×
اقتصادی
شناسه خبر : 313145
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/07 ساعت 09:52
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات

قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات

قیمت طلای جهانی همزمان با تقویت دلار و تداوم بن‌بست در مذاکرات صلح مرتبط با ایران، در آغاز معاملات آسیا تا 4680 دلار عقب نشست و اکنون حوالی مرز 4700 دلار نوسان دارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: قیمت طلای جهانی در اوایل جلسه معاملاتی آسیا در روز دوشنبه با فشار فروش مواجه شد و تا ۴۶۸۰ دلار عقب نشست. با این حال، طلا با تقلای خریداران، اندکی بالاتر رفت و اکنون روی خط 4700 دلار رفت و برگشت دارد.

بازارهای جهانی در شرایطی شاهد تضعیف تقاضا برای این فلز گران‌بها هستند که ابهام‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه همچنان پابرجاست؛ اما در مقابل، انتظارات برای ثابت ماندن نرخ بهره آمریکا و تقویت دلار، جذابیت طلا را محدود کرده است.

فشار سیاسی و توقف رایزنی‌های دیپلماتیک

همزمان با تشدید ابهام در مسیر مذاکرات، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در تعطیلات هفتگی میلادی، سفر برنامه‌ریزی‌شده دو مقام رسمی آمریکا به پاکستان برای مذاکره درباره جنگ ایران را لغو کرد. به گفته ترامپ، ایران «پیشنهادات زیادی داده، اما کافی نیست».

در سوی دیگر، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، اعلام کرد که ایران «تحت تهدید یا محاصره وارد مذاکرات تحمیلی نخواهد شد». این مواضع متقابل، فضای سیاسی منطقه را در وضعیت بن‌بست نگه داشته و سطح عدم قطعیت را بالا برده است.

انتظار بازار برای تصمیم فدرال رزرو

در کنار عوامل ژئوپلیتیکی، نگاه معامله‌گران به تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو ایالات متحده دوخته شده است. انتظار غالب بازار این است که بانک مرکزی آمریکا در نشست سیاست‌گذاری پیش ‌رو نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.

با این حال، سرمایه‌گذاران به‌دقت به کنفرانس مطبوعاتی فدرال رزرو توجه خواهند کرد تا نشانه‌هایی از ارزیابی سیاست‌گذاران نسبت به اثر افزایش هزینه‌های انرژی و پیامدهای تورمی آن بر چشم‌انداز بلندمدت نرخ بهره دریافت کنند.

افزایش تنش‌های منطقه‌ای و اثر غیرمستقیم بر طلا

در همین حال، بی‌بی‌سی گزارش کرده است که بنیامین نتانیاهو به ارتش رژیم صهیونیستی دستور داده تا حملات شدیدی را علیه آنچه اهداف حزب‌الله در لبنان می‌نامد، انجام دهد. این اقدام نقض صریح آتش‌بس در لبنان، به‌عنوان یکی از پیش‌شرط‌های ایران برای مذاکره با آمریکا قلمداد می‌شود.

به این ترتیب، تشدید تنش‌ها در خاورمیانه موجب رشد قیمت نفت خام شده و نگرانی‌ها درباره بازگشت فشارهای تورمی را افزایش داده است. این روند، اگرچه در شرایط عادی می‌تواند به نفع طلا به‌عنوان دارایی امن تمام شود، اما همزمان با بالا ماندن نرخ‌های بهره، جذابیت شمش بدون بازده را کاهش می‌دهد.

تقویت دلار و تضعیف تقاضای طلا

طلا در آغاز هفته جدید، نزدیک به پایین‌ترین سطح قیمتی حدود دو هفته اخیر معامله می‌شود. بن‌بست تنگه هرمز همچنان از قیمت نفت خام حمایت کرده و با تشدید نگرانی‌های تورمی، انتظارات بازار نسبت به سیاست‌های انبساطی فدرال رزرو را تعدیل کرده است.

نتیجه این وضعیت، تقویت نسبی دلار آمریکا و افزایش فشار بر قیمت طلا بوده است؛ زیرا دلار قوی‌تر به‌عنوان عاملی کلیدی، تقاضا برای فلز زرد را محدود می‌کند.

چشم‌انداز کوتاه‌مدت بازار طلا

در مجموع، بازار طلا در تقاطع دو نیروی متضاد قرار گرفته است؛ از یک سو، تنش‌های ژئوپلیتیکی و نااطمینانی سیاسی که معمولاً از قیمت طلا حمایت می‌کنند و از سوی دیگر، نرخ‌های بهره بالا و دلار قدرتمند که مانع از بازگشت تقاضای پایدار می‌شوند.

تا زمانی که سیگنال روشنی از تغییر سیاست پولی آمریکا یا گشایش سیاسی در پرونده ایران منتشر نشود، طلا احتمالاً در سطوح پایین و با نوسانات محدود باقی خواهد ماند.


نظرات

آخرین اخبار
حملات بامدادی آمریکابه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت
اعلام اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز
تمدید قرارداد ستاره کروات با میلان
بحران بی‌سابقه آتش‌سوزی جنگلی در اسپانیا
رئیس‌جمهور بنگلادش استعفا کرد
دانشجویان خوابگاهی بخوانند؛برنامه اسکان تابستان
رونمایی از نماد مزار رهبر شهید در میدان آزادی تهران
تشدید نظارت بر قیمت‌ها در ایام اربعین
تابستان با مغز ما چه می‌کند؟ پشت‌پرده کلافگی و پرخاشگری در روزهای داغ سال
پیش بینی بورس فردا شنبه 3 مرداد 1405
اعلام برنامه امتحانات نهایی پایه یازدهم برای استانهای جنوبی+جزئیات
موج گرما در تهران تا چه زمانی ماندگار است؟
هشدار زرد هواشناسی برای 24 استان
محدودیت صادراتی چین برای 14شرکت اروپایی
سپاهان برای سهمیه آسیایی می‌جنگد
با کشورهای حاضر در اجلاس مواضع مشترکی داریم
چرا فیش حقوقی تیرماه بازنشستگان هنوز بارگذاری نشده است؟
تکذیب ادعای نیویورک تایمز درباره پیشنهاد آتش بس توسط عراق
آیا آرژانتین برای همیشه از جام جهانی اخراج می‌شود؟
گرامیداشت یاد کودکان میناب در «مشق ناتمام»
راز موهای بلند مدافع تیم ملی اسپانیا چیست؟ / روایت تکان‌دهنده کوکوریا
چین خواستار کاهش تنش در خلیج فارس شد
انتقاد دلا فوئنته از رفتار بازیکنان آرژانتین
صعود مقتدرانه پاکدامن در رقابت های شمشیربازی
ترامپ عمدا با نتانیاهو دیدار نمی کند
14 کشته و 24 زخمی در بمب‌گذاری انتحاری پاکستان
قیمت نفت در مسیر افزایش هفتگی
صدور بیش از 650هزار گذرنامه زیارتی از اول محرم
ستاره فوتبال استرالیا دستگیر شد
انتقاد شورای جنوب یمن از ریاض
آیت‌الله خاتمی: مقاومت رمز پیروزی است
پشت پرده جلسه آخر؛ از مهار آشوب تا مقابله با حمله آمریکا و اسرائیل
نگران پس لرزه های جنگ امریکا و ایران در اقیانوس هند هستیم
سقف تسهیلات بازنشستگان نیروهای مسلح افزایش یافت+جزییات
خداحافظی کاپیتان آرژانتین از بازی های ملی
پرونده شکایت بازیکن سوئدی از استقلال بسته شد
ایران یکی از گنجینه‌های میراث‌فرهنگی ناملموس خود را از دست داد
آمریکا نام «وزارت دفاع» را به «وزارت جنگ» تغییر داد
تردد کشتی‌ها در تنگه‌ باب المندب کاهش یافت
دانشگاه‌ها برای آغاز حضوری سال تحصیلی آماده باشند
کارشناسی خسارت جنگی 30 فرودگاه کشور پایان یافت
«یورگن کلوپ»سرمربی آلمان شد
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شد
بن‌گویر خواستار تخریب شهرها و روستاهای فلسطین شد
هشدار سفیر ایران به اروپا؛ از آمریکا فاصله بگیرید
عبور بیش از 260 هزار زائر از مرز مهران
حفظ وحدت کشورهای اسلامی در برابر اسرائیل ضروری است
زائران مراقب باشند؛ بلیت هواپیمارا از مراجع رسمی بخرید
سفر یکسره زائران اربعین تا نجف امکان‌پذیر شد
پشت پرده عقب نشینی ترامپ از تهدید حمله به زیر ساختها