×
اقتصادی
شناسه خبر : 313528
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 19:16
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا

هیل؛

خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا

رسانه‌های آمریکا از آسیب گسترده به زیرساخت‌های نظامی این کشور در خلیج فارس خبر داده‌اند؛ از باندهای پروازی و رادارها تا هواپیماها و سامانه‌های ارتباطی.

نورنیوز- گروه اقتصادی: روزنامه هیل در یادداشتی به نقل از منابع آمریکایی نوشت: ایران طی درگیری‌های اخیر در منطقه خلیج فارس به دارایی‌ها و پایگاه‌های نظامی آمریکا خسارات میلیارد دلاری وارد کرده است. این موضوع پرسش‌هایی را درباره شفافیت دولت ترامپ در خصوص هزینه‌های احتمالی تعمیرات ایجاد کرده است.

بر اساس گزارش NBC، شش منبع مطلع از آسیب‌ها اظهار داشتند که باندهای پروازی، سامانه‌های راداری پیشرفته، ده‌ها هواپیما، انبارها، ستادهای فرماندهی، آشیانه‌های هواپیما و زیرساخت‌های ارتباط ماهواره‌ای مورد هدف نیروهای ایرانی قرار گرفته است.

گستره خسارت‌ها شامل چند کشور خاورمیانه بوده و تخمین زده می‌شود هزینه تعمیر آنها تا 5 میلیارد دلار برسد. این رقم شامل تعمیر سامانه‌های راداری، تجهیزات نظامی، هواپیماها و سایر تجهیزات غیرقابل بازسازی نمی‌شود.

آسیب اولیه در پایگاه آمریکایی کمپ بوهریگ در کویت توسط یک جنگنده ایرانی F-5 در روزهای نخست جنگ، که از 28 فوریه با حملات آمریکا و اسرائیل آغاز شد، وارد شده است. همچنین پایگاه‌های هوایی الظفره و الرویس در امارات متحده عربی خسارت‌هایی به انبار سوخت، درمانگاه، آشیانه‌ها و خوابگاه‌ها وارد شده‌اند.

دیگر پایگاه‌های آسیب‌دیده شامل پایگاه هوایی پرنس سلطان در عربستان سعودی، پایگاه هوایی موفقق سلطی در اردن و کمپ‌های عریفجان، بوهریگ و بندر الشعیبه در کویت هستند. سه مقام آمریکایی همچنین از آسیب گسترده به ساختمان ستاد نیروی دریایی در بحرین و حداقل دو سامانه دفاع هوایی خبر داده‌اند.

یک مقام کنگره آمریکا به روزنامه نیویورک تایمز گفت که تنها تعمیرات ستاد نیروی دریایی پنجم آمریکا ممکن است 200 میلیون دلار هزینه داشته باشد. ارزیابی‌های خارجی نیز نشان می‌دهد پایگاه‌های علی السالم در کویت، باند فرودگاه العدید در قطر و مرکز ذخیره مهمات در شمال عراق نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند.

مارکنیجی ایگلن، پژوهشگر ارشد موسسه American Enterprise Institute، در گفت‌وگو با NBC گفت: «به عنوان بخشی از عملیات Epic Fury، هزینه‌های بازسازی زیرساخت‌های نظامی آمریکا در خارج از کشور می‌تواند شامل تعمیر، بازسازی، جایگزینی کامل یا حتی تعطیلی و رهاسازی برخی پایگاه‌ها باشد.»

دیگر خسارات شامل حداقل یک جنگنده، دوازده پهپاد MQ-9 Reaper، دو هواپیمای سوخت‌رسان MC-130، بالگردها و یک هواپیمای E-3 Sentry بوده است.

وزارت دفاع آمریکا با بیان اینکه «ما ارزیابی خسارات نبرد را به دلایل امنیت عملیاتی منتشر نمی‌کنیم»، اعلام کرد که نیروهای آمریکایی «همچنان به فعالیت کامل خود ادامه می‌دهند و مأموریت خود را با همان آمادگی و توان رزمی اجرا می‌کنند».

پنتاگون همچنین تخمین زده که شش روز نخست جنگ با ایران بیش از 11.3 میلیارد دلار هزینه داشته است که محاسبه هزینه‌های تعمیرات در آن لحاظ نشده است. در دو روز اول جنگ نیز 5.6 میلیارد دلار صرف مهمات شده است.

جلسات توجیهی برای قانونگذاران در خصوص هزینه عملیات نظامی محدود بوده و این موضوع باعث نارضایتی برخی نمایندگان و کارکنان آنها شده است.


اخبار مرتبط
ادعای وجود پایگاه مخفی در صحرای غربی هم‌زمان با تکذیب رسمی
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 22:07
تناقض در گزارش‌های امنیتی عراق؛
ادعای وجود پایگاه مخفی در صحرای غربی هم‌زمان با تکذیب رسمی
نماینده فراکسیون بدر در پارلمان عراق گفت: پایگاه «آمریکایی-اسرائیلی» همچنان در غرب عراق دایر است.
افشای ابعاد تازه خسارت به پایگاه‌های آمریکا در حملات ایران
چهارشنبه 1405/02/16 ساعت 19:45
واشنگتن پست:
افشای ابعاد تازه خسارت به پایگاه‌های آمریکا در حملات ایران
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی اختصاصی اعلام کرد حملات ایران دست‌کم به 228 سازه و تجهیزات در پایگاه‌های نظامی آمریکا آسیب زده و میزان تخریب بیش از برآوردهای اولیه بوده است.
سی ان ان:  بیش از 600  بار  به مواضع آمریکا در عراق حمله شده است
چهارشنبه 1405/02/16 ساعت 19:18
سی ان ان: بیش از 600 بار به مواضع آمریکا در عراق حمله شده است
شبکه سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که در جریان جنگ علیه ایران، بیش از 600 حمله به مواضع و تأسیسات آمریکا در عراق انجام شده است.
قانونگذار دموکرات آمریکا: اگر ایران پایگاه‌های آمریکا را بزند، چین و روسیه هم می‌توانند
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 19:40
قانونگذار دموکرات آمریکا: اگر ایران پایگاه‌های آمریکا را بزند، چین و روسیه هم می‌توانند
قانونگذار دموکرات آمریکا گفت: اگر ایران بتواند به طور قابل توجهی به پایگاه‌های آمریکا آسیب بزند، این به این معناست که چین یا روسیه می‌توانند پایگاه‌های ما را در خارج از کشور نابود کنند.
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
شنبه 1405/02/12 ساعت 17:45
سی ان ان؛
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
به گفته منابع آمریکایی، این حملات خسارات گسترده‌ای به تجهیزات راداری، هواپیماهای پیشرفته و سامانه‌های ارتباطی وارد کرده و بخشی از نیروهای آمریکا مجبور به تخلیه مواضع خود در خاورمیانه شده‌اند.
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
جمعه 1405/02/11 ساعت 22:42
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سی ان ان اعلام کرد: ایران تقریبا تمامی تاسیسات و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را موشک باران کرده و برخی از این تأسیسات در نتیجه حملات موشکی و پهپادی ایران تقریباً غیرقابل استفاده شده‌اند.
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
شنبه 1405/02/05 ساعت 20:40
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داد پایگاه‌ها و تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس در جریان حملات ایران خسارات گسترده‌تری نسبت به آنچه پنتاگون اعلام کرده متحمل شده‌اند و هزینه تعمیر آن‌ها ممکن است به میلیاردها دلار برسد.
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
دوشنبه 1405/01/31 ساعت 10:50
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
مشاور پیشین رئیس امارات با ادعای توان دفاعی کشورش در برابر حملات اخیر گفت: پایگاه‌های آمریکا به باری برای امارات تبدیل شده‌اند و زمان بررسی تعطیلی آن‌ها رسیده است.
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
دوشنبه 1405/01/31 ساعت 04:20
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
تحلیلگر برجسته اماراتی در امور بین الملل وجود پایگاه‌های آمریکایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس را بار اضافی برای این کشورها دانست و خواستار تعطیلی آنها شد.
نظرات

آخرین اخبار
زلزله 4.5 ریشتری اندیمشک را لرزاند
برکات و اعمال ماه ربیع الاول
ایران در معماری مالی بریکس؛ فاصله عضویت تا دسترسی
خوزستان روی خط گرما؛ دمای اهواز به 51.1 درجه رسید
دریادار عظمایی: واقعیت در میدان است نه در اظهارات مقامات آمریکا
قاضی دیوان عدالت اداری: دریافتی یک قاضی 45 تا 50 میلیون تومان است
حملات پهپادی به قایق‌های اکوادوری بخشی از عملیات مخفی سیا بوده است
وزارت خارجه: جامعه بین‌المللی نباید از جنایات جنگی آمریکا و اسرائیل به سادگی عبور کند
ادعای هگست درباره بحران ناو آبراهام لینکلن
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و یونان
سازمان ملل: راه‌حل مساله تنگه هرمز، دیپلماسی است
الحوثی: قرآن عامل افشای حقیقت صهیونیسم است
واکنش سفارت ایران در کنیا به سیاست‌های ترامپ در منطقه
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن جایگزین آبراهام لینکلن در خاورمیانه می‌شود
سرعت باد در زابل به 115 کیلومتر بر ساعت رسید
مخبر: پایدارترین‌ راه نظم جدید منطقه، اجرای سازکار اقتصادی-امنیتی هرمز مستقل از آمریکاست
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 23 مرداد ماه اعلام شد+جدول
هشدار یمن به عربستان
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و اتریش
کارت سفر بزودی رونمایی می‌شود/ زمان+ جزییات
بیانیه حقوق بشری علیه ایران مصداق واضح فرافکنی منافقانه است
تمدید مهلت معرفی مشمولان سربازی تا پایان آبان‌ماه
خسارت سنگین به ناوگان پهپادهای ریپر آمریکا در جنگ ایران
168 روزانتظار برای بازگشت هیجان به فوتبال ایران؛ مدعیان آماده یک فصل داغ
ترافیک در سه جاده اصلی خراسان رضوی سنگین اما روان است
تمدید ماموریت امنیتی اتحادیه اروپا در رفح و کرانه باختری
واریز 110 همت دیگر از مطالبات گندم‌کاران آغاز شد
حماس: ترور رئیس پلیس غزه ادامه سیاست ایجاد هرج‌ومرج در این منطقه است
زاخارووا: اوکراین تهدید پهپادی را به سطح جهانی گسترش داده است
انفجار در بندر روتردام قربانی گرفت
ادعای معاندین در مورد ارتکاب جنایت علیه یک نیروی حافظ امنیت صحت ندارد
قاتلان 4 شهروند کرمانی پس از 3 سال دستگیر شدند +جزئیات جنایت
رزمایش مشترک ترکیه،عربستان و پاکستان در چارچوب توافق مکه
پالیتیکو: جنگ ایران می‌تواند باتلاقی خطرناک‌تر از عراق برای آمریکا باشد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
تصادف مرگبار در جاده آذرشهر
وزارت دفاع: مشکل تأمین مواد ناریه معادن را حل می‌کنیم
هشدار سازمان ملل درباره تشدید بحران انسانی در یمن
انفجار در کارخانه تولید مهمات ایتالیا
سبقت قیمت گازوئیل اروپا از سوخت هواپیما در بحران عرضه
جنگ آمار در هرمز؛ چرا مراجع رسمی روایت نفتی ترامپ را زیر سئوال می برند؟
شارژ پهپادها در آسمان با پرتو لیزر
آدرس جدید دسترسی به برخی خدمات بانک ملی ایران اعلام شد+ لینک
ساعات قطعی برق تهران فردا جمعه 23 مرداد مشخص شد+ لینک
حضور قالیباف و عراقچی در سوگ شهادت امام رضا(ع) در مشهد
حمله پهپادی یمن به پالایشگاه آرامکو
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 23 مرداد/ طلا سقوط می کند؟
95 تن محصول فاسد در آستارا امحا شد
رکوردشکنی وزنه‌برداری نوجوانان ایران در آسیا
هشدار ایران به سوریه درباره درگیری با حزب‌الله