×
سیاسی
شناسه خبر : 312212
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 10:40
کودک پر ماجرا!

سیدمصطفی هاشمی‌طبا:

کودک پر ماجرا!

می‌گویند حرف صحیح و راست را باید از کودکان شنید و البته این کلام درست است؛ زیرا کودک هنور آداب دروغ‌گویی را نیاموخته، بنابراین آنچه در ذهن دارد به‌درستی به زبان می‌آورد.

نورنیوز-گروه سیاسی: طبعا افراد بزرگسال معمولا در به ‌زبان ‌آوردن مکنونات ذهنی خود گزینشی عمل می‌کنند و مانند کودکان نیستند؛ اما سؤال اینجاست که اگر فردی همه مکنونات ذهنی خود را به زبان آورد، آیا می‌توان او را کودک نامید؟ مشخصات ظاهری و تجربیات و وابستگی‌های رئیس‌جمهور آمریکا به ‌طریقی است که به‌هیچ‌وجه نمی‌توان او را کودک تصور کرد؛ اما به‌خوبی معلوم است آنچه در مکنونات اوست، یا به او تلقین شده یا در نشستی که با فرد یا افرادی داشته است، همه را به زبان می‌آورد. البته برخی بر این باورند که او سیاست‌مداری است که همه حرف‌هایش با حساب‌و‌کتاب است. هرچند نمی‌توان همه گفتارها و نوشته‌هایش را با معنی تصور کرد، ‌به‌هرحال ذهنیت او است که به کلام و نوشته منجر می‌شود. از‌جمله کلماتی که بر زبان جاری کرده، موضوع نابودی تمدن، ایران و ملت ایران است. نگاه تاریخی به این سخن، به کلام واین برگر، وزیر دفاع اسبق آمریکا، بازمی‌گردد که می‌گفت ریشه مردم ایران را بر‌می‌کند. به نظر می‌رسد این اظهارات در راستای اصالت‌دادن به تمدن 250‌ساله آمریکا و سلطه فرهنگی و دشمنی نژادپرستان صهیونیست است که تنها برای خود حق حیات قائل هستند و او را احاطه کرده‌اند. ده‌ها سال هالیوود با ساخت فیلم‌های جذاب وسترن و نمایش هفت‌تیرکشان آمریکایی و الگو قراردادن افرادی همچون جان واین در نقش کابوهای هفت‌تیرکش، فرهنگ آمریکایی را در جهان تبلیغ می‌کرد و از سویی با ساخت فیلم‌های تبلیغی یهودیت همچون بن‌هور، اکسدوس و 10 فرمان، اصالت یهودیت و به‌نوعی صهیونیست را تبلیغ می‌کرد. حال برای ماندگاری این طرز فکر باید تمدن‌های دیگر مغلوب یا ریشه‌کن شوند تا مانع و مشکلی برای گسترش تمدن خودشان نباشد.

بنابراین سخن ترامپ در این زمینه حرف ساده و بی‌ریشه‌ای نیست؛ زیرا ایران از دو تمدن پابرجا برخوردار است؛ نخست تمدن ایران باستان با سابقه پنج‌ هزار سال تفکر اقتصادی و مهندسی و دوم تمدن اسلامی با سابقه هزار‌و 400 سال پویایی. از این‌رو آنان تنها دشمن جمهوری اسلامی نیستند؛ آنها با اصل ایران به‌عنوان حامل یک تمدن دیرپای و درخشان و اندیشه‌مدار مخالف هستند. به یقین اگر ایران هر نوع حکومت ملی اعم از جمهوری اسلامی یا هر حکومت دیگری داشته باشد، با وجود آنان خطرناک است، آنها همان‌طور که گفته‌اند، ایرانی تجزیه‌شده و دست‌پرورده مانند برخی حکومت‌های خاورمیانه می‌خواهند که فقط تجارت کند و از اندیشه انسانی خالی باشد. می‌گویند با کشتن و قتل افراد اندیشه‌ها از بین نمی‌رود و باز رویش دارد و این البته در توافق‌نامه‌ها نیز صادق است. امروز هر توافقی با دشمنان صورت گیرد‌ از نظر آنها تنها یک تاکتیک است و اصل دشمنی با تمدن ایران و ایرانی زایل نمی‌شود که هم مردم و هم مسئولان کشور از ساده‌نگری و ایجاد زمینه‌های ضد مقاومت همسو با دشمنان به‌شدت احتراز کنند. متأسفانه در کشور ما سال‌هاست نه‌تنها افراد معمولی و نامقید به مقاومت به فرهنگ وادادگی اقتصادی و اجتماعی مهر تأیید می‌زنند، بلکه نیروهای انقلابی یا متظاهر به انقلابی نیز شکل‌دهی به ایران و ساختار اجتماعی و اقتصادی و دستاوردهای مربوطه را به نفع بهره‌برداری دشمن سامان می‌دهند.

در طول هشت سال گذشته مرتب و مداوم درباره ضرورت شکل‌دهی اقتصاد ایران حسب همراه‌بودن با سیاست خارجی و اصل مقاومت مطالبی ابراز شده است، اما همچنان شکل جریان اقتصادی و اجتماعی کشور نه‌تنها همسو با مقاومت نیست بلکه به‌شدت با آن در تضاد است. اصالت‌دادن به توان افراد به جای توان جمعی، عدم اقدام در جلوگیری از اسراف و رانت، واردکردن کالاهای غیرضروری از کشورهای متخاصم و تحریم‌کننده، مرزهای باز به نام کوله‌بری و ته‌لنجی و مناطق آزاد مرزی، توجه‌نکردن به جلوگیری از صدور سرمایه، توجه‌نکردن به دفاع غیرنظامی همراه با خوش‌بینی به رفتار دشمن و باور‌نداشتن به اقدام نظامی دشمن، از اموری نیست که با تداوم آن ایران بتواند حفظ شود.

بی‌تردید آنچه نیروهای مسلح و فداکاران هوا‌فضای سپاه انجام دادند که بحق می‌توان آن را پدیده قرن بیست‌و‌یکم نامید، مایه فخر همه ایرانیان است، اما نمی‌توان در گوشه‌ای کار محیرالعقول انجام داد ولی زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی حسب دلخواه دشمن ساماندهی شود، هرچند با حسن‌نیت و به نام دلسوزی برای مردم.

برخلاف جامعه آمریکا که به‌هرحال در جامعه آن چندصدایی وجود دارد، اسرائیل سراسر موطن آدم‌کشان نژادپرست است که حتی نخست‌وزیر خود، اسحق رابین را که اندکی نرمش نشان می‌داد به قتل رساندند و همین آدم‌کشان نژادپرست امروز در کاخ سفید مستقر هستند. هر اتفاقی، اعم از صلح یا جنگ در این زمان رقم بخورد، دشمنی آن نژادپرستان نسل‌کش ادامه خواهد یافت و در این باره فقط ساخت موشک و پهپاد نمی‌تواند ضامن مقاومت و صلح باشد، بلکه ساختارهای جامعه و سیاست‌های جاری در آن باید از اصالت‌دادن به الگوی آمریکایی به سمت اصالت‌دادن به الگوی جمعی، اصالت‌دادن به حقانیت‌های مردمی و سازماندهی مردم، اصالت جمع به‌جای تقویت فرد و توجه به دفاع غیرنظامی تا کمکی باشد برای فداکاران نیروهای مسلح و تقویت پشت جبهه تا بتوان از کید دشمن مصون ماند و این البته در همه سطوح نظامی و غیرنظامی نیاز به تدبیر موسع برای حفظ ایران، دوست‌یابی در جهان و پرهیز از راه‌رفتن در زمین دشمن دارد. شاید اگر به فرمایش قرآن کریم است امت وسط باشیم و از افراط و تفریط بپرهیزیم، راه بهتر نشان داده خواهد شد. توجه شود که امروز دنیا محل عربده‌کشی افراد فاسدی چون رئیس‌جمهور آمریکا شده که علنا می‌گوید تمدن و ملت را نابود می‌کنم و تک‌تک پل‌ها و نیروگاه‌های آنها را منهدم می‌سازم و هیچ‌کدام از قدرت‌های اتمی دنیا در محکومیت او سخنی به زبان جاری نمی‌کنند؛ کشورهای ضعیف و شورای امنیت که به‌جای خود. در این فضای نابسامان قانون جنگل، قدرت و تدبیر توأمان می‌تواند مؤثر باشد. فراموش نکنیم که حفظ جمهوری اسلامی از اوجب اوجبات است و البته آن وابسته است به حفظ ایران.


شرق
نظرات

آخرین اخبار
ادعای الاخبار: لبنان به شریک امنیتی رژیم صهیونیستی می شود
امارات :خروج از اوپک و اوپک‌پلاس یک تصمیم راهبردی است
صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت عراق از تنگه هرمز
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 26 اردیبهشت ؛ سکه در کانال 19 میلیونی باقی ماند
8 کشته در تصادف شدید قطار با اتوبوس در «بانکوک» +فیلم
آزمون ارشد علوم پزشکی به نیمه دوم سال 1405 موکول شد
پرونده خاشقجی در دادگاه فرانسه دوباره باز شد
«جان فدای ایران»؛ روایت دولت سیزدهم از مکتب مدیریتی شهید رئیسی
آغاز جام خلیج فارس با حضور 538 تنیسور در کشور
حمایت سرمربی سابق تاجیکستان از تیم ملی ایران
جزئیات قرنطینه دیجیتال ترامپ در سفر سه‌روزه به چین
اعمال محدودیت 4 روزه در جاده قدیم چالوس از 27 اردیبهشت
وزارت کشور: مرزهای جایگزین برای تأمین کالا فعال شدند
هشدار بغداد درباره حضور نظامی آمریکا در عراق
کسری بودجه گسترده در دانشگاه‌های انگلیس
گزارش تصویری | نشست خبری تشریح برنامه‌های دومین سالگرد شهدای پرواز اردیبهشت
ووشوی ایران راهی جام‌جهانی چین و مسابقات شانگهای شد
ادامه حمایت ستاره‌های فوتبال اروپا از فلسطین
جریمه بانک‌های متخلف در کنترل رشد نقدینگی
کشف پیکر کوهنورد مفقود در ارتفاعات الوند همدان
پای قهرمان سابق وزنه‌برداری جهان به پرونده قتل باز شد؛ ماجرای قتل چه بود؟
امتحانات خردادماه پایه‌های هفتم تا دهم در تهران مجازی برگزار می‌شود
اهتزاز پرچم فلسطین بر فراز برج ایفل +فیلم
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 اردیبهشت1405 + جدول
کابوس مصدومیت برای مدعیان قهرمانی جام جهانی
قیمت دلار و یورو امروز شنبه 26 اردیبهشت 1405 / دلار یک کانال بالا رفت
در صورت وقوع جنگ،اهدافی که قبلاً مصون ماندند، این‌بار در تیررس‌اند
رشد مخاطبان سینما؛ ثبت 245 هزار تماشاگر در یک هفته
روزهای تاریک لیورپول با شکست مقابل استون ویلا ادامه دارد
سقوط صنعت گردشگری امارات در سایه جنگ
نورنما | هجوم نظامیان صهیونیست به مدرسه ای در جنوب جنین
کتاب حافظه زنده تاریخ و تمدن بشری است
مترو و اتوبوس فقط تا فردا رایگان است
تغییر پلکانی مبنای محاسبه حقوق بازنشستگان از «دو سال» به «کل سنوات»
طرح بیمه ای ترامپ در تنگه هرمز ناکام ماند
چه خبر از تعمیر واحدهای آسیب‌دیده جنگ رمضان؟
جهش قیمت نفت در بازارهای جهانی
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد
همه مردم یارانه کتاب می گیرند
پوتین به چین سفر می کند
بن بست ترامپ در قبال ایران
اظهارات ترامپ تنش امریکا و تایوان را شعله ور کرد
کافو: نیمار می‌تواند تاریخ ساز شود
پکن موضع خود درباره تهران را تغییر نمی دهد
واکنش تند سفیر ایران به اظهارات مرتس
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 26 اردیبهشت 1405/ اونس با 110 دلار ریزش بسته شد
قیمت گوشت قرمز امروز 26 اردیبهشت 1405 + جدول
وضعیت کالابرگ فردا در مجلس پیگیری می شود
اسرائیل به دنبال جذب 15هزار نیروی جدید
80 کشته با شیوع ابولا در کنگو