×
بین الملل
شناسه خبر : 312745
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/05 ساعت 17:02
هزینه سنگین جنگ برای آمریکا؛ تاکنون بیش از 60 میلیارد دلار

هزینه سنگین جنگ برای آمریکا؛ تاکنون بیش از 60 میلیارد دلار

یک گزارش مستقل با استناد به داده‌های پنتاگون برآورد کرد، هزینه عملیات نظامی متجاوزانه ایالات متحده علیه ایران تاکنون به رقم سرسام‌آور 61 میلیارد دلار بالغ شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: طبق گزارش یک وبگاه مستقل، عملیات متجاوزانه آمریکا علیه ایران بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای این کشور هزینه تراشیده، در حالی که شلیک بی‌محابای موشک‌های گران‌قیمت در طی این عملیات زرادخانه تسلیحاتی آمریکا را با بحران جدی موجودی مواجه کرده و نگرانی‌ها از کاهش توان بازدارندگی واشنگتن در برابر رقبای شرقی را افزایش داده است.

وبگاه مستقل موسوم به «ردیاب هزینه جنگ ایران» (Iran War Cost Tracker) که بر اساس گزارش‌های وزارت جنگ آمریکا به کنگره به‌روزرسانی می‌شود، نشان داده تنها در ۶ روز نخست این جنگ‌افروزی که از ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ (۹ اسفند ۱۴۰۴) آغاز شد، واشنگتن ۱۱.۳ میلیارد دلار هزینه کرد. برآوردها حاکی از آن است که به‌طور میانگین روزانه یک میلیارد دلار صرف این ماجراجویی نظامی شده است.

ته کشیدن زرادخانه‌ها برای جنگی پرهزینه

بر اساس گزارش وبسایت tempo.co، در این عملیات ایالات متحده به شکلی گسترده و بی‌رویه از تسلیحات فوق‌پیشرفته و گران‌قیمت خود استفاده کرده است. گزارش‌ها از شلیک حدود ۱۱۰۰ فروند موشک کروز رادارگریز حکایت دارد که بسیاری از آن‌ها برای سناریوهای احتمالی تقابل با چین ذخیره شده بودند و اکنون کمبود موجودی آن‌ها به نقطه هشدار رسیده است.

همچنین بیش از ۱۰۰۰ فروند موشک تاماهاوک شلیک شده که این میزان، تقریباً ۱۰ برابر کل ظرفیت تولید سالانه این نوع موشک در آمریکاست. در حوزه پدافندی نیز، پنتاگون بیش از ۱۲۰۰ موشک رهگیر پاتریوت را مصرف کرده که قیمت هر فروند آن بیش از ۴ میلیون دلار است. استفاده از سامانه‌های زمین‌پایه شامل موشک‌های اتکمز (ATACMS) و مهمات هدایت‌شونده دقیق نیز ذخایر استراتژیک را به شدت کاهش داده است.

فشار این کمبودها، وزارت جنگ آمریکا را مجبور به خارج‌سازی تسلیحات از مناطق تحت فرماندهی در آسیا و اروپا و سرازیر کردن آن‌ها به خاورمیانه ساخته است؛ اقدامی که به اعتراف مقامات رسمی، سطح آمادگی و توان بازدارندگی در برابر تهدیدات روسیه و چین را به شکل خطرناکی کاهش داده است.

نگرانی از تداوم جنگ فرسایشی

طبق این گزارش، در این میان آتش‌بس شکننده کنونی نیز نتوانسته نگرانی‌ها از تداوم این روند را پایان دهد. هرچند وزارت جنگ آمریکا از ارائه آمار رسمی و تفکیکی مهمات مصرفی در ۳۸ روز نخست نبرد خودداری کرده، اما مقامات آگاه می‌گویند در نظر گرفتن آمار اعلامی ۱۳ هزار هدف منهدم‌شده برای تخمین مهمات استفاده‌شده، برآوردی نادقیق و کمتر از رقم واقعی را ارائه خواهد داد، چراکه تعداد زیادی از اهداف به دفعات مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

در پی بروز این بحران در هزینه وتسلیحات ارتش آمریکا، مقام‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور و کنگره اذعان داشته‌اند که صنایع نظامی ایالات متحده توان تولید سریع سامانه‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر مانند پهپادهای تهاجمی را برای جبران کمبودها ندارد. این در حالی است که پس از حملات مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی و تحمیل محاصره دریایی علیه ایران، واشنگتن هنوز نتوانسته به اهداف ادعایی خود دست یابد و تداوم آتش‌بس با وجود تداوم محاصره، معادلات را پیچیده‌تر کرده است.

هر چند مقام‌های کاخ سفید از ارائه مجموع رسمی هزینه‌های این جنگ خودداری کرده‌اند اما طبق برآوردهای مستقل دیگر، مجموع هزینه‌ای بین ۲۸ تا ۳۵ میلیارد دلار برای این تجاوزگری در نظر گرفته می‌شود که تقریبا معادل یک میلیارد دلار هزینه در هر روز از جنگ است.

طبق برخی گزارش‌ها، به قانونگذاران آمریکایی اعلام شده است که در ۲ روز اول حمله متجاوزانه علیه ایران، بالغ بر ۵.۶ میلیارد دلار مهمات مورد استفاده قرار گرفتند.


نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین