×
بین الملل
شناسه خبر : 313279
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/07 ساعت 19:13
درخواست آلمان از سازمان ملل برای ورود فوری به مسئله تنگه هرمز

درخواست آلمان از سازمان ملل برای ورود فوری به مسئله تنگه هرمز

وزیر امور خارجه آلمان، پیش از سفر به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت، خواستار اقدام فعالانه سازمان ملل برای رسیدگی به تحولات مرتبط با تنگه هرمز و پیامدهای آن بر تجارت جهانی شد.

نورنیوز- گروه بین الملل: یوهان واده‌فول وزیر امور خارجه آلمان امروز بدون در نظر گرفتن حق ذاتی و مشروع ایران در کنترل تردد ایمن در تنگه هرمز به سبب واقع شدن آن در آب‌های سرزمینی کشور از سازمان ملل خواست نقش فعالانه‌تری در حل‌‎‌وفصل درگیری‌ها در ایران و بازگشایی تنگه هرمز ایفا کند.

این مقام آلمانی هشدار داد که این وضعیت در حال اثر گذاشتن بر اقتصاد جهانی است.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد که وزیر امور خارجه آلمان پیش از عزیمت به نیویورک برای شرکت در جلسه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل بیان کرد: سازمان ملل باید برای حل‌وفصل مسائل مهم و فوری صلح و امنیت به محور مناقشات دیپلماسی معاصر تبدیل شود.

او از چند عضو شورای امنیت به دلیل ممانعت از تصمیمات در این زمینه انتقاد کرده و گفت که جامعه بین‌المللی نمی‌تواند در حالی که هم‌زمان با چندین درگیری بزرگ روبه‌روست، چنین مانع‌تراشی‌هایی را تحمل کند.

این دیپلمات آلمانی گفت که محدود کردن ترددها از تنگه هرمز از سوی ایران و بستن آن به روی کشتی‌های متخاصم تاثیری جدی بر اقتصاد جهانی-به‌ویژه کشورهای کشورهای فقیر دارد و تامین غذای جهان را در معرض خطری بزرگ قرار می‌دهد.

او افزود: بنابراین امروز در نیویورک از شورای امنیت سازمان ملل می‌خواهم که به نقش خود عمل کند. اگر شورای امنیت همین حالا مسئولیت را بپذیرد، نظم بین‌المللی را نیز تقویت خواهد کرد.

اظهارات وزیر خارجه آلمان در حالی مطرح می‌شود که صدراعظم این کشور طی روزهای اخیر از آمادگی کشورش برای کاهش تحریم‌های ایران برای تسریع در روند بازگشایی تنگه هرمز سخن گفته و هم‌چنین بر نقش و جدیت ایران در مذاکرات با آمریکا و مقابله با تجاوز آشکار آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکید کرده است.

ایران پس از آغاز جنگ غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی از ۹ اسفند ۱۴۰۴، اعلام کرد که تردد از تنگه هرمز برای کشتی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان آن‌ها ممنوع و برای کشتی‌های تجاری دیگر کشورها مشروط به هماهنگی کامل با مقامات ایران خواهد بود. بسته شدن تنگه هرمز شوک بی‌سابقه‌ای به بازارهای جهانی انرژی و مالی وارد کرده و موجب افزایش قیمت سوخت در بسیاری ازکشورها، به‌ویژه کشورهای اروپایی شده است.

ایران پس از برقراری آتش‌بس دو هفته‌ای با آمریکا با بازگشایی مشروط تنگه هرمز موافقت کرد اما پس از اقدام غیرقانونی دولت آمریکا در نقض آتش بس در رابطه با لبنان و درخواست‌های زیاده خواهانه که متعاقبا دور اول مذاکرات در ۲۳ فروردین در اسلام‌آباد بی‌نتیجه ماند، اقدام به محاصره دریایی ایران کرد و در واکنش ایران نیز وضعیت تنگه هرمز را به دلیل بدعهدی طرف مقابل به حالت قبل بازگرداند.

شایان ذکر است، مقامات ایران ضمن اعمال قانون بر کشتی‌هایی که قصد عبور غیرمجاز از این آب‌راه را دارند، ابتکار دریافت عوارض برای کشتی‌های تجاری را مطرح کرده‌اند که طبق اعلام رسمی ایران، یک مرحله از اخذ عوارض پنج‌شنبه گذشته به خزانه کشور واریز شد.

بازدارندگی در برابر تهدیدهای هسته‌ای

خبرگزاری آناتولی هم‌چنین نوشت: واده‌فول گفته است در جریان سفر به نیویورک در گفت‌وگوهای مربوط به بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای شرکت خواهد کرد.

او اظهار داشت: می‌خواهیم از اجرای همگانی پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به‌رغم دشوارتر شدن آن اطمینان حاصل کنیم. 

وزیر خارجه آلمان با اشاره به آغاز به کار کنفرانس بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی که از امروز دوشنبه، گفت: این کنفرانس فرصتی فراهم می‌کند تا درباره حفاظت از دستاوردهای این پیمان و همچنین خلع سلاح هسته‌ای گفت‌وگو شود.

او افزود: با این حال تا زمانی که تهدیدات هسته‌ای علیه ما و شرکایمان ادامه دارد، همچنان به بازدارندگی معتبر نیاز خواهیم داشت.


اخبار مرتبط
برلین: جنگ ترامپ با ایران رشد اقتصادی آلمان را به نصف کاهش داد
چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 19:16
برلین: جنگ ترامپ با ایران رشد اقتصادی آلمان را به نصف کاهش داد
وزیر دارایی آلمان، با انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ در قبال ایران اعلام کرد که جنگ غیرمسئولانه ترامپ با ایران رشد اقتصادی آلمان را به نصف کاهش داده است.
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 03:43
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
وزیر امور خارجه آلمان در یک کنفرانس خبری بار دیگر از ایران خواست در مذاکرات احتمالی با آمریکا در اسلام‌آباد شرکت کند و بر ضرورت دستیابی به راه‌حل مذاکره‌شده تأکید کرد. این درخواست در حالی مطرح شده که تهران بازگشت به گفت‌وگوها را منوط به رفع فشارها و تأمین منافع ملی خود دانسته است.
آلمان مانع اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی
سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 20:07
آلمان مانع اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی
وزیر خارجه آلمان، یوهان واده‌فول، با پیشنهاد اعمال تحریم‌های گسترده اتحادیه اروپا علیه رژیم اسرائیل مخالفت کرد و آن را «نامناسب» دانست، هرچند همزمان بر ضرورت گفت‌وگوی انتقادی با تل‌آویو درباره خشونت شهرک‌نشینان و تحولات کرانه باختری تاکید کرد.
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 03:59
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
برزیل و آلمان خواستار افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران شدند.
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ گسترده ایران به تجاوز آمریکا؛ موشک‌های ایرانی آسمان منطقه را شکافتند
نورنما | تصاویر هوایی از قبل و بعد سیل نپال
پایان هژمونی آمریکا؛ چرا جهان آرزوی شکست واشنگتن در برابر ایران را دارد؟
مخالفت قاطع مجلس با افزایش 100 درصدی تعرفه واردات خودرو
ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز «مضحک» است؛ ایران کنترل را در دست دارد
خشم ترامپ از واکنش ایران به تجاوزهای آمریکا
عارف: جنگ اقتصادی دشمن را با «فرماندهی واحد» خنثی می‌کنیم
پیام تبریک سرلشکر وحیدی به مناسبت روز پدافند هوایی: آسمان ایران نفوذناپذیر است
هراس در سفارت آمریکا؛ هشدار امنیتی فوری به شهروندان آمریکایی در خاورمیانه
تهدید متقابل وزیر خارجه اسرائیل علیه بریتانیا؛ بالا گرفتن تنش‌ها
آژانس اتمی مدعی عدم دسترسی به سایت‌های هسته‌ای ایران شد
شمس آذر 0 - تراکتور 0؛ ترمز تراکتور کشیده شد
چرخش برلین به سمت الجزایر برای پایان دادن به وابستگی گازی
پهپاد «وتر»؛ شکارچی با سرعت 260 کیلومتری روسیه از راه رسید
فراتر از سخت‌افزار؛ ضربه به توان پردازشی و هوش مصنوعی ارتش آمریکا در بحرین
پاسخ صریح عراقچی به بدعهدی آمریکا: توپ در زمین واشنگتن است
فروپاشی اقتصاد ایران، واقعیت یا جنگ روانی؟
بررسی تعطیلی کنسولگری روسیه در بن؛ آیا روابط آلمان و روسیه قطع می‌شود؟
آیا تونس به سمت انقلاب جدید می‌رود؟
پزشکیان در گفتگو با گوترش: آمریکا ناقض قوانین بین‌المللی است
پوتین در بیشکک: ترکیه شریک ممتاز روسیه است
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به قرقیزستان
قیمت نجومی بلیت دربی؛ هواداران تا 7 میلیون تومان می‌پردازند
قانون ملی هوش مصنوعی ایران نهایی شد؛ تولد «سازمان ملی هوش مصنوعی»
حماس: آمریکا و کشورهای میانجی برای توقف نقض توافق آتش‌بس اقدام کنند
تبعات جنگ ایران برای بریتانیا؛ هزینه بدهی انگلیس رکورد زد
امنیت میراث جهانی؛ توقف فعالیت معدن در حریم تخت‌جمشید
تله‌گذاری مرگبار اشغالگران؛ شکار شهروندان سوری با نقاب امدادرسانی
انگلیس اسرائیل را تحریم کرد؛ لندن علیه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها
پنتاگون در چالش مدیریتی؛ اختلاف هگست و دریسکول به کجا ختم می‌شود؟
توقیف محموله سنگین مهمات جنگی؛ 181 قبضه سلاح غیرمجاز کشف شد
واکنش سازمان سنجش به توقف TOEFL و GRE برای ایرانی‌ها
تمدید مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405
چرخش راهبردی اردوغان در بیشکک؛ تاکید بر نظم جهانی چندقطبی
آخرین جزئیات از تحولات جنگ ایران و آمریکا 10 شهریور ؛ از ادعای ترامپ تا توقیف نفتکش سعودی
امامعلی رحمان: بحران‌های منطقه و ایران باید از راه دیپلماتیک حل شوند
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ سکه به مرز 222 میلیون تومان رسید
بازار خودرو منفجر شد؛ رکوردشکنی تارا با 515 میلیون تومان گرانی
خاموشی‌ها چه زمانی تمام می‌شوند؟ پاسخ مدیرعامل توانیر
غزه در آتش؛ نقض دوباره آتش‌بس با حملات گسترده ارتش رژیم صهیونیستی
علت اصلی افزایش قیمت حج اعلام شد
هشدار السیسی درباره خاورمیانه؛ جنگ نباید گسترده‌تر شود
تعلیق امتیاز منفی اعتبارسنجی مشتریان 4 بانک
تورم انرژی، موتور محرک گرانی در اروپا
رونق دیپلماسی علمی ایران؛ رشد چشمگیر همکاری‌های بین‌المللی
قیمت نقره امروز سه شنبه 10 شهریور 1405/ افت 6200 تومانی قیمت‌ها+جدول قیمت ها
انهدام انبار شیرآلات قاچاق در جنوب تهران با ارزش 40 میلیارد تومان
قالیباف: کنترل کامل تنگه هرمز در دست نیروهای مسلح ماست
بحران بدهی مصر؛ پیشنهاد جنجالی تسویه با درآمد کانال سوئز
دیوان عدالت اداری: خودروسازان مجاز به تغییر قراردادهای قبلی نیستند