×
سیاسی
شناسه خبر : 312166
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 03:28
ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند

در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت؛

ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نامه‌ای به دبیرکل و شورای امنیت، آمریکا و اسرائیل را مسئول حملات «غیرقانونی» به زیرساخت‌های فضایی و ارتباطی غیرنظامی ایران دانست و این اقدامات را مصداق تروریسم دولتی، جنایت جنگی و نقض آشکار منشور ملل متحد و معاهده فضای ماورای جو توصیف کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نامه ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت افزود: پیامدهای این حملات فراتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران امتداد می‌یابد. هدف‌گیری ایستگاه‌های زمینی و رصدخانه‌ها موجب اخلال در خدمات فضایی با منافع بین‌المللی از جمله پایش زیست‌محیطی، مدیریت بلایای طبیعی و ارتباطات مخابراتی جهانی می‌گردد. در جهانی به‌هم‌پیوسته، چنین اقداماتی منافع جمعی در بهره‌برداری صلح‌آمیز از فضای ماورای جو را تضعیف می‌کند.

ایروانی تصریح کرد: این حملات عامدانه علیه زیرساخت‌های علمی و ارتباطی صرفاً غیرنظامی، مصداق اعمال تروریسم دولتی بوده و جنایات جنگی محسوب می‌گردد. این اقدامات نقض آشکار بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد و تخلفی فاحش از حقوق بین‌الملل بشردوستانه به‌شمار می‌آید. هدف قرار دادن تأسیساتی که برای پیشرفت علمی و ایمنی عمومی حیاتی هستند، بیانگر قصد مجرمانه واقعی متجاوزان است.

متن کامل نامه سفیر ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
متعاقب دستور دولت متبوع‌ام و پیرو مکاتبات پیشین جمهوری اسلامی ایران پیرامون جنگ تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه هدف‌گیری عامدانه زیرساخت‌های غیرنظامی، بدین‌وسیله مایلم مراتب ذیل را به استحضار جنابعالی و اعضای شورای امنیت برسانم و بُعدی دیگر از این تجاوز فاحش را مورد توجه قرار دهم. به‌طور مشخص، مایلم حملات ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه زیرساخت‌های فضایی و ارتباطی غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران طی چهل روز این جنگ ظالمانه و وحشیانه را برجسته سازم که خود مصداقی دیگر از نقض‌های فاحش و جنایات محسوب می‌گردد.
متجاوزان به‌طور عامدانه تأسیسات فضایی غیرنظامی ذیل را که منحصراً در خدمت پیشرفت‌های علمی صلح‌آمیز، ارتقای ظرفیت‌های فنی و اکتشاف و بهره‌برداری از فضای ماورای جو برای مقاصد صلح‌آمیز در جهت منافع بشریت قرار دارند، مورد هدف قرار داده‌اند:
مراکز دانشگاهی فضایی، از جمله مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت و پژوهشگاه هوافضا؛
پژوهشگاه فضایی ایران؛
• پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای؛
• پژوهشکده حمل‌ونقل فضایی پیشرفته و پژوهشکده پیشرانش فضایی؛
• مرکز فضایی ماهدشت که نظارت بر ارتباطات ماهواره‌ای و پردازش داده‌ها را بر عهده دارد؛
• ایستگاه‌ها و تجهیزات کنترل زمینی ماهواره در رصدخانه خیام؛
• بیش از ۳۰ ایستگاه زمینی فرستنده پخش رادیو و تلویزیون ملی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که برای انتشار اطلاعات ایمنی عمومی، از جمله دستورات تخلیه، دستورالعمل‌های پناه‌گیری و هشدارهای امنیتی، به‌منظور هماهنگی واکنش غیرنظامیان در شرایط بحران، ضروری می‌باشند. این حملات به‌وضوح ناقض حق بنیادین بشر برای دسترسی به اطلاعات و ایمنی عمومی است.
پیامدهای این حملات فراتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران امتداد می‌یابد. هدف‌گیری ایستگاه‌های زمینی و رصدخانه‌ها موجب اخلال در خدمات فضایی با منافع بین‌المللی از جمله پایش زیست‌محیطی، مدیریت بلایای طبیعی و ارتباطات مخابراتی جهانی می‌گردد. در جهانی به‌هم‌پیوسته، چنین اقداماتی منافع جمعی در بهره‌برداری صلح‌آمیز از فضای ماورای جو را تضعیف می‌نماید.
این حملات عامدانه علیه زیرساخت‌های علمی و ارتباطی صرفاً غیرنظامی، مصداق اعمال تروریسم دولتی بوده و جنایات جنگی محسوب می‌گردد. این اقدامات نقض آشکار بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد و تخلفی فاحش از حقوق بین‌الملل بشردوستانه به‌شمار می‌آید. هدف قرار دادن تأسیساتی که برای پیشرفت علمی و ایمنی عمومی حیاتی هستند، بیانگر قصد مجرمانه واقعی متجاوزان است.
علاوه بر این، چنین اقدامات وحشیانه‌ای به‌طور بنیادین با موضوع و هدف معاهده فضای ماورای جو ۱۹۶۷ علی‌الخصوص ماده ۱ آن که آزادی اکتشاف و استفاده از فضای ماورای جو را برای منفعت تمامی کشورها تأیید می‌نماید و ماده ۳ آن که انجام فعالیت‌ها را در چارچوب حقوق بین‌الملل الزام‌آور می‌داند، در تعارض آشکار قرار دارد. حمله به زیرساخت‌های متصل به ماهواره سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز ناقض میثاق‌های بین‌المللی حقوق بشر است که از جمله، حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات را تضمین می‌نماید.

ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی مسئولیت کامل بین‌المللی کلیه خسارات و تبعات ناشی از اقدامات و حملات غیرقانونی خود علیه زیرساخت‌های فضایی و ارتباطی غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارند. با عنایت به مراتب فوق، جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت می‌خواهد مسئولیت‌های خود را وفق منشور بر عهده گرفته و با این اقدامات غیرقانونی با جدیتی درخور برخورد نمایند.
شورای امنیت باید چنین اعمال مجرمانه‌ای را به‌طور قاطع محکوم و مردود اعلام نموده و تدابیر لازم را جهت جلوگیری از تکرار چنین نقض‌های فاحشی که نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد محسوب می‌گردد، اتخاذ نماید. قصور در اتخاذ واکنش مناسب نه‌تنها اعتبار نظام حقوقی بین‌المللی را تضعیف خواهد نمود، بلکه مرتکبان را به ارتکاب نقض‌های بیشتر با پیامدهایی بالقوه فاجعه‌بار برای همکاری علمی جهانی و ایمنی عمومی ترغیب خواهد کرد.
موجب امتنان خواهد بود چنانچه دستور فرمایید مکاتبه حاضر به‌عنوان سند رسمی شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.
امیر سعید ایروانی
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد


نظرات

آخرین اخبار
پیشنهادآلمان برای استقرار نیروی اروپایی در لبنان
پایگاه‌های واشنگتن در منطقه زیر آتش؛ انهدام چند فروند سوخت‌رسان و جنگنده آمریکایی
برنامه حرکت قطارهای بندرعباس تغییر کرد
فشار نظامی آمریکا مواضع ایران را سرسخت‌تر می‌کند
مدیریت تنگه هرمز باید بر پایه حقوق بین‌الملل حل شود
برزیل تسلیم تعرفه‌های آمریکا نمی‌شود
بروزترین قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه 26 تیر اعلام شد + جدول
ترافیک سنگین در آزادراه قزوین-کرج؛ برخی محورهای جنوب مسدود شد
رقابت 322 هزار نفر در دومین روز آزمون کارشناسی ارشد 1405
ترکیب نهایی والیبال ایران مقابل اسلوونی اعلام شد
اینترنت رایگان مسیر نجف تا کربلا برای زائران اربعین
مناطق گرمسیر و جنگ‌زده در اولویت تأمین برق قرار گرفتند
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی سواحل عمان
38 شهید و بیش از 400 مصدوم در حملات تیرماه به ایران
گیشه سینما با اکران سه فیلم جدید جان گرفت
قیمت دلار امروز جمعه 26 تیر اعلام شد + قیمت انواع ارز در بازار آزاد
چین و پاکستان خواستار ازسرگیری مذاکرات تهران و واشنگتن شدند
کشف اسرار سرطان با کمک یک مارمولک!
کنست اسرائیل رسماً منحل شد
هلال‌احمر چابهار در آماده‌باش کامل امدادی قرار گرفت
گشایش نشست مرزبانی سازمان شانگهای در اسلام‌آباد با حضور فرمانده مرزبانی فراجا + فیلم
شمار قربانیان زلزله‌های ونزوئلا به 4930 نفر رسید
تردد در محورهای شمالی روان است
بزرگ‌ترین افت 6 هفته اخیر؛ طلا به زیر 4000 دلار سقوط کرد
خسارت18 میلیارد دلاری ناترازی انرژی به صنعت فولاد
هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول قرار گرفت
کاظمی: مشارکت خیران توسعه زیرساخت‌های آموزشی را شتاب داد
نفت برنت به مرز 85 دلار رسید
تأمین اجتماعی برای کاهش ناترازی مالی وارد فاز اصلاحات شد
ساکنان کدام استان ها بیشتر به تب مالت مبتلا می شوند؟
عدم پخش زنده سخنرانی ترامپ درباره امنیت انتخابات
ایران به فناوری توربین بادی بدون پره رسید
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ 5هزار کشته و 17هزار زخمی
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 26 تیر 1405 +جدول پخش
هشدار هواشناسی: به پاییز پربارش دل نبندید
برگزاری دومین آزمون استخدامی معلولان+جزئیات
برنامه عجیب فیفا برای فینال جام جهانی؛ ورود پولی به کنفرانس خبری
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 26 تیر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه26 تیر+ وضعیت استان ها
افشاگری مالک تیخوانا درباره اردوی تیم ملی ایران در مکزیک
داور فینال جام جهانی 2026 مشخص شد؛چرا فغانی انتخاب نشد؟
ادعای وزیر جنگ آمریکا درباره کنترل ایران بر تنگه هرمز
آژانس بین‌المللی انرژی: جهان باید نگران امنیت انرژی باشد
«سرهی کورتسکی» نخست‌وزیر جدید اوکراین شد
مقام یمنی: اگر محاصره اقتصادی رفع نشود، با اقدام نظامی با آن مقابله خواهیم کرد
سنتکام مدعی تغییر مسیر سه کشتی در راه ایران شد
ادعای ترامپ: ما در ایران به دستاوردهای بزرگی رسیده ایم!
ایروانی: حملات تجاوزکارانه آمریکا به ایران مصداق جنایات جنگی است
ادعای مقام آمریکایی درباره هدف از حملات به پل‌ها در ایران
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد