×
سیاسی
شناسه خبر : 312730
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/05 ساعت 15:51
ستاد حقوق بشر: محاصره بنادر ایران مجازات دسته‌جمعی علیه غیرنظامیان است

ستاد حقوق بشر: محاصره بنادر ایران مجازات دسته‌جمعی علیه غیرنظامیان است

ستاد حقوق بشر ایران محاصره بنادر کشور و حمله به کشتی تجاری «توسکا» در آب‌های عمان را تجاوز نظامی و نقض سازمان‌یافته حقوق بشر میلیون‌ها شهروند ایرانی توصیف کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، محاصره بنادر ایرانی و حمله مسلحانه به کشتی تجاری «توسکا» در آب های عمان را یک تجاوز نظامی و نقضی سیستماتیک و سازمان‌یافته بنیادی‌ترین حقوق بشر مردم ایران می‌داند و این اقدامات جنایت کارانه آمریکا را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کند.

در این بیانیه آمده است: این جنایت، با وجود تلاش مزورانه رژیم امریکا برای پنهان ساختن آن در پشت ادعاهای حقوقی و حقوق بشری برخلاف همه اصول و ارزش های انسانی، اخلاقی و حقوق بشری است. محاصره بنادر، حق دسترسی مردم ایران به دارو، غذا، سوخت و کالاهای اساسی را هدف قرار می‌دهد و ناقض صریح ماده ۱۱ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مبنی بر حق بر استاندارد مناسب زندگی و نیز حق بر توسعه است که در اعلامیه ۱۹۸۶ مجمع عمومی سازمان ملل به رسمیّت شناخته شده است.

این بیانیه می‌افزاید:‌ حمله به کشتی «توسکا» و به گروگان گرفتن ملوانان آن، مصداق عینی نقض حق بر امنیّت انسانی، حق بر کار و حق بر تمامیت جسمانی و روانی است. ارعاب خدمه و خانواده‌هایشان، ایجاد رعب و وحشت روانی و سلب آزادی آنان، ناقض صریح مواد ۹ و ۱۰ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی مبنی بر حق بر آزادی و امنیت شخصی محسوب می‌شود.

این بیانیه خاطرنشان کرده است: از منظر حقوق بین الملل مخاصمات مسلحانه، این اقدام نقض فاحش تفاهم آتش‌بس مورخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ و مصداق بارز عمل تجاوزکارانه وفق بند (پ) ماده ۳ قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی است. عملیات نظامی دریایی ایالات متحده که بدون رعایت اصول تفکیک، تناسب و اقدامات احتیاطی بوده و به طور خودسرانه جان غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی را هدف قرار داده، در چارچوب ماده ۸ اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی، مصداق جنایت جنگی تلقی می‌شود.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، ضمن محکومیت اقدامات تجاوزکارانه و عدم پایبندی آمریکا به حقوق و قواعد بین‌المللی، از سازوکارها و مراجع بین‌المللی حقوق بشری و نهادهای ذی‌صلاح سازمان ملل متحد به شرح زیر درخواست فوری و عاجل دارد:

۱. دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر و کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رسماً اعلام کنند که محاصره بنادر ایرانی و توقیف کشتی‌های تجاری، مصداق «مجازات دسته‌جمعی» و نقض حق بر معیشت و توسعه است.

۲. کارگروه بازداشت خودسرانه اقدام آمریکا در گروگان‌گیری ملوانان کشتی «توسکا» را به عنوان «بازداشت خودسرانه و مغایر با موازین بین‌المللی» شناسایی و خواستار آزادی فوری آنان شود.

۳. شورای حقوق بشر طی نشستی ویژه اقدام متجاوزانه محاصره بنادر ایرانی را محکوم و بر شناسایی و پاسخگویی آمران و عاملان این جنایت تأکید نماید.

۴. انتظار جدی می‌رود جامعه بین‌المللی و دولت‌های عضو سازمان بین‌المللی دریانوردی ضمن محکومیت صریح این اقدام، پاسخگویی کامل آمریکا را خواستار شده و بر جبران خسارت مادی و معنوی ملوانان و خانواده‌های متضرر تاکید نمایند.

ستاد حقوق بشر تأکید می‌کند: سکوت در برابر این جنایت ها، نه‌تنها بی‌کیفرمانی متجاوزان را تشدید می‌کند، بلکه هنجارهای بنیادین حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و حقوق مخاصمات مسلحانه را برای همیشه تضعیف خواهد نمود. بدیهی است مسؤولیت کامل هرگونه پیچیده‌تر شدن وضعیت در منطقه و ادامه نقض حقوق بشر مردم ایران، مستقیماً منتسب به دولت آمریکا است.


اخبار مرتبط
ستاد حقوق بشر: حمله آمریکا به ناوچه دنا جنایت جنگی است
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 11:37
ستاد حقوق بشر: حمله آمریکا به ناوچه دنا جنایت جنگی است
ستاد حقوق بشر ایران با محکومیت حمله آمریکا به ناوچه دنا، خواستار بررسی مستقل این حادثه در سازمان ملل و ثبت نام مقامات آمریکایی به‌عنوان جنایتکار جنگی شد.
حکومت ایران از مواضع اصلی خود عقب‌ نشینی نمی کند
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 18:30
مقام پیشین رژیم صهیونیستی:
حکومت ایران از مواضع اصلی خود عقب‌ نشینی نمی کند
رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی اذعان کرد: انگار جنگ اخیر با ایران این را روشن نکرد: حکومت قرار نیست از مواضع اصلی خود عقب‌ نشینی کند و اساسا خواسته‌ های آمریکا را به عنوان فراخوانی برای تسلیم خود می‌ داند.
چین: محاصره بنادر ایران توسط آمریکا «خطرناک و غیرمسئولانه» است
سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 12:22
چین: محاصره بنادر ایران توسط آمریکا «خطرناک و غیرمسئولانه» است
وزارت خارجه چین اقدام آمریکا برای محاصره دریایی ایران را «خطرناک و غیرمسئولانه» توصیف کرد و هشدار داد این اقدام تنش‌ها را افزایش داده، آتش‌بس شکننده را تضعیف و امنیت عبور از تنگه را تهدید می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است
آمریکا مدعی شد منشأ محموله‌های ال‌پی‌جی آدانی ایران بوده است
انصارالله: مواضع تحریمی می‌تواند فشار قابل توجهی بر دشمنان وارد کند
خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و املاک و ورود به طلا
جنگ علیه ایران، عامل گرانی سوخت و کالا در آمریکا
اعتراف گزارش صهیونیستی به تداوم قدرت و ظرفیت بازسازی ایران
فیلمبرداری «سونیک 4»، پرفروشترین فیلم دوره کرونا به پایان رسید
ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد
شوک تورمی گریبان‌گیر اتحادیه اروپا
اندیشکده واشنگتن: گزینه نظامی برای هرمز پرهزینه است
نوراینفو | هشت حقیقت مهم در مورد اثرات کمبود ویتامین B12
حمله گسترده حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
وزرای جدید دفاع و اطلاعات بزودی به مجلس معرفی می‌شوند
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
جزئیات واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از فردا + صدور احکام جدید تا پانزدهم خرداد
ترکیه: اختلافات اصلی در مذاکرات هسته‌ای ایران بر سر شروط و امتیازهاست
جزئیات تکان‌دهنده از قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه ؛ راز جنایت در پیام واتساپ نهفته بود
معافیت خرید نفت روسیه دوباره تمدید شد
سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟
واکنش سخنگوی وزارت دفاع و مجلس به اظهارات ترامپ درباره توان دفاعی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405
عراق ادعای عبور پهپادها به سمت عربستان را رد کرد
پاداش طلایی‌های بازی‌های آسیایی 2026 دو برابر می‌شود
مشارکت راهبردی مسکو و پکن/ امضای 40 سند همکاری در سفر پوتین به چین
ولی نصر: ترامپ یک شانس دیگر برای خروج از جنگ با ایران دارد
«کر استارمر» شایعه استعفا را رد کرد/ تا سال 2029 در قدرت می‌مانم
چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به ایران!
ضربه پاسداران گمنام به گروهک‌های تروریستی ضد انقلاب
آمار جدید اوپک از اثر تکان‌دهنده هرمز بر انرژی جهان
داستان باند بزرگ سرقت رمزارز؛ از هک تا سرقت حضوری
امنیت تیم ملی ایران در جام جهانی 2026 و واکنش مقام فیفا در کاخ سفید
10 کشته و زخمی در حمله مهاجم 17 ساله به رستورانی در ترکیه
شهباز شریف: مذاکرات آمریکا و ایران در اسلام‌آباد ادامه دارد
نورنما | تصویر واقعی مردم ایران که در اینترنشنال پخش نشد!
پرواز پهپادهای کویتی در آسمان بصره