×
اقتصادی
شناسه خبر : 312211
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 10:30
آیا اقتصاد اسرائیل تاب ادامه این جنگ را دارد؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

آیا اقتصاد اسرائیل تاب ادامه این جنگ را دارد؟

در پی ماجراجویی نظامی در قالب ائتلاف آمریکایی-صهیونی و حملات علیه ایران، نه‌تنها اهداف اعلامی محقق نشد، بلکه اقتصاد اسرائیل با ضربات سنگین به زیرساخت‌ها و افزایش هزینه‌های فلج‌کننده مواجه شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: تحولات اخیر منطقه نشان می‌دهد که سیاست‌های تهاجمی و جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی، به‌ویژه در چارچوب ائتلاف آمریکایی-صهیونی و اقدامات علیه ایران، نه‌تنها دستاورد راهبردی به همراه نداشته، بلکه هزینه‌های سنگینی را بر پیکره اقتصاد این رژیم تحمیل کرده است. داده‌های موجود گواه آن است که تمرکز درگیری‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی، به‌ویژه در بخش انرژی و صنایع شیمیایی، ضربات عمیقی وارد کرده و پایه‌های اقتصادی این رژیم را بیش از پیش متزلزل ساخته است.
در بخش انرژی، آسیب به پالایشگاه‌های حیفا و اشدود به‌عنوان شریان‌های اصلی تأمین سوخت، منجر به افت حدود ۳۰ درصدی ظرفیت پالایش شده است. این کاهش نه‌تنها نیاز داخلی را با بحران مواجه کرده، بلکه وابستگی به واردات سوخت گران‌قیمت را افزایش داده است. برآوردها نشان می‌دهد هزینه روزانه این اختلالات به حدود ۲۷ میلیون دلار رسیده؛ رقمی که در صورت تداوم وضعیت، می‌تواند اقتصاد را به سمت بحران عمیق‌تری سوق دهد.
در حوزه صنایع شیمیایی نیز شرایط بحرانی‌تر به نظر می‌رسد. تمرکز آسیب‌ها در منطقه حیفا، که قطب اصلی تولید مواد شیمیایی محسوب می‌شود، موجب تخریب انبارها و خسارت به مواد حساس شده است. نتیجه این وضعیت، کاهش ۶۰ درصدی تولید و اختلال گسترده در صادرات بوده است. این کاهش صادرات، ضربه مستقیمی به درآمدهای ارزی وارد کرده و توان رقابتی این رژیم در بازارهای بین‌المللی را به‌شدت کاهش داده است.
از سوی دیگر، برآورد هزینه‌های بازسازی نشان می‌دهد که رژیم اسرائیل برای ترمیم زیرساخت‌های آسیب‌دیده به رقمی بین ۲.۵ تا ۴ میلیارد دلار نیاز دارد. همچنین هزینه‌های ماهانه ناشی از تداوم درگیری‌ها تا ۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است. این ارقام سنگین، در کنار افزایش واردات اضطراری، فشار بی‌سابقه‌ای بر منابع مالی وارد کرده و نشانه‌ای روشن از شکنندگی ساختار اقتصادی این رژیم است.
در این میان، اصرار بنیامین نتانیاهو و حلقه نزدیک به او بر تداوم سیاست‌های جنگ‌طلبانه، نه‌تنها راه‌حلی برای بحران ایجاد نکرده، بلکه شرایط را پیچیده‌تر کرده است. ادامه این مسیر می‌تواند به افزایش تورم، کاهش قدرت خرید و فرار سرمایه منجر شود؛ عواملی که هر یک به‌تنهایی توان تضعیف یک اقتصاد را دارند، چه رسد به اقتصادی که همزمان با بحران‌های امنیتی و سیاسی نیز دست‌وپنجه نرم می‌کند.
واقعیت آن است که این تحولات، تصویری روشن از شکست راهبردهای تهاجمی و هزینه‌های سنگین آن ارائه می‌دهد. در شرایطی که اهداف اعلامی محقق نشده، اقتصاد رژیم صهیونیستی با کاهش تولید، افزایش هزینه‌ها و اختلال در صادرات روبه‌رو شده و نشانه‌های بی‌ثباتی در آن بیش از پیش نمایان است. تداوم این روند، در صورت عدم تغییر مسیر، می‌تواند این رژیم را به مرز فروپاشی اقتصادی نزدیک‌تر کند.
 


اخبار مرتبط
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
دوشنبه 1405/03/18 ساعت 21:35
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
ارزیابی‌های اولیه رسانه‌های عبری نشان می‌دهد درگیری اخیر رژیم صهیونیستی با ایران تاکنون حدود 171 میلیون دلار هزینه داشته و احتمال افزایش این رقم نیز وجود دارد.
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
شنبه 1405/02/26 ساعت 17:06
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
داده‌های رسمی منتشرشده نشان می‌دهد نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی طی 12 ماه گذشته به 1.9 درصد رسیده و در محدوده هدف بانک مرکزی باقی مانده است؛ در حالی که بازار مسکن با افت سالانه قیمت‌ها، به‌ویژه در واحدهای نوساز، روبه‌روست.
هزینه جنگ‌های اخیر برای اسرائیل از 400 میلیارد شِکِل گذشت
چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 19:46
هزینه جنگ‌های اخیر برای اسرائیل از 400 میلیارد شِکِل گذشت
رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هزینه جنگ از اکتبر 2023 تاکنون به بیش از 400 میلیارد شِکِل ( 108 میلیارد دلار) رسیده است.
شوک جنگ افروزی چگونه موتور رشد رژیم صهیونیستی را خاموش کرد
شنبه 1405/02/05 ساعت 12:10
نورنیوز بررسی می‌کند،
شوک جنگ افروزی چگونه موتور رشد رژیم صهیونیستی را خاموش کرد
جنگ با ایران، اقتصاد رژیم صهیونیستی را با شوک بی‌سابقه‌ای مواجه کرده؛ از سقوط شدید گردشگری و رکود کسب‌وکارها تا افزایش کسری بودجه و خسارات میلیارددلاری، نشانه‌های یک بحران عمیق اقتصادی به‌وضوح دیده می‌شود.
ادامه جنگ ایران اقتصاد جهانی را با خطر رکود روبرو می کند
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 18:03
هشدار صندوق بین‌المللی پول:
ادامه جنگ ایران اقتصاد جهانی را با خطر رکود روبرو می کند
صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش «چشم‌انداز اقتصاد جهانی» هشدار داد که در صورت تداوم جنگ ایران و باقی ماندن قیمت نفت بالاتر از 100 دلار تا سال 2027، اقتصاد جهانی با کاهش محسوس رشد و حتی خطر رکود روبه‌رو خواهد شد؛ سناریویی که به گفته این نهاد می‌تواند رشد اقتصاد جهان را تا حدود 2 درصد پایین بیاورد.
اقتصاد اسرائیل پس از جنگ
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 08:40
محمدمحسن فایضی:
اقتصاد اسرائیل پس از جنگ
یکی از موضوعات مغفول‌مانده در جنگ اخیر، وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی است. در حالی که کشورهای زیادی از شرق آسیا تا قاره آمریکا از جنگ و پیامدهای بسته بودن تنگه هرمز و مختل شدن کشتیرانی در خلیج فارس متأثر‌ هستند، آیا اقتصاد تل‌آویو هم تحت فشار قرار گرفته است؟
جنگ علیه ایران 60 میلیارد شِکِل به اقتصاد اسرائیل ضرر زد
یکشنبه 1405/01/02 ساعت 19:29
جنگ علیه ایران 60 میلیارد شِکِل به اقتصاد اسرائیل ضرر زد
رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم جنگ علیه ایران به 60 میلیارد شِکِل رسیده و اقتصاد این رژیم با بحرانی کم‌سابقه روبه‌رو شده است.
نظرات

آخرین اخبار
فاجعه کیهانی، سرنوشت نپتون را تغییر داد
بیماری‌هایی که از باز کردن دهان هویدا می‌شوند
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»