×
اقتصادی
شناسه خبر : 313419
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 10:24
جهش 17‌هزاردرصدی سکه در یک دهه؛ رشد 192 میلیون تومانی تا پایان 1404

جهش 17‌هزاردرصدی سکه در یک دهه؛ رشد 192 میلیون تومانی تا پایان 1404

قیمت سکه امامی از حدود 1.1 میلیون تومان در 1395 به 193 میلیون در پایان 1404 رسید که این رقم، معادل بازدهی حدود 17٬445 درصدی است، هرچند فروردین و اوایل اردیبهشت با بازدهی منفی سپری شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یک دهه اخیر برای بازار‌های مالی ایران، سال‌های پرالتهابی بوده است؛ از شوک‌های ارزی و تورم افسار گسیخته گرفته تا تنش‌های سیاسی منطقه‌ای و تحریم‌های بین‌المللی. در این میان، سکه امامی، به‌عنوان متر حرکت بازار فلز زرد، به طور پیوسته مسیری صعودی را طی کرده و رشد چشمگیری داشته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت این قطعه، از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۵، به رقم ۱۹۳ میلیون تومان در پایان سال ۱۴۰۴ رسیده و رشدی بالغ بر ۱۹۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در طول یک دهه اخیر داشته است.

88
 

بازدهی سکه در یک دهه ۱۷ هزار و ۴۴۵ درصد شد

قیمت سکه امامی در سال ۱۳۹۵، به طور میانگین با رقم ۹۸۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و تغییرات چندانی را در آن سال تجربه نکرد. اما از سال ۱۳۹۶ به بعد، روند صعودی این قطعه به‌طور پیوسته آغاز شد. به طوری که در ۱۰ سال اخیر سکه بازدهی ۱۷ هزار و ۴۴۵ درصدی و رشد قیمت ۱۹۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی داشته است.

این افزایش ارزش تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله تورم همواره صعودی، بی‌ثباتی اقتصادی، تشدید تحریم‌ها، تنش‌های منطقه‌ای و جهانی و مهم‌تر از همه رشد قیمت جهانی طلا و صعود دلار در داخل، شدت گرفت.

همه‌گیری کرونا سکه را 140 درصد گران کرد

نکته قابل توجه در یک دهه اخیر، میزان درصد تغییرات قیمت سکه است. بیشترین درصد جهش قیمت سکه در این دوره، مربوط به سال ۱۳۹۹ و نخستین سال از همه‌گیری کروناست؛ همزمان با آغاز همه‌گیری ویروس کرونا و تشدید تحریم‌ها، قیمت سکه امامی شاهد رشد ۱۴۰ درصدی بوده است. این اتفاق نشان داد که در شرایط بحرانی و نبود اطمینان، سکه به‌عنوان یک دارایی امن، می‌تواند مورد توجه ویژه سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

پس از آن بیشترین جهش قیمت سکه مربوط به سال 1404 با 129 درصد بوده است. در رتبه بعدی نیز سال 1403 قرار دارد که سکه رشد 100 درصدی را در این سال تجربه کرده است. سال‌هایی که با وقوع تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه، ترور مقامات ایرانی و هم‌پیمانان ایران توسط رژیم صهیونیستی، فوت رئیس‌ دولت سیزدهم و حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران همراه بوده است.

بلاتکلیفی عمیق بازارهای مالی و تضعیف سمت تقاضا ادامه دارد

گفتنی است با شروع سال ۱۴۰۵ روند کاهشی قیمت طلا و سکه رقم خورد و با گذشت بیش از یک ماه از شروع سال جدید قیمت این قطعه به سطح سال گذشته نرسیده است.

ایران در حال حاضر در دوران آتش‌بس با آمریکا قرار دارد؛ فضایی که اگرچه تنش‌های نظامی مستقیم را کاهش داده، اما بازارهای مالی را در بلاتکلیفی عمیقی فرو برده است. قیمت سکه که اکنون در محدوده ۱۷۵ میلیون تا 180 میلیون تومان معامله می‌شود، به شدت تحت تاثیر نبود قطعیت سیاسی و اقتصادی است. باید توجه داشت عوامل اقتصادی به تنهایی قادر به مهار رشد قیمت دلار به‌عنوان لیدر اصلی تعیین قیمت بازار طلا نیستند و این بار، متغیرهای سیاسی نقشی کلیدی ایفا خواهند کرد.

در این بین نباید از کاهش قدرت سمت خرید در بازار طلا و سکه نیز غافل شد که ترجیح می‌دهد، نقدینگی ریالی را برای تامین زندگی روزمره حفظ کند. به این ترتیب، فضای سرمایه‌گذاری در بازار طلا و سکه تضعیف خواهد شد که نتیجه آن، رکود در این بازار و از دست رفتن روندهای قیمتی است. به این ترتیب، حتی اگر به صورت اسمی قیمت‌ها افزایشی شوند، به دلیل ضعف تقاضا، رونقی در بازار طلا و سکه مشاهده نخواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
خاطره مرحوم هاشمی از سفر با اولین هواپیمای ساخت ایران به همراه شهید شمخانی
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های مازندران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
حواله دلار 3 هزار تومان ارزان شد
آیا واشنگتن منطقه را ترک می‌کند؟
قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
پرواز محرمانه از امارات به تل‌آویو؛ پشت پرده یک دیدار امنیتی
تحسین مقاومت ایران در دیدار دیپلمات‌های خارجی با عراقچی
سهم اقتصاد دیجیتال ایران به 7.14 درصد رسید
مرگ مشکوک وکیل نقده‌ای؛ پلیس فرضیه‌های قتل و خودکشی را بررسی می‌کند
عاشورا در آینه عرفان
اطلاعیه مدیریت بحران درباره صدای انفجار امروز تبریز
ادعای مسکو درباره آزادسازی یک منطقه دیگر در دونتسک
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 27 خرداد 1405 / نوسان مثبت طلا در سایه خوش‌بینی‌های سیاسی
قیمت نفت به کانال 70 دلار برگشت
جام جهانی 2026 زیر سایه هت‌تریک،دوئل طلایی مسی، ام‌باپه و هالند
خروج 3.8 میلیون بشکه نفت ایران از محاصره آمریکا
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
ویزای آمریکا برای مهدی ترابی صادر شد
دستمزد داوران جام جهانی مشخص شد
خیابان مقدمه ایجاد یک ائتلاف ملی
سناریوهای مذاکراتی پیش رو
تفاهم ایران و آمریکا و چند نکته
چرا این تفاهم یک پیروزی است؟
نتانیاهو انتخابات را در نظرسنجی‌ها باخته است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 27 خرداد 1405+ جدول
ادعای تازه رسانه اسرائیلی درباره توافق ایران و آمریکا
بیانیه گروه هفت درباره ایران، لبنان و غزه
کره جنوبی دست به دامان ترامپ شد
اقتصادنگار | در بازار بی سروسامان لوازم خانگی همه فقط تماشاچی اند!
پیش‌فروش بلیت قطارهای تیرماه آغاز شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 + وضعیت استانها
هوش مصنوعی در آزمون تمرکز از انسان عقب ماند
نابغه 10 ساله‌ای که دنیای مد را شگفت‌زده کرد
هوش مصنوعی هنوز حریف ریاضیدانان برتر نمی‌شود
آتش‌سوزی در الخضیره؛ اختلال برقی علت احتمالی حادثه
روسیه: به تحریم‌های جدید اروپا پاسخ مؤثر می‌دهیم
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا به رژیم صهیونیستی
ابلاغ دستورالعمل بهداشتی نذورات محرم و صفر
رهبر انصارالله: ایران در برابر طاغوت زمان به پیروزی عظیمی دست یافت
توقف مجوز تولید خودروهای مونتاژی با ارزبری بالا
عصر زیر پا گذاشتن حقوق ملت ایران تمام شده است
ثبت‌نام حج 1406 زودتر آغاز می‌شود
عرضه 5.7 همت کالا در مزایده اموال تملیکی آغاز شد
دیدار سفرای آمریکای لاتین مقیم تهران با عراقچی
بازداشت چند نفر پس از ادعای توطئه در کاخ سفید
پاپ از توافق ایران و آمریکا استقبال کرد
رفیعی: کاهش مصرف پلاستیک، راهی برای تقویت تاب‌آوری اقتصادی است
بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره شلیک هشدار به قایق انگلیسی