بازگشت کشتیرانی در تنگه هرمز به وضعیت عادی شدند
زاخارووا: رژیم زلنسکی در حمله به روسیه کودکان را هدف قرار می‌دهد
ساعت قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + جدول خاموشی
مجلس ادعای ترامپ درباره قالیباف را تکذیب کرد
نورنما | فرار زن 92 ساله از آسایشگاه سالمندان
کاظمی: همه چیز برای آغاز سال تحصیلی آرام و حضوری آماده است
تراکتور 1 پرسپولیس 0؛ رستگاری تبریزی‌ها در دقیقه 90
بازگشایی تنگه هرمز حتی با دریافت عوارض توسط ایران کم‌خطرترین گزینه است
رضایی به عاصم منیر: به آمریکا بی‌اعتمادیم و باید رفتارش را تغییر دهد
قالیباف: کسی گُنده‌لافی‌های آمریکایی‌ها را باور نمی‌کند
آمریکا60 نهاد، شخص و کشتی مرتبط با ایران را تحریم کرد
گزارش تصویری | دیدار عاصم منیر با رئیس جمهور و رئیس مجلس
مخبر: در صورت تداوم محاسبات غلط دشمن، پاسخ ما قاطع‌تر از قبل خواهد بود
مرزداران سیستان و بلوچستان محموله سلاح قاچاق را کشف کردند
یکهزار و سیصدوبیست کارخانه کشور در جنگ آسیب دیدند
اروپا برای جشن استقلال آمد یا تمدید جنگ اوکراین
پوتین بر گسترش روابط روسیه و هند تأکید کرد
دبیرکل سازمان ملل: تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز تقریبا متوقف شده است