×
اقتصادی
شناسه خبر : 312916
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/06 ساعت 11:13
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است

میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر نقش انسجام اجتماعی و تقویت بنیان‌های اقتصادی، گفت پراکندگی و تفرقه بزرگ‌ترین مانع قدرت‌یابی و دستیابی به عزت و استقلال است.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: احمد میدری روز یکشنبه در همایش "مواجهه شرق و غرب در اندیشه‌های «علامه محمد اقبال لاهوری»" با انتقاد از موج خشونتی که از سوی کشورهای استکباری علیه جامعه بشری اعمال می شود، اظهار داشت: واقعاً چگونه می‌توان شاهد این همه خون‌ریزی و نابودی کودکان بود و بی‌تفاوت ماند؟ چگونه ممکن است انسانی ببیند و دلش از سنگ و خشت سخت‌تر شود؟

وی افزود: نکته‌ای که هم واقعیت دارد و هم در اندیشه اقبال بارها تکرار شده، این است که چگونه برخی با بهره‌گیری از رسانه و ابزارهای تبلیغاتی، با تزویر و تحریف، انسان‌ها را گمراه می‌کنند و زمینه سقوط اخلاقی را فراهم می‌آورند. ابیات اقبال لاهوری هشداری است نسبت به دانشی که از معنویت تهی شود و به‌جای آبادانی، ابزار ویرانگری گردد.

وی با خوانش ابیاتی از اشعار اقبال لاهوری و طرح این پرسش که چه باید کرد، اظهار داشت: آیا می‌توان تنها با معرفی «انسان متفاوت» در برابر یغمای تمدن ایستاد؟ بی‌تردید هر تمدنی ـ چه در شرق و چه در غرب ـ لایه‌های گوناگونی دارد و نمی‌توان همه را یکپارچه داوری کرد. اما آنچه از عملکرد برخی ساختارهای قدرت دیده می‌شود، پرسش‌برانگیز و تأمل‌طلب است.

وزیر تعاون اظهار داشت: مسئله تنها جنگ و خشونت نیست؛ بلکه سازوکارهایی است که گاه از طریق نهادهای بین‌المللی یا ساختارهای رسمی، به گونه‌ای عمل می‌کنند که به‌جای حمایت از انسان، سکوت یا توجیه را برمی‌گزینند. این همان دغدغه‌ای است که اقبال درباره جامعه ملل مطرح می‌کند؛ اینکه چگونه ممکن است سازوکاری جهانی، به‌جای جلوگیری از ظلم، به آن رسمیت بخشد.

میدری راهکار را بازگشت به معنا، اخلاق و مسئولیت انسانی دانست و افزود: اینکه قفل معنا را بگشاییم و انسان را ـ فارغ از مرز و جغرافیا ـ محور کرامت و عدالت بدانیم. تنها در این صورت است که می‌توان از چرخه خشونت فاصله گرفت و افقی تازه ترسیم کرد.

بازنگری در نهادهای جهانی و ضرورت خودباوری

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: امید بستن به اینکه مشکلات جهان تنها از مسیر نهادهای بین‌المللی حل شود، محل تأمل است. اگر به دنبال صلحی پایدار هستیم، لازم است در ساختار و کارکرد این نهادها تجدیدنظر اساسی صورت گیرد. گاه مشاهده می‌شود که پس از ویرانی‌ها و بحران‌ها، همان ساختارها با عنوان «کمک‌های انسان‌دوستانه» ظاهر می‌شوند؛ در حالی که پرسش اصلی درباره نقش و مسئولیت آن‌ها همچنان باقی است.

وی افزود: در نگاه انتقادی، این سازوکارها گاهی بیش از آنکه مانع آشوب شوند، در تقسیم منافع و شکل‌دهی به نظم دلخواه قدرت‌ها نقش ایفا می‌کنند؛ به همین دلیل اقبال در بیاتی شاعرانه، از همین آشوب و نابسامانی سخن می‌گوید که پیام اصلی این اندیشه، دعوت به بیداری و رهایی از وابستگی فکری و اقتصادی است.

میدری راه حل را در خودباوری، شناخت ظرفیت‌های درونی و تقویت پیوندهای اقتصادی و فرهنگی میان ملت‌ها دانست و افزود: تا زمانی که این خودآگاهی و اعتماد به توان داخلی شکل نگیرد، نمی‌توان در برابر ساختارهای قدرتمند اقتصادی جهان، جایگاهی مستقل یافت.

وی افزود: پراکندگی و تفرقه، بزرگ‌ترین مانع قدرت‌یابی است در حالی که انسجام، همکاری و تقویت بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی می‌تواند زمینه‌ساز عزت و استقلال باشد.

وی با خوانش اشعاری از اقبال لاهوری با این مضمون که «هم هنر هم دین ز خاک خاور است/ رشک گردون خاک پاک خاور است» گفت: این ابیات یادآور میراث فرهنگی و تمدنی مشرق‌زمین است؛ میراثی که اگر با تلاش و سازماندهی همراه شود، می‌تواند دوباره الهام‌بخش باشد.

میدری تاکید کرد: امروز، به‌ویژه در هفته کار و کارگر، بیش از هر زمان دیگری اهمیت فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی، تقویت تولید، و استفاده از توان نیروی انسانی آشکار می‌شود. آنچه می‌تواند مسیر آینده را روشن کند، اتکا به توان خویش، همبستگی اجتماعی و بازسازی اعتماد به ظرفیت‌های بومی است.

ضرورت بازنگری در علم، معنویت و بازخوانی میراث اقبال

وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: در یک نگاه کلی، می‌توان بخشی از تمدن غرب را در امتداد مسیر پیشرفت علمی بشر و حتی در برخی وجوه همسو با آرمان‌های انبیا دانست. با این حال، واقعیتی وجود دارد که نمی‌توان از آن چشم پوشید، این است که علمی که از معنویت جدا شود و پشتوانه اخلاقی نداشته باشد، می‌تواند پیامدهای نگران‌کننده‌ای به همراه داشته باشد که جلوه‌های گوناگون این وضعیت را در جهان امروز می‌توان مشاهده کرد.

میدری افزد: در واقع شکافی که میان مادی‌گرایی و معنویت در جوامع مختلف پدید آمده، یکی از چالش‌های جدی تمدن معاصر است. از زمانی که انسان یکجانشینی را برگزید و جمعیت زمین افزایش یافت، جنگ نیز همواره در کنار زندگی بشر حضور داشته است. در طول تاریخ، کشورها بارها درگیر جنگ شده‌اند و این مسئله همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: برای فهم و کاهش این پدیده، لازم است جنگ را از زوایای گوناگون بررسی کنیم؛ نگاه فرهنگی در کنار تحلیل‌های اقتصادی، روان‌شناختی، جامعه‌شناختی و سیاسی می‌تواند درک عمیق‌تری از ریشه‌های آن به دست دهد و راهکارهای مؤثرتری پیش روی ما بگذارد.

وی از مؤسسه انتشارات علمی و فرهنگی و نیز استادان کشورهای دوست ایران خواست که توصیه‌های مطرح‌شده درباره توجه جدی به اندیشه‌های اقبال لاهوری را مورد توجه قرار دهند زیرا اقبال را می‌توان «ستاره بخت مشرق» دانست و اندیشه او ظرفیت بالایی برای گفت‌وگو و الهام در جهان امروز دارد.

میدری بر تلاش مشترک ادیبان و اندیشمندان شبه‌قاره هند و پاکستان در پاسداشت زبان فارسی و میراث فرهنگی مشترک تاکید کرد و گفت: زبان فارسی حامل بخش بزرگی از فرهنگ و اندیشه اسلامی است و در شکل‌گیری بسیاری از آثار فکری و ادبی در آن منطقه نقش مهمی داشته است. گسترش و احیای این زبان در شبه‌قاره، به‌ویژه در پاکستان، می‌تواند به حفظ و انتقال این میراث کمک کند.

وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی افزود: در داخل کشور نیز لازم است فعالیت‌های فرهنگی گسترده‌تری در این زمینه از انتشار و ترجمه آثار گرفته تا فعالیت‌های هنری صورت گیرد. هنرمندان می‌توانند بر اساس اندیشه و اشعار اقبال آثار هنری خلق کنند، خوانندگان می‌توانند شعرهای او را اجرا کنند و برای آن‌ها موسیقی بسازند تا این میراث فکری و ادبی بیش از پیش در میان مردم، به‌ویژه نسل جوان، شناخته و زنده شود.


اخبار مرتبط
تشر تند ایران به امارات در نشست بریکس
جمعه 1405/04/26 ساعت 17:00
تشر تند ایران به امارات در نشست بریکس
وزیر تعاون در اجلاس بریکس با خطاب قرار دادن نماینده امارات، هشدار داد: سرزمینتان را در اختیار دشمنان ایران قرار ندهید! وی ضمن اشاره به تجاوزات اخیر و شهادت رهبر کشور، شرط امنیت خلیج فارس را چه دانست؟
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 14:58
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
توسعه مشاغل خانگی بدون ایجاد بازارهای فیزیکی و دسترسی واقعی به فضای عرضه امکان‌پذیر نیست؛ موضوعی که وزیر کار بر آن تأکید کرد.
اختصاص 150 میلیون دلار برای واردات دارو و مواد اولیه
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 21:00
هم‌افزایی مجلس و وزارت رفاه برای تمهیدات ویژه در زمان جنگ؛
اختصاص 150 میلیون دلار برای واردات دارو و مواد اولیه
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد برای جلوگیری از اختلال در تأمین دارو، در دوران جنگ با موافقت وزارت بهداشت 150 میلیون دلار از محل صادرات شرکت‌های وابسته به تأمین اجتماعی به واردات دارو و مواد اولیه اختصاص یافت.
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 03:00
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیلن اینکه الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود گفت: سفرهای استانی فرصت شناسایی تجربه‌های موفق برای کاهش تعدیل نیرو و مدیریت اقتصادی در شرایط جنگی است.
تاکید میدری بر حضور میدانی و فعال کردن ابتکارات استانی برای تامین معیشت مردم
سه‌شنبه 1404/12/12 ساعت 21:10
تاکید میدری بر حضور میدانی و فعال کردن ابتکارات استانی برای تامین معیشت مردم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با مدیران کل استانی دستور داد حضور میدانی موثر داشته باشند؛ به ویژه واحدهای تولیدی را بازدید و مسائل و مشکلات را از نزدیک بررسی کنند.
نظرات

آخرین اخبار
جنایت هولناک در سینمای مشهد؛ درگیری بر سر صندلی سینما به قتل منجر شد
کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان
آتلانتیک: تحریم‌های جدید آمریکا هم نمی‌تواند ایران را به تسلیم وادار کند
هشدار پلیس به مسافران شمال؛ این جاده‌ها تا 9 شهریور محدودیت تردد دارند
روایت تاریخی هاشمی از صنعت موشکی ایران؛ از شهاب و قدر تا فاتح
قیمت خودرو امروز 4 شهریور 1405؛ جهش سنگین قیمت تارا، شاهین و اکستریم + جدول
تولید بنزین ایران 12 میلیون لیتر در روز افزایش می‌یابد
فرمانده پدافند هوایی ارتش: جنگ 40 روزه توان سامانه‌های ایرانی را نشان داد
الگوی توسعه آتی کشور
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در چالوس، هراز و آزادراه تهران ـ شمال
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
کالابرگ کدام خانوارها فردا شارژ می‌شود؟
مرگ تلخ 15 نوزاد در آتش‌سوزی بیمارستان؛ انفجار مخزن گاز کولر حادثه آفرید
آداب نقد مؤثر
اتهام جنجالی سناتور دموکرات به ترامپ؛ «از جنگ ایران پول به جیب می‌زند»
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405 از فردا آغاز می‌شود + جزئیات و زمان‌بندی کامل
جدول قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 4 شهریور
فروپاشی ایران یا پیروزی‌نمایی ترامپ؟ وقتی عددها به روایت کاخ سفید نه می‌گویند
پنتاگون در دوراهی بزرگ؛ بازسازی پایگاه‌های آمریکا یا خروج از خلیج فارس؟
کنکور 1406 تغییر می‌کند؟ جزئیات ایده جدید «آزمون جامع» برای ورود به دانشگاه
برادران نجفی اعدام شدند؛ پایان کار باند «مافیای سرقت مسلحانه»
اقتصادنگار | افزایش 23 درصدی کالابرگ با نرخ تورم 66 درصدی
جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
کشف 300 هزار ماینر غیرمجاز؛ مصرف برق آنها از نیروگاه اتمی بوشهر بیشتر است
موضع صریح اسلواکی درباره غزه؛ اظهارات بن‌گویر صلح خاورمیانه را تهدید می‌کند
جدول قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 4 شهریور
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ رئال مادرید و نیوکسل روی آنتن
شوک ایران چگونه به قلب اقتصاد سیاسی آمریکا رسید؟
قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 4 شهریور+ وضعیت استانها
قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
برنامه قطعی برق خوزستان امروز چهارشنبه 4 شهریور+ لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد+ لینک
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
هشدار یک متخصص ایمپلنت درباره تاثیر سیگار بر شکست درمان
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد