×
بین الملل
شناسه خبر : 312690
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/05 ساعت 14:12
مرشایمر: ایرانیان هرگز در برابر فشار نظامی تسلیم نخواهند شد

مرشایمر: ایرانیان هرگز در برابر فشار نظامی تسلیم نخواهند شد

استاد دانشگاه شیکاگو با تأکید بر ملی‌گرایی عمیق ایرانیان گفت آمریکا راهبردی برای پیروزی ندارد و پایان بحران تنها از مسیر توافق مذاکره‌شده ممکن است.

 نورنیوز-گروه بین الملل: «جان مرشایمر» استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو با اشاره به روند جنگ میان آمریکا و ایران، تأکید کرد که پایان این بحران به‌احتمال زیاد تنها از مسیر یک توافق مذاکره‌شده امکان‌پذیر است، هرچند رسیدن به چنین توافقی بسیار دشوار خواهد بود.

وی در ابتدای این گفت‌وگو که با «پیرس مورگان» مجری برجسته انگلیسی انجام شد، با اشاره به وضعیت میدانی گفت که در حال حاضر حتی آتش‌بس پایداری نیز وجود ندارد و شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته که تنش‌ها بار دیگر افزایش یافته است. به اذعان او، تصمیم آمریکا برای ادامه محاصره تنگه هرمز باعث شد ایران نیز واکنش نشان داده و مسیر را مجدداً ببندد؛ موضوعی که به درگیری‌های متقابل از جمله توقیف کشتی‌ها منجر شده و مذاکرات را متوقف کرده است.

پیچیدگی مذاکرات و اختلافات گسترده

مرشایمر با تأکید بر فاصله زیاد مواضع دو طرف، خاطرنشان کرد که حتی در صورت بازگشت به میز مذاکره، دستیابی به توافق بسیار پیچیده خواهد بود. او توضیح داد که مسئله هسته‌ای تنها یکی از موضوعات مورد اختلاف است و مسائل متعددی از جمله تحریم‌ها، پرداخت خسارت، کنترل تنگه هرمز، روابط ایران با جنبش‌های مقاومت و همچنین حضور نظامی آمریکا در منطقه نیز در دستور کار قرار دارد.

وی در ادامه به اهداف اعلامی آمریکا در آغاز جنگ اشاره کرد و گفت واشنگتن در ابتدا به دنبال تغییر حاکمیت در ایران بود، اما اکنون تمرکز خود را بر جلوگیری از توسعه برنامه هسته‌ای گذاشته است. تحلیلگر آمریکایی اذعان دارد که تحقق این هدف نیز برای واشنگتن ممکن نیست، زیرا ایران بعید است از توان غنی‌سازی خود صرف‌نظر کند.

محاسبات غلط آمریکا و بن‌بست راهبردی

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به ارزیابی نادرست آمریکا و رژیم صهیونیستی از شرایط جنگ، تصریح کرد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تصور می‌کردند می‌توانند با یک حمله سریع و قاطع به پیروزی برسند، اما این محاسبه اشتباه بود.

او افزود: «آنها فکر می‌کردند با یک عملیات شوک و وحشت می‌توانند حاکمیت ایران را ساقط کنند و حتی نیازی به نگرانی درباره تنگه هرمز نخواهد بود، اما این اتفاق رخ نداد.»

مرشایمر در ادامه تأکید کرد که حتی برخی مقامات ارشد آمریکایی از جمله افرادی در سطوح تصمیم‌گیری نسبت به موفقیت این راهبرد تردید داشتند، اما در نهایت تصمیم به ورود به جنگ اتخاذ شد؛ جنگی که به اذعان او «فاجعه‌بار» بوده است.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به پیامدهای اقتصادی جنگ اشاره کرد و گفت بسته شدن تنگه هرمز می‌تواند تبعات سنگینی برای اقتصاد جهانی داشته باشد. به گفته او، افزایش قیمت انرژی و اختلال در صادرات نفت و کالاهای اساسی می‌تواند اقتصاد بین‌المللی را با بحران جدی مواجه کند و حتی برخی تحلیلگران از خطر رکودی مشابه دهه ۱۹۳۰ سخن می‌گویند.

«ایرانی‌ها تا مغز استخوان ملی‌گرا هستند»

این تحلیلگر آمریکایی تصریح کرد که همین نگرانی‌ها باعث شده رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال کاهش تنش و تمدید آتش‌بس باشد، چرا که هرگونه حمله مجدد به ایران می‌تواند به بسته شدن کامل مسیرهای حیاتی انرژی منجر شود.

مرشایمر با اشاره به توانایی‌های نظامی ایران گفت تهران همچنان از ظرفیت بالایی برای حمله برخوردار است و می‌تواند زیرساخت‌های حیاتی کشورهای منطقه را هدف قرار دهد؛ موضوعی که می‌تواند پیامدهای بسیار گسترده‌ای داشته باشد.

وی در جمع‌بندی اظهارات خود تأکید کرد: «ایرانی‌ها تا مغز استخوان ملی‌گرا هستند و ایالات متحده و اسرائیل را تهدیدی وجودی می‌دانند؛ بنابراین تا آخرین نفر خواهند جنگید و هرگز تسلیم نمی‌شوند.»

او در پایان با بیان اینکه آمریکا هیچ راهبردی برای پیروزی در این جنگ ندارد، تصریح کرد که ادامه مسیر نظامی نه‌تنها به نتیجه نخواهد رسید، بلکه هزینه‌های بیشتری به همراه خواهد داشت و بهترین گزینه، پایان سریع درگیری از طریق راه‌حل‌های دیپلماتیک است.


نظرات

آخرین اخبار
ایران مذاکره با آمریکا را از سر می‌گیرد؟
وضعیت آب و هوا امروزشنبه 24 مرداد1405+ وضعیت استانها
کالابرگ چهار گروه فردا شارژ می‌شود+ رقم کد ملی سرپرستان خانوار
قیمت طلا امروز شنبه 24 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
برنامه قطعی برق تهران امروز شنبه 24 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمان امروز شنبه 24 مرداد + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
چند دقیقه آفتاب گرفتن در روز مفید است؟ | فواید و خطرات نور خورشید
هوش مصنوعی پزشک نیست؛ هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطاهای دارویی
هشدار سازمان غذا و دارو؛ 8 کرم آبرسان و مرطوب‌کننده غیرمجاز اعلام شد
راز مغزهای مقاوم در 90 سالگی؛ ژن‌ها چه نقشی در زوال عقل دارند؟
اثربخشی بیشتر داروها با فناوری نانویی
ضرورت توجه به علائم هشداردهنده آب سیاه مادرزادی
کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ مسیر حیاتی نفت همچنان محدود است
روش جدید اندازه‌گیری کلسترول بدون نیاز به آزمایش خون
هشدار زرد دریایی مازندران؛ شنا و فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع
جزئیات حمله موشکی سنگین یمن به بندر المخاء
استقلال خوزستان صفر - آلومینیوم اراک 2؛ شروع رویایی پیروز قربانی
ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!