×
اجتماعی
شناسه خبر : 312767
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/05 ساعت 18:04
کارت امید مادران امسال به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

کارت امید مادران امسال به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: براساس این طرح، تمام مادران ایرانی که از تاریخ یکم فروردین 1405 به بعد صاحب فرزند می‌شوند، مشمول دریافت کارت امید مادر خواهند بود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: مرضیه وحیددستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه سال‌های آغازین زندگی کودک، حساس‌ترین و اثرگذارترین دوره رشد انسان است، اظهارکرد: در این دوران، مغز با سرعتی بی‌سابقه شکل می‌گیرد؛ بنیان سلامت جسمی و روانی گذاشته می‌شود و کیفیت مراقبت و تغذیه، آینده فرد را رقم می‌زند. خانواده‌ها در این مرحله نیازمند آرامش امنیت و توان مالی کافی‌اند تا بتوانند بهترین مراقبت را برای فرزندشان فراهم کنند.

وی مسئولیت والدین را در قبال فرزندان را مهم عنوان و تصریح کرد: حمایت هوشمندانه دولت از خانواده‌های دارای فرزند خردسال، یک ضرورت اجتماعی و سرمایه‌گذاری واقعی برای آینده کشور است؛ حمایتی که می‌تواند شکاف‌های اقتصادی را کاهش دهد، سلامت و تغذیه کودک را تضمین کند و شرایطی فراهم سازد که هیچ کودکی در سال‌های طلایی رشد، از نیازهای اولیه محروم نماند.

دبیر ستاد ملی جمعیت همچنین از آغاز طرح « کارت امید مادر» از فروردین ماه سال جاری خبر داد و گفت: براساس این طرح، تمام مادران ایرانی که از تاریخ یکم فروردین 1405 به بعد صاحب فرزند می‌شوند، مشمول دریافت کارت امید مادر خواهند بود. با این کارت به ازای هر فرزند، ماهانه 2 میلیون تومان به مدت دو سال اعتبار حمایتی در اختیار مادر قرار می‌گیرد تا بخشی از هزینه‌های ضروری فرزند خود را تامین کنند. این اعتبار فقط برای هزینه‌های مرتبط با کودک مانند «خوراک و تغذیه مناسب کودک»، «پوشک و سایر ملزومات ضروری» و در صورت محروم بودن کودک از شیر مادر برای خرید شیر خشک از داروخانه‌ها قابل استفاده خواهد بود.

وحیددستجردی با تاکید بر اینکه کارت امید مادر، به حساب و شماره ملی مادر متصل می‌شود و در فروشگاه‌ها و داروخانه‌های طرف قرارداد با شبکه ملی یارانه‌های متمرکز (شمیم) قابل مصرف است، خاطرنشان کرد: پس از شارژ ماهانه اعتبار، برای مادر پیامک اطلاع‌رسانی ارسال می‌شود و او می‌تواند موجودی خود را مشاهده و از آن استفاده کند. 

بنابر اظهارات وی این اعتبار از ماه اول تولد کودک تخصیص می‌یابد و به مدت 24 ماه، اعتبار برای مادر شارژ می‌شود؛ اعتبار هر ماه، تا سه ماه پس از شارژ توسط مادران قابل استفاده خواهد بود.

دبیر ستاد ملی جمعیت افزود: برای بهره‌مندی از «کارت امید مادر»، مادر باید ایرانی باشد؛ زایمان از تاریخ اول فروردین 1405 و پس از آن انجام شده باشد؛ هم مادر و هم کودک، شماره ملی داشته باشند و سیم کارت یا حساب بانکی متصل به شماره ملی مادر در دسترس باشد. 

وحید دستجردی همچنین با اشاره به شرایط خاص، گفت: در شرایطی مانند فوت مادر و یا طلاق، حمایت قطع نمی‌شود بلکه مطابق دستورالعمل مصوب، اعتبار کارت به قیم قانونی کودک منتقل خواهد شد تا حمایت از کودک تا 24 ماهگی ادامه پیدا کند و در صورت فوت کودک حمایت تا یک ماه بعد ادامه می‌یابد.

وی، «کارت امید مادر» را در راستای سیاست‌های کلی جمعیت و با هدف تقویت حمایت از خانواده و افزایش آرامش خاطر مادران در سال‌های حساس تولد و رشد اولیه کودک، عنوان کرد و گفت: این طرح به پیشنهاد دبیر ستاد ملی جمعیت و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تصمیم، عزم و حمایت ریاست محترم جمهور، آقای دکتر پزشکیان طراحی و اجرا شده است.

دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد که مادران برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند و یا به سامانه‌های اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیرخانه ستاد ملی جمعیت مراجعه کنند یا از طریق مرکز تماس معرفی شده در اطلاعیه‌های رسمی، پرسش‌های خود را مطرح کنند.

وحیددستجردی در پایان با بیان اینکه اجرای این طرح در شرایط جنگ کلید خورد و نشان دهنده عزم دولت در خدمت به مردم و عمل به تعهدات است، گفت: «کارت امید مادر» گامی برای حمایت از مادر و آینده‌ای روشن‌تر برای فرزندان ایران است.


اخبار مرتبط
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
دوشنبه 1405/02/07 ساعت 11:31
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد اعتبار 2 میلیون تومانی «کارت امید مادر» برای مادرانی که فرزندشان از ابتدای فروردین 1405 متولد شده، تا 15 اردیبهشت قابل برداشت است.
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 19:18
مهاجرانی خبر داد:
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»
سخنگوی دولت گفت: دستورالعمل اجرایی بسته حمایت از واحدهای فناور آسیب‌دیده در شرایط جنگی ابلاغ شده که شامل اعطای پژوهانه اضطراری، تعلیق بدهی‌ها، تخفیف یا استمهال اجاره و یارانه‌های زیرساختی از جمله اینترنت است.
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 11:46
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
طبق اعلام دبیر ستاد ملی جمعیت، از اول فروردین 1405 به مادران نوزادان تازه‌متولدشده، به مدت 24 ماه ماهانه 2 میلیون تومان اعتبار برای خرید نیازهای ضروری و ملزومات اولیه کودک پرداخت می‌شود.
فعال شدن عرضه شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌ها
پنج‌شنبه 1405/01/13 ساعت 23:19
فعال شدن عرضه شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌ها
سخنگوی سازمان غذا و دارو از رفع کامل اختلال وب‌سرویس استعلام شناسه رهگیری خبر داد و گفت: دوباره شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌های سراسر کشور قابل عرضه است.
مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت شد
شنبه 1403/09/17 ساعت 14:36
مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت شد
رئیس جمهور با صدور حکمی، مرضیه وحید دستجردی را به عنوان دبیر ستاد ملی جمعیت منصوب کرد.
نظرات

آخرین اخبار
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز