×
اقتصادی
شناسه خبر : 313145
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/07 ساعت 09:52
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات

قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات

قیمت طلای جهانی همزمان با تقویت دلار و تداوم بن‌بست در مذاکرات صلح مرتبط با ایران، در آغاز معاملات آسیا تا 4680 دلار عقب نشست و اکنون حوالی مرز 4700 دلار نوسان دارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: قیمت طلای جهانی در اوایل جلسه معاملاتی آسیا در روز دوشنبه با فشار فروش مواجه شد و تا ۴۶۸۰ دلار عقب نشست. با این حال، طلا با تقلای خریداران، اندکی بالاتر رفت و اکنون روی خط 4700 دلار رفت و برگشت دارد.

بازارهای جهانی در شرایطی شاهد تضعیف تقاضا برای این فلز گران‌بها هستند که ابهام‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه همچنان پابرجاست؛ اما در مقابل، انتظارات برای ثابت ماندن نرخ بهره آمریکا و تقویت دلار، جذابیت طلا را محدود کرده است.

فشار سیاسی و توقف رایزنی‌های دیپلماتیک

همزمان با تشدید ابهام در مسیر مذاکرات، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در تعطیلات هفتگی میلادی، سفر برنامه‌ریزی‌شده دو مقام رسمی آمریکا به پاکستان برای مذاکره درباره جنگ ایران را لغو کرد. به گفته ترامپ، ایران «پیشنهادات زیادی داده، اما کافی نیست».

در سوی دیگر، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، اعلام کرد که ایران «تحت تهدید یا محاصره وارد مذاکرات تحمیلی نخواهد شد». این مواضع متقابل، فضای سیاسی منطقه را در وضعیت بن‌بست نگه داشته و سطح عدم قطعیت را بالا برده است.

انتظار بازار برای تصمیم فدرال رزرو

در کنار عوامل ژئوپلیتیکی، نگاه معامله‌گران به تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو ایالات متحده دوخته شده است. انتظار غالب بازار این است که بانک مرکزی آمریکا در نشست سیاست‌گذاری پیش ‌رو نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.

با این حال، سرمایه‌گذاران به‌دقت به کنفرانس مطبوعاتی فدرال رزرو توجه خواهند کرد تا نشانه‌هایی از ارزیابی سیاست‌گذاران نسبت به اثر افزایش هزینه‌های انرژی و پیامدهای تورمی آن بر چشم‌انداز بلندمدت نرخ بهره دریافت کنند.

افزایش تنش‌های منطقه‌ای و اثر غیرمستقیم بر طلا

در همین حال، بی‌بی‌سی گزارش کرده است که بنیامین نتانیاهو به ارتش رژیم صهیونیستی دستور داده تا حملات شدیدی را علیه آنچه اهداف حزب‌الله در لبنان می‌نامد، انجام دهد. این اقدام نقض صریح آتش‌بس در لبنان، به‌عنوان یکی از پیش‌شرط‌های ایران برای مذاکره با آمریکا قلمداد می‌شود.

به این ترتیب، تشدید تنش‌ها در خاورمیانه موجب رشد قیمت نفت خام شده و نگرانی‌ها درباره بازگشت فشارهای تورمی را افزایش داده است. این روند، اگرچه در شرایط عادی می‌تواند به نفع طلا به‌عنوان دارایی امن تمام شود، اما همزمان با بالا ماندن نرخ‌های بهره، جذابیت شمش بدون بازده را کاهش می‌دهد.

تقویت دلار و تضعیف تقاضای طلا

طلا در آغاز هفته جدید، نزدیک به پایین‌ترین سطح قیمتی حدود دو هفته اخیر معامله می‌شود. بن‌بست تنگه هرمز همچنان از قیمت نفت خام حمایت کرده و با تشدید نگرانی‌های تورمی، انتظارات بازار نسبت به سیاست‌های انبساطی فدرال رزرو را تعدیل کرده است.

نتیجه این وضعیت، تقویت نسبی دلار آمریکا و افزایش فشار بر قیمت طلا بوده است؛ زیرا دلار قوی‌تر به‌عنوان عاملی کلیدی، تقاضا برای فلز زرد را محدود می‌کند.

چشم‌انداز کوتاه‌مدت بازار طلا

در مجموع، بازار طلا در تقاطع دو نیروی متضاد قرار گرفته است؛ از یک سو، تنش‌های ژئوپلیتیکی و نااطمینانی سیاسی که معمولاً از قیمت طلا حمایت می‌کنند و از سوی دیگر، نرخ‌های بهره بالا و دلار قدرتمند که مانع از بازگشت تقاضای پایدار می‌شوند.

تا زمانی که سیگنال روشنی از تغییر سیاست پولی آمریکا یا گشایش سیاسی در پرونده ایران منتشر نشود، طلا احتمالاً در سطوح پایین و با نوسانات محدود باقی خواهد ماند.


نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات ورزشی امروز3 شهریور 1405؛ دیدارهای حساس فوتبال و رقابت حسین وفایی +جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 3 شهریور 1405 + وضعیت استانها
قیمت طلا امروز سه شنبه 3 شهریور + قیمت طلا 18 عیار
برنامه قطعی برق کرمان امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد+لینک
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز سه شنبه 3 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز سه شنبه 3 شهریور + جدول
قطعی برق گیلان امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + لینک
ساعت قطعی برق کرمانشاه امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + جدول خاموشی
قطعی برق تهران امروز سه شنبه 3 شهریور + لینک
رژیم بدون شکر لزوما سالم‌تر نیست
افزایش 10 برابری ابتلا به دیابت نوع 2 در کودکان آمریکایی
هدف قرارگرفتن یک نفتکش در تنگۀ هرمز
قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
دولت هنوز درباره بنزین و سهمیه‌بندی آن تصمیمی نگرفته است
با بدرقه وزیر کشور فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان تهران را ترک کردند
هزینه سنگین جنگ ایران برای آمریکا؛ پنتاگون رقم 80 تا 100 میلیارد دلار را برآورد کرد
تصمیم جدید ترامپ تروریست؛ خروج هیئت تحریر الشام از فهرست سازمان‌های تروریستی
طرح تحریمی جدید ترامپ؛ تکرار فشار حداکثری با هیاهوی تبلیغاتی
نتایج 6 دیدار هفته سوم لیگ برتر فوتبال
ایران و روسیه همکاری‌های علمی و فناوری را گسترش می‌دهند
جزییات پرداخت وام 75 میلیون تومانی به بازنشستگان کشوری اعلام شد
عمان ترانزیت برخی کالاها به مقصد اسرائیل را متوقف کرده است
قطعی برق تهران فردا سه شنبه 3 شهریور + لینک
اظهارات جنجالی جی‌دی ونس: کانادا یک ایالت است
واکنش وزیر اقتصاد ایران به اسکات بسنت: منتظر پاسخ ما باشید
پزشکیان: تکیه آمریکا بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را پیچیده می‌کند
تعرفه‌های ترامپ علیه چین دوباره افزایش می‌یابد
عراق و روسیه بر تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی تأکید کردند
وزیر دادگستری: تراکم قوانین متعارض باعث صدور آرای متفاوت می‌شود
در آستانه هفته وحدت؛ ادارات کردستان فردا 2 ساعت زودتر تعطیل می‌شوند
فرانسه و عربستان خواستار بازگشت کشتیرانی در تنگه هرمز به وضعیت عادی شدند
زاخارووا: رژیم زلنسکی در حمله به روسیه کودکان را هدف قرار می‌دهد
ساعت قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 3 شهریور اعلام شد + جدول خاموشی
مجلس ادعای ترامپ درباره قالیباف را تکذیب کرد
نورنما | فرار زن 92 ساله از آسایشگاه سالمندان
کاظمی: همه چیز برای آغاز سال تحصیلی آرام و حضوری آماده است
تراکتور 1 پرسپولیس 0؛ رستگاری تبریزی‌ها در دقیقه 90
بازگشایی تنگه هرمز حتی با دریافت عوارض توسط ایران کم‌خطرترین گزینه است
رضایی به عاصم منیر: به آمریکا بی‌اعتمادیم و باید رفتارش را تغییر دهد
قالیباف: کسی گُنده‌لافی‌های آمریکایی‌ها را باور نمی‌کند
آمریکا60 نهاد، شخص و کشتی مرتبط با ایران را تحریم کرد
گزارش تصویری | دیدار عاصم منیر با رئیس جمهور و رئیس مجلس
مخبر: در صورت تداوم محاسبات غلط دشمن، پاسخ ما قاطع‌تر از قبل خواهد بود
مرزداران سیستان و بلوچستان محموله سلاح قاچاق را کشف کردند
یکهزار و سیصدوبیست کارخانه کشور در جنگ آسیب دیدند
اروپا برای جشن استقلال آمد یا تمدید جنگ اوکراین
پوتین بر گسترش روابط روسیه و هند تأکید کرد
دبیرکل سازمان ملل: تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز تقریبا متوقف شده است