×
اقتصادی
شناسه خبر : 312913
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/06 ساعت 10:42
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ

جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ

معاون رفاه وزیر تعاون از ارائه چند سناریو برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی خبر داد و گفت در صورت تصویب دولت، افزایش مبلغ از اردیبهشت یا خرداد اعمال می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یعقوب اندایش روز یکشنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره وضعیت اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و احتمال افزایش اعتبار آن اظهار کرد: تصمیم نهایی درباره میزان افزایش اعتبار کالابرگ به دولت و شرایط بودجه‌ای بستگی دارد. با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت‌های بودجه‌ای، دولت باید تعیین کند که این افزایش به چه شکل انجام شود.

وی افزود: منطق اصلی طرح این بود که ارز ترجیحی به واردکنندگان اختصاص داده نشود و در عوض، یارانه آن در انتهای زنجیره به مردم پرداخت شود. این روند در حال حاضر اجرا شده، اما طبق ماده ۳ مصوبه «تضمین امنیت غذایی»، دولت متعهد شده است که با توجه به میزان تورم اقلام سبد غذایی، اعتبار کالابرگ را به‌صورت دوره‌ای افزایش دهد.

جزئیات سناریوهای پیشنهادی کالابرگ

اندایش اعلام کرد: وزارت رفاه بر همین اساس سناریوهای مختلفی را محاسبه و به دولت ارائه کرده است. این سناریوها بر اساس افزایش قیمت سبد غذایی و میزان کالری مورد نیاز هر فرد تدوین شده‌اند. در یکی از این سناریوها سبدی شامل حدود ۲ هزار و ۳۸۶ کیلوکالری در روز برای هر فرد در نظر گرفته شده که اقلامی مانند مرغ، تخم‌مرغ، گوشت، نان، روغن، حبوبات، میوه و سبزیجات را شامل می‌شود.

به گفته وی، سناریوی دیگر بر مبنای ۱۱ قلم کالای اساسی موجود در طرح کالابرگ طراحی شده که بسیاری از آن‌ها به‌طور مستقیم از تغییرات نرخ ارز تأثیر گرفته‌اند. همچنین در سناریوی سوم، افزایش نرخ ارز تخصیصی به کالاهای اساسی از زمان آغاز طرح در دی‌ماه تا امروز مبنا قرار گرفته است.

معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره زمان احتمالی اعمال افزایش اعتبار کالابرگ تاکید کرد: اگر این پیشنهادها به تصویب برسد، امیدواریم افزایش اعتبار از نوبت شارژ جدید در ۱۵ اردیبهشت اعمال شود؛ در غیر این صورت احتمالاً در خرداد اجرا خواهد شد و در صورت تأخیر، مابه‌التفاوت ماه‌های ابتدایی سال به حساب مشمولان اضافه می‌شود.

طرح یسنا امسال ادامه می یابد

وی با اشاره به روند اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی افزود: از ۱۷ دی‌ماه که مرحله جدید این طرح آغاز شد تاکنون چهار نوبت اعتبار پرداخت شده و حتی در دوره جنگ نیز پرداخت‌ها به‌موقع انجام شده است. افرادی که از اعتبار دی، بهمن و اسفند استفاده نکرده‌اند تا ۱۴ اردیبهشت فرصت دارند از آن بهره‌مند شوند و اعتبار فروردین نیز تا پایان اردیبهشت قابل استفاده است.

اندایش خاطر نشان کرد: علاوه بر کالابرگ، پرداخت یارانه نقدی همچنان ادامه دارد. طرح «یسنا» برای حمایت از مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال و همچنین برنامه تغذیه مضاعف برای کودکان زیر پنج سال نیز در سال جاری ادامه خواهد یافت و منابع آن در بودجه پیش‌بینی شده است.

وی اضافه کرد: محدودیتی برای استفاده همزمان از این طرح‌ها وجود ندارد و خانوارها می‌توانند از اعتبارهای مختلف خود استفاده کنند، حتی اگر لازم باشد خریدها در چند مرحله انجام شود.


اخبار مرتبط
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 19:24
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
سخنگوی معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون با اشاره به انجام ثبت درخواست جاماندگان کالابرگ به طور ماهانه، گفت: افزایش مبلغ کالابرگ در صورت تصویب در هئیت‌وزیران از اردیبهشت لحاظ می‌شود.
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 15:20
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
طبق مصوبه دولت در 15 فروردین 1405، تا سقف یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد؛ اقدامی که می‌تواند به شارژ مجدد کالابرگ منجر شود.
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 10:11
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
سخنگوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مهلت ثبت‌نام برای دریافت جاماندگان کالابرگ تا 20 فروردین ماه تعیین شده بود، تاکید کرد: افرادی که تا این تاریخ درخواست خود را ثبت کرده‌اند، امکان استفاده از اعتبار سه ماه نخست به همراه اعتبار فروردین را خواهند داشت، اما کسانی که از 20 فروردین و تا دهم اردیبهشت ثبت‌نام کنند، فقط اعتبار همان ماه را می‌گیرند.
تداوم پرداخت کالابرگ یک میلیون تومانی
پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 12:14
تداوم پرداخت کالابرگ یک میلیون تومانی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد پرداخت کالابرگ یک میلیون تومانی به هر نفر ادامه دارد و پیشنهاد افزایش این رقم به دولت ارائه شده، اما فعلاً همان مبلغ قبلی اجرا می‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز