×
ورزشی
شناسه خبر : 313435
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 10:55
آصفی: اقدامات آمریکا به عنوان میزبان جام جهانی شرم‌آور است

آصفی: اقدامات آمریکا به عنوان میزبان جام جهانی شرم‌آور است

حمیدرضا آصفی با انتقاد از اقدامات ایذایی دولت آمریکا علیه تیم ملی فوتبال ایران، رفتار میزبان جام جهانی 2026 را غیراخلاقی و مغایر با پروتکل‌های ورزشی و بین‌المللی توصیف کرد.

نورنیوز-گروه ورزشی: حمیدرضا آصفی، دیپلمات کشورمان در گفت‌وگویی درباره اقدامات اخیر رئیس جمهور و دولت آمریکا نسبت به شرایط حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶، اظهار داشت: اقدامات اخیر رئیس جمهور آمریکا ایذایی و کاملا غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای است. میزبان جام جهانی براساس مقررات و پروتکل‌های مسابقات ورزشی، وظایف و مسئولیت‌هایی دارد که باید به آنها پایبند باشد.

وی در ادامه بیان داشت: در این خصوص دولت آمریکا موظف به ارائه خدمات کنسولی و پذیرایی مناسب از تیم‌های شرکت کننده است‌. مثل کشورهایی که نهادهای بین‌المللی را در خود جای داده‌اند. به صورت مثال در پاریس فرانسه نهادی مثل یونسکو وجود دارد یا در ژنو نیز سازمان‌های مختلف بین‌المللی مستقر هستند. در آمریکا هم سازمان ملل در نیویورک قرار دارد و این نهادها موظف‌اند شرایط لازم را برای فعالیت و حضور مهمانان خود در مناسبات بین‌المللی فراهم کرده و به اصطلاح مهمان‌نوازی را به عمل آورند.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه اذعان داشت: البته باید بین مسابقات بین‌المللی یا دوستانه و مسابقات جهانی تفاوت قائل شد. در برخی رقابت‌های بین‌المللی یا دوستانه، همکاری میزبان بیشتر جنبه اخلاقی دارد مثل تورنمنت یاریگین روسیه، جام فجر، وهبی امره ترکیه یا جام صلح و دوستی اما وقتی یک رویداد در تقویم جهانی ثبت شده و میزبانی آن به کشوری واگذار می‌شود، رعایت مقررات هم جنبه اخلاقی دارد و هم الزام قانونی پیدا می‌کند.

آصفی تأکید کرد: جام جهانی در کنار بازی‌های المپیک، از مهم‌ترین رویدادهای ورزشی جهان است و کشور میزبان باید کاملاً به مقررات پایبند باشد و احترام لازم را برای همه تیم‌ها قائل شود. متأسفانه به نظر می‌رسد آمریکا از ابتدا این زمینه عملکرد مناسبی نداشته و به این مقررات بین‌المللی پایبند نیست. در این زمینه ترامپ دست به اقدامات متعددی زده است‌.

وی با اشاره به برخی اقدامات اخیر گفت: اقداماتی مانند نصب پرچم ایتالیا در محل بازی یا مطرح کردن جایگزینی این تیم به‌جای ایران، نشان‌دهنده بی‌توجهی به مقررات است. حتی یکی از مسئولان بلندپایه ایتالیایی این پیشنهاد را «شرم‌آور» توصیف کرده است. درست مانند اعتقادی که خود من دارم. طبق نظر درست آن مسئول ارشد ایتالیایی حضور در جام جهانی باید از مسیر رقابت‌های مقدماتی تعیین شود، نه اینکه بگوییم فلان تیم حذف شود و فلان تیم بیاید.

عضو پیشین هیأت مدیره باشگاه استقلال درباره رفتارهای دولت آمریکا نیز عنوان داشت: قطعا آمریکایی‌ها در زمان حضور ما نیز این اقدامات ایذایی را ادامه می‌دهند. متاسفانه ترامپ مقید به هیچ قاعده و الزام بین‌المللی نیست و این موضوع شرایط تیم ملی را پیچیده‌تر می‌کند. در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه نیز برخی گروهک‌ها می‌خواستند چنین اقداماتی انجام بدهند اما فرانسوی‌ها تا جایی که توانستند چنین اجازه‌ای به آنها ندادند. آن اقدامات قطعا به شکل گسترده‌تر در آمریکا انجام خواهد شد درشرایطی که بین دولت ما با این کشور، رابطه‌ای وجود ندارد. لذا کار را برای ما سخت‌تر خواهند کرد.

آصفی خاطرنشان کرد: فدراسیون باید از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده کند؛ چه از طریق فیفا و چه با بهره‌گیری از امکانات کمیته ملی المپیک و سایر نهادهای مرتبط. این یک جام جهانی متفاوت خواهد بود و نیاز به پیگیری‌های جدی دارد. فیفا باید نقش خود را به عنوان رابط و یک تسهیل‌گر حضور ما در جام جهانی ایفا کند و باوجود احتمال کم، امیدواریم وظایف خود را به درستی انجام بدهد.

وی در نهایت گفت: جنگ روانی و اقدامات ایذایی پس از ورود تیم به آمریکا شروع می‌شود. علاوه بر مسائل اجرایی، تیم ملی باید از نظر روحی نیز آمادگی لازم را داشته باشد. چراکه ممکن است پس از ورود به محل مسابقات، فشارهای روانی افزایش پیدا کند. بنابراین بازیکنان باید از نظر ذهنی نیز در شرایط مطلوبی قرار داشته باشند تا بتوانند با این چالش‌ها مقابله کنند.


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید