×
بین الملل
شناسه خبر : 313285
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/07 ساعت 19:20
موگرینی: ایرانی‌ها در شرایط تهدید مذاکره نمی‌کنند/غنی‌سازی صفر را نمی پذیرند

موگرینی: ایرانی‌ها در شرایط تهدید مذاکره نمی‌کنند/غنی‌سازی صفر را نمی پذیرند

مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: ایرانی‌ها اگر احساس کنند که مورد احترام هستند و نه در معرض تهدید، مذاکره خواهند کرد.

نورنیوز- گروه بین الملل: فدریکا موگرینی نماینده پیشین اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای با ایران عصر دوشنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه ایتالیایی «کوریره دلا سرا» اظهار کرد: امروز، اوضاع به شکل قدیم پیش نمی‌رود. اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قصد استفاده از روش برد، باخت را داشته باشد، دشوار خواهد بود که ایران را پشت آن میز ببینیم.

موگرینی تاکید کرد: ایرانی‌ها اگر احساس کنند که مورد احترام هستند و نه در معرض تهدید، مذاکره خواهند کرد.

این نماینده پیشین اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی مربوط به برجام و لغو آن توسط ایالات متحده، گفت: ترامپ برجام را پاره کرد زیرا باراک اوباما (رئیس‌جمهور اسبق آمریکا) آن را امضا کرده بود. برجام کارساز بود و تضمین می‌کرد که ایران سلاح هسته‌ای ندارد. امروز، جمهوری اسلامی تضمین‌های بین‌المللی می‌خواهد، به‌طوری که پس از دستیابی به توافق، دیگر نتوان آن را از بین برد.

او با اشاره به این تضمین‌ها افزود: پس از امضا، جان کری، رئیس هیات نمایندگی ایالات متحده اذعان کرد که در صورت عدم وجود توافق، ایالات متحده مجبور می‌شد از اسرائیل در مداخله نظامی علیه ایران پیروی کند. و این اتفاق سال‌ها بعد رخ داد. همچنین، برجام به این دلیل امکان‌پذیر شد که اتحادیه اروپا و پنج کشور دیگر نیز پای میز مذاکره بودند.

فدریکا موگرینی درباره حس خود نسبت به خروج ترامپ از برجام ادعا کرد: ناامید و نگران شدم زیرا از آن لحظه ایران می‌توانست راحت‌تر روی سلاح هسته‌ای کار کند، اما سپس ما واکنش نشان دادیم و سعی کردیم توافق را حتی بدون آمریکا حفظ کنیم، سال‌ها تلاش کردیم تا اینکه غیرممکن شد.

ادعای فدریکا موگرینی درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای در حالی مطرح می‌شود که ایران به طور شرعی و رسمی اعلام کرده به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و حتی امروز بعد از شهادت رهبر انقلاب، این سیاست از سوی جانشین ایشان پابرجاست.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته تصریح کرد: موضع ایران در قبال پرونده هسته‌ای همواره مشخص و ثابت بوده است. ایران به عنوان عضو معاهده عدم اشاعه، مجاز و محق است از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز بهره‌مند شود و هیچکس نمی‌تواند این حق را از ایران سلب کند.

مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به این سوال که ترامپ خواستار «غنی‌سازی صفر» است و آیا این واقع‌بینانه به نظر می‌آید، گفت: سازمان انرژی اتمی هرگز آن را نخواهد پذیرفت. مهمترین چیز در مذاکره‌ای مانند این، قابلیت تایید و دسترسی به سایت‌ها توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است؛ ما آن را به دست آورده بودیم.

موگرینی همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه به مذاکرات آن دوره پرداخت و گفت: هر کسی هدف خودش را داشت. ایران هدف لغو تحریم‌ها را داشت و در عوض، جامعه بین‌المللی می‌خواست جمهوری اسلامی ایران محدودیت‌هایی را بر برنامه هسته‌ای خود بپذیرد و مهم‌تر از همه، آژانس انرژی اتمی دسترسی کامل برای تایید داشته باشد. این یک سناریوی برد ـ برد بود و به همین دلیل جواب داد.»


اخبار مرتبط
تحویل پیشنهاد تازه ایران به آمریکا توسط پاکستان
جمعه 1405/02/11 ساعت 17:23
سی‌بی‌اس خبر داد:
تحویل پیشنهاد تازه ایران به آمریکا توسط پاکستان
اسلام‌آباد «پاسخ بازنگری‌شده ایران به شروط اخیر آمریکا برای پایان دادن به جنگ را به مسئولان آمریکایی تحویل داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی: رژیم صهیونیستی مانع مذاکرات ایران و آمریکا است
چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 22:23
عضو کمیسیون امنیت ملی: رژیم صهیونیستی مانع مذاکرات ایران و آمریکا است
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه «تاثیرگذاری نتانیاهو بر شکل نگرفتن مذاکرات ایران و آمریکا بسیار زیاد است»، گفت: البته روسای ‌جمهور پیشین آمریکا نیز چنین وابستگی به رژیم صهیونیستی داشتند.
موگرینی: توافق جدید تهران، تضمین‌ بین‌المللی می خواهد
جمعه 1405/02/04 ساعت 18:08
موگرینی: توافق جدید تهران، تضمین‌ بین‌المللی می خواهد
مسوول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به تجربه خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای سال 1394 تأکید کرد که هرگونه توافق تازه با ایران بدون ارائه تضمین‌های بین‌المللی معتبر، از منظر تهران قابل اتکا نخواهد بود.
موگرینی: ترامپ با خروج از برجام مشکلات امروز را ایجاد کرد
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 21:20
موگرینی: ترامپ با خروج از برجام مشکلات امروز را ایجاد کرد
مسوول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به خروج آمریکا از برجام، این کشور را مقصر بحران کنونی در رابطه با موضوع هسته‌ای صلح آمیز ایران دانست و گفت: تهران از منافع برجام بهره‌مند نشد و اکنون لازم است مشوق‌هایی برای جلب اعتماد جمهوری اسلامی ارائه شود.
موگرینی: تهدید علیه ایران نتیجه‌ای ندارد
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 15:19
موگرینی: تهدید علیه ایران نتیجه‌ای ندارد
مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که فشار و تهدید علیه ایران مؤثر نیست و تیم مذاکره‌کننده ایرانی از توان فنی و تجربه بالایی برخوردار است.
نظرات

آخرین اخبار
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود