×
اقتصادی
شناسه خبر : 312913
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/06 ساعت 10:42
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ

جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ

معاون رفاه وزیر تعاون از ارائه چند سناریو برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی خبر داد و گفت در صورت تصویب دولت، افزایش مبلغ از اردیبهشت یا خرداد اعمال می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یعقوب اندایش روز یکشنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره وضعیت اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و احتمال افزایش اعتبار آن اظهار کرد: تصمیم نهایی درباره میزان افزایش اعتبار کالابرگ به دولت و شرایط بودجه‌ای بستگی دارد. با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت‌های بودجه‌ای، دولت باید تعیین کند که این افزایش به چه شکل انجام شود.

وی افزود: منطق اصلی طرح این بود که ارز ترجیحی به واردکنندگان اختصاص داده نشود و در عوض، یارانه آن در انتهای زنجیره به مردم پرداخت شود. این روند در حال حاضر اجرا شده، اما طبق ماده ۳ مصوبه «تضمین امنیت غذایی»، دولت متعهد شده است که با توجه به میزان تورم اقلام سبد غذایی، اعتبار کالابرگ را به‌صورت دوره‌ای افزایش دهد.

جزئیات سناریوهای پیشنهادی کالابرگ

اندایش اعلام کرد: وزارت رفاه بر همین اساس سناریوهای مختلفی را محاسبه و به دولت ارائه کرده است. این سناریوها بر اساس افزایش قیمت سبد غذایی و میزان کالری مورد نیاز هر فرد تدوین شده‌اند. در یکی از این سناریوها سبدی شامل حدود ۲ هزار و ۳۸۶ کیلوکالری در روز برای هر فرد در نظر گرفته شده که اقلامی مانند مرغ، تخم‌مرغ، گوشت، نان، روغن، حبوبات، میوه و سبزیجات را شامل می‌شود.

به گفته وی، سناریوی دیگر بر مبنای ۱۱ قلم کالای اساسی موجود در طرح کالابرگ طراحی شده که بسیاری از آن‌ها به‌طور مستقیم از تغییرات نرخ ارز تأثیر گرفته‌اند. همچنین در سناریوی سوم، افزایش نرخ ارز تخصیصی به کالاهای اساسی از زمان آغاز طرح در دی‌ماه تا امروز مبنا قرار گرفته است.

معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره زمان احتمالی اعمال افزایش اعتبار کالابرگ تاکید کرد: اگر این پیشنهادها به تصویب برسد، امیدواریم افزایش اعتبار از نوبت شارژ جدید در ۱۵ اردیبهشت اعمال شود؛ در غیر این صورت احتمالاً در خرداد اجرا خواهد شد و در صورت تأخیر، مابه‌التفاوت ماه‌های ابتدایی سال به حساب مشمولان اضافه می‌شود.

طرح یسنا امسال ادامه می یابد

وی با اشاره به روند اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی افزود: از ۱۷ دی‌ماه که مرحله جدید این طرح آغاز شد تاکنون چهار نوبت اعتبار پرداخت شده و حتی در دوره جنگ نیز پرداخت‌ها به‌موقع انجام شده است. افرادی که از اعتبار دی، بهمن و اسفند استفاده نکرده‌اند تا ۱۴ اردیبهشت فرصت دارند از آن بهره‌مند شوند و اعتبار فروردین نیز تا پایان اردیبهشت قابل استفاده است.

اندایش خاطر نشان کرد: علاوه بر کالابرگ، پرداخت یارانه نقدی همچنان ادامه دارد. طرح «یسنا» برای حمایت از مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال و همچنین برنامه تغذیه مضاعف برای کودکان زیر پنج سال نیز در سال جاری ادامه خواهد یافت و منابع آن در بودجه پیش‌بینی شده است.

وی اضافه کرد: محدودیتی برای استفاده همزمان از این طرح‌ها وجود ندارد و خانوارها می‌توانند از اعتبارهای مختلف خود استفاده کنند، حتی اگر لازم باشد خریدها در چند مرحله انجام شود.


اخبار مرتبط
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 19:24
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
سخنگوی معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون با اشاره به انجام ثبت درخواست جاماندگان کالابرگ به طور ماهانه، گفت: افزایش مبلغ کالابرگ در صورت تصویب در هئیت‌وزیران از اردیبهشت لحاظ می‌شود.
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 15:20
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
طبق مصوبه دولت در 15 فروردین 1405، تا سقف یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد؛ اقدامی که می‌تواند به شارژ مجدد کالابرگ منجر شود.
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 10:11
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
سخنگوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مهلت ثبت‌نام برای دریافت جاماندگان کالابرگ تا 20 فروردین ماه تعیین شده بود، تاکید کرد: افرادی که تا این تاریخ درخواست خود را ثبت کرده‌اند، امکان استفاده از اعتبار سه ماه نخست به همراه اعتبار فروردین را خواهند داشت، اما کسانی که از 20 فروردین و تا دهم اردیبهشت ثبت‌نام کنند، فقط اعتبار همان ماه را می‌گیرند.
تداوم پرداخت کالابرگ یک میلیون تومانی
پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 12:14
تداوم پرداخت کالابرگ یک میلیون تومانی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد پرداخت کالابرگ یک میلیون تومانی به هر نفر ادامه دارد و پیشنهاد افزایش این رقم به دولت ارائه شده، اما فعلاً همان مبلغ قبلی اجرا می‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به شهرهای مختلف کشور/پاسخ کوبنده ایران به بحرین، کویت و اردن
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد
اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
کرملین: آمریکا از روند صلح اوکراین دور شده است