×
اقتصادی
شناسه خبر : 313419
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 10:24
جهش 17‌هزاردرصدی سکه در یک دهه؛ رشد 192 میلیون تومانی تا پایان 1404

جهش 17‌هزاردرصدی سکه در یک دهه؛ رشد 192 میلیون تومانی تا پایان 1404

قیمت سکه امامی از حدود 1.1 میلیون تومان در 1395 به 193 میلیون در پایان 1404 رسید که این رقم، معادل بازدهی حدود 17٬445 درصدی است، هرچند فروردین و اوایل اردیبهشت با بازدهی منفی سپری شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یک دهه اخیر برای بازار‌های مالی ایران، سال‌های پرالتهابی بوده است؛ از شوک‌های ارزی و تورم افسار گسیخته گرفته تا تنش‌های سیاسی منطقه‌ای و تحریم‌های بین‌المللی. در این میان، سکه امامی، به‌عنوان متر حرکت بازار فلز زرد، به طور پیوسته مسیری صعودی را طی کرده و رشد چشمگیری داشته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت این قطعه، از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۵، به رقم ۱۹۳ میلیون تومان در پایان سال ۱۴۰۴ رسیده و رشدی بالغ بر ۱۹۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در طول یک دهه اخیر داشته است.

88
 

بازدهی سکه در یک دهه ۱۷ هزار و ۴۴۵ درصد شد

قیمت سکه امامی در سال ۱۳۹۵، به طور میانگین با رقم ۹۸۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و تغییرات چندانی را در آن سال تجربه نکرد. اما از سال ۱۳۹۶ به بعد، روند صعودی این قطعه به‌طور پیوسته آغاز شد. به طوری که در ۱۰ سال اخیر سکه بازدهی ۱۷ هزار و ۴۴۵ درصدی و رشد قیمت ۱۹۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی داشته است.

این افزایش ارزش تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله تورم همواره صعودی، بی‌ثباتی اقتصادی، تشدید تحریم‌ها، تنش‌های منطقه‌ای و جهانی و مهم‌تر از همه رشد قیمت جهانی طلا و صعود دلار در داخل، شدت گرفت.

همه‌گیری کرونا سکه را 140 درصد گران کرد

نکته قابل توجه در یک دهه اخیر، میزان درصد تغییرات قیمت سکه است. بیشترین درصد جهش قیمت سکه در این دوره، مربوط به سال ۱۳۹۹ و نخستین سال از همه‌گیری کروناست؛ همزمان با آغاز همه‌گیری ویروس کرونا و تشدید تحریم‌ها، قیمت سکه امامی شاهد رشد ۱۴۰ درصدی بوده است. این اتفاق نشان داد که در شرایط بحرانی و نبود اطمینان، سکه به‌عنوان یک دارایی امن، می‌تواند مورد توجه ویژه سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

پس از آن بیشترین جهش قیمت سکه مربوط به سال 1404 با 129 درصد بوده است. در رتبه بعدی نیز سال 1403 قرار دارد که سکه رشد 100 درصدی را در این سال تجربه کرده است. سال‌هایی که با وقوع تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه، ترور مقامات ایرانی و هم‌پیمانان ایران توسط رژیم صهیونیستی، فوت رئیس‌ دولت سیزدهم و حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران همراه بوده است.

بلاتکلیفی عمیق بازارهای مالی و تضعیف سمت تقاضا ادامه دارد

گفتنی است با شروع سال ۱۴۰۵ روند کاهشی قیمت طلا و سکه رقم خورد و با گذشت بیش از یک ماه از شروع سال جدید قیمت این قطعه به سطح سال گذشته نرسیده است.

ایران در حال حاضر در دوران آتش‌بس با آمریکا قرار دارد؛ فضایی که اگرچه تنش‌های نظامی مستقیم را کاهش داده، اما بازارهای مالی را در بلاتکلیفی عمیقی فرو برده است. قیمت سکه که اکنون در محدوده ۱۷۵ میلیون تا 180 میلیون تومان معامله می‌شود، به شدت تحت تاثیر نبود قطعیت سیاسی و اقتصادی است. باید توجه داشت عوامل اقتصادی به تنهایی قادر به مهار رشد قیمت دلار به‌عنوان لیدر اصلی تعیین قیمت بازار طلا نیستند و این بار، متغیرهای سیاسی نقشی کلیدی ایفا خواهند کرد.

در این بین نباید از کاهش قدرت سمت خرید در بازار طلا و سکه نیز غافل شد که ترجیح می‌دهد، نقدینگی ریالی را برای تامین زندگی روزمره حفظ کند. به این ترتیب، فضای سرمایه‌گذاری در بازار طلا و سکه تضعیف خواهد شد که نتیجه آن، رکود در این بازار و از دست رفتن روندهای قیمتی است. به این ترتیب، حتی اگر به صورت اسمی قیمت‌ها افزایشی شوند، به دلیل ضعف تقاضا، رونقی در بازار طلا و سکه مشاهده نخواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
افشای تصاویر عملیات نجات خلبانان آمریکایی پس از سقوط جنگنده بر فراز ایران
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان امروز دوشنبه 23 شهریور+ بارندگی و احتمال تگرگ در ارتفاعات
پرافتخارترین‌ ورزشکاران ایران درتاریخ بازی‌های آسیایی چه کسانی هستند؟
کاهش 30 درصدی مصرف آب تهران با تجهیزات کاهنده
هواشناسی گلستان؛ افزایش ابر و بارش پراکنده در ارتفاعات
برنامه خاموشی استان سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه 23 شهریور؛ زمان‌بندی زاهدان و ایرانشهر
آخرین قیمت گوشت گوسفند و گوساله امروز 23 شهریور+جدول قیمت ها
مانع‌تراشی آمریکا برای حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنفرانس آژانس بین‌المللی
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا امروز دوشنبه23 شهریور؛از تعویق نشست عمان تا پیشنهاد عربستان
نمایش قدرت آتش کره شمالی در یک رزمایش تهاجمی
کوهسرخ لرزید
برنامه خاموشی برق کهگیلویه و بویراحمد برای امروز دوشنبه 23 شهریور؛ یاسوج، بهمئی و لنده
خبر امیدوارکننده از دریاچه ارومیه؛ پهنه آب بیش از چهار برابر شد
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری امروز دوشنبه 23 شهریور اعلام شد؛ کوهرنگ، خانمیرزا و سامان
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ رشد 492 تومانی دلار
آخرین قیمت خودرو امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 / ریزش 108 میلیونی پژو 207+جدول قیمت ها
عذرخواهی رسمی از یونایتد بابت اشتباه VAR در داربی منچستر؛ گل نبود
جدول آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 23 شهریور 1405؛ توقف تولید 4 خودروی گرانقیمت
مهار نفوذ در گلوگاه‌ها
دو فوریتی | الو ! من می خوام خودکشی کنم !
روابط بین‌المللی 25 سال بعد از 11 سپتامبر
قیمت خودروهای سایپا امروز 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت شاهین، اطلس، کوییک و سهند
برنامه بازی‌های امروز دوشنبه 23 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و تراکتور در لیگ نخبگان آسیا
مشکل کشور کمبود نیروی اجرایی نیست انتخاب‌های اشتباه است
آخرین قیمت طلای جهانی امروز 23 شهریور 1405؛ طلا در آستانه یک تصمیم مهم
جبهه قدرتمند بریکس در مقابل آمریکا
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 ؛ برنامه و لینک ساعت خاموشی
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
تشکیل پرونده قضایی برای شهردار دورود به اتهام ترک فعل
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ کاهش دما از اواخر هفته+ وضعیت استان ها
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد